Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ پندار توفیقی در گفت‌وگو با رادیو ورزش درباره اظهارات علی خطیر، معاون مستعفی باشگاه استقلال در رابطه با اجاره ورزشگاه مرغوبکار اظهار داشت: چون این موضوع به قبل از سال 93 بازمی‌گردد، بهتر است مدیران وقت توضیح بدهند. زمانی که ما اضافه شدیم، مرغوبکار اجاره داده شده بود. من در جریان جزئیات اجاره مرغوبکار نیستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره پرونده جدایی مامه تیام از استقلال تصریح کرد: در یک سال اخیر ترجیح دادم به خاطر شرایط استقلال سکوت کنم و حرفی نزنم. زمانی که تیام را در زمستان سال 96 به استقلال اضافه کردیم، خیلی از بازیکنان خارجی کاندیدای حضور در این تیم بودند، اما دلال‌ها آنها را فراری می‌دادند. در آن زمان، ایجنتی به نام شرمان، تیام را پیدا کرد. ما این بازیکن را در دو سه کشور جابه‌جا کردیم تا دلال‌ها او را پیدا نکنند. تیام ساعت 22:30 شب وارد فرودگاه امام خمینی (ره) شد و تا ساعت 3:30 بامداد با او نشستیم و در نهایت قرارداد بستیم.

معاون پیشین باشگاه استقلال خاطرنشان کرد: تیام تحت هیچ شرایطی حاضر نبود که بیشتر از نیم‌فصل در استقلال بماند، اما با او قرارداد یک سال و نیمه بستیم. مبلغ قرارداد برای یک نیم‌فصل 300 هزار دلار و برای فصل آینده‌اش 700 هزار دلار بود. بندی در قرارداد تیام نوشته شد که بازیکن می‌تواند تا پایان فصل با پرداخت 200 هزار دلار و با داشتن پیشنهاد بالای 400 هزار دلار از استقلال جدا شود و این جدایی دقیقاً برای پایان فصل خواهد بود. در واقع فرصتی برای تیام مهیا نکردیم که بین دو فصل یا زمان پنجره باز نقل و انتقالات بتواند جدا شود، یعنی شب بازی با ذوب‌آهن در لیگ قهرمانان آسیا آخرین بازی بود که تیام فرصت داشت با دادن 200 هزار دلار و با پیشنهاد 400 هزار دلاری برود.

توفیقی تصریح کرد: پس از آن، بارها مصاحبه کردم و گفتم که تیام بازیکن استقلال است و نمی‌تواند جدا شود. تیام و ایجنت او به این جمع‌بندی رسیده بودند و حتی زمانی که پیشنهاد از کویت برای تیام رسید، گفتیم که او بازیکن استقلال است و از موعد جدایی‌اش طبق بند قرارداد او، گذشته است. در اردوی استقلال در ترکیه، بیشتر با سرور جپاروف مذاکره می‌کردیم، چون قراردادش تمام شده بود. جالب است که ایجنت جپاروف و تیام در آن مقطع یک نفر بود! در همان هتلی که بودیم، مارکوس نیومایر و در ادامه الحاجی گرو به ما معرفی شدند که هر دو را ریجکت کردیم.

وی در واکنش به این سؤال که آیا گرو و نیومایر توسط وینفرد شفر معرفی شده بودند، گفت: بله، بازیکنان خارجی را خود شفر معرفی می‌کرد. ما گرو و نیومایر را ریجکت و روی جپاروف و بازگشت تیام زوم کردیم. جپاروف درخواست قرارداد سه ساله با مبلغ 500 هزار دلار برای هر سال کرده بود. دست نوشته‌هایی از آنها گرفتم تا به هیئت مدیره ارائه کنم. البته مایل به این کار نبودم، اما در صورت موافقت آنها، باید چنین می‌کردیم. البته توصیه نمی‌کردیم که با جپاروف در این سن و سال چنین قراردادی ببندیم. در جلسه هیئت مدیره گفتم تیام هم بازیکن استقلال است و نمی‌تواند جدا شود. بندی که دوستان مدام عنوان می‌کردند که تیام براساس آن جدا شده است، برای روز آخر مسابقات بود، نه فاصله دو فصل یا زمان نقل و انتقالات. مدیران باشگاه بعد از ما طبق آنچه که شنیدیم و نمی‌دانم چقدر صحت دارد، تیام را با مبلغ 350 هزار دلار فروختند.

