Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@07:28:25 GMT

آب تهران کاملا استاندارد است؟

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۲۲۸۴۱

آب تهران کاملا استاندارد است؟

مدیران بخش‌های مختلف آبفای استان تهران ضمن تشریح آخرین وضعیت تامین آب در تهران تاکید کردند آب شهر کاملا از نظر کیفیت استاندارد است.

به گزارش ایسنا، پیام امینی - مدیر تصفیه‌خانه شماره یک تهران - امروز در بازدید خبرنگاران از بخش‌های مختلف آبفای استان تهران با بیان این‌که تصفیه‌خانه شماره یک تهران قدیمی‌ترین تصفیه‌خانه شهر تهران محسوب می‌شود، افزود: این تصفیه‌خانه در سال ۱۳۳۴ به بهره‌برداری رسید و از عمر آن ۶۵ سال می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که در تصفیه خانه شماره یک تهران (جلالیه) بالاترین استانداردهای آب دنیا رعایت می‌شود، افزود: حدود ۲۰ سال پیش AWWA استانداردهایی را مشخص و افقی را تدوین می‌کند که کشورهای در حال توسعه و پیشرفته به سمت آن حرکت کنند که ایران در همان سال به شاخص‌هایی که مشخص شده بود، رسید.

مدیر تصفیه خانه شماره یک تهران ادامه داد: طبق استانداردهای سازمان بهداشت جهانی شاخص کدورت آب یک  MTU بود اما این رقم به ۰.۳ رسید و اکنون ۰.۱ هدف‌گذاری شده است که ایران قبل از سال ۸۵ به این استانداردها رسید.

امینی با تاکید بر این‌که کیفیت آب تهران بالاترین استانداردها را رعایت می‌کند، عنوان کرد: صحبت‌هایی که پیرامون آلودگی آب تهران مطرح می‌شود، صحت ندارد.

تشریح فعالیت هفت تصفیه‌خانه تهران

وی در ادامه با اشاره به این‌که تهران دارای هفت تصفیه‌خانه است، گفت: تصفیه‌خانه ششم هنوز به مدار نیامده است. ظرفیت تصفیه‌خانه یک، ۳ مترمکعب در ثانیه و ظرفیت تصفیه‌خانه دو، هشت مترمکعب در ثانیه است. تصفیه‌خانه تهرانپارس که شامل تصفیه‌های سه و چهار می‌شود، جمعا هشت مترمکعب در ثانیه ظرفیت دارد و ظرفیت تصفیه‌خانه پنجم نیز ۷.۵ مترمکعب در ثانیه است. تصفیه‌خانه هفتم در دو فاز طراحی که فاز اول آن با ظرفیت ۲.۵ مترمکعب در ثانیه قرار دارد و فاز دوم نیز با همین ظرفیت به زودی وارد مدار خواهد شد.

به گفته مدیر تصفیه خانه شماره یک تهران، ۳۰ درصد آب تهران از منابع زیرزمینی استحصال می‌شود.

افزایش مصرف ۴۰۰۰ لیتری آب در تهران نسبت به سال گذشته

در ادامه این بازدید حسین سرایی - مدیر مرکز کنترل آب تهران - درباره نحوه تامین آب تهران توضیح داد: منابع تامین آب شهر تهران شامل آب سطحی (۵ سد طالقان، امیر کبیر، لار، لتیان، ماملو) و آب زیرزمینی (چاه) می‌شود. به طور کلی ۹۵ مخزن اصلی با ظرفیت ذخیره یک میلیون و ۶۰۰ مترمکعب در تهران وجود دارد.

وی درباره میزان مصرف آب در شهر تهران گفت: میزان مصرف در سال گذشته ۴۶ هزار مترمکعب در ثانیه بوده که امسال به بیش از ۵۰ هزار مترمکعب رسیده است. به عبارت دیگر میزان مصرف آب در شهر تهران ۴۰۰۰ لیتر افزایش داشته است.

لزوم اجرای مبحث ۱۶ مقررات ساختمان

در ادامه صادق یونس‌لو - مدیر دفتر مدیریت مصرف آب تهران - با تاکید بر این‌که به جای سیاست تامین و توزیع آب، سازگاری با کم‌آبی در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: سرانه مصرف آب در شهر تهران ۱۰۰۰ مترمکعب در سال به ازای هر نفر است. در حالی که مرز بحران ۱۷۰۰ مترمکعب تعیین شده است.

