Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-11-11@02:16:06 GMT

سد کرخه ایمن‌سازی می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۷۹۸۲۶

سد کرخه ایمن‌سازی می‌شود

فرهاد ایزدجو روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، هدف از افزایش ارتفاع هسته رسی سد کرخه را بالا بردن ایمنی این سد بیان کرد و افزود: مطالعات این طرح که توسط سازمان آب و برق خوزستان اجرا می شود پایان یافته و در مرحله انتخاب پیمانکار است.

به گفته وی عملیات اجرایی افزایش ارتفاع هسته رسی سد کرخه تا پایان سال آینده به اتمام می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: افزایش ارتفاع هسته رسی سد کرخه تاثیری بر حجم ذخیره و افزایش تراز آب مخزن نخواهد داشت، اما بدنه سد در زمان حداکثر سیلاب محتمل (PMF) ایمن تر شده، تا احتمال تخریب به حداقل برسد.

سد کرخه در سیل اخیر یکی از پرچالش ترین دوره های خود را سپری کرد. شایعات بسیار درباره پایدار نبودن سد کرخه و احتمال تخریب آن، نگرانی بسیاری را به دنبال داشت.

سد کرخه از نوع خاکی با هسته رسی، بر روی رودخانه کرخه در ۲۲ کیلومتری شمال غربی اندیمشک در شمال خوزستان است. این سد بزرگترین سد خاکی تاریخ ایران و دارای بزرگترین دریاچه مصنوعی کشور است.

مهدی قمشی رییس دانشکده علوم آب دانشگاه چمران اهواز پیش از این درباره سد کرخه گفته بود: سد کرخه که نخستین تجربه ساخت ایرانی سدها بوده، برای ذخیره هفت میلیارد مترمکعب پیشی بینی شده بود، اما به دلیل اشکالات سازه سد و احتمال نشتی که وجود داشت، گفته شد که توان ذخیره پنج میلیارد مترمکعب را دارد، و حتی در ذخیره این میزان نیز تردید جدی است.

با وجود نگرانی ها اما سد کرخه در سیل اخیر، در تاریخ ۱۲ فروردین امسال از تراز نرمال گذر کرده و به پنج میلیارد و ۳۹۰ میلیون مترمکعب رسید. خروجی این سد در زمان سیل به بیش از ۲ هزار مترمکعب افزایش یافته بود که باعث شد بخش های زیادی از روستاها و شهرها و زمین های کشاورزی پایین دست این سد به زیر آب برود. حجم ذخیره این سد تیر امسال به شرایط عادی و تراز نرمال بازگشت.

کمبود اعتبار ساماندهی رودخانه های خوزستان

ایزدجو همچنین اعتبار اختصاص یافته برای ساماندهی رودخانه های خوزستان را ۴۸۰ میلیارد ریال بیان کرد و گفت: این اعتبار برای اجرای طرح های لایروبی و حفاظت از سواحل بسیار ناچیز است، بر این اساس طرح با اولویت بندی در چند نقطه اضطراری اجرا می شود.

وی افزود: ساماندهی سواحل در منطقه زاویه ها دزفول، کارون در خرمشهر و بامدژ در بخش مرکزی اهواز در اولویت است.

ایزدجو با بیان اینکه کمبود اعتبارات، لایروبی وسیع را ناممکن کرده، ادامه داد: نی زدایی و لایروبی کارون در مقطع اهواز در حدی که زیباسازی منظر را تامین کند نیز انجام می شود.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان همچنین گفت: سازمان آب و برق در جابه جایی روستاهایی که در بستر سیلابی رودخانه ها قرار دارند، دخالتی ندارد و به دلیل تبعات اجتماعی، این مساله در شورای بحران و شورای تامین استان تصمیم گیری می شود.

وی بیان کرد: سازمان آب و برق فقط آمار روستاهایی که در مسیر سیلابی رودخانه ها واقع هستند را اعلام کرده و بنیاد مسکن نیز با تشکیل کارگروهی در حال انجام مطالعات تکمیلی در این زمینه است.

وی اضافه کرد: مقرر شده بیشتر روستاهایی که در مسیر سیلاب قرار دارند، جابه جا نشوند اما با ساخت دایک و سیل بند ایمن سازی شوند.

بر اساس این گزارش حمید لشکری معاون سازمان آب و برق خوزستان پیش از این گفته بود که ۲۴۵ روستای خوزستان در بستر سیلابی رودخانه ها قرار دارند که سیلاب اخیر بر ۱۲۰ روستا از این تعداد تاثیر گذاشت. ۷۶ روستا دچار آبگرفتگی و ۳۲ روستا شرایط بحرانی تری داشتند.

علیرضا تابش رییس بنیاد مسکن کشور اما اردیبهشت امسال گفته است که جابه جایی روستاهای سیل زده امکان پذیر نیست.

