Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – ساناز رضایی؛ عبادالله مولایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش در گفت‌وگو با اقتصاد آنلاین درباره سطح روابط اقتصادی ایران واتریش گفت: مناسبات تاریخی و دیرپای ایران و اتریش سرشت چند وجهی و همه جانبه دارد. در عین حال، همکاری های اقتصادی، صنعتی و تجاری یکی از ابعاد برجسته روابط دو کشور را تشکیل می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوره پس از برجام این همکاری ها از روندی پویا، شتابان و روبه رشد برخوردار بوده است. در همین رهگذر دیدارهای متعدد مقامات دو کشور در سطوح مختلف از جمله دو سفر بسیار مهم دکتر فیشر رئیس جمهور پیشین اتریش به تهران درشهریورماه سال 94 و دکتر روحانی رئیس جمهور ایران به وین درتیرماه سال 97 نقاط عطف و نشانه های گویایی بودند که از اراده سیاسی و علاقمندی دو طرف به توسعه و تقویت همکاری های فیمابین حکایت داشتند.

وی ادامه داد: ایجاد ساختارهای مهم و موثر میان سازمان ها و نهادهای اقتصادی دو کشور به ویژه احیای کمیسیون مشترک اقتصادی، ترسیم نقشه راه روابط اقتصادی بین دو کشور برای دوره پنج ساله میان 2016 تا 2020 و شکل دهی به کارگروه های همکاری در حوزه های انرژی، فناوری‌های کارا و معدن، زیرساخت و حمل‌ و نقل، تجارت و شرکت‌های کوچک و متوسط، محیط زیست، مدیریت منابع آب، گردشگری و همکاری‌های دانشگاهی، امضای حدود30 تفاهمنامه همکاری بین نهادهای اقتصادی دو کشور در دوره اخیر را می توان به عنوان بخشی از تلاش ها برای بسترسازی مناسب در جهت توسعه همکاریهای دو کشور در حوزه اقتصادی دانست.

سفیر ایران در اتریش اضافه کرد: روابط اقتصادی بین از مرحله مبادلات تجاری و داد و ستد بازرگانی صرف به مرحله همکاری‌های آینده محور و بلندمدت سوق یافته است. به بیان دیگر در پرتو این تمهیدات، اینک بخش های خصوصی دوکشور، شناخت نسبتا خوبی از توانمندی ها و قابلیت های موجود پیدا کرده اند و همکاری ها از تجارت صرف به شراکت موثر در طرح های مختلف تغییر جهت داده و ایران و اتریش را به شرکایی مطمئن برای یکدیگر تبدیل کرده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در مجموع می توان گفت که همکاری‌های ایران و اتریش با آهنگ مناسب و قابل قبولی در بخش‌های مختلف گسترش یافته است. از این رو با وجود چالش های جاری ناشی از تحریم‌های یکجانبه، غیرقانونی و غیرانسانی دولت آمریکا، نقش آفرینان همکاری های اقتصادی دو کشور با توجه به زمینه های متنوع همکاری، نهادینه شدن ابعاد مختلف روابط ایران و اتریش و افق گسترده ظرفیت ها و امکانات در روابط فیمابین، از امکان مدیریت مطلوب شرایط پیش رو و بهره برداری از فرصت های ایجاد شده برخوردارند.

رشد 280 درصدی صادرات ایران به اتریش

مولایی در ادامه اظهاراتش با اشاره به حجم همکاری های اقتصادی میان دو کشور گفت: مبادلات تجاری کشورمان و اتریش در سال های اخیر رشد منظمی را ثبت کرده و طی سالهای 2016 تا 2018 به ویژه صادرات جمهوری اسلامی ایران به اتریش با جهش قابل توجهی مواجه بوده است. در همین رهگذر، حجم مبادلات تجاری ایران و اتریش در سال 2018 به بیش از 725 میلیون یورو افزایش یافت که با رشدی حدود 60 درصد نسبت به سال قبل از آن مواجه شد. در همین سال صادرات ایران به اتریش رشدی معادل 283 درصد داشت و به بیش از 457 میلیون یورو بالغ رسید. در مجموع در این سال، تراز تجاری مبادلات تجاری دو کشور با ۱۸۹ میلیون یورو به نفع ایران مثبت بوده است.