معاون پیشین باشگاه استقلال خاطرنشان کرد: تیام تا زمانی که فرصت جدایی داشت، اقدامی نکرده بود. پس از آن فشار هواداران بود که می‌خواستند تیام برگردد. دلالی که در بازی با الهلال عربستان در کویت اضافه شده بود، زیر پای او نشست تا از استقلال جدا شود. این دوستی که در موردش صحبت می‌کنید، با من تماس گرفت و گفت ایجنت تیام از این به بعد من هستم! شفر مخالف این مسئله بود. با تیام تماس گرفتم و گفت، بله، این آقا ایجنت من است. تیام گفت 700 هزار دلار برای سال دوم قراردادش کم است و خواست آن را زیاد کنیم. ما گفتیم قرارداد داری و باید برگردی. در ادامه، رضا افتخاری (مدیرعامل وقت باشگاه استقلال) پیشنهاد داد برای خوابیدن جو و اینکه فشار هوادار و سرمربی زیاد بود، به ترکیه سفر کنیم. ما به همراه شخصی به نام عبدیان و همچنین افتخاری برای تیام و ایجنتی که معرفی کرده بود، هتل گرفتیم. وقتی به هتل رفتیم، تیام نیامده بود و همین دوستی که اشاره کردم، خودش را نماینده تیام معرفی کرد. در همان جا با تیام تماس تصویری برقرار کردیم و دوباره درخواست کرد که مبلغ قراردادش را بالا ببریم. ما هم به صورت غیررسمی گفتیم قراردادش 800 هزار دلار خواهد شد و در صورتی که استقلال قهرمان آسیا شود و او بازیکن تأثیرگذاری باشد، یکسری آپشن‌های دیگر در نظر خواهیم گرفت. اعداد این آپشن‌ها دقیق در خاطرم نیست، اما دست‌نویس آن را دارم. در قراردادش نوشته بودیم که برای هر گل هزار دلار می‌گیرد. البته سقف تعیین کرده و برای 10 گل 10 هزار دلار در نظر گرفته بودیم.

توفیقی با بیان اینکه تیام به لحاظ حقوقی نمی‌توانست از استقلال جدا شود، گفت: وقتی در مقطعی تیام نمی‌توانست 200 هزار دلار بدهد و برود، مفهومش حرف ما بود که بازیکن استقلال است. تعبیر ما قانونی بود. دوستان در ادامه از بند قرارداد تیام استفاده کرده و 350 هزار دلار بابت انتقال او گرفتند و از ترانسفر دوم او به یک تیم ترکیه‌ای، باز هم پول گرفتند. بنابراین، حرف ما درست بود که تیام بازیکن استقلال است. نظر باشگاه و تشخیص سرمربی بود که نیومایر و گرو بیایند. شاید فکر می‌کردند این دو جانشینان خوبی برای جپاورف و تیام خواهند شد، دو بازیکنی که با توجه به وضعیت‌شان در استانبول آنها را ریجکت کرده بودیم. البته زمستان همان سال طبق نظر سرمربی مذاکراتی با گرو انجام داده بودیم که به توافق نرسیدیم. نیومایر اصلاً مورد تأیید ما نبود، چون روزمه‌ای برای آمدن به استقلال نداشت و قبل از آمدن به استقلال اصلاً بازی رسمی نکرده بود. فردای روزی که از ترکیه برگشتیم و تغییر و تحولاتی که در باشگاه صورت گرفت، احساس کردیم دوستان با توجه به تصور اینکه تیام ناز می‌کند، به این جمع‌بندی رسیدند که درآمدزایی کنند. تیام و سیدمجید حسینی با توجه به حضور استقلال در آسیا طلایی بودند. حسینی با مبلغ 100 هزار دلار و پس از کسب رضایت باشگاه می‌توانست جدا شود. در ادامه دیدید که باشگاه ترکیه‌ای برای جذب حسینی 650 هزار دلار به استقلال پرداخت کرد. جدایی تیام و حسینی اتفاق نامیمونی بود، اما دوستان قریب به یک میلیون دلار درآمدزایی کردند و رفتند گرو و نیومایر را گرفتند. موضوع تیام روشن است و حقوقی‌های فوتبال می‌توانند نظر بدهند.

