Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه جی سی لاهور گفت: پاکستان بزرگ‌ترین مرکز زبان و ادبیات فارسی بعد از ایران است.
 به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، پروفسور دکتر محمد اقبال شاهد امروز در جریان بازدید هیاتی از اساتید و دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه جی سی لاهور از تحریریه روزنامه خراسان، اظهار کرد: در پنجاب بیشتر از 3 هزار استاد زبان و ادبیات فارسی وجود دارد و بیشتر از 60 هزار دانشجو در مقطع  لیسانس تحصیل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایالت پنجاب از 425 دانشکده و 16 دانشگاه دولتی برخوردار است که دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیل می‌کنند.
وی در خصوص رابطه فرهنگی بین ایران و پاکستان گفت: پاکستان و ایران دو کشور همسایه هستند که اشتراکات فرهنگی زیادی دارند و از سابقه تاریخی طولانی برخوردار هستند. اگر تاریخ ادبیات فارسی را نگاه کنیم از زمانی که در ایران شعر نوشته می‌شد مناطق مختلف پاکستان هم در این زمینه مشغول فعالیت‌هایی بودند.
رئیس دانشگاه جی سی لاهور در مورد شاعر ایرانی مورد علاقه‌اش تصریح کرد: اقبال لاهوری، مولانا را به عنوان مرشد خود می‌داند و در اولین اثر خود، در مورد مولانا شعر می‌سراید. نکته‌ای که قصد دارم مطرح کنم تعجب‌آور است چراکه اقبال لاهوری اشعار همه شاعران فارسی را مطالعه کرده است و فارسی را الگو خود قرار می‌دهد و به آن فکر می‌کند و پاکستانی‌ها برای همه شاعران ایرانی اهمیت قائل می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه «فرهنگ ایرانی در پاکستان شایع است»، بیان کرد: سعدی، حافظ و مولانا شاعرانی هستند که نمی‌توانیم آن‌ها را انتخاب کنیم؛ چراکه غزل‌های مولانا دومی ندارد و ما از آن‌ها الهام می‌گیریم و در پاکستان از فال حافظ استفاده می‌کنیم. اخیرا افراد ادب دوست پاکستان رمان و داستان‌های کوتاه فارسی را که رایج شدند، ترجمه می‌کنند.
اقبال شاهد با بیان اینکه «پاکستان بزرگ‌ترین مرکز زبان و ادبیات فارسی بعد از ایران است»، خاطر نشان کرد: پاکستان واژه‌های فارسی را به زبان اردو ترجمه می‌کند چراکه زبان اردو دختر زیبای زبان فارسی است و علاقه پاکستانی‌ها به زبان فارسی بی‌نهایت زیاد است.    

انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف ادبیات ایران پاکستان رمان زبان و ادبیات فارسی قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۲۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای استادی ادیب و فرزانه: پزشکی که عاشق نوزادان بود و ایران

مردم‌داری و توجه به مشکلات رایج خانواده‌ها خصوصا مادران، کتاب "دکتر: نوزاد من" را به ارمغان آورد که به مشکلات بسیار معمول خانواده‌ها مروری هوشمندانه داشت. مواردی که برای همه حتی افراد تحصیل‌کرده که دارای فرزند، خصوصاٌ فرزند اول شده، بسیار آموزنده می باشد.

احاطه ایشان در حافظ‌شناسی منجر به نوشتن کتاب "طبیبانه‌های حافظ" گردید. بیان و مرور ابیات جناب حافظ توسط این استاد فرزانه در حیطه‌های مختلف همانند طبابت و پزشکی، تغذیه و شیر مادر، تربیت کودک، بیماری و تب کودک و ...، همگی نشان از تبحر و احاطه این استاد به ابیات خواجه شیراز دارد.

فعالیت ایشان در مجله "گل آقا" و زبان طنز و مزاح این استاد در گروه آبدارخانه شاغلام را شاید بسیاری اطلاعی نداشته، اما استاد احمد مدنی در حیطه طنز هم بسیار چیره‌دست و از نویسندگان این مجله با عنوان "جوجه دکتر" بود.

هر چند که قلم ایشان در نثر قدیم هم گاه آدم را به اشتباه می انداخت که گویا نوشته ای از قرون قبل را می خواند، برای مثال آنگاه که در دهه نود در همایشی علمی در کیش، تاریخ این جزیره را به زیبایی با زبانی فاخر بیان نمودند.

