Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست سابق وزارت علوم، درباره وضعیت تشکل‌های دانشجویی در دوران اصلاحات گفت: دوستانی که نزدیک به این جریان فکری (دفتر تحکیم وحدت) فعالیت می‌کردند، دیدگاههای ما را برنمی‌تابیدند.

به گزارش مشرق، برنامه تلویزیونی «چهل 57» شامگاه پنج‌شنبه 10 مردادماه با محوریت معرفی استان کهگیلویه و بویراحمد و با حضور سید ضیاء هاشمی سرپرست سابق وزارت علوم و مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به روی آنتن شبکه «شما» رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدضیاء هاشمی در این برنامه، ابتدا به بیان خاطرات خود از دوران کودکی و نوجوانی و سال‌های حضور در دفاع مقدس پرداخت و در ادامه با اشاره به ویژگی‌های خاص استان کهگیلویه و بویراحمد و شهر یاسوج اظهار داشت: یاسوج، نمونه‌ای از تغییرات سریع شهری و جمعیتی در کشور است. قبل از انقلاب، استان ما استانی محروم بود که حتی یک جاده آسفالته بزرگ نداشت و راههای روستایی همه شوسه بود، اما امروز یاسوج یک شهر مدرن است و استان ما یک استان دانشگاهی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: دعوت به نقد آگاهانه و دلسوزانه نقشه مهندسی فرهنگی کشور تشکل‌های دانشجویی خواستار بررسی اتهامات اخلاقی یک نماینده شدند

وی افزود: البته استعدادها و ظرفیت‌های این منطقه بسیار بالاست و ظرفیت‌های گردشگری بسیاری در این منطقه نهفته است. این منطقه از جهت معادن و منابع نفتی بسیار غنی است و چاههای نفت بسیاری وجود دارد که هنوز استحصال نشده است.

هاشمی ادامه داد: موقعیت استراتژیک این استان که بین 4 استان دیگر قرار گرفته و راه ارتباطی آنهاست، ظرفیت‌های بسیاری برای آن ایجاد کرده که جا دارد از آنها بهره گرفته شود تا در جهت ارتقاء استان و کمک به اقتصاد و فرهنگ ملی مفید واقع شود.

سرپرست سابق وزارت علوم درباره وضعیت فعلی جریان‌های دانشجویی در کشور گفت: جمع‌های دانشجویی یک موهبت و فرصت است؛ وقت یک نشریه دانشجویی شکل می‌گیرد یا یک انجمن دانشجویی ایجاد می‌شود، اینها فرصتی برای رشد جامعه است. لذا وقتی گروه‌های دانشجویی ضعیف می‌شود، جامعه ضرر می‌کند.

هاشمی تاکید کرد: آنچه کمک می‌کند که این هیجاتان و تضاها مدیریت شود، قانون است. در برخی مقاطع جریان‌های دانشجویی رشد داشته‌اند، در حال حاضر نیز ظرفیت‌های دانشجویی کشور بسیار بیشتر از اینهاست.

وی تصریح کرد: هر محیطی اقتضائات و حرمت خودش را دارد و دانشگاه نیز اقتضائات خودش را دارد؛ دانشگاه، عرصه حضور نخبگان و صاحبنظران است و این عرصه هم، میدان تقلید نیست. اساسا علم نیز در این فضای گفتگوی آزاد شکل می‌گیرد، نه در فضای تقلیدی و فرمانبری.

هاشمی در ادامه درباره علت انحراف برخی فعالان دانشجویی در دوران دوم خرداد از قبیل علی افشاری و احمد باطبی اظهار داشت: دوستانی که نزدیک به این جریان فکری (دفتر تحکیم وحدت) فعالیت می‌کردند، دیدگاههای ما را برنمی‌تابیدند، چون ما معتقد بودیم که باید در چهارچوب آرمان‌های انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی فعالیت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در این حوزه دوتا مرزبندی داشتیم؛ از یکطرف کسانی که رویکرد افراطی داشتند و دچار وادادگی شده بودند، ما را قبول نداشتند و از طرف دیگر، یک دیدگاه نیز معتقد بود که اگر میدان برای مشارکت اجتماعی فراهم شود، ارزش‌ها به خطر می‌افند، در حالی که اینگونه نیست.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: اینکه تشکل‌های دانشجویی با گروهها و جریانات سیاسی ارتباط و تعامل داشته باشند، اجتناب‌ناپذیر است، اما اینکه گروههای بیرون از دانشگاه بخواهند بر تشکل‌های دانشگاه تاثیرگذار باشند، این انحراف است.

هاشمی اظهار داشت: در همه دوران‌ها این خطر وجود داشته و حتی در زمان دولت فعلی، گروههایی تلاش می‌کنند تا از بیرون دانشگاه به تشکل‌ها خط بدهند. در خصوص دفتر تحکیم وحدت که ما به آنها انتقاد داشته باشیم، معتقد بودیم بخشی از جریانات سیاسی به دنبال اثرگذاری بر انها بودند. امروز هم اگر جریانات سیاسی بخواهند جنبش دانشجویی را پیاده‌نظام خود کنند، این به جنبش‌ها ضربه خواهد زد.