وی در مورد اینکه ایجنت تیام، نیومایر و گرو چه کسی بود، بیان کرد: ایجنتی که آن زمان پشت نیومایر بود، شخصی به نام شرمان آلمانی بود، کسی که تیام را آورد. گرو ایجنتی در کشور چک داشت که حقوقی بود، نه مثل داخل ایران که یکسری دلال خودشان را ایجنت یا فرد حقوقی معرفی می‌کنند. شرمان را شفر معرفی کرد و بعدها جپاروف نیز مدیربرنامه ایرانی خود به نام پوراحمدی را کنسل و با شرمان کار کرد.

معاون پیشین باشگاه استقلال در پاسخ به این سؤال که ایجنتی که تیام در ترکیه معرفی کرده بود، چه کسی بود و چه نام داشت، گفت: ایجنتی که در بازی استقلال با الهلال عربستان در کویت با تیام آغاز به همکاری کرد، کسی است که بیژن طاهری مربی وقت استقلال و خیلی از مربیان دیگر حرف‌های زیادی درباره او برای گفتند دارند. نام این شخص روزبه قدیمی است.

توفیقی در واکنش به این سؤال که محمود بابایی، مدیرروابط عمومی پیشین استقلال مدعی شده است که پژمان منتظری در انتقال تیام به عجمان امارات نقش داشته، گفت: بهتر است وارد این حواشی نشویم. تحت هیچ شرایطی درباره منتظری چنین حرفی نمی‌زنم. منتظری بازیکن بزرگی بوده و برای استقلال زحمت کشیده است.

«استقلال به شدت به تیام و حسینی نیاز داشت.»، وی با بیان این جمله ادامه داد: ما با شخصی به نام عبدیان که از هواداران استقلال بود و از مردان نیک روزگار است، به ترکیه رفتیم. این فرد کسی است که در شرایط خاص چه دوران افشارزاده، چه دوران افتخاری و حتی امیرحسین فتحی در کنار استقلال بوده است. ایشان به آقای افتخاری گفت که با تیام توافق کنید و ما به التفاوت پولی که تیام خواسته را می‌دهد و فقط تیام به استقلال برگردد، اما دوستی که در موردش صحبت کردم، یعنی روزبه قدیمی تیام را به کویت برده و پاسپورتش را در باشگاهی که خواهان تیام بود، گرو گذاشت. قدیمی از باشگاه کویتی مبلغی هم دریافت کرده بود. ما مبلغ 30 هزار دلار به تیام پرداخت کردیم تا بتواند پاسپورتش را بگیرد. باشگاه کویتی پاسپورت تیام را نمی‌داد، چرا که قدیمی پول گرفته و به اروپا رفته بود و تیام را جا گذاشته بود. به تیام گفتم این مسئله داستانی بود که خودت پیاده کردی و آواره شدی. ما پول را از طریق یکی از صرافی‌ها به تیام رساندیم. تیام از طریق یک شخص ایرانی در کویت پول را به باشگاه کویتی داد و پاسپورتش را گرفت.

