Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-19@20:04:00 GMT

نانوذرات سیلیکون به جنگ سرطان می‌روند

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۰۳۲۹۶

نانوذرات سیلیکون به جنگ سرطان می‌روند

محققان با استفاده از روشی نوین به کمک نانوذرات سیلیکون بیماری سرطان را شناسایی و درمان کردند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ پژوهشگران روسی موفق به ارائه روشی به‌منظور استفاده از نانوذرات سیلیکون برای مقابله با سرطان شدند. این روش گامی بلند به سوی روش‌های غیرتهاجمی درمان سرطان است.

این گروه تحقیقاتی از موسسه فیزیک لبدوف، دانشگاه ملی تحقیقات هسته‌ای مفی، موسسه شیمی مواد با خلوص بالای دویاتیخ و با همکاری محققانی از اروپا موفق به ستنتز نانوذرات سیلیکون برای مقاصد تشخیص و درمان سرطان شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نانوذرات سیلیکا زمانی که با نوع خاصی از پلیمر نظیر پلی‌اتیلن‌گلیکول ترکیب شود می‌توان آن را به بدن بیمار تزریق کرد. این نانوذرات قادرند در سیستم گردش خون حرکت کرده و خود را به تومور سرطانی برسانند و در آنجا متجمع شوند. برای این کار مولکول‌های ویژه‌ای استفاده می‌شود که به رسیدن و تجمع آن‌ها در تومور سرطانی کمک می‌کنند.

بعد از این که نانوذرات به سلول‌های موردنظر در بدن رسیدند، با استفاده از روش نوری نظیر پرتو فلورسانس، قابل شناسایی خواهند بود. آن‌ها می‌توانند دارو‌هایی نظیر رادیونوکلئوتید‌ها را نیز با خود حمل کنند، دارو‌هایی که قادر به متوقف کردن رشد تومور هستند.

این نانوذرات کاملا ایمن بوده و با سیستم ایمنی بدن قابل انطباق هستند و در نهایت درون بدن زیست‌تخریب‌پذیر هستند. هر چند روش‌های فعلی برای تشخیص آن‌ها کامل نیست و دانشمندان نمی‌توانند با دقت بالا محل آن‌ها را در بافت شناسایی کنند. برای حل این مشکل، محققان این پروژه روش تصویربرداری منحصربه‌فردی ارائه کردند.

کاباشین از محققان این پروژه می‌گوید: «چنین نانوذراتی دارای پاسخ غیرخطی قدرتمندی در برابر برانگیختگی نوری هستند. تولید سیگنال در این نانوذرات نسبت مستقیمی با ابعاد نانوذرات سیلیکون دارد.»

نانوذرات حساس به فرکانس می‌توانند در بافتی که تجمع یافته‌اند با دقت بالا نقشه‌برداری و تصویر سه‌بعدی آن‌ها ترسیم شود. به اعتقاد محققان این پروژه، می‌توان از این روش برای تصویربرداری از نانومواد مختلف در بخش زیستی استفاده کرد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو نانوذرات درمان سرطان تومور سرطانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۰۳۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر سرطان برای کسانی‌که ته دیگ دوست دارند

آفتاب‌‌نیوز :

هدایت حسینی به مردم توصیه کرد: هرگز از خوردن تکه‌های سوخته غذا لذت نبرید، زیرا معمولاً غذا‌های سوخته به دلیل موادی که در آن‌ها وجود دارد بسیار خطرناک است و بدن ما باید فعل و انفعالات زیادی را به کبد تحمیل کند تا این مواد از بدن دفع شود.

رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، گفت: وقتی به مواد غذایی که دارای ترکیبات قندی و پروتئینی هستند، دمای بسیار بالا داده می‌شود، منجر به تغییرات مخاطره آمیزی در این مواد می‌شود؛ در واقع ترکیبات پروتئینی و قندی در اثر واکنش‌هایی مانند واکنش‌های میلارد یا پیرولیز در دمای بالا مانند سرخ کردن‌های بسیار شدید، عوامل خطرناکی مانند آکریل آمید‌ها ایجاد می‌کنند که می‌تواند سرطان‌زا باشد.

