Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-25@18:02:31 GMT

سیاست نتانیاهو در مقابل آسیایی ها

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۱۲۸۵۱

اسرائیل می‌خواهد جای پای محکم‌تری در شرق و جنوب شرق آسیا داشته باشد. تل‌آویو در دو دهه اخیر توانست رابطه خوبی با چین، هند و سنگاپور ایجاد کند و اکنون در جنوب شرق آسیا، ویتنام، میانمار، فیلیپین و تایلند و در شرق دور، ژاپن و کره جنوبی به‌عنوان شرکای جدید مدنظر اسرائیل قرار گرفته‌اند.

  سیاست عمل‌گرایانه و منافع استراتژیک هر دو طرف نیز لزوم بهبود رابطه تل‌آویو و کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا را توجیه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، هدف بلندمدت اسرائیل این است که رابطه اقتصادی و همکاری‌های دفاعی خود را با این کشورها به شراکت سیاسی تبدیل کند.

با اینکه احساسات ضداسرائیلی و حمایت از فلسطین نزد افکار عمومی کشورهای جنوب شرق آسیا یکی از مهم‌ترین موانع بر سر راه توسعه روابط اسرائیل و دولت‌های این منطقه به‌شمار می‌آید اما به نظر می‌رسد این احساسات تاحدی فروکش کرده باشد. شاهد این مدعا نیز سفر اخیر یک هیئت بازرگانی از اندونزی به اسرائیل در اوایل ماه جولای بود؛ آن‌هم در‌حالی‌که اندونزی و اسرائیل هیچ رابطه رسمی دیپلماتیکی با هم ندارند. بااین‌حال همچنان برخی اعتراضات در افکار عمومی جنوب شرق آسیا علیه اسرائیل و اعمال زور علیه فلسطین انجام می‌شود که نمونه آن را در هفته‌ها و ماه‌های گذشته در مالزی و اندونزی شاهد بودیم اما دولت‌های این کشورها ترجیح داده‌اند سکوت کنند و مسیر را برای توسعه روابط خود با تل‌آویو مهیا کنند. بر همین اساس سفر اخیر «ریوون ریولین»، رئیس‌جمهور اسرائیل به کره جنوبی را هم باید در راستای سیاست توسعه روابط تل‌آویو با کشورهای شرق آسیا مورد توجه قرار داد. باوجود‌اینکه دو طرف عمده‌ترین هدف این سفر را بهبود مناسبات اقتصادی و امضای توافق تجارت آزادانه عنوان کرده بودند اما «ریولین» از این فرصت برای تشویق کره‌ای‌ها به خرید سامانه‌های دفاع موشکی ساخت اسرائیل استفاده کرد.

در این‌گونه دیدارهای سطح بالا میان مقام‌های اسرائیل و رهبران کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا، ازجمله سفر سپتامبر گذشته «رودریگو دوترته» رئیس‌جمهور فیلیپین، به اسرائیل، نکته مشترکی وجود دارد. در تمام مذاکرات دوجانبه، همکاری‌های نظامی بخش مهمی از مذاکرات و توافق‌های حاصل‌شده را در بر می‌گیرد.

مقصد اصلی تجهیزات نظامی اسرائیل

بر اساس آمارها، در شش سال اخیر، کشورهای جنوب شرق آسیا اصلی‌ترین خریدار تسلیحات نظامی اسرائیل محسوب می‌شوند و به همین دلیل توسعه روابط با کشورهای این منطقه برای اسرائیل بسیار حیاتی محسوب می‌شود. صادرات تسلیحات نظامی اسرائیل در سال 2018 حدود 7.5 میلیارد دلار بود که 46 درصد آن روانه کشورهای جنوب شرق آسیا شد. براساس گزارش مؤسسه تحقیقات صلح استکهلم، اسرائیل هشتمین صادرکننده سلاح در جهان به‌شمار می‌آید و ویتنام به‌عنوان یکی از کشورهای جنوب شرق آسیا از سال 2014 تاکنون و در کنار جمهوری آذربایجان و هند در میان سه مشتری اول تسلیحات نظامی اسرائیل قرار گرفته است. رشد تجارت تسلیحات نظامی برای اسرائیل امری حیاتی است؛ چراکه بودجه تحقیقات و توسعه صنایع نظامی اسرائیل از صادرات نظامی تأمین می‌شود.

