Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی برنا، اختلالات روانی یکی از شایع ترین اختلالاتی است که در حوزه بهداشت و درمان مطرح است، طی آخرین آماری که در این زمینه منتشر شده است بیش از 12 میلیون نفر از جمعیت حال حاضر دچار یک نوع اختلال روانی هستند و با آن دست و پنجه نرم می کنند، وجود این آمار نشان دهنده زنگ خطری برای سلامت روانی جامعه ایرانی  خواهد بود که اگر به صورت صحیح به آن پرداخته نشود باید منتظر افزایش این آمار در سال های آینده و مشکلات ناشی از اختلالات روانی و سلامت روح و روان در کشور باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سامان توکلی؛ متخصص اعصاب و روان و رییس انجمن علمی روان درمانی کشور  در خصوص   پیمایشی که در این رابطه انجام شده و آمارهایی که به دست آمده است به برنا  گفت: در پیمایشی که به صورت ملی در خصوص سلامت روان صورت گرفته است،23.6 درصد از افراد 15 تا 65 سال طی یک سال گذشته حداقل دچار یکی از اختلالات روانپزشکی بوده اند که اگر به صورت عددی بخواهیم این آمار را محاسبه کنیم در حدود 12 میلیون و پانصد هزار نفر از جمعیت حال حاضر با این اختلال مواجه هستند.

رییس انجمن علمی روان درمانی کشور در خصوص پرداختن به سلامت روان جامعه به عنوان یکی از اصلی ترین الویت های نظام سلامت کشور عنوان کرد: در این رابطه با آمار بالایی مواجه هستیم که این موضوع خود نشان دهنده این است که باید بیش از پیش به سلامت روان افراد جامعه بپردازیم و پیشگیری از اختلالات روانی باید به عنوان یکی از اصلی ترین اولویت های نظام سلامت  و اجتماع باشد و توجه ویژه ای را به آن داشته باشیم، چون به راحتی نمی توان از کنار آن عبور کردو تاثیرات آن را می توان به صورت واضح بر روی باقی حوزه سلامت و درمان مشاهده کرد، برای مثال افت بهره وری افراد در محیط کاری و شغلی، عملکرد خانوادگی و تحصیلی از نشانه هایی است که نشان می دهد سلامت روان به چه میزان بر روی باقی بخش های حوزه سلامت اثر گذار است.

وی ادامه داد: سلامت روان یکی از حقوق مسلم مردم و جامعه است که باید به عنوان مطالبه از حاکمیت طلب شود تا تمامی افراد متولی این حوزه و سیاستگذاران آن را تامین کنند. البته نکته بسیار حائز اهمیت در این خصوص عدم فاجعه نمایی در خصوص این آمار است، چون هرچه بیشتر به صورت ناآگاهانه به این موضوع بپردازیم و فقط آن را به عنوان یک فاجعه نشان دهیم تبعات و صدمات آن بیشتر خواهد شد و هیچ کمکی به روند کاهشی و بهبود آن نخواهد کرد.

توکلی در ادامه به علل به وجود آمدن اختلالات روانی و ریشه یابی آن پرداخت و تصریح کرد: مهم ترین فاکتوری که در این رابطه می تواند تاثیر گذار باشد، فاکتورهای کلان اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است که بیشترین تاثیرات را در حوزه اختلالات روانی و سلامت جامعه دارد و مسائلی مانند شکاف طبقاتی، فقر، بیکاری، احساس تضعیف و بسیاری دیگر از مسائل که منشا اقتصادی و سیاسی و اجتماعی دارد نقش پر رنگی را در به وجود آمدن این اختلالات ایفا می کند ، اگر بخواهیم به علل و دلایل این اختلالات پیش آمده بپردازیم، باید عوامل کلان ذکر شده را مورد بحث و بررسی و واکاوی قرار دهیم.

این روانپزشک به راهکارهایی که در این زمینه وجود دارد نیز اشاره کرد و گفت: چاره ای جز پرداختن به همان عوامل کلان نیست و مخاطب اصلی در واقع بخش های سیاستگذاری و تصمیم گیرنده در درون جامعه هستند که باید به عنوان متولیان این امر در پی پیشگیری از بروز هرچه بیشتر اینگونه اختلالات سعی و تلاش خود را انجام دهند ، البته مردم نیز در این راستا می توانند با مسائلی مانند گسترش حس تعلق اجتماعی و فعالیت های اجتماعی  نقش حفاظتی را ایفا کنند، اما نباید فقط این موضوع را معطوف به فعالیت های خود افراد در درون جامعه کرد و در پی فعالیت بخش های بزرگتر و تصمیم گیرنده در جامعه نبود، چون اگر فعالیت و تلاشی از سوی متولیان صورت نگیرد و تمامی بار مسئولیتی این موضوع را بر روی شانه های مردم بگذاریم چیزی به جز ساده سازی موضوع و از بین بردن صورت مسئله را شاهد نخواهیم بود و اقدامات فردی به جایی نخواهد رسید.

