Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@08:45:36 GMT

بروجرد شهر ملی ورشو معرفی شد

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۳۲۴۴۹

بروجرد شهر ملی ورشو معرفی شد

به گزارش ایرنا، سید امین قاسمی روز پنجشنبه با اعلام این خبر افزود: در جلسه‌ای که معاون میراث فرهنگی کشور حضور داشت دفاعیات خود را در راستای انتخاب بروجرد به عنوان شهر ملی ورشو مطرح کردیم و در حال حاضر در انتظار پاسخ نهایی سازمان میراث فرهنگی هستیم.

وی اظهار داشت: در رابطه با موضوع انتخاب بروجرد به عنوان  شهر ملی ورشو بیان کرد: هر کدام از استان‌های کشور یکی از میراث فرهنگی خود را به عنوان نماد یک شهر انتخاب کرده‌اند تا بتوانند آن را به عنوان شهر ملی آن صنایع دستی انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسمی با بیان اینکه با توجه به سابقه ورشو در بروجرد اداره میراث فرهنگی لرستان، بروجرد را به عنوان شهر ملی ورشو کشور معرفی کرده است، افزود: در جلسه‌ای که معاون میراث فرهنگی کشور حضور داشت در حضور نمایندگان شهر بروجرد دفاعیات خود را در این راستا مطرح کردیم و در حال حاضر در انتظار پاسخ نهایی میراث فرهنگی کشور هستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان، اظهار کرد: در صورتیکه که بروجرد به عنوان شهر ملی ورشو انتخاب شود دولت برای حمایت از ورشو سازی به این صنعت بودجه اختصاص می‌دهد و این سبب رونق کارگاه‌های تولیدی این صنعت می‌شود.

قاسمی با اشاره به اینکه صنعت ورشو سازی به بروجرد اختصاص دارد، تصریح کرد: مواد اولیه این صنعت از خارج کشور وارد می‌شد که متاسفانه در حال حاضر در این حوزه مشکل داریم به همین علت اساتید ورشو ساز بر روی ورق‌های قدیمی کار می‌کنند، لذا به دنبال این هستیم که با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی این ورق‌ را تأمین کنیم.

نام شهر بروجرد و ورشو با هم آمیخته شده است. این فلز به صورت ورق از کشور آلمان و لهستان به ایران وارد می شده است و با داشتن جلا ومقاومت طولانی در مقابل پوسیدگی، آن‌را «ژرمن سیلور» نیز اطلاق می‌کردند.

هنرمندان دیار بروجرد، با استفاده از فن چکش کاری و خم کاری با استفاده از دستگاه‌های ساده و همچنین نیروی بازوی خود، به خلق آثار فلزی بسیار زییایی از ورقهای ورشویی می‌پرداختند که از جمله می‌توان به ظروف غذا خوری، سماور، سینی، قندان، چایدان، گلاب پاش و … اشاره کرد.

۷۲۷۴/۶۰۶۰

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۲۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجموعه ریسباف در مسیر احیا/ اجرای بزرگ‌ترین طرح میراث فرهنگی کشور پس از انقلاب

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان از احیا مجموعه عظیم و تاریخی کارخانه ریسباف خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان، حمیدرضا محققیان از احیای مجموعه عظیم و تاریخی کارخانه ریسباف خبر داد و اظهار کرد: مجموعه عظیم و تاریخی کارخانه ریسباف ازجمله آخرین بازمانده‌های کارخانه‌های ریسندگی پشم اصفهان است که در مساحتی در حدود ۷۴۰۰۰ مترمربع و با زیر بنایی در حدود ۵۴۰۰۰ مترمربع در محور تاریخی چهارباغ بالا اصفهان واقع‌شده است.

وی افزود: با توجه به مصوبه هیئت‌وزیران در خصوص واگذاری این مجموعه عظیم به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و با پیگیری‌های به‌عمل‌آمده در استان، معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان به‌صورت مستقیم پیگیری این موضوع را انجام داده و باهمت هماهنگی معاون امور عمرانی استاندار و با مشارکت نهادهای ذی مدخل ازجمله اداره کل در زمستان امسال این مجموعه تحویل یگان حفاظت میراث فرهنگی استان و در این مجموعه مستقر شد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به توافقات به‌عمل‌آمده میان معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، شهرداری اصفهان و اداره کل از فروردین‌ماه امسال، این مجموعه پس از برآوردهای اولیه و تهیه شرح خدمات جهت انجام عملیات نجات بخشی و ایجاد نمایشگاه فرهنگی و گردشگری حداقل در محورهای جنوبی آن در اختیار شهرداری قرار گرفت.

محققیان خاطرنشان کرد: امید است تا با همکاری تمامی نهادهای ذی‌ربط بتوان حرکت اول را در راستای اجرای موزه منطقه‌ای اصفهان در این مجموعه عظیم تاریخی را آغاز کرد.

کد خبر 746608

دیگر خبرها

  • سرپرست گروه پژوهشی هنرهای ملی معرفی شد
  • ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟
  • حاجی بادام؛ میراث شیرین یزدی‌ها
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان
  • اصفهان شناسنامه کشور در بخش میراث فرهنگی است
  • همواره از حضور هنرمندان ترکیه در کشورمان استقبال می‌کنیم
  • مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان معرفی شد
  • مدیرکل جدید میراث فرهنگی استان اصفهان معرفی شد
  • مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اصفهان منصوب شد
  • مجموعه ریسباف در مسیر احیا/ اجرای بزرگ‌ترین طرح میراث فرهنگی کشور پس از انقلاب