Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

ریزش مو‌ها امری اجتناب ناپذیر است. این مسأله در اغلب موارد به دلیل بالا رفتن سن رخ می‌دهد و بیشتر به ژنتیک افراد بستگی دارد. به این نوع ریزش مو، آلوپسی آندروژنیک گفته می‌شود که مشکل شایعی هم محسوب می‌شود. اما در بقیه‌ی موارد، ریزش مو‌ها نشانه‌ی یک مشکل جسمی جدی‌تر است. مصرف بعضی دارو‌ها و ابتلا به بیماری‌های سیستماتیک گاهی می‌تواند علت ریزش مو باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین مواردی، ریزش مو‌ها با نشانه‌های دیگری مثل ضایعات پوستی، کمبود انرژی یا درد‌های عضلانی همراه می‌شود که موقتی نیستند. در ادامه با نشانه‌هایی می‌پردازیم که می‌گویند ریزش موهایتان علامت یک بیماری یا مشکل جدی است.

۱- مژه‌ها یا ابروهایتان می‌ریزد

نشانه‌های طبیعی نبودن ریزش مو اگر متوجه شده اید که در قسمت‌های دیگری از بدن جز کف سر، دچار ریزش مو شده اید، باید بدانید که مشکل جدی‌ای وجود دارد.

ریزش مژه‌ها یا ابرو‌ها احتمالاً به این معنی است که دچار شکل جدی‌ای از آلوپسی یا همان ریزش مو شده اید که یک مشکل خودایمنی به شمار می‌رود. برخلاف آلوپسی آندروژنیک که به آن طاسی با الگوی مردانه هم گفته می‌شود، دیگر انواع این مشکل مثل آلوپسی آره آتا (طاسی منطقه ای) یا آلوپسی یونیورسالیس (ریزش موی تمام بدن) می‌توانند باعث ریزش مو‌ها در مقادیر زیاد و در نواحی مختلفی از بدن، علاوه بر کف سر شوند.

این مشکل زمانی رخ می‌دهد که بدن به اشتباه فولیکول‌های مو را خطرناک تشخیص می‌دهد و به آن‌ها حمله می‌برد، مسأله‌ای که باعث ریزش مو‌ها از فولیکول‌های قسمت‌های مختلف بدن می‌شود.

از دیگر مشکلات خودایمنی‌ای که می‌توانند باعث ریزش مو در قسمت‌هایی غیر از کف سر شوند می‌توان به بیماری تیروئید و لوپوس اشاره کرد. پزشکان با استفاده از آزمایش خون می‌توانند علت دقیق ریزش مو‌ها را تشخیص دهند.

۲- دائماً بی حال هستید

ریزش مویی که با کمبود انرژی همراه باشد ممکن است به این معنی باشد که دچار سوء تغذیه یا کمبود مواد مغذی مورد نیاز بدن تان هستید.

برای مثال، اگر کسی به اندازه‌ی کافی زینک دریافت نکند، ممکن است دچار اسهال، کاهش وزن شدید، ریزش مو شود و احساس بی حالی و کسل بودن کند. سوء تغذیه‌ی کلی هم می‌تواند منجر به ریزش مو‌ها شود.

بهترین راه برای اینکه مطمئن شوید مواد مغذی مورد نیازتان را به اندازه‌ی کافی دریافت می‌کنید یا نه، این است که رژیم غذایی متعادلی شامل محصولات غذایی تازه، چربی‌های سالم مثل دانه‌ها و مغز‌های خوراکی، پروتئین و آب داشته باشید.

اگر فکر می‌کنید دچار سوء تغذیه هستید، با مراجعه به پزشک می‌توانید توصیه‌های لازم برای درمان این مشکل را دریافت کنید.

۳- از درد‌های عضلانی رنج می‌برید

اگر ریزش مو با درد‌های عضلانی همراه باشد، احتمالاً به این معنی است که دچار کم کاری تیروئید شده اید، نوعی مشکل خودایمنی که در اثر برهم خوردن تعادل هورمونی بدن رخ می‌دهد.

فردی که دچار کم کاری تیروئید شده ابتدا هیچ نشانه‌ای ندارد، اما برهم خوردن تعادل هورمونی رفته رفته بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد و بعد از مدتی ممکن است فرد دچار مشکلاتی مثل احساس خستگی، افزایش وزن، درد‌های عضلانی و ریزش مو شود.

