Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-03-29@01:42:54 GMT

اقتصاد آمریکا وارد محدوده خطر برای ترامپ شد

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۶۱۰۹۳

اقتصاد آمریکا وارد محدوده خطر برای ترامپ شد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، گزارشات خوب و بد مختلفی در مورد رشد اقتصادی آمریکا وجود دارد، ولی گزارش‌های بد اهمیت بیشتری دارند. اگر دونالد ترامپ می‌خواهد شرایط را هم برای اقتصاد و هم برای انتخاب دوباره‌اش بهبود بخشد، باید با پایان دادن به جنگ تجاری با چین شروع کند.

 اول خبر خوب: رشد اقتصادی آمریکا در سه‌ماهه دوم سال جاری 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1 درصد بود که بهتر از حد انتظار است. رشد اقتصادی سالانه در سه‌ماهه دوم 2016، در بحبوحه رکود اقتصادی و سقوط قیمت نفت به 1.3 درصد رسیده بود. بهبود رشد اقتصادی از آنچه تصور می‌شد بهتر بود. رشد تولید ناخالص داخلی به اوج 3.2 درصد در سه‌ماهه دوم 2018 رسید.

 حالا خبرهای بد: از آن زمان به بعد رشد اقتصادی کند شده و در سه‌ماهه دوم 2015 کندتر شده است. اگر رشد اقتصادی همچنان افت کند، در روز انتخابات 2020 کمتر از رشد اقتصادی 2015 خواهد بود، این یک خبر بد اقتصادی برای ترامپ است.

رشد سالانه تولید ناخالص داخلی که در اوایل 2018 به اوج رسیده بود، از آن زمان کاهش یافته و حالا تقریباً برابر با 2015 است.

دلایلی وجود دارد که تصور کنیم رشد اقتصادی به سقوط خود ادامه می‌دهد. در حالی که اقتصاد بیشتر وابسته به هزینه‌کرد مشتریان است، چرخه تجارت اساساً توسط سرمایه گذاری در بخش تجارت یا املاک به‌راه می‌افتد. هیچ‌کدام از اینها الآن در شرایط خوبی به‌سر نمی‌برند.

 بررسی آمار قبلی نشان می‌دهد سرمایه گذاری در بخش تجارت کمتر از حد تصور است. سرمایه گذاری در تجارت نسبت به رکود 2015 بهبود یافته ولی نه آن‌قدر که قبلاً تخمین زده می‌شد. مانند تولید ناخالص داخلی، سرمایه گذاری تجاری هم در اوایل 2018 به اوج رسید و از آن زمان رو به افول رفت و آن هم درست زمانی بود که ترامپ جنگ تجاری را افزایش داد.

کاهش رشد سرمایه گذاری سالانه از زمان وضع اولین عوارض توسط ترامپ، بر رشد اقتصادی که کاهش مالیاتی در 2017 ایجاد کرده بود، تأثیر گذاشت.

از آن زمان سرمایه گذاری تجاری بیش از حد انتظار سقوط کرده و به‌نظر می‌رسد به‌سمت یک رکود پیش می‌رود. البته این بدان معنا نیست که کل اقتصاد رکود را تجربه می‌کند، مثلاً در 2016، بخش تجارت وارد رکود شد ولی سایر بخش‌های اقتصاد سرپا ماندند.

بخش دیگر تأمین‌کننده تقاضا یعنی بخش املاک شرایط خوبی ندارد. این بخش هم در 2015 تقویت شد ولی از آغاز سال گذشته وارد محدوده رکود شده است. کاهش رشد در این دو بخش نشان می‌دهد احتمالاً اقتصاد جایگاه ضعیف‌تری نسبت به آنچه در رکود کوچک 2015  تجربه کرد، دارد.

گرچه به‌نظر می‌رسد اقتصاد در حال حاضر به‌خوبی رشد می‌کند، ولی زیربناهای آن ضعیف‌تر از حد انتظار اقتصاددانان هستند. اگر سیاست تغییر نکند رشد کلی اقتصاد در سال‌های آینده کند خواهد شد.

