Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق، استفاده از استارتاپ‌های بخش خصوصی را راهکاری برای عدم تکرار اتفاقات تلخ سال گذشته در توزیع ارز اربعین دانست و گفت: قطعا توزیع ارز از طریق سازمان‌های دولتی و بانک‌ها امکان پذیر نیست. دولت در این مورد باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کند.

گروه راه و شهرسازی بازارنیوز: سید حمید حسینی، دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق، در حاشیه گردهمایی بزرگ فعالان صنعت ساختمان ایران و عراق در اتاق بازرگانی ایران، در گفتگو با خبرنگار بازارنیوز، درباره نمایشگاه صنایع ساختمانی و این گردهمایی گفت: یکی از فرصت‌ها و مزیت‌های ما در منطقه، بازار مسکن عراق است که هم می‌توانیم در مصالح ساختمانی و هم در ساخت و ساز آن حضور داشته باشیم؛ لذا تلاش شد نمایشگاهی راه اندازی کنیم که ویترینی از توانایی‌های ما در صنعت باشد تا بتوانیم تعداد زیادی از فعالین ساختمان عراق را دعوت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این کار با همکاری معاونت علمی و صندوق  ریاست جمهوری انجام شد.

در ساخت و ساز موفق نبودیم

حسینی با اشاره به مزیت‌های بالقوه عراق در زمینه ساخت و ساز در عراق، اظهار داشت: به دلیل حمل و نقل و مرز‌های مشترک بسیاری که با عراق داریم، مزیت‌های فراوانی در حوزه مصالح ساختمانی و ساخت و ساز داریم. با این حال خیلی در صنعت ساختمانی در عراق موفق نبودیم. البته در بحث مصالح موفقیت‌هایی داشتیم، ولی در بحث ساخت و ساز موفقیتی نداشتیم. تا به حال شهرک مسکونی در عراق نساختیم. برخی پروژه‌هایی هم که داشتیم به علت آغاز حمله گروه داعش نیمه کاره رها شدند. امیدواریم همانطور که در بازار مصالح ساختمانی عراق حضور داریم، در بازار ساخت و سازآن‌ها هم حضور جدی داشته باشیم.

ضمانت نامه بانکی، اصلی‌ترین مشکل

دبیر کل اتاق ایران و عراق  مشکلات کار در عراق را بیان کرد و گفت:حمله داعش پروژه‌های ما را نیمه کاره گذاشت و ما نتوانستیم منابع مالیمان را دریافت کنیم. البته این بازار دوباره فعال شده است. عمده‌ترین مشکل، بحث ضمانت نامه‌های بانکی برای بحث پیمانکاری در عراق است. در سرمایه گذاری ما مشکلی نداریم، چون اگر که ما بخواهیم مسکن بسازیم و بفروشیم، نیاز به ضمانت نامه ندارد. اگر بخواهیم بحث پیمانکاری را پیگیری کنیم، قطعا بزرگترین مشکل ضمانت نامه‌های بانکی است.

وی ادامه داد: زمانی بانک‌های ایرانی مستقر در عراق می‌توانستند ضمانت نامه‌ صادر کنند، ولی در شرایط تحریم نمی‌توانند. پیشنهاد شده که صندوق ضمانت صادرات این کار را انجام دهد. صندوق هم اعلام آمادگی کرده، ولی هنوز عراق نپذیرفته است؛ لذا به فکر این هستیم شرکت‌های ایرانی با شرکت‌های عراقی به صورت کنسرسیوم شراکت کنند و با پرچم عراقی در آنجا فعالیت داشته باشیم.   استارتاپ ها راه حل مشکلات ارزی اربعین   حسینی با توجه به این که کمتر از سه ماه به ایام اربعین حسینی باقی مانده، استفاده از نرم افزار‌ها و استارتاپ‌های بخش خصوصی را راهکاری برای عدم تکرار اتفاقات تلخ سال گذشته در باب مشکلات دریافت ارز توسط زائرین دانست و گفت: قطعا توزیع ارز از طریق سازمان‌های دولتی و بانک‌ها امکان پذیر نیست. دولت دز این مورد امکان استفاده از برنامه‌های نرم افزاری و استارتاپ‌های بخش خصوصی را دارد.
وی افزود: یکی از شرکت‌های عضو اتاق نیز برای این موضوع طرحی ارائه کرده است. ضمنا پرداخت در مبادی خروجی ایران یا تهیه و توزیع کارت بانکی دیناری  نیز می‌تواند مد نظر قرار گیرد. لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000EZe برچسب ها: حسینی ، اتاق بازرگانی ، ایران ، عراق ، ساختمان سازی ، شهرک سازی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: حسینی اتاق بازرگانی ایران عراق ساختمان سازی شهرک سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۴۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی راهکارهای رفع چالش های ارزی فعالان اقتصادی