وی با اشاره به اجرایی شدن مبحث ۱۶ مقررات ساختمان توضیح داد: این مقررات بیش از ۳۰ سال است که نوشته شده اما تاکنون اجرا نمی‌شد. طبق این مقررات تفاهم‌نامه‌هایی با نظام مهندسی در زمینه‌های مختلف امضا شده است که تا مهندس ناظر مواردی را تایید نکند، مجوز ساخت داده نمی‌شود.

مدیر دفتر مدیریت مصرف آب تهران با تاکید بر این‌که قرار است استفاده از آب خاکستری عملیاتی شود، گفت: در این راستا با نظام مهندسی مذاکره کرده‌ایم که برای ساختمان‌های بالای ۵۰۰۰ متر بازچرخانی آب خاکستری عملیاتی شود و اگر این امر صورت بگیرد، میزان مصرف ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت.

یونس‌لو با اشاره به استفاده از وسایل کاهنده مصرف اظهار کرد: برای به‌کارگیری این وسایل از محل اعتبار خودمان بودجه‌ای به مکان‌های عمومی مانند مدارس و مساجد اختصاص می‌دهیم و این وسایل نیز در برخی نقاط نصب شده است. اگر وسایل کاهنده مصرف آب استفاده شود، میزان مصرف ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت.

۲۲.۹ درصد آب بدون درآمد در تهران

وی در ادامه با بیان این‌که میزان تولید آب در تهران سالیانه یک میلیارد و ۷۰ میلیون مترمکعب است، گفت: به طور کلی در استان تهران ۲۲.۹ درصد آب بدون درآمد وجود دارد. یعنی آب تامین شده اما هزینه آن دریافت نشده است. بخشی از این آب صرف آتش‌نشانی، بخشی توسط مشترکین غیرمجاز، بخشی در خطای اندازه‌گیری کنتور مطرح می‌شود.

مدیر دفتر مدیریت مصرف آب تهران با بیان این‌که برای تولید آب نیز باید آب مصرف شود، توضیح داد: برای شستن صافی‌ها نیاز به آب است که به طور کلی ۳ درصد آب بدون درآمد را شامل می‌شود.

به گفته یونس‌لو، از ۲۲.۹ درصد آب بدون درآمد، حدود ۰.۹ درصد آبی است که واقعا از شبکه مخزن انشعاب و خط انتقال هدر می‌رود.

۱۳۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر در کل کشور وجود دارد

در ادامه مراسم، محمدی - مدیر دفتر نظارت بر بهره‌برداری فاضلاب استان تهران - با بیان این‌که ۱۳۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر در کل کشور وجود دارد، توضیح داد: همه این حجم آب کیفیت یکسانی ندارند و شش میلیارد از باکیفیت‌ترین برای آب شرب انتخاب می‌شود. ۸۵ درصد (۵ میلیارد مترمکعب) تبدیل به فاضلاب شده که به چرخه باز می‌گردد و در مواردی که قابلیت مصرف وجود دارد، مصرف می‌شود.

وی ادامه داد: در استان تهران حدود ۷۸۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب وجود دارد که ۶۲۰۰ کیلومتر آن در شهر تهران است.

مدیر دفتر نظارت بر بهره‌برداری فاضلاب استان تهران با بیان این‌که ظرفیت تصفیه در استان تهران ۳۷۵ میلیون مترمکعب در سال است، گفت: ۴۰۰ میلیون مترمکعب نیز در دست ساخت داریم که تا پایان برنامه ششم توسعه تکمیل می‌شود و ظرفیت تصفیه فاضلاب در استان تهران به ۷۷۵ میلیون مترمکعب می‌رسد.

وی در پایان با اشاره به ظرفیت تصفیه‌خانه جنوب تهران گفت: این تصفیه‌خانه ۲۴۶ میلیون مترمکعب آب غیرشرب، ۵ مگاوات انرژی و همچنین کود کشاورزی تحویل می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آب و فاضلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۲۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرا خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب اردبیل

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با اشاره به اجرایی شدن خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب اردبیل گفت: اعتبار مورد نیاز برای اتمام این طرح در سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۹۰۰ میلیارد ریال برآورد گردیده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، رسول سیفی معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب با هدف ارتقای کیفیت آب شهر اردبیل اجرا می‌شود.