برای حفظ رشد اقتصادی چه می‌توان کرد؟ انتظار می‌رود فدرال رزرو هفته آینده نرخ بهره را پایین بیاورد که کمک‌کننده خواهد بود. از زمان افزایش جنگ تجاری ترامپ، سرمایه گذاری و رشد رو به کاهش رفته است. پایان دادن سریع به این جنگ بهترین امید برای انتخاب دوباره ترامپ است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رشد اقتصاد جنگ چین رشد اقتصادی رکود اقتصادی قیمت نفت انتخابات تجارت سرمایه گذاری سرمایه انتخابات تجارت جنگ چین رشد اقتصادی رکود اقتصادی قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۶۱۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت اصلاحات مالیاتی لازم در جهت تقویت تولید/ چگونه سرمایه‌های خرد مردمی به سمت بخش مولد اقتصاد جذب می‌شود؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ اجرای موفقیت‌آمیز اقدامات اصلاحی در حوزه مالیاتی که در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم ترسیم شده است، می‌تواند پیامد‌های عمیقی بر چشم‌انداز اقتصادی ایران و توانایی آن در جذب سرمایه‌گذاری، تحریک نوآوری و رشد پایدار داشته باشد. در همین رابطه پیرامون اهمیت و محوریت تحقق مسیر جذب و جلب مشارکت مردم در جهش تولید و ارتباط آن با قوانین حوزه مالیاتی به خصوص در زمینه هدفمند کردن مشوق‌های مالیاتی در این زمینه با ارسلان محمدی کارشناس اقتصادی به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

ارسلان محمدی در گفتگو با تابناک اقتصادی با اشاره به جلب مشارکت مردم در جهش تولید با تکیه بر اصلاحات مهم در قوانین مالیاتی و ارتباط آن هدفمند کردن مشوق‌های مالیاتی گفت: مسیر سرمایه‌گذاری مولد، رشد اقتصادی و توسعه پایدار در ایران به بکارگیری استراتژیک مشوق‌های مالیاتی برای ایجاد انگیزه در نوآوری، کارآفرینی و خلق ارزش وابسته است. طرح‌های جسورانه اصلاحات مالیاتی دولت سیزدهم با هدف کاهش نرخ‌های مالیات بر تولید، ارائه مشوق‌های هدفمند برای توسعه زنجیره ارزش و ارائه معافیت‌های استراتژیک برای شرکت‌های صادرات‌محور، نشان‌دهنده رویکردی آینده‌نگر برای ایجاد فضای مساعد برای رشد اقتصادی و توسعه صنعتی است. از طریق ترکیبی از مشوق‌های مالیاتی هدفمند، معافیت‌های هدفمند، به کارگیری از ظرفیت نظام مالیاتی در جهت ترغیب و تقویت جریان مالی منتهی به تولید و در نهایت ایجاد سازوکاری جذاب برای جلب مشارکت مردم در بخش مولد اقتصاد، کشور این فرصت را دارد که قدرت تغییردهنده سیاست مالیاتی را برای هدایت سرمایه‌گذاری، نوآوری و رشد پایدار به سرانجام برساند. دولت سیزدهم در این زمینه با استفاده از مشوق‌های مالیاتی به عنوان ابزاری برای ترویج سرمایه‌گذاری مولد، تحریک ایجاد شغل و تولید ثروت، می‌تواند ایران را به‌عنوان یک بازیگر رقابتی در اقتصاد جهانی معرفی کند و پویایی اقتصادی، تنوع صنعتی و توسعه فراگیر را تسریع کند که به نفع همه بخش‌ها باشد

وی در رابطه با معافیت‌های هدفمند برای شرکت‌های صادرات محور و وضعیت هدفمند کردن معافیت‌های مناطق آزاد گفت: گنجاندن معافیت‌های هدفمند برای شرکت‌های صادرات‌محور و مناطق آزاد در اصلاحات مالیاتی، بر قصد راهبردی دولت برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی، ترویج رشد صادرات محور و افزایش رقابت‌پذیری بخش صنعتی ایران در بازار جهانی تاکید دارد. اصلاحات با تشویق شرکت‌های صادرات محور با رشد فروش سالانه ۳ درصدی برای بهره مندی از معافیت‌های مادام العمر، به دنبال تحریک تولید صادرات محور، افزایش درآمد‌های ارزی و تسریع توسعه صنعتی هستند. هدف از هدفمند کردن معافیت‌های مناطق آزاد ایجاد فضای سرمایه‌گذاری جذاب برای سرمایه‌گذاران خارجی، تسهیل تجارت و افزایش تولید صادرات محور در مناطق اقتصادی تعیین‌شده است.