کم کاری تیروئید قابل درمان است. درصورتی که معلوم شود به این مشکل خود ایمنی دچار شده اید، پزشک می‌تواند دارو‌هایی مناسب برای شما تجویز کند. این دارو‌ها جایگزین هورمون‌هایی می‌شوند که بدن شما قادر نیست به تنهایی آن‌ها را تولید کند.

۴- ناخن هایتان شکننده شده اند

کمبود آهن، که نوعی کم خونی به شمار می‌رود، زمانی رخ می‌دهد که بدن قادر نباشد به اندازه‌ی مورد نیاز گلبول قرمز تولید کند. اگر کسی به اندازه‌ی کافی گلبول قرمز نداشته باشد، ممکن است دچار مشکلات جانبی‌ای مثل شکنندگی ناخن‌ها و ریزش مو‌ها شود.

کمبود آهن می‌تواند باعث یک احساس خستگی و ضعف دائمی هم در شخص شود. دیگر نشانه‌های این مشکل عبارت است از احساس درد در قفسه سینه و سردی دست و پا.

مصرف مکمل‌های آهن می‌تواند به حل این مشکل کمک کند. با این حال، به خاطر داشته باشید که این مکمل‌ها تنها و تنها باید با تجویز پزشک مصرف شوند. علاوه بر آنکه دوز مصرف این مکمل‌ها را پزشک تعیین می‌کند، درصورت مصرف خودسرانه، ممکن است دچار تداخل دارویی شوید، مثلاً بعضی آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند مانع از جذب آهن شوند.

۵- فشار خون یا کلسترول تان بالا است و برای آن دارو مصرف می‌کنید

مصرف دارو‌های مخصوص کاهش کلسترول مانند سیمواستاتین و آتورواستاتین، اغلب با عارضه‌ی جانبی ریزش مو همراه است. احتمال بروز این مشکل در اثر مصرف این دارو‌ها بسیار پایین است، به طوری که تنها ۱ درصد از مصرف کنندگان دارو‌هایی که بر پایه‌ی استاتین هستند دچار ریزش مو می‌شوند.

دارو‌های مخصوص فشار خون دارای خاصیت بلوک کنندگی بتا هم باعث ریزش مو می‌شوند، گرچه پزشکان هنوز مطمئن نیستند دقیقاً طبق چه مکانیزیمی این اتفاق رخ می‌دهد.

برای حل این مشکل باید به پزشک مراجعه کنید تا در درجه‌ی اول مطمئن شوید که داروی مصرفی تان علت ریزش مویتان است و سپس در صورت امکان پزشک داروی دیگری را جایگزین کند که باعث ریزش مو نشود.

۶- یک ضایعه‌ی پوستی روی صورت یا بدن تان ظاهر شده

لوپوس، مانند کم کاری تیروئید یا کمبود آهن، یک بیماری خودایمنی است که ریزش مو یکی از نشانه‌های رایج آن است. به علاوه، لوپوس می‌تواند باعث ظاهر شدن ضایعات پوستی در سرتاسر بدن شود که این اتفاق در واکنش به التهاب اندام‌های داخلی بدن رخ می‌دهد.

این ضایعات پوستی در اغلب موارد گهگاه به وجود می‌آیند و خود به خود هم از بین می‌روند. دیگر نشانه‌های لوپوس، خشکی چشم‌ها و درد مفاصل هستند، بنابراین درصورتی که چنین نشانه‌هایی را در خود می‌بینید، باید به پزشک مراجعه کنید.

منبع : روز یاتو

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ریزش مو مو سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۹۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص درمانی رازیانه

آفتاب‌‌نیوز :

گل‌ها دارای رنگ زرد و به صورت چتر مرکب قرار گرفته اند. میوه‌های رازیانه کوچک و به طول تا ۱۲ و عرض تا ۴ میلی متر هستند. همه‌ی قسمت‌های گیاه معطر است. قسمت مورد استفاده‌ی گیاه اکثرا میوه است، ولی از ریشه و برگ آن نیز استفاده به عمل می‌آید. محل رویش گیاه در ایران: گرگان، مازندران، گیلان، آذربایجان، کردستان، کرمان و خراسان است

 تاریخچه:

در یونان بر طبق افسانه ها، دانش را شبیه زغالی سوزان می‌دانستند که در ساقه‌ای از رازیانه محصور شده است؛ و تمدن‌های کهن مصر، هند، چین، و یونان این گیاه دارویی را می‌شناختند. در قرون وسطی، این گیاه بسیار مصرف می‌شد. ثروتمندان دانه‌ی رازیانه را به ماهی و غذا‌های گیاهی خود اضافه می‌کردند و فقرا به عنوان بازدارنده‌ی اشتها برای اعیاد مذهبی آن را نگه می‌داشتند. تمام قسمت‌های گیاه برای چاشنی، و ساقه‌های آن به صورت سبزی مصرف می‌شده است. دانه‌ی رازیانه در طب سنتی به عنوان ضد نفخ معروف است. رازیانه به عنوان طعم دهنده در شکلات، لیکورها، دارو و غذا و به ویژه در نان شیرینی، ترشی‌های شیرین و ماهی مصرف می‌شود. روغن رازیانه برای مراقبت از سبزی جات و میوه‌های انبار شده در برابر نفوذ قارچ‌های بیماری زا به کار می‌رود. زنبورداران، این گیاه را برای تولید عسل می‌کارند. بهداشتی‌ها، مصرف آن را به عنوان پادزهری برای گیاهان سمی، قارچ‌ها، مارگزیدگی توصیه می‌کنند. هم چنین برای درمان ورم معده و روده، سوء هاضمه به کار می‌رود، افزون بر آن به عنوان شیر افزا، خلط آورو قاعده آور، موثر شمرده می‌شود. چای حاصل از دانه‌های خرد شده‌ی رازیانه برای شست و شوی چشم مصرف شده است و برطبق شواهد، رازیانه‌ی پودر شده، کک را از لانه‌ی سگ و طویله دور می‌کند.

فر آورده‌های گیاهی:

این فراورده‌ها به صورت تی بگ حاوی ۲ گرم پودر میوه، شربت یا قطره‌های ضد سرفه، خلط آور، مقوی معده وضد نفخ به خصوص جهت کودکان وجود دارد. هم چنین محصولاتی نظیر دراژه، شربت‌های شیرین و آب میوه‌ها از آن تهیه و عرضه شده اند.

عوارض جانبی:

مصرف رازیانه در حد دارویی دارای عارضه نیست. ولی مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث استفراغ و یا حساسیت فوری گردد. هم چنین مصرف آن در زنان باردارتوصیه نمی‌شود و در افرادی که سرطان وابسته به استروژن دارند نیز نباید مصرف شود

طریقه و میزان مصرف:

از ۱ تا ۷ گرم میوه‌ی خشک رازیانه در روز توصیه شده است. برای مصرف باید میزان مذکور را با آسیاب پودر نموده و به طور مستقیم با غذا‌ها و یا بر روی آن یک لیوان آب جوش ریخته، ۱۵ دقیقه صبر نمود و ÷س از صاف کردن، محصول آن را میل کرد.

مهمترین اثرات گزارش شده رازیانه:

ضددرد، ضد باکتری، ضد آندروژن، ضد ورم، ضد سم، ضد نفخ، ضد اسپاسم، ضد ویروس، ضد سرفه، افزایش دهنده‌ی میل جنسی، مقوی قلب، هضم کننده، معرق، ادرار آور، خلط آور، قارچ کش، استروژنیک، محرک معده، افزایش دهنده‌ی شیر، مسهل، مقوی معده، کرم کش و نارکوتیک

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • خواص درمانی رازیانه
  • (ویدئو) شتر موهای سر یک زن را کند و خورد!
  • مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند
  • هموفیلی ها دارو ندارند؛ خطر معلولیت با درمانی غیر علمی‌
  • علائم ابتلا به پارکینسون در جوانان چیست؟ / بروز نشانه‌های بیماری در پی مصرف بعضی داروها
  • شهروند خبرنگار؛ نبود علائم هشدار دهنده در جاده میاندوآب – شاهین دژ
  • تردد کامیون‌ها در گمرک مرزی آستارا به حالت عادی برگشت
  • هشدار دامپزشکی تربت حیدریه در خصوص خطر شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
  • سالن باستانی شهر نقنه دچار نقص فنی شد
  • نامناسب بودن معابر، مشکل آزار دهنده معلولان کردستانی