۹۷۵۴/ ۶۰۳۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خوزستان سیل سدسازی وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۹۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید پلیس بر ایمن‌سازی جاده‌های کوهستانی و جلوگیری از حوادث ناشی از ریزش سنگ

رئیس پلیس راهور فراجا در خصوص مشکلات و معضلات جاده های کوهستانی در شش ماهه دوم سال گفت: جاده های کوهستانی کشور مانند جاده هراز و چالوس که از محورهای مهم و پر تردد کشور هستند، در فصول مختلف سال به ویژه در پاییز و زمستان با مشکلات جدی مواجه می شوند.

به گزارش ایسنا، سردار سید تیمور حسینی درباره لزوم ایمن سازی جاده‌های کوهستانی به منطور جلوگیری از حوادث ناشی از ریزش سنگ گفت: یکی از تهدیدهای اصلی در این جاده‌های کوهستانی، ریزش سنگ از دامنه‌های کوه و سقوط آن به سطح جاده است که به طور مستقیم تهدیدی برای جان مسافران و سلامت خودروها محسوب می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه در سال‌های گذشته شاهد وقوع حوادث دلخراش و تصادفات مرگبار در نقاطی چون زیار باغ و پیچ ابتهاج بوده‌ایم که ناشی از همین ریزش‌ها بوده است، یادآور شد: شرایط آب و هوایی خاص منطقه، به ویژه بارندگی‌های شدید در پاییز و برف سنگین در زمستان، این خطرات را تشدید می‌کند و نیاز به اقدامات فوری در جهت ایمن‌سازی جاده‌های کوهستانی به ویژه جاده هراز را بیش از پیش ضروری می‌سازد.

رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به اینکه بارش‌های شدید باران در فصل پاییز و برف در زمستان، باعث افزایش لغزش سنگ‌ها و سقوط آن‌ها به سطح جاده می‌شود، افزود: ریزش سنگ‌ها در محورهای هراز و چالوس معمولاً در مواقع بارندگی و به خصوص در فصول پاییز و زمستان رخ می‌دهد. این سنگ‌ها از ارتفاعات و دامنه‌های کوه سقوط کرده و به راحتی به مسیر جاده می‌افتند که می‌تواند منجر به تصادفات شدید و در برخی موارد، فوت و جراحت مسافران شود. 

رئیس پلیس راهور فراجا درباره حوادث گذشته در این جاده، گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر چندین حادثه مرگبار به دلیل ریزش سنگ در این جاده گزارش شده که این مسأله ایجاب می‌کند که دستگاه‌های مسئول در خصوص ایمن‌سازی این جاده‌ها به سرعت وارد عمل شوند.

حسینی همچنین خاطرنشان کرد: این مسئله به ویژه در محورهای کوهستانی مانند جاده هراز، چالوس و فیروزکوه بیشتر نمود پیدا می‌کند، جایی که تغییرات آب و هوایی و بارش‌های فصلی موجب سرنگونی سنگ‌های بزرگ از ارتفاعات می‌شود. بارش برف هرچند به اندازه باران خطر ریزش سنگ ندارد، اما می‌تواند خطرات دیگری مانند لغزندگی جاده و کاهش دید را ایجاد کند که باید به این مسأله نیز توجه ویژه‌ای شود.

وی با تأکید بر اهمیت همکاری بین دستگاه‌های مختلف در این زمینه، تصریح کرد: برای حل این مشکل و جلوگیری از حوادث احتمالی در جاده‌های کوهستانی، نیاز است که وزارت راه و شهرسازی، سازمان مدیریت بحران، پلیس راهور، شهرداری‌ها و سازمان‌های محیط زیست وارد عمل شوند. این ارگان‌ها باید با شناسایی نقاط حادثه‌خیز، نصب تابلوهای هشدار دهنده، ایجاد دیوارهای محافظ و استفاده از سیستم‌های نظارتی، اقدامات لازم را برای ایمن‌سازی این جاده‌ها انجام دهند.

رئیس پلیس راهور فراجا در پایان افزود: توسعه زیرساخت‌های ایمن‌سازی و همچنین آموزش رانندگان در خصوص شرایط ویژه این جاده‌ها می‌تواند تا حد زیادی از وقوع حوادث جلوگیری کند. پلیس راهور در کنار سایر دستگاه‌ها، آمادگی کامل دارد تا در راستای حفظ ایمنی مسافران و کاهش تصادفات، اقدامات لازم را به‌طور مستمر انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایمن‌سازی جاده چالوس: انسداد کندوان برای ۱۰ روز
  • تأکید پلیس بر ایمن‌سازی جاده‌های کوهستانی و جلوگیری از حوادث ناشی از ریزش سنگ
  • بستر زاینده‌رود پاکسازی می‌شود
  • بازسازی ۳۲ بازار میوه و تره‌بار تهران
  • فیلم/ بازدید دانش آموزان دختر گلستانی از «سد کرخه»
  • بازسازی و ایمن‌سازی ۳۲ بازار میوه و تره‌بار در تهران
  • بیش از سه میلیون راس دام در زنجان واکسینه شدند
  • آماده‌سازی بستر زاینده‌رود توسط نیروهای خدمات موتوری اصفهان
  • ایمن‌سازی و رفع خطر درختان خشک در منطقه ۹ اصفهان
  • ۲ نقطه حادثه خیز در جاده های بندرعباس اصلاح و ایمن سازی شد