Web Analytics Made Easy - Statcounter



سخنگوی دولت با بیان اینکه در سال ۸۰ مطالعاتی داشتم و متوجه شدم یک وجه مهم امنیت ملی در محیط زیست است، گفت: توسعه به مثابه شادی برای مردم است، امروز مردم نیاز به شادی دارند، ما مردم را شاد نکردیم.

علی ربیعی (سخنگوی دولت) در پنجمین نشست اعضای شورای هماهنگی شبکه‌های مردم‌نهاد محیط زیست و منابع طبیعی که با حضور عیسی کلانتری صبح امروز در سازمان محیط زیست برگزار شد، گفت: مسئله محیط زیست نه مسئله آب است، نه خاک و نه معادن بلکه همه اینها را شامل می‌شود و همه این‌ها در محور جامعه نیز اهمیت پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر ما بسیاری از طرح‌ها و برنامه‌هایمان را در محور اجتماعی دنبال می‌کردیم قطعا زودتر به نتیجه می‌رسیدیم. این جلسه از چند موضوع برای ما دارای اهمیت است. ما امروز با شما هم‌عقیده هستیم و معتقدم که کار شما سه وجه دارد که یک ضلع کار سمن‌ها نقد دولت و سیاست‌گذاران است که بخش اعظم سیاست‌گذاری در حوزه‌های مختلف صورت می‌گیرد اما دولت هم نقش مهمی در سیاست‌گذاری‌ها دارد.

اهم اظهارات وی را به نقل از خبرگزاری ها در ادامه بخوانید:

* معتقدم تضادهایی درون توسعه وجود دارد که واقعی است و نمی‌توان به آن بی‌توجه بود. همچنین تعارض منافع وجود دارد که البته بخشی از این تعارض منافع شخصی است و بخشی از آن هم منافع بخشی است.

* معتقدم باید آثار محیط زیست در سیاست‌ها سنجیده شود اما قبول کنید ساختارها پرچالش است. من زمانی می‌خواستم یک معدن را به دلیل عدم ایمنی تعطیل کنم اما دیدیم ۲۰۰ هزار نفر بیکار می‌شوند. بنابراین معتقدم در چنین مواقعی فرد بین دو تصمیم می‌ماند و باید انتخاب کند. البته ما سمت ایمنی را در آن کارخانه گرفتیم و موارد را اصلاح کردیم.

* من به عنوان عضوی از یک دولت محیط زیستی معتقدم که به شدت به میانجی‌های زیست‌ محیطی نیاز داریم و این دیدگاه دولت و آقای روحانی نیز هست. میانجی‌های اجتماعی باید سخن مردم را به دولت و سخن دولت را به بدنه اجتماعی انتقال دهند. ما خودمان را دولت زیست محیطی می‌دانیم و محیط ایستی و محیط نیستی نیستیم.

* در سال ۸۰ مطالعاتی داشتم و متوجه شدم یک وجه مهم امنیت ملی در محیط زیست است. توسعه به مثابه شادی برای مردم است، امروز مردم نیاز به شادی دارند، ما مردم را شاد نکردیم. پتروشیمی‌های بزرگ مردم را شاد نکردند. البته نمی‌گویم که این نیاز کشور نیست بلکه ما برای قدرت و درآمد به پتروشیمی هم نیاز داریم اما آنچه که مردم را شاد می‌کند در جنس کار شما است. اگر بخواهیم مردم یک امنیت روانی در زندگی داشته باشند و آسوده زندگی کنند باید محیط زیست نیز در اختیارشان باشد.

* {تصور می‌شود بی‌پولی و فقر معادل طلا و اعتیاد است} : این تصور اشتباه است چرا که در منطقه یک تهران طلاق بیشتر از منطقه جنوب تهران است.

* اینکه گفته می‌شود دولت به محیط زیست توجه ندارد، درست نیست. توجه به محیط زیست تفکر آقای روحانی است اما الزامات خیلی اوقات جهت‌گیری‌هایی را می‌آورد که ممکن است شما نپسندید. البته ممکن است حق هم با شما باشد.

* من نگران نگاه امنیتی به نهادهای مدنی هستم. دولت و رئیس جمهور نیز نگران این مسئله هستند. البته نهادهای مدنی نباید سیاسی شوند و کار سیاسی کنند. نهادهای مدنی نهاد اجتماعی هستند و کار سیاسی مربوط به احزاب است.

* انتظار ما این است که نهادهای مدنی و شبکه‌های فعال محیط زیستی نگاه بلندمدت داشته باشند و نتایج کار را ببینند.

