Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهمن ابراهیمی، کارگردان مستند پازن‌های خانگرمز معتقد است که حیات وحش کشورمان بستری مناسب برای ساخت فیلم‌های مستند است. ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۴ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

مستند «پازن‌های خانگرمز» امشب در قالب جشنواره تلویزیونی مستند از شبکه مستند پخش خواهد شد. بهمن ابراهیمی، کارگردان این مستند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم سازی که تاکنون فیلم‌های مستند ماندگاری در زمینه حیات وحش ساخته است.

کارگردان فیلم مستند «پازنهای خانگرمز» در گفتگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا درباره سابقه هنری خود گفت: متولد 1351 هستم و سال‌ها است در سیمای مرکز کردستان مشغول به کار و فعالیت هستم. از سال 1380 به عرصه مستندسازی وارد شدم و علاقمند به ساخت فیلم مستند در حوزه حیات وحش هستم. 

وی در خصوص سوژه مستند جدید خود خود گفت: در زمان ساخت مستند «میراث گاماسیاب»، ایده ساخت فیلم «پازن‌های خانگرمز» به ذهنم خطور کرد. گاماسیاب رودی در استان همدان و در نزدیکی نهاوند است که یکی از سرشاخه‌های این رود از کنار کوهی به نام خانگرمز جاری می‌شود و بستر زیستی مناسبی برای حیات وحش این منطقه به شمار می‌رود.

ابراهیمی افزود: هر چند در فیلم میراث گاماسیاب به صورت اجمالی به مساله حیات وحش نیز پرداخته شده است اما به دلیل وجود ظرفیت‌های این منطقه و اهمیت آن، ساخت فیلم مستند پازن‌های خانگرمز را در دستور کار خود قرار دادم. بر همین اساس، بلافاصله پس از اتمام فیلم قبلی شروع به ساخت این مستند کردم که در مجموع، مراحل مختلف پژوهش، تولید و تدوین چیزی حدود دو سال به طول انجامید.

بهمن ابراهیمی در مورد ساخت مستندهای حیات وحش گفت: حوزه مستند حیات وحش، دشواری‌های خاص خودش را دارد؛ از جمله اینکه به دلیل سخت‌گیری‌های سازمان محیط زیست، همراه داشتن عوامل زیاد، برای ساخت کار با محدودیت‌ها و مشکلاتی همراه است. بنابراین، بخش عمده تصویربرداری و ساخت فیلم را به تنهایی انجام دادم اما در مرحله پایانی انجام کار، از کمک‌های جناب آقای مصطفی نجاریان در امر تدوین و همچنین جناب آقای علی خطیبی در زمینه صدابرداری استودیو و صداگذاری بهره مند شدم. علاوه بر این باید بگویم که ساخت مستند حیات وحش نسبت به دیگر موضوعات مستند، نیاز به بودجه بیشتری دارد و تامین این بودجه یکی از دشواری‌های ساخت مستند بود.

این کارگردان و مستندساز در خصوص جشنواره مستند سیما بیان کرد: جشنواره مستند سیما در واقع، مستندترین جشنواره است. به طوریکه می توان استناد کرد که برگزیدگان این جشنواره با رای مستقیم مردم و داوری بی طرفانه داوران متخصص امر، برگزیده شده‌اند. مناسبات و رسوم جشنواره‌های دیگر را ندارد و از محدودیت‌های جشنواره‌های دیگر هم مبراست. گستره ملی و بازتاب مردمی، بزرگترین ویژگی جشنواره مستند سیما است چرا که به جای اکران در سالن‌ها و پردیس‌ها، از شبکه سراسری سیما پخش می‌شود. وجود آرای مردمی هم یعنی آثار موجود در جشنواره توسط مخاطب اصلی آن حلاجی می شود. از دیگر نکات مثبت این جشنواره نظم و انضباط برگزاری و پخش آثار است.

گفتنی است سومین جشنواره تلویزیونی مستند سیما، از پانزده تیر ماه با پخش آثار راه یافته به مرحله مسابقه، کار خود را آغاز کرده است و فیلم مستند «پازن‌های خانگرمز» نیز روز سه شنبه پانزده مرداد ماه ساعت 18:30 از شبکه مستند روی آنتن می رود و ساعت 24 و 11 صبح روز بعد بازپخش می شود.

انتهای پیام/ 

R1539/P/S4,34,1430/CT1 واژه های کاربردی مرتبط شبکه مستند مستند

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شبکه مستند مستند شبکه مستند مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۰۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ انتصاب در انجمن سینمای جوانان ایران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، طی حکمی سیدوحید سیدحسینی که تا پیش از این، مدیر انجمن سینمای جوانان ایران خراسان رضوی بود، به‌عنوان سرپرست معاونت امور استان‌ها و جشنواره های انجمن سینمای جوانان ایران منصوب کرد.