معاون پیشین باشگاه استقلال با اشاره به قرارداد سیدمجید حسینی تصریح کرد: قرارداد حسینی طوری بود که تحت هیچ شرایطی نمی‌توانست جدا شود. قرارداد او را من نوشته بودم. دوستان پس از ما تصمیم گرفتند که با انتقال حسینی از ترانسفر او در آمدزایی کنند. اللهیار صیادمنش را برای پنج سال با مبلغ 200 میلیون تومان به استقلال آوردم. از خانواده اللهیار بپرسید چه مبارزه‌ای برای جذب این بازیکن کردم. همچنین 15 بازیکن دیگر هم از جوانان به استقلال آوردیم. قرارداد اللهیار بدون قید و شرط بسته شده بود و جا داشت یکی دو فصل دیگر برای استقلال بازی کند. مجموع رقمی که باشگاه استقلال از انتقال تیام، حسینی و صیادمنش درآمدزایی کرد، چیزی نزدیک به دو میلیون دلار شد.

توفیقی در ادامه گفت‌وگوی خود درباره پرونده پروپیچ عنوان کرد: قرارداد پروپیچ در زمان بزرگوارانی که مسئول نقل و انتقالات بودند، دو ساله بسته شده بود. از سال اول قرارداد پروپیچ 100 هزار دلار مانده بود و قرارداد سال دومش 330 هزار بوده که مجموع آن 430 هزار دلار می‌شد. آن زمانی که علیرضا منصوریان او را نخواست، نامه‌نگاری کردیم که برگردد و در تمرینات شرکت کند. همان دلالی که سیدمجید حسینی را از استقلال جدا کرد، با پروپیچ کار می‌کرد. من نام این شخص را در شهریور یا مهر سال 96 به حراست فدراسیون فوتبال دادم، کسی که بلاهای زیادی سر استقلال، سپاهان و پرسپولیس آورد، اما فدراسیون هیچ عکس‌العملی نشان نداد. این آقا همان شخصی است که به عنوان ایجنت توزی معرفی شد. خیلی از بازیکنان تحت نظر او بودند. البته او ایجنت نیست و دلال است. او ایجنت رسمی فدراسیون فوتبال هم نیست. کاوه رضایی را هم او به استقلال آورده بود. ما رضایی را در کورس رقابت با پرسپولیس گرفتیم. قرارداد سال اول کاوه یک میلیارد به همراه 600 میلیون آپشن بود. قرارداد سال دوم 20 درصد اضافه می‌شد و در ایران تنها برای استقلال می‌توانست بازی کند. آن دلال که نام مختصرش «م . ا» است، با لجبازی رضایی را به شارلوا برد.

وی افزود: این آقا برای پرونده پروپیچ وکیل ایتالیایی معرفی کرد که قراردادش با باشگاه استقلال در زمان افشارزاده و پس از آن افتخاری ادامه داشت. همان دلال خواسته بود که اگر توفیقی در این پرونده باشد، دیگر کاری انجام نمی‌دهد، به همین دلیل عملاً کار از دست من خارج شد. مدیران وقت به فکر منافع باشگاه بودند و تصور می‌کردند وکیل ایتالیایی می‌تواند کار را حل کند. بنابراین، پرونده پروپیچ ارتباطی به من نداشت.

معاون پیشین باشگاه استقلال در پایان گفت: من 15 بازیکن جوان به استقلال آوردم، اما الان نمی‌دانم امیرحسین اسماعیلی‌زاده، معراج پورتقی و رضا آذری چه شده‌اند. از دست دادن صیادمنش نیز تراژدی بزرگی برای باشگاه استقلال است. آرزو می‌کنم امسال استقلال نتیجه بگیرد و هواداران را خوشحال کند. من هر زمان درباره هر قراردادی باشد، آمادگی دارم که صحبت کنم.

منبع: تسنیم برچسب ها: رویداد24 ، استقلال ، پندار توفیقی ، باشگاه استقلال ، علی خطیر ، مامه تیام ، وینفرد شفر سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 استقلال پندار توفیقی باشگاه استقلال علی خطیر مامه تیام وینفرد شفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۷۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عددهای عجیب از واردات و مصرف داروی ایرانی‌ها

روزنامه فرهیختگان نوشت: روز گذشته مساله کمبود دارو در مجلس حسابی سروصدا کرد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص دلیل کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی با ارسال این موضوع به قوه قضائیه مخالفت کردند.