* تلاش می‌کنیم ارتباط نهادهای مدنی با استانداران بیشتر شود : همان‌طور که گفتم شما دارای سه ضلع هستید که یک ضلع آن باید سیاست را نقد کند و البته در سیاست‌گذاری کمک کند. ضلع دیگر شما مردم است که باید آموزش‌های لازم را نیز به مردم بدهید و همچنین ضلع دیگر این است که شما وظیفه دارید در مقابل ذی‌نفعان بایستید؛ کسانی که فشارهایی به آب و خاک و هوا وارد کردند و مسیرها و جاده‌ها به خاطر این ذی‌نفعان تغییر کرده است.

* شما باید در سیاست‌گذاریها مشارکت کنید و از سیاست‌های صحیح نیز حمایت کنید. ما هم البته در مقابل شما وظایفی داریم و باید صدای شما را بشنویم و آن را سیاست‌گذاریها منعکس کنیم و همچنین مراقب امنیت شما باشیم.

خبرآنلاین

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۷۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت برخورد با مجتمع صنعتی آلاینده در زنجان

مدیرکل محیط زیست زنجان درباره آخرین وضعیت مجتمع صنعتی آلاینده آندیا فولاد گفت: با توجه به اینکه تغییری در میزان آلایندگی این واحد ایجاد نشد، بنابراین روز گذشته دستور توقف آن را از دادستانی درخواست کردیم که در نهایت این مهم به توقف موقت فعالیت مجموعه منتهی شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، محمدرضا یافتیان مدیرکل محیط زیست استان زنجان درباره وضعیت آلایندگی مجتمع صنعتی ریخته‌گری آندیا فولاد و بی‌توجهی آن به تذکرات گفت: اخطاریه‌ها و تذکرات فراوان به مجتمع صنعتی ریخته گری آندیا فولاد داده شد و بی توجهی به مسائل زیست محیطی موجب شد دستور توقف موقت فعالیت آن به دستور دادستانی صادر شود.

وی افزود: به صراحت باید گفت اخطاریه‌ها و تذکرات محیط زیستی نتوانست از فعالیت‌های نامطلوب این مجموعه جلوگیری کند.

وی درباره روند فعالیت این مجتمع طی سال‌های متمادی گفت: این مجتمع سال ۹۰ با عنوان شرکت ریخته گری سهند تولید شمش فولاد برای ۲۵۰ هزار تن مجوز استقرار دریافت کرد و اساس فعالیت آن به این شکل بود که قراضه‌های آهن را جمع آوری، ذوب و سپس به شمش تبدیل می‌کرد.

یافتیان بیان کرد: این مجتمع فعالیتی نداشت تا اینکه در سال ۹۴ اداره کل صمت وقت از اداره کل محیط زیست استان مجوز بهره برداری ۸۰۰ هزار تن شمش فولادی را درخواست کرد.

وی افزود: به این مهم باید توجه داشت وقتی واحدی استقرار می‌یابد، همه ضوابط آن باید منطبق با محیط زیست باشد و تمامی پروسه‌های محیط زیستی باید مد نظر قرار گیرد از قبیل اینکه آلایندگی زیست محیطی دارد یا نه؟ و در صورتی که واحد صنعتی ضوابط را رعایت کرده باشد مجوز فعالیت به آن داده می‌شود در حالیکه واحد یاد شده هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده بود و این موضوع حتی برای کارشناسان نیز تایید شد.


وی ادامه داد: سازمان محیط زیست از ابتدا با مجوز بهره برداری این واحد مخالف بود و آن را اعلام کرد، ولی به رغم مخالفت اداره کل محیط زیست، اداره کل صنعت، معدن و تجارت این موضوع را در کارگروه تسهیل مطرح کرد که مجوز مربوط داده شد و این واحد با این مجوز فعالیت خود را از سر گرفت.


صدور ۳۰ فقره اخطاریه از زمان فعالیت این واحد صنعتی تاکنون 
مدیرکل محیط زیست استان زنجان تصریح کرد: فعالیت مجدد این واحد از نظر محیط زیست پذیرفتنی نبود، بررسی‌ها بیانگر آن است این واحد صنعتی در طول سال‌ها نه تنها کار خود را انجام نمی‌داد بلکه از سال ۹۶ در زمینه‌های دیگر از قبیل تولید کنسانتره آهن، منگنز و گندله سازی فعالیت می‌کرد و به هیچ عنوان مجوزی از این اداره کل نداشته است.

وی درباره طرح‌های شکایت از این واحد صنعتی گفت: به طور کلی طرح شکایت مبتنی بر فرآیند‌هایی انجام می‌گیرد و غیر مجاز بودن واحد صنعتی صرفا نمی‌تواند مبنایی برای شکایت سازمان باشد و باید آلایندگی آن احصا شود.