دکتر محمد مخبر در این جلسه با  تاکید بر اینکه نجات اقتصادی کشور با مدیریت، منابع و خلاقیت مردم امکانپذیر است تصریح کرد: اتاق بازرگانی و اتاق تعاون مهمترین تشکل های بخش خصوصی هستند که با آگاهی از وضعیت بازار و اقتصادی جامعه می توانند به حضور و مدیریت مردم در بخش اقتصادی کشور کمک شایان توجهی نمایند و دولت به دنبال آن است که با بهره گیری از توانایی های بخش خصوصی و اتاق ها در راستای تحقق شعار سال گام بردارد.

معاون اول رییس جمهور افزود: اتاق ها و همچنین سایر تشکل ها فرصتی مهم برای تحقق شعار سال هستند که از ابتدای سال جاری بصورت سازمان یافته جلساتی با بخش خصوصی برگزار شده است و در این جلسات پیشنهادات و موانع برای حضور پررنگ فعالین اقتصادی و مردم در اداره اقتصاد کشور بررسی می شود.

وی با اشاره به مشارکت اتاق بازرگانی برای توسعه مهارت آموزی در دوره متوسطه دوم با کمک وزارت آموزش و پرورش افزود: طرح اتاق در این زمینه از جمله سفیران مهارت و آموزش مربیان فنی و حرفه ای در کارگاه ها و کارخانه های مرتبط با بخش خصوصی می تواند به تربیت نسلی ماهر و با امنیت شغلی کمک نماید.

دکتر مخبر اظهار داشت: در بسیاری از شهرها تناسبی بین فارغ التحصیلان و نیازهای شغلی در آن منطقه وجود ندارد و در کنار آن نیز بسیاری از فارغ التحصیلان به دلیل عدم یادگیری مهارتهای لازم در محیط های آموزشی آمادگی حضور در بازار کار را ندارند که دولت با همکاری بخش خصوصی به دنبال حل این مشکلات است.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه طرح ایجاد هنرستان ها در کنار کارگاه ها و کارخانه ها اقدامی بسیار مهم برای آموزش دانش آموزان و آشنایی با محیط کار واقعی است، تصریح کرد: برنامه مهارت افزایی اتاق بازرگانی در وزارت آموزش و پرورش و نیز در محیط های دانشگاهی با همکاری وزارت علوم توسعه یابد.

وی باقدردانی از تلاش های اتاق بازرگانی برای پیشگیری از مهاجرت نخبگان و فارغ التحصیلان دانشگاهی تاکید کرد: پیشنهادات و اقدامات اتاق برای بورسیه شدن نخبگان و فارغ التحصیلان و اطمینان از آینده شغلی آنان در کارخانه ها و بنگاه های بزرگ اقتصادی نقطه امیدی برای نسل جوان و کاهش نرخ بیکاری در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی خواهد بود.

دکتر مخبر در خصوص رفع چالش های ارزی فعالان اقتصادی و راهکارهای اتاق بازرگانی و دولت در این زمینه تصریح کرد: در این جلسه مقرر شد تا با همکاری بانک مرکزی و اتاق برای مدیریت ارز،‌رفع تنگناها و پوشش ریسک ارز در سریع ترین زمان ممکن کارگروه و تیمی تشکیل تا پیشنهادات عملیاتی در کوتاهترین زمان ممکن پیاده سازی شود.

