Web Analytics Made Easy - Statcounter

فارغ از اینکه چند سال است ماشین دارید و از آن استفاده می‌کنید، مسایل بسیار زیادی در مورد خودرو وجود دارد که ممکن است اطلاعاتی در مورد آن‌ها نداشته باشید. در واقع برخی از مکانیک‌ها و کارشناسان ماشین شاید در مورد برخی مسایل اطلاعات به شما بدهند، اما همچنان موضوعاتی هست که احتمالا نمی‌دانید.

۱- شاید لازم نباشد باتری ماشین خود را عوض کنید

وقتی مشکلی برای باتری ماشین به وجود می‌آید اولین چیزی که به ذهن اغلب مردم می‌رسد، تعویض آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما گاهی این سیم و کابل‌های باتری ماشین است که در اثر پوسیدگی خراب شده و درست کار نمی‌کند. یک ترفند جالب برای حل این مشکل این است که مقداری نوشابه مشکی روی سیم‌ها بریزید. نوشابه با ساییدگی و پوسیدگی مبارزه می‌کند. بدون شک این ترفند بسیار ارزان‌تر و سریع‌تر از تعویض باتری است.

اگر در نهایت مجبور به تعویض باتری شدید حتما چک کنید باتری خریداری شده نو باشد، زیرا باتری‌ها در طول زمان فاسد شده و کارایی خود را از دست می‌دهند.

۲- تمام نشدن روغن بسیار مهم‌تر از شفاف نگه داشتن روغن است

اگر لازم است روغن ماشین خود را هر ۵ هزار کیلومتر یکبار تعویض کنید، ممکن است پیش مکانیک بروید و او بگوید تا ۱۲ هزار کیلومتر این کار را انجام ندهید. حتی برخی کارشناسان اعتقاد دارند تا ۱۶ هزار کیلومتر هم مشکلی ندارد؛ بنابراین باید بدانید در مورد روغن ماشین مهم‌ترین مساله این است که روغن تمام نشود و مهم نیست چقدر سیاه و کثیف شده است.

بسیاری بر این باورند که سیاه شدن روغن موتور به معنای زمان تعویض آن است، اما در واقع سیاه شدن روغن، خاصیت پاکنندگی روغن موتور را نشان می‌دهد به طوری که مواد افزودنی پاک کننده موجود در روغن موتور، دوده حاصل از احتراق را در خود بشکل معلق نگه می‌دارد و روغن تیره می‌شود. سیاه نشدن روغن دلیلی بر مرغوبیت آن نیست، بلکه به این معناست که روغن قابلیت جذب ناخالصی‌های موجود را نداشته است.

البته روغن در اغلب ماشین‌های امروزی زود تبخیر می‌شود. به گفته کارشناسان، راننده خودرو‌های برون شهری به دلیل اینکه موتور خودرو در یک دور موتور ثابت کار می‌کند، دیرتر به تعویض روغن نیاز خواهند داشت، اما راننده خودرو‌های درون شهری به دلیل ایست و حرکت‌های متوالی، قبل از رسیدن به کیلومتر استاندارد انقضای روغن، باید نسبت به تعویض آن اقدام کنند.

این را هم به یاد داشته باشید که افزایش کیلومتر تعویض، موجب افزایش صدمات ناشی از تجمع رسوبات به صورت لجن و کاهش کارایی به خودرو و آلودگی بیشتر محیط زیست می‌شود.

۳- گرد و خاک نشسته روی لنت‌های ترمز را چک کنید

وقتی لنت‌های ماشین شروع می‌کنند به سوت کشیدن، اغلب مردم سریعا سعی در عوض کردن لنت‌ها دارند. اما شاید با یک تمیزکاری ساده‌ی لنت‌ها و زدودن گرد و غبار از روی آن‌ها و تراشیدن یک لایه از روی آن بتوان این مشکل را برطرف کرد. تا زمانی که ۹۰ درصد از لنت مصرف نشده لازم نیست آن را عوض کنید.

توقف خودرو نیازمند اصطکاک است و تولید اصطکاک در سیستم ترمز، برعهده لنت‌هاست. لنت‌ها روی دیسک‌ها فشرده می‌شوند و اصطکاک میان لنت و دیسک، موجب کاهش سرعت خودرو می‌شود.

