Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-16@22:12:03 GMT

توضیحات بورد بین المللی درباره قانون شانزدهم فوتبال

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۴۸۵۸۸

بورد بین المللی فوتبال با ارسال نامه‌ای در خصوص اصلاحات قانون شانزدهم بازی فوتبال بخشنامه‌ای را به فدراسیون‌های عضو ارسال کرد.

به گزارش تابناک ورزشی و به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، اجرای قوانین بازی فوتبال ۲۰۲۰-۲۰۱۹ در مسابقات جام جهانی فوتبال بانوان و جام جهانی زیر ۲۰ سال موفقیت آمیز بوده است. تغییراتی در قانون ۱۶ ضربه دروازه (شروع مجدد) باعث شروع سریعتر مسابقه شده، ولی تحت دو شرایط بین جامعه جهانی فوتبال سوال برانگیز بوده که ذیلا به شفاف سازی آن پرداخته می‌شود:

۱- در شرایطی که دروازه بان توپ را با پا “بلند کند” برای همدسته خود و او نیز با سر یا سینه توپ را به دروازه بان برگرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحث زیادی درمورد اینکه در ضربه دروازه، آیا دروازه بان مجاز است که توپ را با استفاده از پا برای همدسته خود بلند کند و هم دسته با استفاده از سر یا سینه آن را به دروازه بان برگرداند و دروازه بان توپ را با دست بگیرد و در بازی قرار دهد، مطرح شده است. نگرش کارشناسان فنی و متخصص داوری در مورد این که آیا این موضوع در “روح قوانین” دیده شده یا نه موجب شده این موضوع توسط کمیته فنی بورد بین المللی فوتبال مورد بحث قرار بگیرد. بر این اساس چنین عملی نباید مجاز گردد و نباید جریمه نیز داشته باشد – در صورت وقوع این عمل، داور باید دستور تکرار ضربه دروازه را بدهد (اما هیچگونه اقدام انضباطی به عمل نمی‌آید).

۲- زمانی که ضربه دروازه زده می‌شود حریف درون محوطه جریمه باشد

قانون ۱۶ مقرر کرده که کلیه بازیکنان حریف باید بیرون محوطه جریمه قرار بگیرند تا ضربه دروازه زده شود و اگر قبل از اینکه ضربه دروازه زده شود حریف درون محوطه جریمه باقی بماند یا وارد محوطه جریمه شود، برای تصاحب توپ رقابت کند یا توپ را لمس نماید، ضربه دروازه تکرار می‌شود.

با این وجود، در قانون ۱۶ هم اصول زدن “سریع” ضربه آزاد در قانون بیان شده است. اگر هر یک از بازیکنان حریف درون محوطه جریمه باشند و زمان ترک محوطه جریمه را نداشته باشند، داور اجازه می‌دهد تا بازی ادامه یابد. 

از نظر عملی، این بدان معنا است که داوران باید ضربات دروازه (و ضربات آزاد به نفع تیم مدافع از درون محوطه جریمه خودی) را به همان شیوه که ضربات آزاد را مدیریت می‌نمایند، مدیریت کنند:

– در شرایطی که ضربه سریع زده می‌شود، بازیکنان حریف ملزم هستند تا خارج از محوطه جریمه باشند و تا ضربه زده شود خارج از محوطه جریمه باقی بمانند.

– اگر ضربه سریع زده شود و حریف واقعاً زمان خروج از محوطه جریمه را نداشته باشد، حریف نمی‌تواند در زدن ضربه دخالت کند یا مانع زدن ضربه شود، اما زمانی که توپ در بازی قرار گرفت می‌تواند آن را قطع نماید. این عمل مجاز است چرا که تیم مدافع با زدن سریع ضربه آزاد سعی می‌کند با زدن ضربه سریع منفعتی به دست آورد و اگر در این “جریان زدن ضربه اشتباه کنند” قانونی برای ” نجات ” آن‌ها وجود ندارد

-بازیکنانی که قبل از ضربه زدن، آگاهانه درون محوطه جریمه باقی می‌مانند یا وارد محوطه جریمه می‌شوند، نباید یک منفعت غیرمنصفانه به دست آورند، حتی اگر ضربه سریع زده شود

اگر بازیکن حریف مرتکب تخلفی شود (همانطور که در بالا ذکر شد) ضربه دروازه تکرار می‌شود؛ تنبیه انضباطی وجود ندارد، مگر اینکه این تخلف چندین بار اتفاق بیفتد (تکرار رفتار ناشایست).