حدود 24درصد از میزان صادرات تجهیزات دفاعی اسرائیل در سال گذشته را موشک‌ها و سیستم‌های دفاع موشکی شامل می‌شد. پس از آن هم صادرات هواپیماهای بدون سرنشین و سیستم‌های راداری مرتبط با این هواپیماها قرار داشت که 15 درصد صادرات نظامی اسرائیل را در بر می‌گرفت. این تلاش تل‌آویو برای توسعه روابط نظامی خود با جنوب شرق آسیا در زمانی صورت می‌گیرد که کشورهای این منطقه به دلیل بروز تنش‌های مرزی، نا‌آرامی‌های داخلی و رشد گروه‌های تروریستی و شبه‌نظامی، بودجه‌های قابل‌توجهی برای توسعه و مدرنیزه‌کردن صنایع نظامی خود در نظر گرفته‌اند.

انگیزه‌های اسرائیل برای تقویت حضور خود در شرق و جنوب شرق آسیا ،تنها به تجارت تسلیحات نظامی محدود نمی‌شود. نظامیان اسرائیلی در سال‌های اخیر فعالیت خود در حوزه مبارزه با تروریسم را نیز گسترش داده‌اند و این حوزه یکی دیگر از انگیزه‌های تل‌آویو برای افزایش حضور خود در جنوب شرق آسیا محسوب می‌شود. در هفته‌های اخیر نظامیان اسرائیلی برنامه آموزش نظامیان فیلیپینی را آغاز کردند تا به مقابله با تهدید‌های مشترک منطقه‌ای و بین‌المللی بپردازند.

افزایش صادرات نظامی اسرائیل به میانمار در میانه نسل‌کشی اقلیت مسلمان روهینگیا از سوی حکومت میانمار با اعتراض‌های گسترده‌ای روبه‌رو شد و باوجوداینکه تل‌آویو اعلام کرد بر اساس حکم دادگاهی عالی در سپتامبر 2017، صادرات تسلیحات نظامی خود به میانمار را متوقف کرده اما رفت‌و‌آمدهای اخیر مقام‌های نظامی دو طرف تردید‌ها درباره این ادعای رژیم اسرائیل را شدت بخشیده است.

یکی از موضوعاتی که مورد توجه تحلیلگران قرار دارد، همکاری نظامی اسرائیل و ژاپن است. مقام‌های دو طرف بارها در مذاکرات خود تأکید کرده‌اند که همکاری‌های دفاعی تل‌آویو و توکیو باید توسعه یابد و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل هم در سفر سال 2014 خود به ژاپن به‌طور مشخص درباره این همکاری‌ها با مقام‌های سیاسی و نظامی ژاپن به گفت‌و‌گو پرداخت. اما با گذشت 5 سال از این سفر هنوز تحول چندانی در زمینه همکاری‌های نظامی اسرائیل و ژاپن رخ نداده است. به نظر می‌رسد در کوتاه‌مدت نباید انتظار تحول گسترده‌ای را در این حوزه در رابطه تل‌آویو و توکیو داشته باشیم و برنامه‌های توسعه تجهیزات نظامی و تجارت اسلحه میان دو طرف به زمان بیشتری نیاز دارد. اخیرا و برای نخستین بار، ژنرال «کوجی یامازاکی» بلندپایه‌ترین مقام نظامی ژاپن به اسرائیل سفر کرد تا درباره همکاری‌های نظامی دو طرف مذاکره کند. بااین‌حال بعید است که سطح همکاری‌های نظامی ژاپن با اسرائیل بتواند به حجم رابطه نظامی کره جنوبی و اسرائیل برسد. کره جنوبی در حدود دو دهه اخیر تبادلات و همکاری‌های نظامی خود با اسرائیل را به اندازه قابل‌توجهی گسترش داده است. با توجه به افزایش تهدیدها و چالش‌های امنیتی و نظامی در جنوب شرق آسیا، انتظار می‌رود خواسته اسرائیل برای توسعه روابط نظامی و پررنگ‌تر کردن حضور خود در این منطقه عملی شود و دولت‌های این کشورها اقدام به خرید تجهیزات نظامی بیشتری از تل‌آویو کنند.