در بخشی از این حکم آمده است: «با استناد به طرح تحول پنج ساله انجمن سینمای جوانان ایران، در حوزه ماموریت آن معاونت، باید «بسترسازی در دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران برای استفاده از متخصص‌ترین و متعهدترین نیروهای استانی جهت توسعه‌ فعالیت‌های تولیدی، آموزشی، رسانه ای و برگزاری رویدادها»، «توجه به نظم، کیفیت، روزآمدی، استاندارد سازی، قانون‌گرایی و عدالت‌محوری و استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران»، «راه‌اندازی سامانه ملی معرفی سینماگران استانی در مشاغل مختلف و بسترسازی برای آشنایی اهل سینما با ظرفیت‌های نیروی انسانی و زیرساختی شهرهای واجد دفتر انجمن در حوزه‌ی فیلم‌سازی»، «به روزرسانی، توسعه و تقویت جدی نظام ارزشیابی سالانه دفاتر انجمن با کمک سایر معاونت‌ها»، «برنامه‌ریزی برای احیای ماهیت پاتوق‌گونه‌ دفاتر انجمن و تبدیل آن‌ها به محل گعده و بحث و گردهمایی و محفل اندیشه‌ورزی سینمایی پیشکسوتان و جوانان عضو انجمن»، «توجه به ظرفیت بالای عکس و عکاسی در دفاتر انجمن و احیای دوباره‌ برند ملی آژانس عکس ایران» و … در دستور کار قرار بگیرد.»

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در این حکم با توجه به پایان رسمی دوران خدمت و بازنشستگی طیبه فلکیان، از زحمات چندین ساله در طول سال‌های خدمت او در معاونت امور استان‌ها و جشنواره‌های انجمن تشکر کرده است.

سیدوحید سیدحسینی فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی و دانش‌آموخته فیلم‌سازی انجمن سینمای جوانان ایران است. وی پیش از این تجربه تهیه‌کنندگی و کارگردانی آثار متعدد داستانی و مستند، مدیریت انجمن سینمای جوانان ایران در استان خراسان رضوی، مدرس انجمن سینمای جوانان ایران، دبیر اجرایی بیستمین جشنواره فیلم فجر مشهد مقدس، عضویت در شورای فیلمنامه استان خراسان رضوی و دبیری ۲ دوره جشن مهر سینمای خراسان رضوی را در کارنامه دارد.

همچنین، مهدی آذرپندار طی حکمی ضمن قدردانی از سیدوحید سیدحسینی، مدیر پیشین انجمن سینمای جوانان خراسان رضوی، محسن جهانی را به سمت سرپرست این دفتر منصوب کرد.

محسن جهانی نویسنده، پژوهشگر و کارگردان و از دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران است. وی کارگردانی و نویسندگی ده‌ها فیلم کوتاه از جمله «آمبولانس»، «چاله»، «سین آخر»، «کودک و گربه» و مستندهای «آنجا سپیده‌دم»، «بوکس برای صلح»، «مرد سرمی»، «آنجا کربلا شد»، و مجموعه مستند «خدمتی از عهد پسندیده تر» را در کارنامه هنری خود دارد.

جهانی همچنین جوایزی را نیز کسب کرده است که از میان آن‌ها می‌توان به جایزه ویژه هیأت داوران جشنواره «سینماحقیقت» در بخش کرونا برای مستند «آنجا سپیده دم»، نامزد بهترین کارگردانی بخش مستند بلند در جشنواره «سینماحقیقت» و جشنواره فیلم شهر، برگزیده فیلم‌نامه‌نویسی استان در جشن مهر سینمای خراسان رضوی (سال ۱۴۰۱)، جایزه ویژه جشنواره فیلم‌های ورزشی برای مستند «بوکس برای صلح» و ... اشاره کرد.

کد خبر 6079455

دیگر خبرها

  • این انیمیشن ایرانی به اسکار راه یافت
  • «آنیتا ...» بهترین کلیولند شد/ «رد پا» در ایتالیا
  • نهضت تولیدات رادیویی مردمی در جشنواره ملی مستند رادیویی «پژواک»
  • افزایش رقابت میان برنامه سازان با جشنواره پژواک رادیو
  • ۲ انتصاب در انجمن سینمای جوانان ایران
  • «قوی‌دل» به «هنر و تجربه» رسید
  • «قوی‌دل» به هنر و تجربه رسید
  • معرفی نامزد‌های بخش مستندنگاری
  • نامزدهای بخش مستندنگاری اعلام شد
  • نامزدهای بخش مستمر جشنواره پژواک اعلام شد