Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@11:01:11 GMT

یارانه پنهان به یک غده سرطانی تبدیل شده است

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۷۵۴۴۵

یارانه پنهان به یک غده سرطانی تبدیل شده است

یارانه پنهان، یارانه‌ای است که مردم آن را دریافت می‌کنند، ولی بابت آن عددی در محاسبات‌شان قرار نمی‌گیرد. به عنوان مثال وقتی بنزین یا برق در کشور تولید می‌شود و در اختیار مردم قرار می‌گیرد قیمت‌گذاری‌اش یا بر اساس بهای تمام شده است و یا بر اساس قیمت‌های منطقه‌ای. به عنوان مثال اگر بهای تمام شده هر لیتر بنزین در کشور ما سه هزار تومان باشد و دولت آن را هزار تومان بفروشد؛ بنابراین دو هزار تومان برای هر یک لیتر بنزین یارانه داده می‌شود و به این می‌گویند یارانه پنهان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برخی کارشناسان معتقدند در برخی موارد، نزدیک کردن قیمت‌ها به واقعیت امکان‌پذیر نیست و راهکار دیگر این است که یارانه به صورت سرانه به مردم داده شود تا مردم قدر یارانه را بیش از پیش بدانند.

در همین خصوص، غلامعلی جعفرزاده‌ایمن‌آبادی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در بحث یارانه پنهان یا همان یارانه غیرمستقیم، یک موضوع بسیار پررنگ جلوه می‌کند و آن هم، بی‌عدالتی است.

وی افزود: بر اساس آمار و ارقام، ترکیب و توزیع و مصرف انرژی در کشور به این صورت است: حدود ۲۷ درصد حمل و نقل، ۲۸ درصد صنعت، ۴۰ درصد مصارف خانگی و تجاری و ۵ درصد کشاورزی. حال اگر قرار باشد این انرژی را به نفت تبدیل کنیم تا به ارزش پولی آن برسیم، باید گفت که ۱۱۷۹ میلیون بشکه نفت خام که روزی بیش از سه میلیون بشکه می‌شود، آمار نهایی است. به عبارتی اگر هر بشکه نفت را ۵۵ دلار درنظر بگیریم به مبلغ سالی ۶۵ میلیارد دلار دست پیدا می‌کنیم.

جعفرزاده در ادامه گفت: مصرف برق در سال ۲۶۱.۴ میلیارد کیلووات ساعت است که سهم بخش خانگی ۳۴ درصد، صنعتی ۳۳ درصد و کشاورزی ۱۵ درصد و مابقی سایر بخش‌ها است. در بخش گاز طبیعی مصرف ما ۱۸۶ میلیارد مترمکعب است. ۳۲.۵ میلیارد لیتر گازوئیل مصرف داریم و حمل و نقل ۶۱ درصد، کشاورزی ۱۰ درصد، صنایع ۹ درصد، نیروگاه‌های کشور ۱۵ درصد و سایر بخش‌ها ۵ درصد مصرف گاز را دربرمی‌گیرند. در بخش بنزین در سال، ۳۲ میلیارد لیتر مصرف داریم که ۶۱ درصد آن به خودرو‌های سواری، ۲۱ درصد آن به وانت، ۸ درصد آن به تاکسی، ۶ درصد به موتورسیکلت و ۴ درصد به کامیون و کامیونت مربوط می‌شود.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه اظهار داشت: مصرف آب شرب شهری در سال ۴.۵ میلیارد مترمکعب است که ۷۸ درصد آن در بخش خانگی و ۲۲ درصد آن در بخش غیرخانگی مصرف می‌شود. با توجه به این آمار‌ها باید بگویم که اکنون ۱۰.۵ میلیارد دلار برای بنزین، ۱۲.۸ میلیارد دلار برای گازوئیل و ۱۳.۴ میلیارد دلار برای برق، یارانه پنهان پرداخت می‌کنیم.

نماینده رشت در مجلس عنوان کرد: برای درک صحیح این عدد و رقم‌ها باید بگویم که ما در سال گذشته ۴۰ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی کار کردیم. همین یک مثال کافی است که بدانیم در چه شرایطی قرار گرفته‌ایم و با این روند نمی‌توان به اشتغال‌زایی و به تبع آن رفع بیکاری امیدوار بود.

جعفرزاده گفت: کل ارزش حامل‌های انرژی ۶۵ میلیارد دلار است که فقط ۱۱.۴ میلیارد دلار آن توسط مردم پرداخت می‌شود، یعنی از کل یارانه‌ای که پرداخت می‌شود تنها ۱۸ درصد به مردم تعلق می‌گیرد که این رویکرد اوج بی‌عدالتی است.

وی افزود: اکنون یارانه بنزینی که به دهک‌های بالا جامعه (افراد ثروتمندتر) تعلق می‌گیرد، ۲۳ برابر بیشتر از دهک‌های پایین جامعه است، پس چاره‌ای نداریم جز اینکه الزامات سیاستگذاری اصلاح قیمت حامل‌های انرژی را در دستور کار قرار دهیم، یعنی لازم است که بازنگری در تعریف یارانه انرژی انجام شود. با توجه به پیچیدگی سیاستگذاری اصلاح قیمت حامل‌های انرژی ضروری است که برای بخش‌ها و زیربخش‌های حوزه‌های مختلف صنعت، معدن، پتروشیمی، سیاستگذاری مجزی انجام شود. چهار محور اساسی این برنامه‎ریزی: متغیر‌های بازار، مزیت‌های رقابتی، نوع فرآیند‌ها و سطح تکنولوژی تولید و سبد هزینه‌های تولید است که باید روی این چهار موضوع بطور جدی کار شود.