اشعار ایشان که گاه فی‌البداهه هم بیان می شد بسیار لطیف و جذاب بودند، چه در مورد نوزاد، رایانه و یا روند ارتقا اعضا هیئت علمی.

علاوه بر پایه‌گذاری و راه‌اندازی بخش‌های ویژه نوزادان در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تربیت صدها پزشک، متخصص کودکان، فوق‌تخصص نوزادان که در ارتقا سلامت کودکان و نوزادان این مرز و بوم نقش بسزایی داشته‌اند، از دیگر ثمرات عمر باعزت ایشان بود. ‌علاوه بر نکات ذکر شده، ایشان از نخستین اعضا و پایه‌گذاران هیئت رئیسه انجمن علمی پزشکان نوزادان ایران بودند.

حقیر این سعادت را داشته‌ام که در چندین دوره به نوعی در خدمت این استاد بزرگوار بوده و از محضر ایشان بهره‌ها ببرم .

در اولین مرحله، در دوره دانشجویی و بعد سال اول دستیاری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز که نه تنها از ایشان علم و مراقبت از کودک بیمار و حرمت‌گذاری به خانواده و بیمار حتی نوزاد را آموختم، بلکه روی بشاش و سخن گفتن سلیس و محترمانه با خانواده بیماران و همکاران را به همراه مرور تجربیات آموزنده را نیز یاد گرفتم. لازم به ذکر است که داشتن آراستگی ظاهر و پوشش مرتب ایشان هم از نکات بارز همیشگی استاد بود.

در دومین مرحله، سال‌ها بعد آن هم در قالب همکاری با هیئت ریئسه انجمن علمی پزشکان نوزادان ایران و تهیه مجله "نوزادگان" با این استاد بزرگوار همراه شدم و از قلم زیبای استاد بهره‌ها بردم. مجله نوزادگان که چند سال به صورت ماه‌نامه منتشر می شد، در زمان خود با توجه به برخی کمبودها کاری ویژه بود.

در سومین مرحله در کمیته آموزش مجازی انجمن علمی پزشکان نوزادان ایران سعادت حضور در خدمت استاد نصیبم شد و در چند برنامه که در خدمت این استاد گرانقدر داشتیم ایشان چه قرائت ابیات بهارانه سروده شده توسط خود و یا ارائه استادانه جایگاه شیرمادر در نثر و ‌ادب فارسی، و یا با بیان خاطرات خود از راه‌اندازی دوره فوق‌تخصصی طب نوزادان در خطه فارس به شیوایی؛ از میهمانان ارزشمندی چون استاد محمدرضا شفیعی‌کدکنی که او را همراهی کرده بودند؛ همه و همه نشان از بزرگی ایشان می داد و ما را مسرور می ساخت.

در کنار تمامی موارد یادشده، مهر و محبت، فروتنی و مسئولیت پذیری، دقت و گشاده رویی استاد احمد مدنی بی بدیل و یگانه بود.

آخرین پیام استاد در تبریک سال نو، ابراز امیدواری برای "پیوسته پر از شمعدانی بودن تاقچه زندگی بود".

او شریف و زیبا زیست و با عزت راهی دیار دوست شد.

استاد از اصفهان بود، بنابراین کلام را با این سروده محمد خاقانی اصفهانی به پایان می‌برم که که برای استادش می‌سراید که:

چهره‌ای از چهره‌های ماندگار

چهره را چرخاند سوی کردگار

جمع شاگردان او در انجمن

بر تو ای استاد استادان درود

*استاد سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896840

دیگر خبرها

  • فرهنگ ایرانی و زبان فارسی به سعدی مدیون است
  • سعدی، زبان هویت انسان مسلمان ایرانی است
  • استاندار فارس: سعدی، زبان هویت انسان مسلمان ایرانی است
  • کنایه رئیسی به برجام ۲ و ۳ در دیدار با مردم شاهرود
  • برای استادی ادیب و فرزانه: پزشکی که عاشق نوزادان بود و ایران
  • فراتی، استاد دانشگاه: طرح خاورمیانه جدید بعد از حمله ایران شکل می‌گیرد
  • دانشگاه آزاد آبادان میزبان نشست سراسری مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان
  • رییس هیأت داوران بخش زبان‌های فارسی و گیلکی در ایران انتخاب شد
  • اما و اگرها برای جامع‌ترین فرهنگ زبان فارسی
  • در راستای حفظ قند پارسی / شکر بودن شرط دارد