وی ادامه داد: مناسبات تجاری دو کشور در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ نیز در مقایسه با سال های قبل رشد مناسبی را تجربه کرد. مجموع مبادلات تجاری دو کشور در سال ۲۰۱۶ بالغ بر ۳۷۸ میلیون و ۳۴۶ هزار یورو بود که در مقایسه با سال ۲۰۱۵ حدود ۲۶ درصد رشد را به ثبت رساند. نکته حائز اهمیت رشد ۶۶۴ درصدی صادرات ایران در سال ۲۰۱۶ بود که به سهم خود تحول مهمی در روابط دوجانبه به حساب می آمد. میزان صادرات ایران طی سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ حدود ۱۴ میلیون یورو بود که این رقم در سال ۲۰۱۶ به ۹۷ میلیون یورو رسید. 

 ماشین آلات ، مواد شیمیایی و محصولات فراوری  شده  در صدر واردات از اتریش

وی اضافه کرد: بیشترین صادرات کشورمان به اتریش مربوط به گروه کالایی سوخت و انرژی،مواد خام و مواد غذایی و بیشترین صادرات اتریش به کشورمان نیز مربوط به گروه کالایی ماشین آلات ، مواد شیمیایی و محصولات فراوری شده است.

سفیر ایران در وین درپاسخ به این سوال که اتریش چه جایگاهی در میان کشورهای مختلف در همکاری های اقتصادی با ایران دارد، گفت: اتریش یکی از کشورهای پیشرفته و صنعتی اروپا به شمار می رود که با برخورداری از امتیازات و مزایای متنوع، شریک اقتصادی مهمی برای ایران با اروپا به شمار می‌آید. جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یکی از قدرتهای اقتصادی نوظهور منطقه و برخوردار از امتیازات و مزیت های متنوع اقتصادی و ژئوپولتیک، از جایگاه قابل توجهی در روابط خارجی اتریش و در میان شرکای بازرگانی این کشور در قیاس با برخی همسایگان ایران برخوردار است. از این رو ایران و اتریش با توجه به این مولفه ها بیش از پیش در مدار توجه یکدیگر قرار گرفته اند.

وی ادامه داد: سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتریش در این دوره گام های بلندی برای تمهید مقدمات تقویت، گسترش و نهادینه سازی روابط اقتصادی و همکاری های صنعتی ایران و اتریش برداشته است.  در پرتو رهیافت همه جانبه نگر به موازات تداوم زمینه‌های سنتی روابط اقتصادی دو کشور، تلاش‌های سودمند و موثری برای شناسایی عرصه‌های جدید همکاری فی‌مابین نیز صورت پذیرفت.

مولای در ادامه افزود: برگزاری همایش های عمومی و موضوعی متعدد در پایتخت ها و شهرهای مختلف دو کشور فرصت های مناسبی برای معرفی فرصت های موجود و شناساندن ظرفیت ها و امکانات همکاری اقتصادی ایجاد کرد. یکی از اقدامات موثر در این زمینه تقویت همکاری های بازرگانی دو کشور بود. برگزاری اجلاس روسای اتاق های بازرگانی همه استان های ایران در وین رویداد تجاری مهمی بود که به پیشبرد گفتگوهای تجاری دو بخش های خصوصی ایران و اتریش مدد رساند.

این دیپلمات کشورمان اضافه کرد: از سوی دیگر علاوه بر تداوم همکاری های سنتی، ورود به عرصه های جدید همکاری از جمله در زمینه هایی مانند بیمارستان سازی، بهداشت و درمان، دارو، صنایع، محیط زیست، انرژی های نو، مدیریت منابع آب و فناوری های نو، بنگاه های کوچک و متوسط و شرکت های نوپا فضاهای جدید و چشم اندازهای نویدبخشی در افق همکاری های اقتصادی دو کشور ترسیم نموده است. تحولات مثبت در همکاری های استانی ایران و اتریش نیز از دیگر دستاوردهای روابط فیمابین در سال های اخیر بوده است.