عضو فراکسیون مستقلین مجلس یادآور شد: تعرفه برق خانگی باید به گونه‌ای برای خانوار تنظیم شود که توانایی پرداخت از سوی آن‌ها در سطوح درآمدی مختلف و در اقلیم‌های گوناگون، برابر باشد. در صورت پرداخت یارانه برای برق مصرفی خانوار باید یارانه پنهان به صورت برابر میان آن‌ها توزیع شود که اکنون ناعدالتی در این حوزه به وضوح قابل مشاهده است.

جعفرزاده در پایان خاطرنشان کرد: اکنون فراکسیون مستقلین مجلس به این موضوع که یک غده سرطانی شده است ورود پیدا کرده و مترصد این هستیم که به زودی یک طرح جدی در بحث هدفمند کردن یارانه‌ها مطرح و به صحن مجلس بیاوریم. مدتی است که جلسه و همفکری در این رابطه شکل گرفته و فعلاً در مرحله کسب اطلاعات هستیم و اصرار داریم که این موضوع حیاتی در همین مجلس دهم تعیین تکلیف شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: یارانه پنهان بی عدالتی برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۷۵۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر وزیر اقتصاد از لرستان به دلیل پیشتازی در حذف مجوز‌های کاغذی

علی محمدی اظهار کرد: وزیر اقتصاد در نامه‌ای به مدیران کل امور اقتصادی و دارایی سه استان لرستان، گیلان و همدان با اشاره به مهلت زمانی تعیین‌شده برای تبدیل مجوز‌های قدیمی به شناسه یکتا تا ۲۵ اردیبهشت‌ماه، بر اهمیت تبدیل همه مجوز‌های کاغذی و موفقیت پروژه تسهیل صدور مجوز‌ها به عنوان خدمت بی‌نظیر دولت مردمی تاکید کرد.

وی بیان کرد: وزیر اقتصاد با تقدیر از لرستان، گیلان و همدان به عنوان استان‌های پیشرو در این پروژه، از استان‌هایی که پیشرفت آنها کمتر از ۱۰ درصد بود خواست تا در فرصت باقی‌مانده، کاستی‌های موجود را جبران نمایند.

وی همچنین با اشاره به اینکه لرستان بر اساس آمار دارای ۶۶ هزار و ۵۲۵ پروانه صنفی معتبر است افزود: تاکنون ۲۱ هزار و ۱۶۸ مجوز قدیمی و کاغذی در این استان به الکترونیکی تبدیل شده است.

محمدی یادآور شد: سلسله با ۶۳.۳۳ درصد پیشروترین شهرستان استان در تبدیل پروانه‌های کسب کاغذی به شناسه یکتا (الکترونیکی) بوده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی لرستان بیان کرد: همچنین به ترتیب شهرستان‌های پلدختر با ۵۱.۶۲، کوهدشت و رومشکان ۴۲.۲۳، بروجرد ۳۹.۹۰، دلفان با ۳۸.۷۸، خرم آباد و چگنی با ۳۷.۸۶ درصد در رتبه‌های بعدی تبدیل مجوز‌های کاغذی قرار دارند.

محمدی در خصوص شهرستان‌هایی که کمترین سهم را در این زمینه داشته اند عنوان کرد: الیگودرز با ۲۷.۷۶، ازنا با ۲۵.۹۳ و دورود ۲۱.۸۶ درصد کمترین مشارکت را در تبدیل مجوز‌های کاغذی داشته اند که با توجه به فرصت اندک پیش رو انتظار می‌رود همکاری‌های بیشتری در این زمینه داشته باشند.

وی اضافه کرد: درصد مشارکت شهرستان‌ها براساس تعداد پروانه‌های کسب کاغذی، قدیمی است به عنوان مثال گرچه شهرستان‌های خرم آباد و چگنی ۶ هزار و ۵۳۸ مجوز کاغذی را تاکنون به الکترونیک تبدیل کرده اند، اما با توجه به وجود ۱۷ هزار و ۲۶۸ پروانه کسب قدیمی، عملکرد پایین تری از سایر شهرستان‌های پیشرو داشته اند.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • کدام استان‌ها و دستگاه‌ها در تبدیل مجوز‌های کاغذی صدرنشین هستند؟
  • لرستان صدر جدول؛ تعداد مجوزهای تبدیل شده از ۴۲۷ هزار گذشت
  • اضافه شدن سه بیمار دیگر به جمعیت بیماران سرطانی در استان
  • تبدیل روشنایی خیابان آذربایجان شهرستان شاهین دژ به LED
  • ۹ دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید
  • تقدیر وزیر اقتصاد از لرستان به دلیل پیشتازی در حذف مجوز‌های کاغذی
  • گلستان در قعر جدول تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا
  • کاهش میانگین تورم سالانه به کمتر از ۴۰ درصد/ نرخ تورم برای دهک بدون یارانه نقدی چند درصد است؟
  • تبدیل بیش از ۴۰۱ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا
  • ۷۰ درصد از مردم از کارت شخصی سوخت استفاده می‌کنند