Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید ساویز در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره افت تولید در میادین مشترک نفتی اظهار داشت: ما در حال حاضر هیچگونه افت تولید و کاهش تکلیفی به خاطر تحریم‌ها نداشته‌ایم و اولویت وزارت نفت همچنان تولید از میادین مشترک است.

وی افزود: به لحاظ فنی بیش از 80 درصد نفت درجا در سروک است که ضریب تولید آن حدود 8 درصد است به این معنا که به روش تولید طبیعی تنها 8 درصد از مخزن برداشت می‌شود و بیش از 90 درصد در چاه باقی می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای ازدیاد برداشت و بهبود تولید نیاز به استفاده از روش‌های EOR و IOR داریم که فعلا در این زمینه دچار مشکل هستیم و از نظر تکنولوژی و سرمایه‌ای در مضیقه هستیم، بنابراین افت تولید ماهانه داریم که  آن نیز نشات گرفته از خصلت مخزن است.

این کارشناس ارشد حوزه انرژی در ادامه درباره آسیب به چاه‌ها به خاطر افت تولید، گفت: این موضوع قضاوت غیرفنی برای یک موضوع فنی است. اگر چاهی توان بالا نداشته و بسته شود ممکن است ته آن آب بگیرد و مجبور به ورک‌آور شویم، یعنی اگر چاهی که در حال تولید است، بسته شود، ممکن است برای باز کردن مشکل داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما جز سیل که مشکل داشتیم و برخی چاه‌ها بسته شد، چاهی را نبستیم و کاهش تکلیفی هم نداشتیم. مخازن ما به گونه‌ای است که توان تولیدی بالایی ندارند و باید از نظر فنی کمک تکنولوژیکی شود که فعلا در حد یک متد جدید دانشگاهی است، ولی واقعیت اینکه هنوز در ایران استفاده‌ای ندارد و در این زمینه نیاز به ابزار و سرمایه داریم که فعلا موجود نیست.

ساویز تاکید کرد: اگر قراردادهای آی.پی.سی دست شرکت‌های خصوصی باشند شاید بتوانند بخشی از تکنولوژی‌ها با ابزار ساده‌تر را اجرایی کنند اما فیلدهای دولتی همواره هر چیزی را گران‌تر از قیمت تکمیل می‌کنند و از سرعت کافی برخودار نیستند.

وی یادآور شد: مشکل نفت ما نبود قراردادهای آی.پی.سی و دولتی بودن است. اکنون سرمایه و  R&D نیاز است، امیدوارم در شرایطی که خارجی‌ها حضور پیدا نمی کنند شرکت‌های ایرانی پروژه‌ها را در دست بگیرند.

این کارشناس حوزه نفت در ادامه با بیان اینکه نیازی نیست در تمامی زمینه‌ها خودکفا شویم، گفت: تعریف خودکفایی و تولید صد در صد از داخل فریب بزرگی بود که سال‌ها دامنگیر صنعت، اقتصاد و کشور ما شده است وقتی در دنیا ابزار و تکنولوژی به صورت اینترنشنال تولید می‌شود چرا ما باید خلاف جهت دنیا از صفر تا صد کالا را خودمان تولید کنیم؟ برخی کالاها را در ایران تولید می‌کنیم که معمولا رده تکنولوژی پایینی دارند. البته همان را هم ممکن است کشوری مثل عراق و عربستان نداشته باشند. ما کالاهای رده تکنولوژی پایین را به خوبی تولید می‌کنیم اما رده تکنولوژی هایتک را نمی‌توانیم و بهتر است دنبال آن هم نرویم. تا کنون برای تولید هرچه رده تکنولوژی بالا داشته به جایی نرسیدیم بهتر است از مارکت‌ها بین المللی استفاده شود. چه ایرادی دارد قطعه از جای دیگر وارد کنیم و اسمبل کنیم نگاه خودکفایی شرنگی بود که به کام ما ریخته شده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران سرمایه سیل عراق نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۱۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکفایی در تولید مواد شوینده خبر خوش معاون وزیر صمت

محمدمهدی برادران معاون وزیر صمت در سفر یک روزه خود به استان قزوین در بازدید از یک واحد تولیدی شهرستان آبیک گفت: افزایش تولید در حوزه شوینده کشور ما را از حالت واردکننده به صادرکننده تبدیل کرده است.