در این جلسه حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به دو اتفاقی که قرار بود در حوزه دارو رخ دهد، عنوان کرد: «بنا بود ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد آن را مردم پرداخت کنند، اما در حال حاضر این هزینه بین بیمه و مردم نصف شده است.»

وی در ادامه گفت: «از سوی دیگر بیش از وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی مسئول این قضیه بودند، به نحوی که بانک مرکزی باید به‌موقع منابع ارزی را تأمین می‌کرد که این اتفاق صورت نگرفت و به جای آن شاهد ارزپاشی برای سفر‌های خارجی و افزایش ۵۰۰ دلار به هزار دلار بودیم.» 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: «سازمان برنامه و بودجه نیز تاکنون ۷۰ هزار میلیارد تومان طلب داروسازان و داروفروشان را نداده است. همچنین سازمان تأمین اجتماعی نیز هزینه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی را پرداخت نکرده، این درحالی است که مجلس شورای اسلامی حکیمانه و به صورت مقبول این موضوع را دنبال کرده است.»

 بررسی آمار و ارقام واردات دارو و تجهیزات پزشکی نشان می‌دهد طی یک‌سال اخیر تامین ارز واردات دارو ۲۶ درصد افزایش داشته و بالاترین تامین ارز واردات دارو و تجهیزات پزشکی نیز در سال ۱۴۰۲ رخ داده است. همچنین، آمار‌های سازمان غذا و دارو نشان می‌دهد سرانه فروش دارو در کشور به طور قابل توجهی رشد داشته است. افزایش سه برابری واردات در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۰ سال قبل از خود نیز از آمار‌های قابل تامل است. داده‌های آماری نشان می‌دهد چالش دارو در کشور فراتر از تامین ارز واردات است.

مقصر کمبود کیست؟

روز گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درخصوص دلیل کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی ناشی از استنکاف از اجرای قوانین بودجه سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ کل کشور با ارسال این موضوع به قوه قضائیه با ۱۳۷ رأی مخالف از مجموع ۲۲۸ نماینده حاضر در صحن مخالفت کردند.

سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در توضیح این گزارش، گفت: «با استناد به سیاست‌های کلی نظام سلامت ابلاغیه رهبر معظم انقلاب و براساس تکلیف نمایندگان در بند (س) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ با هدف ساماندهی صنعت دارو و محوریت سیاستگذاری جدید که در حوزه یارانه دارو برعهده دولت گذاشته بودند طرح دارویار توسط دولت اجرا شد و براساس آن از طریق انتقال یارانه دارو از ابتدای زنجیره تامین و توزیع به انتهای آن و تمرکز بر نظام بیمه‌ای، مدیریت بهینه زنجیره تامین و توزیع به‌گونه‌ای اجرا شد که در حوزه کمبود‌ها و قیمت اقلام دارویی فشار از روی دوش مردم برداشته شود، اما طی دو سال سپری‌شده از اجرای آن شاهد خارج شدن محسوس زنجیره تامین و توزیع دارو از مدار تنظیم‌گری بوده‌ایم و تبعات آن گریبانگیر بیماران و فعالان صنعت دارو شده است.»

وی افزود: «درحال حاضر نزدیک به ۱۵۰ قلم داروی پرمصرف، دارای کمبود و محدودیت جدی بوده و حدود ۶۵ قلم دارو در شرایط کمبود حاد قرار دارد و رفع این مشکل نیازمند برنامه‌ریزی و کارآمدسازی سامانه‌های موجود و مدیریت دقیق سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی در پیش‌بینی به‌موقع نیاز‌های کشور و تخصیص به‌موقع ارز است، البته عدم نظارت موثر بانک مرکزی به عملکرد بانک‌های عامل در اعطای تسهیلات ریالی برای تامین سرمایه در گردش موردنیاز صنعت دارو و نیز شرکت‌های تراستی در انتقال به‌موقع ارز به ذی‌نفع نهایی نیز یکی از چالش‌های جدی در حوزه کمبود دارو است.»