وی در ادامه، با اشاره به یکی از دیدارهای دانشجویی با رهبر معظم انقلاب گفت: در دوران دانشجویی، تحت عنوان انجمن اسلامی دانشگاه تهران خدمت رهبر انقلاب رسیدیم و بحث‌های مختلفی مطرح شد؛ ایشان فرمودند این دغدغه داشتن شما دانشجویان خیلی ارزشمند است و همین دغدغه‌مند بودن شما، باعث کم شدن دغدغه‌های ما می‌شود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: موضوع جوان‌گرایی که رهبر انقلاب بر روی آن تاکید دارند، یک امر بسیار استراتژیک و مهم است؛ چراکه انقلاب ما با جوان‌ها پیروز شد و امروز هم کشورمان باید با تکیه بر استعدادهای جوان‌ها، به پیش برود.

سرپرست سابق وزارت علوم، درباره وضعیت فعلی رشد علمی کشور اظهار داشت: ما رشد علمی مستمر و خوبی داریم؛ البته شاخص‌های رشد علمی متعدد است و فقط محدود به تعداد مقالات نیست، شاخص‌های دیگری مثل میزان بهره‌گیری از مقالات در صنعت هم وجود دارد که باید به آنها پرداخته شود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو نفتکش انگلیسی تحکیم وحدت تشکل های دانشجویی دفتر تحکیم وحدت رهبر معظم انقلاب دولت وزارت علوم سیدضیاء هاشمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۲۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلفی گل: بیشتر از این در دانشگاه‌ها حضور پیدا کنیم؟/ شوخی وزیر علوم با بسیج دانشجویی + فیلم

وزیر علوم و تحقیقات و فناوری در هشتمین نشست از سلسله نشست‌های علمی با کارگزاران گفت:هر کاری می‌کنیم با بسیج دانشجویی رفیق بشویم نمیشود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وزیر علوم و تحقیقات در هشتمین نشست از سلسله نشست‌های علمی با کارگزاران که در دانشگاه علامه طباطبایی در حال برگزاری است در پاسخ به سوال بسیج دانشجویی گفت:هر کاری می‌کنیم با بسیج دانشجویی رفیق بشویم نمیشود.

وی افزود: بسیج دانشجویی می‌گوید چرا حرف‌هایی که می‌زنید عمل نمی‌کنید .انتظار داریم ۱۰ مورد بیاورید و بگویید که چرا به این کار‌ها عمل نکردید .می گویید حضور کم در دانشگاه‌ها، بزنید حضور وزیر در دانشگاه تهران، علامه، خواجه نصیر، علم و صنعت.

وی ادامه داد: حضرت علی می‌فرمایند وجدان تنها محکمه‌ای است که نیاز به قاضی ندارد؛ باید یک حرفی بزنید که وجدان آدم، انسان را راحت بگذارد. بیش از ۶۰ سفر استانی داشتیم و با دانشجویان و اساتید دیدار داشتیم.حتی در تعطیلات عید در گروه‌های مجازی اساتید و دانشجویان حضور داشتم و به سوالات جواب دادم.



کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

سازمان برنامه بودجه باید ۱۵ درصد برای فعالیت‌های پژوهشی و ۵ درصد برای فعالیت فرهنگی اختصاص دهد

زلفی گل در ادامه گفت:بحث پژوهانه جامع را در برنامه توسعه هفتم آورده‌ایم،   سازمان برنامه بودجه باید ۱۵ درصد برای فعالیت‌های پژوهشی و ۵ درصد برای فعالیت فرهنگی اختصاص دهد

وی ادامه داد: کارانه در وزارت بهداشت وجود داشت در وزارت علوم نبود، این را مصوب کردیم .برای اولین برای استادانی که طی 5 سال گذشته استخدام  شدند پژوهانه ویژه اختصاص دادیم.

وی افزود: برای دانشمندان یک و دو درصد پژوهانه و اعتبار ویژه اختصاص دادیم .امسال یک ردیف ویژه در قانون بودجه برای پژوهانه آورده ایم.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بورسیه صنعت را برای اولین بار رقم زدیم/ مجلات تحت نمایه بین‌المللی را ۱۰۰ درصد افزایش خواهیم داد

وزیر علوم و تحقیقات در ادامه گفت:با اتاق بازرگانی هماهنگ کردیم تا دانشجویان رتبه خاص بورسیه شوند و نگران آینده شغلی خود نباشند.یک کارگروهی شکل دادیم تا برای تمام مدیرمسئولان و سردبیران مجلات علمی کارگاه آمورشی بگذارند تا چه جوری مجلات ما تحت نمایه بین المللی دربیاید.

وی افزود: طی ۴۳ سال ۱۰۱ مجله وابسته به وزارت علوم تحت نمایه بین المللی بود، ولی در دوره ما تا الان ۶۷ مجله و بیش از ۱۰۰ درصد رشد خواهیم داد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

 

دیگر خبرها

  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود
  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی چیست؟ +فیلم
  • بیماری فردگرایی و افول جنبش دانشجویی
  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی+فیلم
  • وزیر علوم: انتظارات رهبر انقلاب از تشکل‌های دانشجویی / تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند+فیلم
  • ایران قوی‌ترین حوزه نظام سلامت در منطقه را دارا است
  • «خاستگاه خود» و «آرمان‌های نظام اسلامی» را نباید فراموش کنیم
  • زلفی گل: بیشتر از این در دانشگاه‌ها حضور پیدا کنیم؟/ شوخی وزیر علوم با بسیج دانشجویی + فیلم
  • نظام سلامت ایران قوی‌ترین حوزه نظام سلامت منطقه است