یافتیان ادامه داد: حدود ۳۰ فقره اخطاریه از زمان فعالیت این واحد صنعتی تاکنون صادر شده است و شکایتی نیز در سال ۹۶ مبنی بر دستور توقف واحد داده شد که در سال ۹۷ هم یک حکم قضایی شعبه اول ایجرود صادر گردید.

وی مطرح کرد: در سال ۹۷ دوباره و در سال ۹۹ نیز شکایتی از مجموعه انجام گرفت، ولی یکی از محدودیت‌های این اداره طولانی شدن زمان بررسی شکایات بنا به دلایل مختلف است که این موضوع به صورت استانی مورد پیگیری جدی قرار گرفت.


جریمه ۶۰ میلیارد ریالی
وی ادامه داد: این واحد بالاخره در سال ۱۴۰۰ به دلیل آلایندگی خاک و آرسینیک بالا به عنوان واحد آلاینده تشخیص داده شد که می‌تواند آب‌های زیر زمینی و سطحی را تحت تاثیر قرار دهد، به خصوص اینکه حتی در اراضی کشاورزی نیز مشکلاتی را ایجاد کرده بود.

مدیرکل محیط زیست استان زنجان درباره وصول جریمه از این واحد اظهار کرد: پس از شکایت و اعلام حکم این واحد در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۶۰ میلیارد ریال جریمه شد که در همان سال به دلیل استمرار آلایندگی، علیه این واحد اعلام جرم شد و دوباره سال ۱۴۰۱ نیز شکایتی از این واحد انجام گرفت.

وی درباره پلمپ این واحد با توجه به تخلفات گفت: با شکایت این اداره کل در آبان سال گذشته تصمیم به پلمب موقت آن گرفته شد که اداره کل صنعت، معدن و تجارت در جلسه‌ای اعلام کرد مدیریت جدیدی در این مجموعه صنعتی بر سر کار آمده که درصدد رفع مشکلات است.

وی افزود: بنا بر پیشنهاد اداره کل صمت استان در جلسه دیگر استانی با هدف حمایت از تولید این مجموعه و الزام به رفع مشکلات زیست محیطی آن، فرصت چهارماهه تا پایان ۱۴۰۲ به آن داد شد تا مسائل و موارد را به طور قطع برطرف کند و مقرر شد این مجتمع صنعتی برنامه و پیشرفت ماهانه کاری خود را به این اداره کل اعلام کند که این مجتمع پس از ۲ ماه مکاتبات فراوان برنامه‌ای ناقص را ارائه کرد که این مسائل از سوی این اداره کل پذیرفتنی نبود.


تخلف بزرگتر ورود پسماند غیرمجاز بود
یافتیان بیان کرد: با توجه به فرصت داده شده این واحد تخلف بزرگتری یعنی ورود پسماند غیر مجاز را انجام داد و حتی از ورود کارشناسان اداره کل نیز برای بازدید از کارخانه ممانعت کرد که مراکز فروشنده پسماند‌ها به ۲ استان آذربایجان شرقی و خراسان رضوی اختصاص داشت که با مکاتبه صورت گرفته یکی از استان‌ها پیگیری‌های لازم را انجام داد.

وی تصریح کرد: این اقدام این واحد به نوعی مصوبه استانی را زیر سوال برد و همین مساله به شکایت مجدد از آن منجر شد.

مدیرکل محیط زیست استان زنجان گفت: با توجه به اینکه تغییری در میزان آلایندگی این واحد ایجاد نشد، بنابراین روز گذشته دستور توقف آن را از دادستانی درخواست کردیم که در نهایت این مهم به توقف موقت فعالیت مجموعه منتهی شد.

وی ادامه داد: این واحد صنعتی همواره از زمان شروع فعالیت خود تاکنون در فهرست آلاینده‌ها قرار داشته است.

یافتیان در پایان با اشاره به اهمیت موضوع اشتغال در واحد‌های صنعتی مطرح کرد: اگرچه اشتغال واحد‌های صنعتی اهمیت زیادی دارد، اما رعایت مسائل زیست محیطی اولویت دارد و از اساسی‌ترین اصول فعالیت یک واحد به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • کنعانی: آمریکا در سیاست‌های مداخله جویانه بازنگری کند
  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • بخشی از حق‌آبه ایران از هیرمند پرداخت شد
  • سخنگوی دولت: پس از بارش‌های اخیر بخشی از حقابه هیرمند آزادسازی شد / معیشت مردم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود
  • روایت برخورد با مجتمع صنعتی آلاینده در زنجان
  • روایت عباس عبدی از بازدیدش از مسجد پارک قیطریه : مسجد را در تقابل با نهادهای دیگر قرار دادن، اعتبار نهاد دین را افزایش نمی‌دهد
  • برخورد جدی با پروژه‌های فاقد پیوست محیط‌زیستی