محمدی ادامه داد: تمرکز بر شرکت‌های صادرات محور نیز به‌عنوان محرک‌های کلیدی توسعه اقتصادی، بر چشم‌انداز استراتژیک دولت برای استفاده از تجارت بین‌المللی، سرمایه‌گذاری خارجی و ارتقای صادرات به‌عنوان کاتالیزور برای رشد صنعتی، پیشرفت فناوری و یکپارچه‌سازی بازار‌های جهانی تاکید می‌کند. اصلاحات با ایجاد یک فضای کسب و کار مطلوب که انگیزه فعالیت‌های صادرات محور است، ایران را به عنوان یک بازیگر رقابتی در اقتصاد جهانی معرفی می‌کند.

از آنجایی که ایران پیچیدگی‌های اصلاحات اقتصادی و توسعه صنعتی را دنبال می‌کند، تعهد به مشوق‌های مالیاتی مؤثر، شفاف و پاسخ‌دهنده که با اهداف رشد همسو هستند، رقابت‌پذیری بازار را ارتقا می‌دهند و نوآوری را تقویت می‌کنند، در شکل‌دهی آینده اقتصادی شکوفا و پایدار برای کشور حیاتی خواهد بود.. با پذیرش رویکردی جامع به سیاست مالیاتی که مشوق بهره‌وری، نوآوری و سرمایه‌گذاری است، ایران می‌تواند پتانسیل خود را به‌عنوان یک محیط زیست پویا، انعطاف‌پذیر و رقابتی در سطح جهانی به‌کار گیرد.

وی با اشاره به رویکرد مهم تغییرات قوانین و معافیت‌های مالیاتی با هدف جلوگیری از خام فروشی، حرکت به سمت صادرات بیشتر و جلب مشارکت مردم در توسعه و رشد اقتصادی کشور اظهار کرد: با تغییر به سمت مالیات بر سرمایه و دارایی به جای اخذ مالیات از کار و تولید، هدف قرار دادن انگیزه‌های سرمایه گذاری و ارائه معافیت‌ها برای شرکت‌های صادرات محور و تقویت کننده نقش ایران در زنجیره ارزش جهانی، لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم  نشان دهنده رویکرد آینده نگر به سیاست مالیاتی است که انگیزه‌های مالی را با اهداف رشد همسو می‌کند، پویایی بازار را ارتقا می‌دهد و رقابت و انعطاف پذیری را تقویت می‌کند. بخش صنعتی. هدف از اصلاحات با تشویق سرمایه‌گذاری مولد، ایجاد ثروت و ارتقای صادرات، بازگشایی پتانسیل کامل چشم‌انداز اقتصادی ایران، تسریع نوآوری، ایجاد شغل و توسعه پایدار است که به نفع همه اقشار جامعه است.

این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم از طریق اعطای مشروط و هدفمند معافیت‌های مالیاتی و همچنین کاهش چشم‌گیر مالیات تولید به دنبال جذب سرمایه‌های خرد مردمی به سمت بخش تولیدی و رشد اقتصادی بیشتر است. تمرکز بر بهره‌وری، رشد و رقابت در شکل‌دهی آینده‌ای اقتصادی مرفه و پایدار برای ایران بسیار مهم خواهد بود. از طریق مشوق‌های مالیاتی هدفمند، ایران می‌تواند با کمک مشارکت مردم به سمت یک اقتصاد با محوریت تولید و عصر جدیدی از پویایی اقتصادی، نوآوری، خلق ثروت و شکوفایی حرکت کند.

 

دیگر خبرها

  • مرکز ملی آمار انگلیس از رکود اقتصادی این کشور خبر داد
  • «بازگرداندن آمریکا» به سبک بایدن
  • ۷ مجوز سرمایه گذاری خارجی جدید در استان مرکزی صادر شد
  • بیگانی : پیش بینی بازاری داغ برای فعالان بورس در تابستان 1403 / صندوقهای طلا، کالا و بعضی سهامی، برندگان سال 1402 بازار سرمایه / حضور ترامپ در انتخابات تمام بازارهای مالی ایران را تحت تاثیر قرار می دهد
  • کاهش ۵۰ درصدی سود سهام عدالت روندسرمایه گذاری را نزولی کرد
  • ضرورت اصلاحات مالیاتی لازم در جهت تقویت تولید/ چگونه سرمایه‌های خرد مردمی به سمت بخش مولد اقتصاد جذب می‌شود؟
  • ضرورت ارتقای امنیت سرمایه گذاری
  • مشارکت مردم در تولید، چگونه؟ | فردین آقابزرگی
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن به دنبال رکود اقتصادی در ایران است
  • تلخ و شیرین اقتصاد در ۱۴۰۲