Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@01:13:39 GMT

پرویز فتاح؛ مردی برای تمام فصول!

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۲۳۵۱۳

پرویز فتاح؛ مردی برای تمام فصول!

پرویز  فتاح تلاش می کند چهره ای فراجناحی از خود به نمایش بگذارد   فرارو- با حکم رهبر معظم انقلاب پرویز فتاح به صورت رسمی رییس بنیاد مستضعفان شد. انتصاب پرویز فتاح در این سمت پس از پایان ۵ سال مسئولیت محمد سعیدی کیا صورت گرفت. رهبر انقلاب مرتضی بختیاری را نیز جانشین فتاح در کمیته امداد کردند.
به گزارش فرارو، کمیته امداد و بنیاد مستضعفان دو نهاد مهم رسیدگی به وضعیت محرومان در کشورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو نهاد زیر نظر رهبر معظم انقلاب اداره می‌شوند.
پیش از انتصاب فتاح به عنوان رییس بنیاد مستضعفان زمزمه‌هایی مبنی بر احتمال حضور محمد باقر قالیباف در این سمت مطرح شد. در حکم رهبر انقلاب برای فتاح سه توصیه مهم آمده است. "اولاً اهتمام به توانمندسازی تهیدستان و مصروف کردن این امانت ملّی در جهت آبادانی و پیشرفت جامعِ مناطق محروم، و ثانیاً رعایت دقیق بند‌های اقتصاد مقاومتی، و ثالثاً به‌کارگیری نیرو‌های جوان و متخصص و انقلابی و جریان‌سازی فعالیت جهادی در همه‌ی بخش‌های این بنیاد است."
حالا پرویز فتاح در سمت تازه خود باید به این سه ماموریت مطرح شده از سوی رهبری عمل کند. به نظر می‌رسد فتاح با توجه به تجربه‌ای که در کمیته امداد کسب کرده فردی مناسب برای تحقق ماموریت رهبر انقلاب است.
بنیاد مستضعفان یک نهاد غیرانتفاعی اقتصادی بزرگ است که گفته می‌شود پس از شرکت ملی نفت دومین موسسه اقتصادی بزرگ ایران است.
انتصاب پرویز فتاح به خاطر موقعیت سیاسی ویژه او مورد توجه رسانه‌ها و افکار عمومی قرار گرفت. او زمانی هم که به عنوان رییس کمیته امداد منصوب شد مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت و گمانه زنی‌های زیادی درباره آینده سیاسی اش مطرح شد.
پرویز فتاح کیست؟ سیدپرویز فتاح قره‌باغی، متولد ۱۳۴۰ در ارومیه، فارغ‌التحصیل مهندس عمران از دانشگاه صنعتی شریف و کارشناس ارشد صنایع از دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. فتاح در دوران جنگ ایران و عراق تا سطح قائم‌مقامی فرماندهی لشکر ویژه سپاه حضور نظامی داشت، بعدتر در مسئولیت‌ها و پروژه‌های مختلف (ازجمله سدسازی) با سپاه همکاری کرد. او در دولت نخست محمود احمدی‌نژاد، وزیر نیرو شد.
او زمانیکه به عنوان وزیر نیرو انتخاب شد به لحاظ فکری و سیاسی نزدیکی زیادی با احمدی نژاد داشت. آن زمان فتاح ۴۴ سال داشت و یکی از وزرای جوان دولت به حساب می‌آمد.
اما اندک اندک اختلافاتی میان احمدی نژاد و فتاح به وجود آمد. به نظر می‌رسد این اختلافات ریشه در برخی اطرافیان رییس جمهور وقت داشت. اطرافیانی که بعد‌ها به حلقه انحرافی مشهور شدند و اسفندیار رحیم مشایی و حمید بقایی در صدرش قرار گرفتند.
حواریون احمدی نژاد فتاح را از او دور کردند، تا جاییکه در دور دوم ریاست جمهوری، فتاح را کنار گذاشت. حتی نامه بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس نیز باعث نشد احمدی نژاد در این تصمیم خود تجدید نظر کند.
پرویز فتاح از منتقدان انتصاب اسفندیار رحیم مشایی به عنوان معاون اول رییس جمهور بود چرا که رهبر معظم انقلاب مخالف این انتصاب بودند.   فتاح احمدی نژاد و محصولی در یک قاب فتاح در این رابطه گفته بود: «این انتصاب نباید صورت می‌گرفت، اما علی‌رغم نظر حضرت آقا صورت گرفت. هنوز امضای پای عهدنامه ابتدایی دولت را دارم که اولین بند آن تبعیت از ولایت مطلقه فقیه بود.»
پس از این که فتاح از دولت احمدی نژاد جدا شد، به سپاه بازگشت او  از سال ۸۸ تا ۹۴ مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه بود.

