Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، صمد درویشی بعد از ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن اجتماعات اداره کل شیلات با اشاره به فعالیت هشت مرکز تکثیر مصنوعی و طبیعی پرورش ماهی در استان گیلان، اظهار کرد: گیلان با سابقه ۵۳ ساله یکی از استان‌های پیشرو در آبزی پروری است.

وی با بیان اینکه از ۱۲۶ هزار مزرعه پرورش ماهی در کشور ۴۶ مزرعه در گیلان قرار دارد، افزود: استان گیلان رتبه نخست مزارع پرورش ماهیان خاویاری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درویشی با اشاره به اینکه متوسط سرانه مصرف ماهی در کشور ۱۱ کیلوگرم است که این رقم در گیلان به ۱۶ کیلوگرم می رسد، گفت: یکی از اقدامات ما برای افزایش سرانه مصرف ماهی افزایش تولید ماهی و عرضه آن به بازار است.

ماهی سفید ۷۰ درصد ماهیان صید شده دریای خزر را تشکیل می دهد

مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه ۷۰درصد صید دریای خزر را ماهی سفید تشکیل می دهد، تصریح کرد: در گیلان چهار هزار و ۱۰۰ مزرعه گرمابی، ۳۵۶ مزرعه سردآبی، ۴۶ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری و ۳۶۹ مزرعه در راستای مشاغل خانگی وجود دارد.

درویشی با اشاره به وجود ۷۶۵ آب بندان در استان گیلان، تاکید کرد: ۱۷۰ مزرعه نیز در گیلان وظیفه تولید ماهیان زینتی را بر عهده دارند و گیلان تنها استانی است که ماهیان قرمز خود را به استان‌های دیگر صادر می کند.

وی با بیان اینکه با وجود کاهش اعتبارات و منابع مالی از کیفیت تولید کاسته نشده است، ادامه داد: شیلات گیلان تولید ۴۵ میلیون قطعه بچه ماهی سفید، ۱۵ میلیون قطعه ماهی سیم و یک میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه کولیان شامل سیاه کولی، شاه کولی و کپورهای تالابی را در دستور کار خود دارد.

درویشی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد از تکثیر طبیعی ماهیان در رودخانه های غرب گیلان صورت می گیرد۲۰ درصد از تکثیر طبیعی ماهیان در رودخانه های غرب گیلان صورت می گیرد، اظهار کرد: سه رودخانه و دو تعاونی صید پره وظیفه تکثیر طبیعی بچه ماهی را برعهده دارد و همچنین شیلات گیلان با احداث استخر در حاشیه رودخانه و استفاده از بستر آن، بچه ماهیان تولیدی را وارد رودخانه می کند.

مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه حاشیه سفید رود و پلرود قابلیت مهاجرت ماهیان خاویاری به دریا را دارند، گفت: حدود ۵۰ هزار تن انواع ماهیان سردآبی و گرمابی در این استان تولید و ۱۲ هزار تن کیلکا ماهیان و ماهیان استخوانی نیز صید می شود.

تولید ۲ میلیون قطعه بچه ماهی خاویاری در گیلان

درویشی با اشاره به اینکه گیلان با تولید ۲ میلیون قطعه بچه ماهی خاویاری وظیفه بازسازی ۵۰ درصد از ذخائر ماهیان خاویاری استان های شمالی کشور را برعهده دارد، افزود: ۳۲ میلیون قطعه ماهیان زینتی در گیلان تولید می شود که عمده تولیدات از گونه‌های ماهیان آکواریومی و قرمز است.

وی در ادامه تصریح کرد: تولید ماهیان خاویاری یکی از برنامه‌های نوین شیلات است و گیلان با دارا بودن ۴۶ مزرعه ماهیان خاویاری رتبه اول در کل کشور را به خود اختصاص داده است.

