Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-10@06:18:53 GMT

چرا چینی‌ها از ایران نفت وارد می‌کنند؟

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۹۸۶۴۴

وحید حاجی‌پور | چینی‌ها در جدیدترین گزارش گمرکی خود از تداوم واردات نفت از ایران گفته‌اند؛ روزانه بیش از 205 هزار بشکه میزان نفتی است که چینی‌ها از شرکت ملی نفت دریافت می‌کنند؛ با انتشار این گزارش، برخی گزاره‌های کد شده در این گزارش را نشانگر بی توجهی چین به تحریم‌های آمریکا عنوان کردند که با تائید این موضوع، اما نباید مهم‌ترین دلیل تداوم صادرات نفت به چین را فراموش کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



چینی‌ها بزرگتر‌ین مشتری نفتی ایران هستند؛ چینی‌ها گاهی روزانه 700 هزار بشکه نیز از ایران نفت دریافت کردند اما میانگین واردات نفت از کشورمان بین 500 تا 600 هزار بشکه در روز بوده است. چینی‌ها بیش از 8 میلیون بشکه نفت وارد می‌کنند که سعی کرده‌اند با متنوع سازی منابع وارداتی خود، تا آنجایی که ممکن است به امنیت انرژی خود ضریب بالایی بدهند.

چینی‌ها در معادلات انرژی خود یک رویکرد اساسی دارند؛ انرژی موتور محرکه اقتصاد چین است و بر همین اساس، آن را یک عنصر امنیتی هم می‌دانند و بر همین مبنا، روابط خود را با کشورهای تولیدکننده نفت بسیار فراتر از فروشنده – خریدار تعریف کرده‌اند بطوری که طی یک دهه میزان واردات نفت از روسیه را از سطح 300 هزار بشکه به 1.5 میلیون بشکه در روز رسانده‌اند.

چینی‌ها طی یک دهه اخیر شرکت‌های نفتی خود را با حمایت سیاسی، به شرکت‌های بزرگ جهان تبدیل، و سرمایه گذاری خود را کاملا هدفمند و چند لایه تعریف کرده‌اند. دولت چین با توجه به اهمیت انرژی بسته‌های همکاری‌ بلندمدتی را روی میز کشورهای نفتی قرار می‌دهد، از عربستان، کویت، عراق، برزیل و .. گرفته تا روسیه و آنگولا و سایر کشورها. مهم‌ترین رویکرد چینی‌ها توسعه میادین نفت با تامین مالی دولت است به این شرط که این سرمایه گذاری صرفا نباید یک سرمایه گذاری باشد. 

سرمایه گذاری چینی‌ها، سرمایه‌گذاری در قبال دریافت نفت بصورت بلند مدت است ( oil for investment )که از هیچ قاعده‌ای پیروی نمی‌کند به جز منافع ملی این کشور. به همین دلیل است این کشور در سراسر چهان فعالیت نفتی دارد و با سرمایه‌گذاری‌های خرد و کلان امنیت انرژی خود را تامین می‌کند. این رویکرد در قبال ایران هم به عنوان یک بازیگر اصلی نفت جهان پی گرفته شد و 10 سال پیش قراردادهای توسعه میادین آزادگان شمالی، آزادگان جنوبی و یادآوران با شرکت‌های چینی امضا شد درست در روزهای تحریم.

گرچه انتقاداتی به جزئیات توسعه این میادین مشترک به چینی‌ها وارد است اما به هر شکل با توسعه این میادین – بجز آزادگان جنوبی – تولید از غرب کارون به بیش از 250 هزار بشکه افزایش یافت و چینی‌ها نفتی که امروز از ایران وارد می‌کنند، همان نفتی است که بابت استراتژی خود دریافت می‌کنند.

به بیان ساده‌تر، چینی‌ها با این استدلال که نفت وارد شده از ایران، بازپرداخت سرمایه‌گذاری انجام‌شده در میادین نفتی ایران است، از تحریم‌های آمریکا پیروی نمی‌کند درست برخلاف شرکت‌های غربی که با یک اشاره، قراردادهای قانونی خود را رها کرده و حتی از خرید نفت ایران انصراف می‌دهند.

همین میزان نفتی که ایران به چینی‌ها می‌فروشد مرهون قراردادهایی است که در دولت دهم امضا شد و امروز نفت صادراتیِ به چین، مدیون قراردادهایی است که حتی یکی از آن‌ها طی 6 سال گذشته اجرایی نشد؛ متاسفانه وزارت نفت با بی محلی به استراتژی چینی‌ها،نه تنها  آن‌ها را از ایران دور کردند بلکه باعث شد کشورهای همسایه و حتی برزیل با امضای قراردادهای مهم با شرکت‌های چینی، منابع تامین نفت خود را در قالب استراتژی انرژی چین، تغییر دهند و یا حجم صادرات نفتشان به چین را بیشتر کنند.

چینی‌ها طی چند سال گذشته از آمادگی خود برای اجرای فاز دوم میادین یادآوران و آزادگان شمالی گفته بودند که همه درخواست‌های آنان وتو شد در حالی که اگر درخواست چینی‌ها غیرعقلانی بود، امروز شرکت‌های چینی در سراسر جهان به سرمایه گذاری مشغول نبودند. رویکرد غرب گرایانه وزارت نفت موحب دور شدن قطب واردات نفت جهان از ایران شد و نفتی که امروز به چین می‌رود، ثمره قراردادهای دولتی است که از نظر وزیر نفت، بزرگترین خیانت را به کشور کرده است.!