پس از بنیاد تعاون سپاه، فتاح در سال ۹۴ از سوی رهبر انقلاب به عنوان رییس کمیته امداد امام خمینی منصوب شد. عملکرد فتاح در کمیته امداد قابل دفاع ارزیابی شده است. او ارتباط مناسبی با دولت اعتدالگرای روحانی برقرار کرد و توانست گام‌های مثبتی برای کمک به نیازمندان در دوران سخت اقتصادی سال‌های اخیر انجام دهد.
فروش ساختمان کمیته امداد در شمال شهر تهران و انتقال دفتر رییس به جنوب پایتخت، پرداخت مستمری مددجویان قبل از پرداخت حقوق پرسنل و مدیران، کاهش همایش‌های کمیته امداد، و سفر‌های پیاپی به شعبه‌های کمیته امداد در استان‌ها از جمله اقداماتش در کمیته امداد بود.
فتاح در کمیته امداد ایده‌هایی را هم مطرح کرد که البته عملی نشد. او به دولت پیشنهاد داد که یارانه نقدی را فقط به نیازمندان اختصاص دهد.   به این ترتیب فتاح دارای تجربه کلان مدیریتی در سازمان‌ها و نهاد‌های اجرایی و اقتصادی است، از این جهت انتصاب او به عنوان مدیر عامل بنیاد مستضعفان، عجیب و غیر منتظره نبود.  
فتاح و پروژه سیاسی اش اما جدای از پست‌ها و وظایف مدیریتی فتاح، چهره‌ای از خود نشان داده که عده‌ای تصور می‌کنند که یک پروژه سیاسی بزرگ را دنبال می‌کند. پروژه‌ای که با چراغ خاموش پیگیری می‌شود. مدت هاست که نام فتاح به عنوان یک نامزد بالقوه انتخابات ریاست جمهوری مطرح است. برخی او را با احمدی نژاد پیش از انتخابات سال ۸۴ مقایسه می‌کنند.
جدای از این که عده‌ای معتقدند فتاح خود به دنبال رییس جمهور شدن است، نام او در محافل سیاسی اصولگرایان چند سالی است به عنوان یک گزینه به میان آورده اند. 
در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ جمنا پرویز فتاح را به عنوان گزینه ریاست جمهوری مطرح کرد. این در حالی بود که خود بار‌ها اعلام کرد که نامزد انتخابات نخواهد شد. با این وجود تا آخر جزو گزینه‌های جمنا بود.   در آن انتخابات جنجالی فتاح خود را از فرآیند انتخابات کنار کشید، او به طور رسمی از هیچ نامزدی حمایت نکرد،  اجازه استفاده تبلیغاتی از امکانات کمیته امداد را هم نداد، با این اقدامات چهره ای فراجناحی از خود به نمایش گذاشت.
حالا هم دو سال مانده به انتخابات ریاست جمهوری باز هم نام او در میان گزینه‌های احتمالی اصولگرایان برای انتخابات مطرح است. محمد باقر قالیباف، علی لاریجانی و سعید جلیلی از دیگر افرادی هستند که ممکن است نامزد انتخابات ریاست جمهوری شوند.   کمک فتاح به عکاس زن در سیل گلستان بحث برانگیز شد
در بین این چندنفر شاید پرویز فتاح گزینه جذاب‌تری باشد. او  نه همچون جلیلی به تندروی و عدم انعطاف شهرت یافته و نه همچون لاریجانی به عنوان یک سیاستمدار تمام عیار شناخته می‌شود.
او چهره‌ای کمتر شناخته شده و البته نسبتا مثبت در میان مردم دارد. در واقع او مهره‌ای سوخته نیست. مردی برای تمام فصول است، هم می‌تواند وزیر نیرو باشد، هم در بازوی اقتصاد یک نهاد نظامی فعالیت کند، هم رییس کمیته امداد و بنیاد مستضعفان شود و نهایتا اینکه اگر لازم شد به عنوان گزینه ریاست جمهوری مطرح شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: سیاست پرویز فتاح بنیاد مستضعفان انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۳۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۲۰ میلیارد زکات فطریه از سوی هرمزگانی‌ها