وی افزود: با راه‌اندازی کامل این طرح در ماه‌های آینده، مشکلات کیفی آب آشامیدنی اردبیل تا حد قابل توجهی بهبود خواهد یافت.

وی با اشاره به احداث آبگیر در سد یامچی اردبیل ادامه داد: طرح احداث آبگیر‌های سد اردبیل و تاسیسات وابسته از اوایل دهه ۹۰ آغاز شده و تاکنون بالغ بر یک هزار میلیارد ریال در قالب طرح‌‎های گوناگون زیر مجموعه این طرح هزینه شده است.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل اضافه کرد: اعتبار مورد نیاز برای اتمام این طرح در سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۹۰۰ میلیارد ریال برآورد گردیده است.

سیفی همچنین گفت: محور اصلی خط دوم انتقال آب، مربوط به احداث برج آبگیر در کنار سد یامچی است که دهانه‌های آبگیر و خطوط آب‌آور این سازه، آب را از عمق مورد نظر در مخزن سد برداشت نموده و از طریق کانال آب‌آور در نهایت به تصفیه‌خانه اردبیل انتقال می‌دهد.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل ادامه داد: علاوه بر خط جدید، خط قبلی نیز به‌صورت فعال مورد استفاده قرار گرفته و در آینده پس از اصلاح تمام موارد جزئی فنی و مهندسی، انتقال آب فقط از طریق خط جدید انجام خواهد شد.

سیفی از تست اولیه خط دوم انتقال آب از سد یامچی خبر داد و گفت: با هدف ارتقا کیفیت آب آشامیدنی شهر اردبیل، تست اولیه خط دوم انتقال آب از سد یامچی به تصفیه خانه آب شرب شهر اردبیل با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت.

وی اضافه کرد: افتتاح خط دوم انتقال آب می‌تواند اجازه انتخاب از با کیفیت‌ترین لایه مخزن را در اختیار ما قرار داده و به تبع آن مواد شیمیایی و ضدمیکروبی کم‌تری نیز در تصفیه خانه آب مورد استفاده قرار گرفته و در نهایت سلامت آب آشامیدنی مرکز استان را به میزان قابل توجهی ارتقا دهد.

سیفی ادامه داد: در این عملیات، خط دوم انتقال آب از سد یامچی به تصفیه‌خانه اردبیل زیر بار قرار گرفته و ضمن استحصال آب از دهانه سوم آبگیر سد که نزدیک‌ترین دهانه به تراز سطح آب دریاچه در حال حاضر است، آغاز شد.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل اظهار کرد: این فرآیند در فاز نخست موجب جایگزینی بیش از ۳۵ درصد آب استحصالی از پایین‌ترین تراز آبگیری سد با آب تراز‌های بالاتر شده و موجب کاهش هزینه‌های تصفیه و بهبود کیفیت آب شهر اردبیل خواهد شد

وی ضمن ارایه توضیحاتی پیرامون وضعیت کیفی و زیست‌محیطی سد یامچی اردبیل بیان کرد: لایه‌بندی حرارتی مخزن سد یامچی معمولا با شروع فصل بهار و گرم شدن آب و هوا و جذب انرژی خورشیدی شروع شده و در فصل تابستان شدت بیشتری یافته و هر لایه حرارتی نیز معمولا خصوصیات کیفی متفاوتی از سایر لایه‌ها داشته و این لایه‌بندی به کیفیت آب هر لایه مورد نظر تاثیر مستقیمی دارد.

دیگر خبرها

  • فروشگاه کولرگازی در تهران
  • اجرا خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب اردبیل
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • افزایش ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • صرفه جویی ۱۲۰۰ مترمکعبی مصرف آب در دانشگاه بیرجند
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است
  • لرستان تصفیه خانه پایدار ندارد
  • شستشوی ۷ مخزن با ظرفیت ۵۲ هزارو ۶۰۰ مترمکعب در ارومیه
  • افزایش ظرفیت مخازن آب شهری کردستان
  • تولید سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب پساب از تصفیه‌خانه‌های استان مرکزی