درویشی با اشاره به کسب مقام اول شیلات گیلان در حوزه تولید ماهیان گرم آبی اظهار کرد: شیلات گیلان سالانه حدود ۴۰۰ میلیون عدد لارو تولید می‌کند که از این تعداد حدود ۸۰ میلیون آن به بچه ماهی تبدیل می شود شیلات گیلان سالانه حدود ۴۰۰ میلیون عدد لارو تولید می‌کند که از این تعداد حدود ۸۰ میلیون آن به بچه ماهی تبدیل می شود اما با توجه به اینکه نیاز استان کمتر از ۳۰ میلیون قطعه بچه ماهی است مابقی بچه‌ ماهی های گرمابی به استان های دیگر صادر می شود.

مدیرکل شیلات گیلان پرورش ماهی در قفس را یکی از ۱۰ طرح اقتصاد مقاومتی ابلاغی به وزارت جهاد کشاورزی عنوان و بیان کرد: هفت پهنه آبی به مساحت ۲۷ هزار هکتار و با ظرفیت ۷۵ هزار تن تولید  در گیلان وجود دارد و ۲۰ موافقت اصولی برای تولید ۳۵ هزار تن برای جذب سرمایه گذاران متقاضی اخذ شده است.

درویشی با بیان اینکه در گیلان چهار مزرعه فعال پرورش ماهی با ظرفیت اسمی هشت هزار و ۵۰۰ تن و ظرفیت واقعی هزار و ۶۰۰ تن فعالیت می کنند، افزود: سازمان محیط زیست با تولید ۵۰۰ تن برای هر مزرعه و با قابلیت پرورش ماهیان قزل آلا، خاویاری، کپور دریایی و سوف مجوز داده است.

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها برای جذب سرمایه گذار، ادامه داد: متاسفانه امروزه به دلیل نوسانات ارز و غیر بومی بودن قفس برای پرورش ماهی و لزوم وارد کردن آن از کشور نروژ و ترکیه، سرمایه گذاران با مشکل مواجه هستند.

مدیر کل شیلات گیلان بر لزوم کاهش حق بیمه بازنشستگی صیادان شرکت‌های تعاونی پره صیادی نیز اشاره و تاکید کرد: در سال گذشته کاهش نرخ ۱۰ درصدی حق بیمه صیادان تصویب و به مدت دو ماه با تامین اعتبار ۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات هدفمندی یارانه ها و از سوی دولت اعمال شد اما به دلیل کاهش اعتبارات و منابع مالی دولت این طرح متوقف و عملا مسکوت ماند که در تلاش هستیم علاوه بر اجرایی شدن مجدد آن صیادی نیز در ردیف مشاغل سخت و زیان آور قرار گیرد.

کد خبر 4681747

منبع: مهر

کلیدواژه: آبزی پروری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۰۵۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر پره سر نیازمند تخصیص زمین برای تولید کود آلی از زباله‌ی تر است

ایسنا/گیلان شهردار پره سر با بیان اینکه اخیرا با یک شرکت فناور برای تبدیل زباله‌های تر به کود آلی قرارداد منعقد کردیم، گفت: از اداره منابع طبیعی شهرستان درخواست تخصیص زمین در حریم شهر کردیم که با توجه به جنگلی بودن اراضی منطقه، این مهم تاکنون محقق نشده است.

پژمان اکبری امروز، ۵ اردیبهشت ماه در گفت وگو با ایسنا، استان گیلان را دارای عرصه‌های ارزشمند منابع طبیعی و زمین های حاصلخیز کشاورزی دانست و اظهار کرد: شهرداری‌های استان گیلان با ابرچالش زباله و پسماند خانگی مواجه هستند.

وی با اشاره به سرانه تولید زباله در گیلان بین ۸۰۰ تا ۱۱۰۰ گرم در روز، افزود: طبق این سرانه هر روز در پره سر حدود هفت تا هشت تن زباله تولید می شود؛ این در حالی است که با ورود گردشگران به این منطقه در ایام تعطیلات شاهد افزایش تولید زباله تا ۴۰ تن هستیم؛ البته این معضل در همه شهرداری های گیلان وجود دارد، زیرا استان گیلان گردشگرپذیر است.

شهردار پره سر با اشاره به اهمیت تفکیک زباله از مبدا، تصریح کرد: برای ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدا اقدام به توزیع تراکت و بروشورهای اطلاع رسانی و برگزاری دوره های آموزشی کردیم؛ همچنین کارشناسان حوزه بهداشت و محیط زیست به درب منازل مراجعه می کنند و آموزش های لازم درباره تفکیک صحیح زباله را به شهروندان ارائه می دهند.