معاون اول رییس جمهور رسوب کالا در مبادی گمرکی را یکی از مهمترین دغدغه های دولت عنوان کرد و افزود: رویه کنونی در ثبت سفارش و تخصیص ارز باید تغییر یابد که اتاق بازرگانی به دلیل تجربیات گوناگون در واردات و صادرات کالا و همچنین تشکیل کمیته های تخصصی رسوب کالا در این اتاق پیشنهادات و راهکارهای عملیاتی خود را به دولت ارائه نماید تا از تجربیات آنان در راستای جلوگیری از انبار شدن کالاها در مبادی گمرکات کشور استفاده شود.

در این جلسه گزارشی از چگونگی مشارکت اتاق بازرگانی برای توسعه مهارت آموزی در دوره متوسط دوم با همکاری بین اتاق و دولت ارائه و ضرورت های منافع ارتقای نظام مهارت آموزی در هنرستان ها برای بخش خصوصی، دولت و دانش آموزان و خانواده ها بررسی شد.

طبق این گزارش پیشنهاد شد،کارگروه مشترکی با حضور سازمان مالیاتی،‌ وزارتخانه های اقتصاد و آموزش و پرورش و اتاق بازرگانی، ظرفیت های موجود در قانون برای گسترش مشارکت بخش خصوصی در توسعه آموزش های مهارتی در مقطع آموزش متوسطه دوم تشکیل شود.

همچنین طرح ملی سفیران مهارت برای اطلاع رسانی عمومی و جلب مشارکت بخش خصوصی در توسعه هنرستان های کشور با پیشنهاد اتاق مبنی بر همایش ملی « سفیران مهارت» توسط وزارت آموزش و پرورش بررسی  و برگزار شود و همچنین در صورت موافقت در کارگروه مشترکی آموزش های ضمن خدمت به مربیان فنی و حرفه ای بصورت عملی و حضور در کارخانه ها ارائه گردد.

در ادامه نیز راهکارهای اتاق بارزگانی در خصوص حل مسئله مهاجرت نخبگان و فارغ التحصیلان ارائه شد که اتاق بازرگانی از همکاری و مشارکت با وزارت علوم و ایجاد برنامه ای مدون برای بورسیه کردن فارغ التحصیلان و نخبگان از زمان تحصیل برای اطمینان از آینده شغلی جوانان خبر داد که با همکاری و هماهنگی های انجام شده تا اواسط سال جاری پیاده و عملیاتی شود.

رفع چالش های ارزی فعالان اقتصادی در راستای تحقق رشد صادرات ۳۳ درصدی نیز گزارش دیگر این جلسه بود که طبق آن برای تحقق اهداف رشد صادراتی و تولیدی کشور در چهار محور مدیریت بازار ارز، رفع چالش های ارزی صادرکنندگان، رفع تنگناهای ارزی وارد کنندگان و پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز بحث،‌ بررسی و تصمیم گیری و مقرر شد تا این راهکارها در بانک مرکزی بررسی و اجرایی شود.

این سومین جلسه دکتر مخبر با فعالان بخش خصوصی از ابتدای سال ۱۴۰۳ بود.

 

دیگر خبرها

  • آمادگی تاجیکستان برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار
  • اعلام آمادگی چین برای ساخت بندر خشک ریلی در قرقیزستان
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • رنجش متقاضیان مسکن ملی فردیس از نیمه کاره رها شدن پروژه + فیلم و تصاویر
  • جزییات تفاهم نامه ۴ جانبه بغداد
  • وزارت نفت اراضی مستعد ساخت مسکن در ۹ استان کشور را اعلام کرد
  • وزارت نفت اراضی ساخت مسکن در ۹ استان کشور را اعلام کرد
  • پروژه نیمه‌کاره ورزشی زهک چشم‌انتظار تأمین بودجه
  • بررسی راهکارهای رفع چالش های ارزی فعالان اقتصادی
  • انعقاد تفاهم‌نامه ساخت مسکن برای کارکنان دانشگاه آزاد خوزستان