داوران در مدیریت فاصله ۹.۱۵ متر در ضربات آزاد مهارت دارند و باید این مهارت‌ها و اصول را در مدیریت ضربه دروازه و ضربات آزادی که به نفع تیم مدافع از درون محوطه جریمه خودی می‌زده می‌شود به کار گیرند.

لازم به توضیح است، این اطلاعات پیش از بخش‌نامه است و بخش‌نامه رسمی به چهار زبان رسمی فیفا و بورد بین المللی فوتبال در تاریخ ۶ آگوست (۱۵ مرداد) منتشر خواهد شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تابناک ورزشی فوتبال قانون فیفا فردین فرمند احسان دلاویز هادی رضوی کوهمره سرخی شیراز رامین مهمانپرست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۸۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکایت پورتو از داوری؛ پنالتی روی مهدی طارمی گرفته نشد!

باشگاه پورتو اعتقاد دارد پنالتی روی مهدی طارمی گرفته نشده است.

طرفداری | «پنالتی روی طارمی واضح بود»، این بیانیه باشگاه پورتو در زمینه خطای آشکار مدافع فامالیسائو روی ستاره تیم ملی ایران در محوطه جریمه است.

مهدی طارمی تبحر خاصی در گرفتن پنالتی در محوطه جریمه دارد تا جایی که در فصل گذشته بیش از 10 پنالتی برای پورتو گرفت و با 22 گل جایزه آقای گلی را کسب کرد.

در بازی شب گذشته پورتو با فامالیسائو مهدی طارمی مثل 4 بازی قبل به عنوان یار ذخیره در نیمه دوم وارد شد ولی دوباره توانایی اش را ثابت کرد.ستاره ایرانی در دقیقه 54 بازی در محوطه جریمه برخوردی با بازیکن رقیب داشت و به زمین افتاد ولی داور مجاب به گرفتن پنالتی نشد.اما طارمی کارش را در این بازی تکمیل کرد و در دقیقه 88 بازی موفق شد ناجی پورتو شود و با گلزنی اش بعد از 4 ماه در لیگ پرتغال بازی را به نتیجه تساوی 2 بر 2 کشاند.

نشریه آبولا می‌نویسد که پورتو هرچند برنده بازی شد ولی در این دیدار صحنه خطا روی مهدی طارمی را «100 درصد پنالتی می داند و داور را متهم به سهل انگاری کرد».رسانه پرتغالی گزارش می‌دهد که پورتو شکایت خود را علیه داور بازی ارائه کرده و خواهان بررسی این صحنه مشکوک روی ستاره ایرانی اش است.

از دست ندهید ????????????????????????

سوپرگل مسی به کانزاس سیتی (فیلم) لایک جنجالی پدیده منچستریونایتد: من را سپر بلا نکن! گل آکروباتیک و دیدنی ژائو فلیکس به کادیز (فیلم) رقص عبدالکریم حسن در تمرین پرسپولیس با آهنگ عربی (فیلم)

دیگر خبرها

  • بدترین پنالتی تاریخ: توپ به خط نمی‌رسید! (عکس)
  • تفاضل یا رو در رو؛ قانون حل نشده فوتبال ایران
  • قانون جدید سازمان لیگ؛پالایش فضای مسموم به شرط شجاعت وشفافیت
  • چلسی ۶-۰ اورتون: هشدار بزرگ به تیم گواردیولا
  • دربی سرخابی‌ها در امارات به سود قایدی و کلباء
  • محمد صلاح در پشت دروازه‌های آنفیلد گم شد
  • اینتر ۲-۲ کالیاری: دست‌انداز کوچک در راه اسکودتو
  • ساپینتو، مهری یک قدم تا قهرمانی
  • ساسولو 3-3 میلان: VAR ستاره دیدار پرهیجان
  • شکایت پورتو از داوری؛ پنالتی روی مهدی طارمی گرفته نشد!