اعزام هیات تجاری به اتریش در آینده نزدیک

وی ادامه داد: همچنین حوزه گردشگری یکی از زمینه های مهم همکاری های اقتصادی، صنعتی و فرهنگی دو کشور ایران و اتریش را تشکیل می دهد. دومین نشست کارگروه همکاری های گردشگری دو کشور اخیرا در وین برگزار شد. اعزام هیات تجاری به اتریش در آینده نزدیک، برگزاری نشست های تعدادی دیگر از کارگروه ها در ماه های پیش رو و تلاش برای اجرایی نمودن تفاهمات انجام شده بین دو کشور در حوزه اقتصادی از جمله مواردی است که در دستور کار سفارت قرار دارد.

مولایی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به اینکه سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتریش همزمان به عنوان اکردیته نمایندگی ایران در اسلواک را هم  برعهده دارد، درباره چشم انداز روابط اقتصادی ایران و اسلواکی گفت: اسلواکی از کشورهای مهم اروپای مرکزی به شمار می آید که با برخورداری از موقعیت و امکانات متنوع و بهره مندی از جایگاه اقتصادی و صنعتی قابل توجه در این منطقه از اروپا اینک به یکی از طرف ها و شرکای همکاری مهم جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است. در دوره پس از برجام یکی از پرتحرک ترین و پویاترین فصل های همکاری اقتصادی در تاریخ مناسبات ایران و اسلواکی آغاز شد.

وی ادامه داد: در این عرصه امضای اسناد سپایه یعنی موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و موافقتنامه تشویق سرمایه گذاری، تمهید مقدمات برگزاری نشست کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و اسلواکی و برگزاری همایش های تجاری متعدد در شهرهای مختلف دو کشور زیرساخت لازم و چارچوب مناسبی برای پیشبرد همکاری های اقتصادی و صنعتی و تجاری دو کشور فراهم آورده است.

این دیپلمات ارشد کشورمان افزود: همکاری های استانی و تعاملات بخش های خصوصی و اتاق های بازرگانی نیز ازویژگی های برجسته روابط اقتصادی ایران و اسلواکی محسوب می شوند. افزایش قابل توجه حجم مبادلات تجاری بین ایران و اسلواکی نمود بارز این واقعیت است. حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال 2018 به بیش از 58 میلیون یورو یعنی بیش از دو برابر افزایش یافت و در همین مدت میزان صادرات ایران به اسلواکی با 274 درصد افزایش به بیش از 28 میلیون یورو و میزان واردات ایران از اسلواکی هم با 165درصد افزایش به بیش از 30 میلیون یورو رسید.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایران و اتریش روابط اقتصادی مناسبات تجاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۲۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدفگذاری تجارت ۷۰۰ میلیون دلاری بین ایران و تاجیکستان

سفیر تاجیکستان در ایران با اشاره به افزایش حجم مبادلات تجاری ۲ کشور گفت: حجم مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان سال قبل به ۲۷۰ میلیون دلار رسید و امسال به ۷۰۰ میلیون دلار هدف‌گذاری شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، نظام‌الدین زاهدی، ظهر امروز در نشست با استاندار بوشهر ظرفیت‌های مختلف این کشور را مورد بررسی قرار داد و اظهار داشت: تاجیکستان محصولات مختلف کشاورزی و صنعتی داد که ضمن تأمین نیاز داخلی برخی صادر می‌شود.

سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار تاجیکستان در جمهوری اسلامی ایران ، واردات فرش ماشینی از ایران را یکی از محصولات صادراتی ایران به این کشور نام برد و افزود: بازار خرما در کشور تاجیکستان از محصولات جمهوری اسلامی ایران است.

وی واردات محصولات پتروشیمی و لاستیکی را از ایران را از دیگر موارد اعلام و خاطرنشان کرد: حجم مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان در دولت سیزدهم افزایش یافت و در مجموع از 57 میلیون دلار در 5 سال قبل، در سال گذشته به 270 میلیون دلار رسید و هدف‌گذاری امسال 700 میلیون دلار است.

زاهدی با بیان اینکه قیمت ارز در این کشور ثابت است گفت: ارتباط ایران و تاجیکستان توسعه یافته و با اجرایی شدن، اسناد دوجانبه این روابط افزایش قابل توجهی می‌یابد.