مدیرکل کمیته امداد استان هرمزگان از پرداخت ۲۰ میلیارد و ۳۸۴ میلیون تومان زکات فطریه توسط مردم مؤمن و متدین این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، حمید باسره، مدیرکل کمیته امداد و دبیر شورای زکات استان هرمزگان، اظهار داشت: امسال 910 پایگاه جمع‌آوری زکات در محل مصلی‌‌ها، مراکز برگزاری نماز عید فطر و مراکز نیکوکاری جهت دریافت زکات فطریه و کفارات استقرار یافتند و علاوه بر این پایگاه ها، برای اولین بار در استان شرایط و امکان پرداخت زکوات و کفارات توسط هرمزگانی‌های با استفاده از دستگاه‌های کارتخوان هوشمند مستقر در نانوایی‌های سراسر استان نیز در راستای تسهیل و تسریع در فرآیند جمع‌آوری زکات فطریه فراهم شد.

وی افزود: مردم مؤمن و متدین هرمزگان در عید فطر امسال معادل مبلغ 20 میلیارد و 712 میلیون تومان در قالب زکات و کفارات به صورت نقدی و غیرنقدی پرداخت کردند که از این میزان، مبلغ 20 میلیارد و 522 میلیون تومان فطریه عام، 19 میلیون تومان فطریه سادات، 104 میلیون تومان کفاره غیرعمد و 67 میلیون تومان نیز کفاره عمد بوده است.

مدیرکل کمیته امداد استان هرمزگان با بیان اینکه طبق احکام و موازین شرعی، زکات فطریه باید در زمینه رفع مشکلات محرومین و نیازمندان واقعی، نظیر امور معیشتی، کمک به هزینه های درمانی، کمک به امور تحصیلی، مسکن و سایر امور این عزیزان هزینه گردد، ادامه داد: مبالغ جمع آوری در قالب زکات فطریه در هرمزگان در کوتاه ترین زمان ممکن و توسط کمیته امداد به حساب نیازمندان واقعی استان که از قبل توسط این نهاد شناسایی شده بودند، واریز گردیده است.

وی افزود: مبلغ زکات فطریه جمع آوری شده در عید فطر سال قبل، معادل 18 میلیارد و 150 میلیون تومان بوده که در عید فطر سال جاری با همت، همراهی و سخاوت مردم شریف و نیک اندیش استان هرمزگان، این میزان نسبت به سال گذشته، 14 درصد رشد داشته است، 

دبیر شورای زکات استان هرمزگان ضمن قدردانی و سپاس از مردم نیکوکار استان و تمامی عوامل اجرایی برنامه های روز عید سعید فطر از جمله، نیروهای مردمی مستقر در مراکز نیکوکاری، نانوایی‌ها و مؤسسات خیریه در سراسر استان، کارکنان زحمتکش صدا و سیمای مرکز خلیج فارس و همکاران کمیته امداد مستقر در پایگاه ها، گفت: بیشترین زکات فطریه جمع‌آوری شده در عید فطر امسال مربوط به شهرستان های پارسیان، بندرعباس و جزیره قشم بوده است.

انتهای پیام/864/

دیگر خبرها

  • هرمزگانی‌ها بیش از ۲۰ میلیارد تومان زکات فطریه پرداخت کردند
  • پرداخت ۲۰ میلیارد زکات فطریه از سوی هرمزگانی‌ها
  • مددخواهی بیش از هزار نفر در سفر رییس‌جمهور به استان سمنان از کمیته امداد
  • رویداد کارآفرینی دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد
  • پشت پرده خشم احمدی نژاد از معاون تازه فوت شده اش /‌۱۸ نکته جالب درباره پرویز داوودی
  • مخبر: نخبگان سرمایه‌های اصلی کشور هستند/ نظام سلطه جرات مقابله نظامی با ایران را ندارد
  • تاکید بر اهمیت تربیت نیروی کارآفرین
  • نخبگان سرمایه‌های اصلی کشور هستند
  • پرویز داوودی؛ ‌۱۸ نکته درباره معاون اولی که از رییس خود برید
  • در غیاب احمدی‌نژاد