وی در پایان نیز اظهار کرد:  نباید ایجاد نشاط و شادی در درون جامعه را نادیده گرفت و از آن غافل ماند، تا زمانی که زمینه سازی های شادی و نشاط در درون جامعه را ایجاد نکنیم و به صورت جدی به آنان نپردازیم نمی توان به دنبال از بین بردن و یا پیشگیری از اختلالات روانی در بخش های  مختلف جامعه باشیم و دلیل آن هم این است که شادی و نشاط البته نه در حد سطحی بلکه در سطوح عمیق به عنوان یکی از اجزای جامعه سلامت از لحاظ روانی است.

خبرنگار: امجد عبدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اجتماعی و سیاسی جامعه حقوق حوزه بهداشت و درمان سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۵۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طولانی شدن اختلال در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک/ بازگشت نسخه‌های کاغذی به داروخانه‌ها

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد غلام نژاد گفت: برای جلوگیری از بروز مشکلات بیشتر برای بیمه شدگان، تصمیم گرفته شد با نسخ کاغذی بیماران و با همان محاسبات مالی که به صورت الکترونیک انجام می‌گرفت، به بیماران خدمات ارائه شود.

وی افزود: بیمه سلامت به هر نحو ممکن و به هر قیمتی که باشد سهم موظفی سازمان را به صورت کاغذی پرداخت می‌کند و مردم به هیچ عنوان پرداخت از جیب بیشتری نخواهند داشت.

غلام نژاد ادامه داد: با توجه به اینکه ظرفیت سامانه زیرساختی بیمه سلامت کم و دچار کندی بود، در راستای ارتقای زیرساخت‌های الکترونیکی سامانه الکترونیک بیمه سلامت؛ تصمیم اتصال به یک سامانه قوی‌تر در دستور کار قرار گرفت، اما در مسیر ارتقای سامانه با مشکلاتی مواجه شدیم.

مدیرکل بیمه سلامت استان تهران گفت: در این مسیر برای جلوگیری از بروز مشکلات بیشتر برای بیمه شدگان؛ تمهیداتی در مؤسسات طرف قرارداد، بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، داروخانه و خصوصاً در داروخانه‌های بیماران خاص در نظر گرفتیم مبنی بر اینکه تصمیم گرفتیم نسخ کاغذی بیماران اعمال بشود و همان محاسباتی که قبلاً به صورت الکترونیک انجام می‌گرفت برای مردم به همان صورت انجام شود و مردم در این مسیر پرداخت بیشتری نداشته باشند.

غلام نژاد در خصوص زمانبندی رفع اختلالات سامانه گفت: ما نمی‌توانیم زمان مشخصی را اعلام کنیم، اما پیش بینی می‌کنیم که مشکلات ارتقای سامانه طی روزهای آینده برطرف شود.

وی افزود: ما یک سابقه‌ای از اطلاعات نسخه‌های الکترونیک بیماران خصوصاً از بیمارانی که به طور ماهانه و مستمر دارو دریافت می‌کردند را در سامانه‌هایمان داریم که می‌توانیم از این نسخه استفاده کنیم و مشکلی در تهیه داروی این عزیزان نظیر بیماران خاص صعب العلاج پیش نمی‌آید، برای آنهایی هم که جدید مراجعه می‌کنند از کلیه اساتید و پزشکان عزیز خواستیم که فعلاً تا اطلاع ثانوی نسخه کاغذی بنویسند.

مدیرکل بیمه سلامت استان تهران گفت: هموطنان می‌توانند از طریق سامانه استعلام سنجی بیمه شدگان بیمه سلامت با وارد کردن کد دستوری #۱۶۶۶* هر گونه سوال بیمه‌ای از سازمان بیمه سلامت دارند را مطرح و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طولانی شدن اختلال در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک/ بازگشت نسخه‌های کاغذی به داروخانه‌ها
  • بیش از ۷۰۰۰ هزار نظامی صهیونیست به اختلالات روانی مبتلا شدند
  • عمده‌ترین تخلف روانشناسان دارای پروانه عدم رعایت تعرفه ‌هاست
  • افزایش شور و نشاط اجتماعی در سطح جامعه اعتیاد را کاهش می‌دهد
  • بازگشت نسخ کاغذی به بیمه سلامت با اختلال در سامانه نسخه الکترونیک
  • بهره‌برداری از ۷۱ طرح درمانی طی دو سال گذشته در لرستان
  • هشدار اورژانس پیش بیمارستانی مشهد درباره مسمومیت با قارچ‌های سمی
  • فراخوان نام نویسی در همایش روانپزشکی کودک و نوجوان در مشهد
  • تدوین سند سلامت روانی جامعه/ بیمه ها تمام خدمات روانشناسی را حمایت کنند
  • حجاب در خدمت سلامت روان جامعه