بزرگ‌ترین معضل حاکمیت 6 ساله در وزارت نفت، خودبزرگ بینی با بهره‌گیری از مدل‌های قدیمی مدیریتی و به اصطلاح استراتژیکی‌ است که چیزی جز تضییع منافع ملی برای کشور نداشته و فرصت‌ها را یک به یک به کشورهای رقیب واگذار کرده است. برای فرار از پاسخگویی نیز چین، روسیه و عراق را مقصر می‌دانند و صد البته دولت قبل که در حال ارتزاق از اقدامات آن هستند.
 

* میزنفت

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۸۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیرنگ نفتی «ﻣﺴﺘﺮ ﺟﯿﮑﺎﮎ» در صنعت هسته‌ای تکرار نشود

خبرگزاری علم و فناوری آنا - *محمد میرزایی حیدری؛ در دوران قاجار، انگلیسی‌ها زمانی که به ارزش نفت ایران پی بردند، با توجه به نادانی حاکمان وقت ایران و استفاده از قدرت رسانه‌ای، نفت را ماده‌ای بدبو و بی‌ارزش معرفی کرده و آن‌ را به طور کامل غارت می‌کردند.

بعد‌ها که جمعی از نخبگان استقلال‌طلب به ارزش نفت (طلای سیاه) پی بردند بازهم انگلیس با نیرنگ ﻣﺴﺘﺮ ﺟﯿﮑﺎﮎ ﺟﺎﺳﻮﺱ انگلیسی Mr. Jaycock or Syed Jaycoc (ﻣﻌﺮﻭﻑ ﺑﻪ آیت‌الله ﺳﯿﺪ ﺟﯿﮑﺎﮎ) در خوزستان با شعار «تو که مهر علی مِن دلته/ نفت ملی سی چِنته» نفت را ماده‌ای نجس و منفور به مردم خوزستان معرفی کردند.

بازهم با توجه به ضعف حکومت و قلدری انگلیسِ استعمارگر، قرارداد‌های یک‌طرفه و غارت ادامه یافت، تا زمانی که آگاهی‌بخشی صورت گرفت و عموم مردم ایران به ارزش نفت پی بردند و با پیگیری نخبگان و حمایت مردم صنعت نفت ملی شد.

مقابله غرب با ایران قوی و دانش هسته‌ای هم شباهت بسیاری با داستان صنعت نفت دارد...

قدرت رسانه‌ای و جنگ روانی غرب سال‌هاست با شعارهای فعالیت‌های هسته‌ای ایران موجب دشمن‌تراشی، هزینه‌تراشی و بی‌فایده بودن و ... و با ترفند‌های گزینه نظامی روی میز، ترور دانشمندان هسته‌ای، تحریم، تطمیع، مذاکره دروغین و ... می‌خواهند صنعت هسته‌ای ایران را متوقف کنند، درحالی‌که خودشان روزبه‌روز بر توسعه و سرعت صنعت هسته‌ای‌شان می‌افزایند و از مزایای بسیار آن به خوبی باخبرند.

مزایایی مانند «امنیت و تأمین انرژی در حال و آینده با وجود اتمام منابع فسیلی در سال‌های آتی»، «ضرورت آبشیرین‌کن‌های هسته‌ای برای اقلیم گرم و خشک ایران»، «دستاورد‌های پزشکی و تولید رادیوداروی تشخیصی، تسکینی و درمانی»، «کمک به محیط زیست، کشاورزی و امنیت غذایی (تصفیه پساب‌های صنعتی، پلاسما، پرتودهی، کنترل آفات کشاورزی، افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی و انباری و ...)»، «خودباوری و شکست انحصار غرب و استعمارگران عالم« و ...

مسلماً با این‌همه دستاورد صنعت هسته‌ای، استعمارگران و مستکبران عالم حاضر نیستند تا کشور‌های استقلال‌طلب و استکبارستیز، انحصار قدرت علمی و سیاسی آنها را بشکنند و همواره باید تحت سلطه و غارت آنان به‌صورت خودتحقیر باقی بمانند.

*عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سفیر چین با شعری از خواجوی کرمانی با مردم ایران خداحافظی کرد
  • مونتاژکاران چینی باعث حذف تولیدکنندگان خودرو می شوند؟
  • تاثیر بازگشت ترامپ بر فروش نفت ایران
  • انفجار شدید در یک سکوی نفتی در جنوب مکزیک (فیلم)
  • نیرنگ نفتی «ﻣﺴﺘﺮ ﺟﯿﮑﺎﮎ» در صنعت هسته‌ای تکرار نشود
  • حمله یک گراز به مرد چینی (فیلم)
  • نحوه پرورش و پردازش میلیون‌ها مارماهی در یک مزرعه چینی (فیلم)
  • واردات خودروهای لوکس به کشور در زمان ممنوعیت واردات/ چینی ها مانع واردات خودرو به ایران
  • از توسعه جوانترین میدان نفتی تا ساخت آب شیرین‌کن برای سیستان
  • خودروسازی چینی‌ها در جاده مخصوص