در همین خصوص حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتگو با خبرگزاری مجلس گفت: «بانک مرکزی و سازمان برنامه‌وبودجه مقصران اصلی مشکلات حوزه دارو هستند، زیرا اگر در زمان مناسب منابع لازم را اختصاص می‌دادند وزارت بهداشت می‌توانست در این راستا بهتر عمل کند.» در ادامه محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان با بیان اینکه بعد از بررسی‌ها و جلسات برگزارشده درخصوص دارو، شخص بنده نیز جلسه جداگانه‌ای با بانک مرکزی و وزارت بهداشت داشتم، گفت: «براساس گزارش جمع‌بندی نظارتی کمیسیون بهداشت از این جلسه، سه دستگاه سازمان برنامه‌وبودجه، بانک مرکزی و وزارت بهداشت در این خصوص مسئول هستند.» رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه قطعا بانک مرکزی در واگذاری ارز در اواخر بهار و ابتدای تابستان تأخیر داشته است، یادآور شد: «این موضوع اشکالاتی را در توزیع دارو به وجود آورد که البته در پایان سال ۱۴۰۲ توانست به تعهدات خود عمل کند، اما به هر حال تأخیر داشت.» آنطور که آمار‌ها نشان می‌دهد وضعیت تامین ارز واردات دارو در سال ۱۴۰۲ بهتر از سال‌های گذشته بوده و در موضوع شیرخشک نیز آمار‌ها نشان می‌دهد به‌رغم کاهش موالید در کشور، واردات شیرخشک طی ۱۰ سال اخیر نزدیک به سه‌برابر شده است.

 آمار و ارقام نشان می‌دهد مشکل صرفا تامین و تخصیص ارز نیست و مساله از آنجایی شروع می‌شود که به هر دلیلی تقاضای ارزی واردات دارو و کالا‌های اساسی به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است. اینکه در فرآیند توزیع دقیقا چه اتفاقی می‌افتد خود موضوع مفصلی است، اما به هر ترتیب مساله فقط تامین ارز نیست.

رشد ۲۶ درصدی تامین ارز دارو

انتقاد‌ها از بانک مرکزی درخصوص تامین ارز واردات دارو درحالی صورت می‌گیرد که براساس داده‌های اعلامی این نهاد، میزان ارز تامین شده برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۱ حدود ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که این رقم از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۲ با رشد ۲۶ درصدی به بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید. داده‌ها نشان می‌دهد میزان تامین ارز واردات دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی در سال‌های ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب ۳.۴ میلیارد دلار برای سال‌های ۹۸ و ۹۹ و ۳.۲ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ بوده است.

 همچنین بر اساس این گزارش، بانک مرکزی از ابتدای فروردین تا روز سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز بیش از ۳ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار ارز برای چهار گروه کالا‌های اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. کالا‌های تجاری و بازرگانی با یک میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار بیشترین حجم را با میانگین نرخ ۴۱ هزار تومان به خود اختصاص داده است. کالا‌های اساسی و دارو با ۶۳۶ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد؛ ۵۶۱ میلیون دلار از این گروه به کالا‌های اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی و ۷۵ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

۳ برابر شدن واردات شیرخشک

آمار قابل تامل دیگر، افزایش قابل توجه واردات شیرخشک است. طبق داده‌های وزارت جهادکشاورزی، حجم واردات شیرخشک نوزاد (به جز شیرخشک صنعتی) طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ به طور میانگین سالانه حدود ۳.۵ تا نهایتا ۴.۵ هزار تن بوده که این مقدار در سال ۱۴۰۱ به حدود ۶.۴ هزار تن و در سال ۱۴۰۲ به حول و حوش ۹.۶ هزار تن رسیده است. این رشد نزدیک به ۳ برابری طی چند سال اخیر درحالی است که آمار‌های سازمان ثبت احول کشور نشان می‌دهد از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۲ از حدود ۱.۵ میلیون نوزاد در سال ۱۳۹۳ به یک میلیون و ۵۷ هزار نوزاد در سال ۱۴۰۲ رسیده است. به عبارتی طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۲ درحالی‌که تعداد موالید سالانه کشور ۴۳ درصد کاهش داشته، اما در همین مدت به رغم افزایش تولید داخل، واردات شیرخشک رشد ۱۴۸ درصدی را تجربه کرده است.