با وجود اهمیت توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری میان اسرائیل و کشورهای جنوب شرق آسیا، کابینه نتانیاهو همچنان تمرکز اصلی خود را بر افزایش صادرات نظامی خود به کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا متمرکز کرده تا هم به منابع درآمدی خود تنوع بخشد و هم نفوذ سیاسی خود را در این منطقه از جهان بیشتر کند.

با نگاهی به آنچه اسرائیل در توسعه مناسبات خود در جنوب شرق و شرق آسیا به‌ دست آورده، باید پذیرفت «سیاست آسیامحور» نتانیاهو ثمراتی برای تل‌آویو داشته و به همین دلیل باید انتظار داشت که در سال‌های پیش‌رو، اشتیاق اسرائیل برای توسعه رابطه همه‌جانبه با کشورهای این منطقه افزایش یابد.

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Eal برچسب ها: اسرائیل ، تروریست ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: اسرائیل تروریست بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۲۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عراقچی: پس از اقدام نظامی، زمان ورود به میدان سیاست و دیپلماسی است

به گزارش خبرآنلاین به نقل از هم میهن، عباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی سیاست خارجی و معاون سابق وزارت خارجه؛ در نشست مجازی کلاب کافه خبر در اسپیس ایکس گفت: در حال حاضر و پس از فروکش کردن تنش ایران و اسراییل، پس از حمله به کنسولگری، زمان استفاده از ابزار سیاسی و دیپلماسی و به تعبیری موشک‌های دیپلماتیک برای تثبیت قدرت ایران است. مذاکرات سیاسی دست آوردهای میدانی را نقد می‌کند. هیچ مذاکره سیاسی بدون اتکا به مولفه‌های قدرت صورت نمی‌گیرد و به جایی هم نمی‌رسیم.

عراقچی گفت: باید پس از زدن ضربه نظامی وارد میدان سیاسی و امتیازگیری می‌شدیم و الان وقت ورود به میدان سیاسی و دیپلماسی است. از پشت صحنه خبر ندارم و اطلاعات من فقط رسانه ای است. اما درخواستی از طرف ایران قطعا وجود نداشته که توقف حمله به غزه در مقابل عدم حمله ما اتفاق بیفتد. این حرف‌ها بخشی از همان جنگ‌های روانی و رسانه‌ای است که آنان انجام دادند تا مانع حمله ایران شوند که موفق نشدند. باز هم تاکید می‌کنم، مذاکرات سیاسی دست آوردهای میدانی را نقد می‌کند. هیچ مذاکره سیاسی بدون اتکا به مولفه‌های قدرت صورت نمی‌گیرد و به جایی هم نمی‌رسیم.

احتمال حمله به رفح هنوز زیاد است

عباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ایران، معتقد است: احتمال حمله به رفح در غزه، هنوز زیاد است و منتفی نشده ولی اسرائیل را نمی‌تواند از این بن بست نجات دهد. درگیری با ایران اسرائیل را به مراتب ضعیف‌تر کرده است.

عراقچی همچنین می‌گوید: پس از کاهش تنش فعلی، باید با افزایش تحرکات دیپلماتیک اجازه ندهیم که فشار و هزینه به کشور وارد شود.

وی در همین رابطه افزود: باید سیاست‌ها و راهبردهای همسایگی با کشورهای همسایه را تقویت و به‌روز کنیم. نباید اجازه داد ایران را خطری برای کشورها قلمداد کنند.

دبیرشورای راهبردی سیاست خارجی گفت: پس از تحولات اخیر، قدرت ایران به حدی افزایش یافته که فراتر از منطقه رفته است.

عراقچی خاطرنشان کرد: گاهی در گذشته به موقع از فرصت‌های پیش آمده استفاده نشد و آن فرصت‌ها تبدیل به تهدید شدند. برعکس گاهی حتی تهدیدها با مدیریت درست به فرصت تبدیل شده‌اند مثل حمله به سفارت ایران در دمشق که به فرصت بزرگی برای ایران مبدل شد. الان باید از این فرصت به دست آمده بهترین و بیشترین استفاده را کرد. میدان، دیپلماسی و رسانه در هر رویدادی باید با هم حرکت کنند. میدان و دیپلماسی احتیاج به رسانه هایی دارند که بتوانند روایت مطلوب از یک واقعه سیاسی یا نظامی را تولید کنند. روایت‌سازی خودش یک فن و تخصص است. در داستان اخیر (درگیری نظامی ایران و اسراییل) ضلع سوم یعنی رسانه، کمی عقب ماند؛ اما میدان و دیپلماسی با هم کار کردند و خیلی قوی ظاهر شدند.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ایران، خاطرنشان کرد: در درگیری با اسراییل، تا لبه حساس جنگ رفتیم، اما در نهایت با مدیریت هوشمندانه با موفقیت بازگشتیم. می‌توان گفت حداقل در کوتاه مدت دیگر درگیری نخواهیم داشت ولی احتمال اینکه اسرائیل باز دست به اقداماتی مثل ترور بزند وجود دارد.