طول عمر دیسک‌ها به نوع خودرو، شیوه رانندگی با آن و محل رانندگی با آن بستگی دارد. به طور کلی طول عمر لنت حدود ۸۰ هزار کیلومتر برآورد می‌شود. اما زمان مناسب برای تعویض لنت کاملا به خودروی شما بستگی دارد.

۴- حتما حواستان باشد مکانیک پول چه کار‌هایی را از شما دریافت می‌کند

بدون شک قصد توهین به مکانیک‌های زحمت‌کش را نداریم. اما بعضا پیش می‌آید برخی از نابلدی مشتری سوءاستفاده می‌کنند و پول بیشتر از کاری که انجام می‌شود از او طلب می‌کنند. یا حتی ممکن است بدون دلیل قانع کننده قطعات ماشین را عوض کنند؛ قطعاتی که می‌توان با هزینه‌های بسیار کمتر آن‌ها را تعمیر کرد.

یک تعمیرکار مطمئن و درست‌کار اگر پیشنهاد تعویض قطعه بدهد، حتما آن را به صاحب ماشین نشان و توضیح می‌دهد که دلیل این کار چیست. اما مکانیکی که بدون هیچ توضیحی این کار را می‌کند فقط می‌خواهد صورت‌حساب شما را زیاد کند و سود بیشتری ببرد. این افراد اغلب یا از توضیح دادن طفره می‌روند، یا مثلا می‌گویند که شما متوجه نیستید و این یک مشکل تخصصی است. یا حتی ممکن است از اینکه سوال پرسیده‌اید آشفته و عصبانی شوند.

پیشنهاد ما این است اگر تعمیرگاه همیشگی و مطمئن ندارید، حتما ماشین خود را به حداقل دو یا سه تعمیرکار نشان دهید و نظر آن‌ها را بشنوید. سپس برای تعمیر خودرو اقدام کنید. به این صورت مطمئن می‌شوید که آیا مکانیک درست می‌گوید یا فقط قصد سرکیسه کردن شما را دارد.

۵- از مکانیک نخواهید که لاستیک‌ها را جابه‌جا کند

ممکن است کار داشته باشید و ماشین خود را به تعمیرگاه ببرید و از مکانیک بخواهید که تایر‌های عقب و جلو را با هم جابه‌جا کند. توصیه اول ما این است که یا بالای سر کار بایستید، یا این کار را انجام ندهید. اگر هم مجبورید لاستیک‌ها را جابه‌جا کنید و نمی‌توانید در محل هم حضور داشته باشید، حداقل با گچ یا وسیله‌ی رنگی روی تایر‌ها علامت‌گذاری کنید تا مطمئن شوید کاری که از مکانیک خواسته‌اید را برایتان انجام می‌دهد.

۶- از روشن شدن چراغ موتور نگران نشوید

یکی از رایج‌ترین دلایل روشن شدن چراغ موتور روی صفحه کیلومتر ماشین، باز ماندن در پمپ بنزین است. این امر سبب ورود اکسیژن به لوله بنزین می‌شود. این چراغ در اغلب ماشین‌ها در نتیجه‌ی یک مشکل نرم‌افزازی و غیرخطرناک ظاهر می‌شود. به همین خاطر لازم نیست نگران نشوید هیچ مشکل مهم و اساسی برای ماشین پیش نیامده است.

۷- شما به مکمل بنزین یا مکمل روغن نیاز ندارید

در پمپ‌بنزین‌ها یا در مکانیکی‌ها به مردم پیشنهاد می‌شود تا از مکمل برای بهبود کیفیت بنزین یا روغن استفاده کنند. اما واقعیت این است که ماشین شما به چنین چیز‌هایی نیاز ندارد. همین که به موقع و منظم روغن را تعویض کنید و اجازه ندهید که چراغ بنزین روشن شود، کافیست.

۸- تمرین آنلاین رانندگی واقعا می‌تواند دست‌فرمان شما را بهبود ببخشد

پشت‌سر گذاشتن دوره‌های آنلاین رانندگی تاثیر بسیار زیادی در بهبود توان کنترل ماشین در افراد دارد. با این کار می‌توانید از هزینه‌های کلاس رانندگی تا حد زیادی بکاهید.