راه‌اندازی نمایشگاه مشترک محصولات استان بوشهر با تاجیکستان

احمد محمدی‌زاده هم با اشاره به ظرفیت‌های مهم استان بوشهر اظهار داشت: این استان طولانی‌ترین مرز دریایی و ساحل با خلیج‌فارس دارد و با 5 کشور حاشیه خلیج‌فارس همسایه است.

وی تولید 74 درصد گاز مصرفی کشور، فعالیت 23 مجتمع پتروشیمی و تولید 50 درصد محصولات صنایع پتروشیمی را از دیگر ویژگی‌های استان بوشهر برشمرد و بیان کرد: 93 درصد نفت خام کشور از استان بوشهر صادر می‌شود و در کنار صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، ظرفیت‌های مهمی در عرصه تولیدات محصولات کشاورزی از جمله خرما، میگو وجود دارد.

استاندار بوشهر وجود 6 میلیون اصله نخل، تولید 20 درصد خرما کشور، 50 درصد محصول میگو پرورشی از دیگر توانمندی‌های استان برشمرد و بیان کرد: استان بوشهر دارای 16 بندر در بخش‌های مختلف است که ظرفیت قابل توجهی برای ایجاد انبار لجستیکی تاجیکستان برای معادلات تجاری با کشورهای جنوبی خلیج‌فارس دارد.

محمدی‌زاده بندر دیر را یکی از قطب‌های تجارت دریایی با کشور قطر نام برد و افزود: استان بوشهر با این ظرفیت‌ها آمادگی توسعه روابط با تاجیکستان دارد.

وی خواستار بررسی تعیین خواهرخواندگی‌ یکی از شهرهای استان بوشهر با یکی از شهرهای تاجیکستان شد و گفت: تاجیکستان می‌تواند در امر صادرات محصولات مختلف از استان بوشهر اقدام کند.

استاندار بوشهر همچنین خواستار راه‌اندازی نمایشگاه مشترک محصولات استان بوشهر با تاجیکستان و اعزام هیئت‌های تجاری دو کشور برای آشنایی با محصولات در امر توسعه مبادلات اقتصادی و تجاری شد.

محمدی‌زاده پیشنهاد کرد: باتوجه به اینکه تاجیکستان مرز دریایی ندارد از ظرفیت بنادر استان بوشهر در ساخت انبار پشتیبانی برای صادرات به کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس استفاده کنند.

تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی و تجاری ایران و تاجیکستان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر نیز با اشاره به تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی و تجاری ایران و تاجیکستان گفت: با تشکیل کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی، تجاری، فنی و صنعتی ایران و تاجیکستان فرصت مناسبی برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی، تجاری و تبادل تجارب با کشور تاجیکستان فراهم شده است.

علی باستین با اشاره به فراهم شدن ظرفیت سرمایه‌گذاری در استان بوشهر برای توسعه صنایع پتروشیمی برای سرمایه‌گذاران کشور تاجیکستان افزود: در استان بوشهر مواد مورد نیاز صنایع این کشور در عرصه پتروشیمی فراهم است.

وی قطب تولید محصولات پتروشیمی ایران را منطقه پارس جنوبی در عسلویه و کنگان دانست و تصریح کرد: مناطق ویژه اقتصادی در استان آمادگی همکاری برای سرمایه‌گذاری در عرصه ایجاد مجتمع‌های پتروشیمی و صنایع پایین دستی است.

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • امضای توافق‌نامه اقتصادی و فرهنگی میان کره شمالی و بلاروس 
  • جلسه هم اندیشی بازگردانی اتباع در شهرستان بهارستان
  • عراق؛ شریک تجاری همیشگی ایران/ پیش بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات
  • روابط اقتصادی و تجاری استان بوشهر با ازبکستان توسعه یابد
  • مبادلات تجاری ایران و ازبکستان افزایش می‌یابد
  • کمیسیون مشترک اقتصادی و تجاری ایران و تاجیکستان تشکیل شد
  • هدفگذاری تجارت ۷۰۰ میلیون دلاری بین ایران و تاجیکستان
  • جهش واردات برخی کشور‌های اروپایی از ایران در نخستین ماه ۲۰۲۴
  • انعقاد تفاهمنامه همکاری میان اتاق بازرگانی ایران و آلمان
  • صفر شدن تعرفه صادرات محصولات ایران به روسیه