رشد ۲ برابری سرانه مصرف داروی ایرانیان

یکی از موارد قابل تامل در داده‌های مصرف دارو در کشور، افزایش عجیب سرانه دارو‌های مصرفی کشور است. این آمار شاید به‌لحاظ علمی و فنی منطق قابل دفاعی نداشته باشد، اما در نوع خود جالب توجه است؛ به‌طوری‌که براساس آمارنامه‌های دارویی کشور تعداد مصرف سالانه دارو در ایران از ۲۵.۷ میلیارد عدد در سال ۱۳۸۵ به ۳۳.۲ میلیارد عدد در سال ۱۳۹۰، به ۴۰.۶ میلیارد عدد در سال ۱۳۹۵، به ۴۳.۱ میلیارد عدد در سال ۱۳۹۸ و به ۶۱.۷ میلیارد عدد در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

با توجه به اینکه طی این مدت جمعیت کشور نیز افزایش یافته، محاسبه سرانه مصرف دارو نیز نشان می‌دهد طی این مدت سرانه یا میانگین مصرف دارو به ازای هر ایرانی از ۳۶۵ عدد در سال ۱۳۸۵ به ۴۴۲ عدد در سال ۱۳۹۰، به ۵۰۸ عدد در سال ۱۳۹۵، به ۵۱۹ عدد در سال ۱۳۹۸ و به ۷۲۱ عدد در سال ۱۴۰۲ رسیده است. به عبارتی، طی سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۴۰۲ سرانه مصرف دارو در کشور رشد دو برابری داشته است. بازهم تاکید می‌شود گرچه تعداد داروی مصرفی شاید به‌لحاظ منطقی شاخص مناسبی برای ارزیابی نباشد، اما نباید به راحتی هم از کنار جهش قابل توجه آن عبور کرد.

در این زمینه سناریو‌های مختلفی قابل طرح است. اول اینکه بخشی از این افزایش سرانه مصرف دارو با شیوع کرونا در کشور رخ داده است، اما تداوم این وضعیت و حتی افزایش تعداد سرانه مصرف دارو در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ می‌تواند این سناریو را نیز مطرح سازد که ممکن است بخشی از دارو از فرایند توزیع رسمی کشور خارج شده و وارد اقتصاد سایه و قاچاق می‌شود.

tags # اخبار پزشکی ، داروخانه سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • آمریکا برای این سه «هکر ایرانی» ۱۰ میلیون دلار پاداش تعیین کرد
  • آمریکا برای سه «هکر ایرانی» ۱۰ میلیون دلار پاداش تعیین کرد
  • قیمت دلار، سکه، طلا و یورو چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ طلا ریخت، سکه عقب نشست
  • عددهای عجیب از واردات و مصرف داروی ایرانی‌ها
  • عضو ایرانی هیات رئیسه جهانی در کمیته نظارت بر مسابقات ووشو
  • واکنش باشگاه اسپانیایی به پیروزی تیم ملی فوتسال ایران/ تمجید از عملکرد لژیونر ایرانی
  • فیلم لجبازی و دعوای اتوبوس و پژو در جاده‌های ایران
  • صعود مقتدرانه یوز‌های ایرانی به دور حذفی فوتسال جام ملت‌های آسیا
  • شعبده‌بازی سرمربی ایرانی با تیم ملی افغانستان | آنها به جام جهانی می‌رسند؟
  • نشست معرفی گزینه‌های احتمالی هدایت تیم ملی بسکتبال