۹- از گاز دادن‌های الکی بپرهیزید

هنگام رانندگی نباید هرگز از سرعت مجاز بیشتر برانید. محاسبات ریاضی ثابت کرده تند راندن خودرو فقط در جاده‌های برون‌شهری و مسیر‌های طولانی کمک کننده است. در مسیر‌های زیر ۸۰۰ کیلومتر که بیشتر از یک ساعت هستند بیشترین زمانی که می‌توانید ذخیره کنید ۱۲ دقیقه است.

منبع: روزیاتو

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خودرو دانستنی های خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۵۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟

به گزارش «تابناک»، علیرضا محمدزاده، کارشناس خودرو، درباره تأثیر مصوبه مجلس مبنی بر اعمال مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو به «انتخاب» گفت: اولین اتفاقی که با این مصوبه می‌افتد، افزایش قیمت خودرو و تحت تأثیر قرار گرفتن از این اقدام است؛ از آن مهم‌تر دلال‌ها فعال‌تر می‌شوند و کلاهبرداری بیشتر خواهد شد. خریدار واقعی که برای استفاده دنبال ماشین است با تنگنا بیشتر مواجه می‌شود و تنها کسی که سود می‌کند دلال است. دولت از سال گذشته اعلام کرده که با مالیات دنبال جبران کسری بودجه است و روی تنها چیزی که مالیات نبسته‌اند هواست.

وی در ادامه در رابطه با چالش‌های قیمت‌گذاری پژو پارس در روز‌های اخیر بیان کرد: واقعیت قضیه این است که پژوپارس هیچ تکنولوژی روزی ندارد، راحتی ندارد و کم مصرف هم نیست. علت اینکه عده‌ای سینه چاک این ماشین هستند، به جز بیست درصد که علاقه‌مند به این ماشین هستند، جمعیت زیادی که برای حاشیه سود زیاد این خودرو و احتمال قطع تولید، دنبال پژو پارس هستند. در تمام خودرو‌های بازار وقتی خبر توقف تولید منتشر شود، مردم به سمت آن ‌می‌روند. البته به نظر من همان بیست درصد که مصرف‌کننده واقعی هستند اهمیت بیشتری دارند. طبیعتا تا زمانی که شرکت تولید‌کننده دولت باشد و نظر دولت در آن تأثیر‌گذار باشد این اتفاقات رخ می‌دهد. پژو پارس هیچ حرفی برای گفتن ندارد و سال هاست از رده خارج است.

محمدزاده درباره وضعیت بازار خودرو در نیمه اول ۱۴۰۳ گفت: اولین اتفاقی که در خودرو می‌افتد و همچنان هم ادامه دار است، دخالت دولت است. تا زمانیکه دولت در بازار خودرو دخالت مستقیم دارد، طبیعتا آینده‌ی خوشی برای خودرو به وجود نخواهد آمد. در این کشور از دستمال کاغذی تا خودرو، همه درگیر دولت است. وقتی کشور نتوانسته یک رابطه‌ی درست با جهان برقرار کند و بحث دلار و... هم تبدیل به یک چالش شده است، چه توقعی دارند که خودرو سامان پیدا کند. دولت اگر با همین فرمان جلو برود و شعار‌های غیرحقیقی بدهد، مطمئن باشید بازار امسال بدتر خواهد شد و قیمت‌های فعلی برای 6 ماه دیگر یک آرزو می‌شود.

دیگر خبرها

  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟
  • برخورد قانونی با ۶۰ هزار خودرو در استان سمنان
  • چگونه از خرید لاستیک، روغن و فیلتر تقلبی خودرو در امان باشیم؟ | لوازم یدکی اصل را از اینجا تهیه کنید
  • کشف ۴۰ تن روغن خوراکی قاچاق و دستگیری یک متخلف در زاهدان
  • شهرداری‌ها خط اول خدمت به مردم هستند
  • بهترین زمان تعویض تسمه تایم هایما S7 + علائم خرابی
  • کشف ۴۰ تن روغن خوراکی قاچاق ودستگیری یک متخلف در زاهدان
  • تاکسی نصف و نیمه در خیابان ؛ بی‌رنگ در میاد! | ببینید
  • علت چرب شدن شمع خودرو و نحوه رفع آن
  • کشف بیش از ۱۰ تن روغن جامد قاچاق در مراغه