وی به ته‌دیگ غذا که ما ایرانی‌ها به آن بسیار علاقه‌مند هستیم اشاره کرد و گفت: دیده می‌شود هر چه ته‌دیگ غذا سرخ شده‌تر باشد برایمان لذیذتر است درحالی‌که ته‌دیگ می‌تواند سرطان‌زا باشد؛ البته نباید فراموش کرد که نان برشته با سوخته متفاوت است و باید تکه‌های سوخته را جدا کرد.

حسینی، ادامه داد: به طور کلی توصیه می‌شود تا جایی که امکان دارد از روش‌های پخت کُند و آرام مانند آب پز کردن و یا بُخارپز کردن استفاده کرد تا ترکیبات سمی در حین پخت و فرآوری در آن آزاد نشود.

بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران هم با اشاره به ضرورت جلوگیری از ته دیگ سیب زمینی برشته شده، گفت: ته‌دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب سرطان‌زا می‌شود.

دکتر «بهادر حاجی‌محمدی» با اشاره به این‌که در کشور ما سه نوع ته دیگ لذیذ و پرطرفدار وجود دارد، اظهار کرد: این سه نوع شامل ته‌دیگ برنج، ته‌دیگ نان و ته‌دیگ سیب زمینی است.

وی با بیان این‌که ته دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب می‌تواند سرطان‌زا باشد، گفت: هنگامی که اغذیه غنی از کربوهیدارات طی زمان مدیدی در معرض دما‌های بالای ۱۲۰ درجه سانتی گراد قرار می‌گیرند، سم سرطان‌زای آکریلامید در آن‌ها تولید می‌شود.

رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای دانشگاه علوم پزشکی یزد، با اشاره به این‌که سم آکریلامید یکی از عوامل ابتلا به ناباروری و سرطان است، افزود: به طور کلی خطر سرطان‌زایی در اثر حرارت بیش از حد همه انواع ته دیگ‌ها وجود دارد.

وی دلیل بیشتر بودن احتمال خطر سرطال و ناباروری در ته‌دیگ سیب‌زمینی را ترکیبات موجود در آن دانست و بیان کرد: مقدار قند‌های پیش ساز سم آکریلامید در سیب زمینی بسیار بیشتر از برنج یا گندم است.

حاجی محمدی تصریح کرد: خطر سرطانزایی و ناباروری در اثر طبخ نامناسب ته‌دیگ سیب زمینی، بیشتر از ته‌دیگ نان یا ته‌دیگ برنج است.

وی در ادامه با بیان این‌که هدف از اعلام این خبر منع مصرف سیب زمینی نیست، گفت: استفاده از حرارت ملایم در حین طبخ یکی از ضرورت‌های اجرایی در پخت و پز است و ته‌دیگی مناسب است که قهوه‌ای رنگ باشد.

بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران، در پایان با اشاره به این‌که برشته شدن بیش از حد ته‌دیگ مهمترین عامل خطر است، خاطرنشان کرد: اگر رنگ ته‌دیگ سیب زمینی طلایی روشن باشد، خطری وجود ندارد، اما هر چه رنگ ته‌دیگ سیب زمینی تیره‌تر باشد احتمال وجود سم آکریلامید بیشتر است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • درمان سرطان رایگان می‌شود
  • ارتشی از سوسک‌های سایبورگ در بیابان رها شدند!
  • ارتش سوسک های سایبورگ در بیابان
  • چگونه سلول های سرطانی را از بین ببریم؟ (فیلم)
  • تولید برق با الهام از کرکس (+عکس)
  • کشف جانوری با «170 چشم» در سواحل چین (+عکس)
  • کشف اسرار جدید از ماه
  • رژیم فستینگ می تواند از سلامت روده با افزایش سن محافظت کند
  • مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد
  • خطر سرطان برای کسانی‌که ته دیگ دوست دارند