عراقچی اضافه کرد: اسرائیلی‌ها در محاسبات ژئوپولتیک و راهبردی عرصه را به ایران باختند. در حوزه راهبردی، ضربه موشکی ایران به معادلات امنیتی منطقه شکل جدیدی داد و معادلات قدرت به نفع ایران عوض شد. ایران بصورت مستقیم وارد عملیات شد و ضربه ای وارد کرد که اسرائیل نتوانست در همان تراز پاسخ دهد. ۳ لایه دفاعی "گنبد آهنین"، "پیکان" و "فلاخن داود" و چهارمین لایه "هواپیماهای جنگنده آنان" و لایه پنجم هم دوستان اسرائیل، یعنی امریکا و انگلیس و فرانسه و برخی کشورهای منطقه بودند که به دفاع در مقابل حمله موشک‌های ایران برخواستند. موشک‌های ما از این ۵ لایه عبور کردند و به هدف رسیدند.

دیپلمات ارشد کشورمان اضافه کرد: اسرائیلی‌ها علیرغم اظهارات اول خود که مدعی بودند ٩٩ درصد موشک ها را زده اند در آخرین آمار اذعان کردند که تنها توانسته اند ۸۴ درصد موشک‌ها و پهبادها را بزنند. این درحالی است که پهپادها اصولاً برای فدا شدن و راه باز کردن برای موشک‌ها شلیک شده بودند.

این یک واقعیت است که اسرائیل همه توان دفاعی خود را بکار گرفت تا حمله را دفع کند ولی ایران همه توان تهاجمی خود را بکار نگرفت. ایران به لحاظ راهبردی توانست بازدارندگی را احیا و تثبیت کند و این اهمیت بسیار زیادی دارد. ارزش فنی عملیات ایران بسیار بالا بود. اکنون توان ژئوپلیتیک ایران به شدت بالا رفته است و از این ظرفیت باید استفاده کرد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898616

دیگر خبرها

  • «وعده صادق» از بزرگ‌ترین موفقیت‌های نظامی تاریخ معاصر ایران بود/ ایران چگونه نتانیاهو را کیش‌ومات کرد/ چرا آمریکا پشت اسرائیل را خالی کرد؟
  • رمزگشایی از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در جلسه حزب اعتدال و توسعه /پیش بینی می شود دولت نتانیاهو سقوط کند
  • تداوم موقعیت جنگی تنها راه بقای نتانیاهو در قدرت / کابینه اسرائیل در حال از هم پاشیدن است
  • تحلیلگر صهیونیست: اسرائیل در آستانه شکست کامل و نابودی است
  • نانسی پلوسی: نتانیاهو مانع صلح است و باید استعفا کند
  • نتانیاهو هیتلر زمان، نمی‌تواند فرار کند | ترکیه در عراق عملیات نظامی انجام می دهد؟
  • عراقچی: پس از اقدام نظامی، زمان ورود به میدان سیاست و دیپلماسی است
  • یک پژوهشگر : نتانیاهو بقای اسرائیل را به خطر می اندازد/ شکست او در طول جنگ تصادفی نیست؛ این میوه تلخ چندین سال سیاست های فاجعه بار است
  • ربیعی، وزیر اسبق کار: انتخاب تعطیلی پنج شنبه به جای شنبه متاثر از تفکری است که مقابل حاکمیت تفکر «توسعه و پیشرفت» ایستاده است
  • یووال نوح هراری: نتانیاهو بقای اسرائیل را به خطر می اندازد/ شکست او در طول جنگ تصادفی نیست؛ این میوه تلخ چندین سال سیاست های فاجعه بار است/ ما یک قدم با شکست کامل فاصله داریم/ متحدان ما یکی یکی از آنچه در غزه می‌گذرد وحشت زده شده‌اند