اکبری با بیان اینکه بخشی از شهروندان با شهرداری همکاری می کنند و تفکیک زباله از مبدا را انجام می دهند، گفت: یک خودرو برای جمع آوری زباله های خشک تفکیک شده قابل بازیافت تعبیه شده که در روزهای خاصی از هفته به درب منازل مراجعه می کند و زباله های تفکیک شده را تحویل می‌گیرد.

وی با اشاره به تفکیک زباله توسط برخی از مردم و تحویل زباله های خشک به زباله گردها یا مراکز بازیافت، تاکید کرد: شهرداری مشکلی با این موضوع ندارد و هدف ما تفکیک زباله و کاهش حجم تولید زباله است.

شهردار پره سر با بیان اینکه برخی از شهروندان توجهی به تفکیک زباله ندارند، عنوان کرد: این پسماندها به صورت مخلوطی از زباله های تر و خشک و ریجکتی به جایگاه دفن می‌رود.

اکبری یکی دیگر از چالش های تفکیک زباله در شهر پره سر را مربوط به مسافران دانست و اضافه کرد: مسافران اصولا زباله ها را تفکیک نمی کنند؛ این در حالی است که با توجه به نوع مصرف مواد غذایی، از بسته های پت و شیشه های نوشابه و ظروف یکبار مصرف استفاده می کنند و عدم تفکیک این پسماندها، شهرداری را دچار مشکل کرده است.

وی آموزش را تنها راهکار مدیریت پسماند دانست و خاطرنشان کرد: زباله های شهر پره سر به دفنگاه هفت دغنان برده می شود و سه دستگاه ماشین مکانیزه حمل زباله داریم؛ یک دستگاه جدید نیز خریداری شده و به زودی مورد استفاده قرار می گیرد.

شهردار پره سر با بیان اینکه اخیرا با یک شرکت فناور برای تبدیل زباله های تر به کود آلی قرارداد منعقد کردیم، گفت: طبق بررسی ها بین ۵۰ تا ۶۰ درصد زباله های تولیدی شهر پره سر، زباله تر است، یعنی قابلیت تبدیل به کود آلی را دارد؛ شرکت مذکور با جمع آوری زباله های تر از درب منازل و حمل آن به یک جایگاه ویژه، تولید کود را آغاز می کند.

وی یکی از مشکلات این طرح را عدم تخصیص جایگاه مناسب جهت تولید کود آلی دانست و اضافه کرد: از اداره منابع طبیعی شهرستان رضوانشهر درخواست تخصیص زمین به مساحت حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ مترمربع را در حریم شهر کردیم که با توجه به جنگلی بودن اراضی منطقه، این مهم تاکنون محقق نشده است.

اکبری ضمن قدردانی از پیگیری فرماندار و همکاری اداره منابع طبیعی شهرستان با شهرداری پره سر، یادآور شد: جمع آوری زباله های تر و تبدیل آن به کود آلی در کنار تفکیک زباله از مبدا می تواند تا ۷۰ درصد از حجم تولید زباله این شهر بکاهد، یعنی زباله هشت تنی به حدود سه تن در روز کاهش می یابد که عمده آن ریجکتی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شهر پره سر نیازمند تخصیص زمین برای تولید کود آلی از زباله‌ی تر است
  • بهره برداری از بزرگترین مزرعه خورشیدی برای نمک زدایی در عمان
  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • ۷۰ درصد از بافت تاریخی بوشهر بهسازی و نوسازی شد
  • لزوم نظارت بر تولید نان از مزرعه تا سفره
  • پرورش ماهیان گرمابی در دشتستان از طرح‌های اولویت‌دار شیلات است
  • آغاز تولید تخم اصلاح شده ماهی قزل‌آلا در اصفهان
  • صید ماهی مرکب در صیدگاه‌های استان بوشهر ممنوع است
  • آغاز تولید امسال تخم چشم زده ماهی قزل‌آلا در اصفهان
  • ساخت و بازسازی ۴۲۰۰ قطعه تخصصی در نیروگاه بندرعباس