برادران اضافه کرد: تراز تجاری صنعت شوینده در حوزه صادرات به ۱۸۰ میلیون دلار رسیده و این در حالی است که تنها ۲۵ میلیون دلار واردات مواد اولیه شوینده داشتیم.

وی با بیان اینکه قزوین قطب تولید شوینده در کشور محسوب می‌شود، بیان کرد: یکی از تولیدکنندگان عمده شوینده در این استان به تولیدکننده مواد اولیه شوینده تبدیل شده است.

معاون وزیر صمت در ادامه به مباحث مربوط به قاچاق و تقلب کالا‌ها اشاره کرد و گفت: سال گذشته با ۳۰ نمونه تقلبی از یک نام تجاری برخورد شد که انجام این مساله بیانگر افزایش فعالیت متقلبان صنعتی دارد.

برادران گفت: متاسفانه امروزه سوداگران عرصه تولیدات صنعتی به مجهزترین وسایل چاپ و بسته بندی مجهز شده‌اند و حتی به حوزه آرایشی و بهداشتی نیز ورود پیدا کرده‌اند.

وی در ادامه به آخرین تفاهمنامه این وزارتخانه با بانک مرکزی در راستای تامین ارز تولیدکنندگان اشاره کرد و یادآور شد: تصمیم گرفتیم که ارز تامین شده برای صنایع با نرخ سال قبل را در اختیار کارخانجات و واحد‌های تولیدی قرار دهیم.

برادران با بیان اینکه ۸۰ درصد بازار ارز در اختیار تولید کنندگان اصلی قرار دارد، ادامه داد: علی رغم اختلالات ارزی در بازار، تلاش شده تا رقابت در صنایع نساجی و صنایع عمومی همچنان به ثبات و مسیر خود ادامه دهند و عرصه را بر سوداگران ارز تنگ‌تر کنیم.

معاون وزیر صمت گفت: در حوزه صنایع بسته بندی نیز واحد‌های فعال و بسیار مناسبی داریم که رشد صعودی هم داشته اند تا جایی که در همین حوزه ۸۵ تا ۹۰ درصد صنعت بسته بندی ما به محصولات غیر فرهنگی اختصاص پیدا کرده که نشان از توسعه این صنعت دارد.

به گفته برادران، یکی از دغدغه‌های وزارت صمت همواره این بوده که با بسته‌بندی آسان و با قیمت مناسب بتواند محصول نهایی را با قیمت پایین به دست مشتریان برساند.

وی افزود: یکی از شرکت‌های مطرح صنعت بسته بندی کشور در همین استان قزوین توانسته از نظر طراحی و چاپ متناسب با نیاز بازار فعالیت درخشانی را از خود برجای بگذارد.

معاون وزیر صمت در ادامه بازدید خود، ۲ دستگاه چاپ سیلک را با اعتباری معادل ۵۰۰ هزار یورو در راستای چاپ روزانه ۵۰ هزار برگه در داخل خط تولید، افتتاح کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • نگاه به اقشار کم‌بضاعت لرستان در راستای خودکفایی آنها باشد
  • رشد ۳ برابری پرورش مرغ گوشتی در تهران
  • اعلام برنامه‌های بانک مرکزی برای ‎تامین مالی ‎تولید/ حمایت ۳۵۰ همتی با ابزارهای نوین
  • تحریم فرصتی برای رسیدن به خودکفایی
  • وعده جدید: ورزشگاه آزادی متحول می‌شود
  • اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز
  • احداث گلخانه در جهت خودکفایی شهرداری در تولید انواع گل + فیلم
  • راکتورهای هسته‌ای بوشهر با پیوست تولید آب احداث شود
  • خودکفایی در تولید مواد شوینده خبر خوش معاون وزیر صمت