Web Analytics Made Easy - Statcounter

"آنوبانی‌نی" از قدیمی ترین نقش برجسته های تاریخی جهان با 4800 سال قدمت، سالهاست در حیاط مدرسه ای دخترانه محصور مانده است. اسارت این اثر تاریخی ارزشمند در این مدرسه کوچک غربتی عجیب را برایش رقم زده، چرا که در زمانه ای که برای بناهای صدساله هم هیاهوهای آنچنانی می شود، این اثر به اندازه قدمت و ارزشش دیده نشده و کسی برای نجاتش قدمی جدی بر نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاه گاهی هم که گردشگری گذرش به این اثر باستانی تقریبا ناشناخته می افتد، کتیبه ای می‌بیند که غبار زمان چهره اش را مخدوش کرده و نمی‌تواند  آن را هم از نزدیک ببیند. شاید آن هنگام تنها سری به نشانه تاسف و حسرت تکان دهد برای مهجوریت یکی از مهمترین میراث‌های بجامانده از تاریخ بشریت.

مظفر غلامی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرپلذهاب درباره آخرین اقدامات برای رهایی این اثر تاریخی از بند دیوارهای مدرسه 17 شهریور اظهارکرد: از حدود شش سال پیش تاکنون رایزنی هایی را با آموزش و پرورش داشته ایم تا بتوانیم با تملک مدرسه، اثر باستانی آنوبانی نی را از محصور بودن نجات دهیم.

وی افزود: طی این مدت مسئولان آموزش و پرورش بارها اعلام کردند که چون فضای آموزشی چندانی نداریم نمی توانیم اقدام به تخلیه این مدرسه کرده و آن را به میراث فرهنگی تحویل دهیم.

رئیس میراث فرهنگی سرپل ذهاب ادامه داد: وقوع زلزله بزرگ سال 96 و بازسازی های پس از آن زمینه ای فراهم کرد تا تعداد مدارس بیشتری نسبت به قبل در سطح شهر سرپلذهاب ساخته شود، بنابراین از مسئولان آموزش پرورش خواستیم تا از ظرفیت مدارس تازه احداث شده استفاده کرده و این مدرسه را تخلیه کنند.

وی بابیان اینکه در مذاکرات اخیر با مسئولان آموزش و پرورش روزنه های امیدی بوجود آمده، عنوان کرد: درصورتی که بتوانیم موافقت قطعی آموزش و پرورش را بگیری، پرونده تملک این مدرسه را که از قبل آماده کرده ایم به سازمان ارسال خواهیم کرد تا سریعا  محوطه سازی اطراف اثر را آغاز کنیم.

غلامی یادآورشد: باتملک این مدرسه و محوطه سازی اطراف آنوبانی‌نی، می توانیم سالانه حداقل یک فصل کاوش را در محوطه  داشته باشیم و آن را به یک پایگاه باستان شناسی تبدیل کنیم تا بصورت جهانی معرفی شود.

وی در ادامه بابیان اینکه محصور بودن این اثر باستانی در داخل مدرسه باعث شده تا در سالیان گذشته نتوانیم اقدامات حفاظتی لازم را برای آن داشته باشیم، عنوان کرد: گردشگران بویژه گردشگران خارجی که از این اثر تاریخی دیدن می کنند از محصور بودن آن شاکی هستند و نمی توانند اثر را از نزدیک ببینند و یا از آن عکس تهیه کنند.

در نقش برجسته آنوبانی‌نی، تصویر الهه نشاط  و عشق به همراه پادشاه لولوبیان و 9 اسیر جنگی حک شده است./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۳۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از کتاب منظومه فکری رهبر معظم انقلاب در مدرسه علمیه مروی

مراسم رونمایی از کتاب «منظومه فکری رهبر معظم انقلاب در موضوع آموزش و پرورش» روز سه شنبه ۲۸ فروردین ماه سال ۱۴۰۳، با حضور رضامراد صحرایی وزیر محترم آموزش و پرورش و اعضای کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در حوزه علمیه مروی برگزار می‌شود.

در این کتاب اندیشه رهبر انقلاب در خصوص آموزش و پرورش به صورت منظومه‌ای محور بندی، دسته بندی شده و جامع، مورد نظر قرار گرفته است و اگر کسی بخواهد اندیشه ایشان را در خصوص جایگاه آموزش و پرورش، بایدها و نبایدهای آموزشی و پرورش، الزامات تحول بنیادین، الزامات محتوای کتب درسی، نظام الگویی، منزلت معلم، کارکرد معلم، الزامات معیشت معلم و… را به صورت یک کل منسجم و ساختار مند مورد نظر و مداقه قرار دهد مطالعه کتاب پیش رو به وی توصیه می‌شود.

کتاب که به قلم احمد نادری بوده و توسط انتشارات حوزه علمیه مروی به چاپ رسیده است به هشت فصل با عناوین، جایگاه و اهمیت آموزش و پرورش، الزامات آموزش و پرورش؛ بایدها، مشکلات نظام آموزشی فعلی، گفتمان رهبری؛ نظام الگویی، هویت معلم؛ معلم کیست؟، سند انحرافی ۲۰۳۰، ضرورت وجود معاونت پرورشی، الزامات محتوای کتب درسی؛ تقسیم شده و شامل تمام بیانات رهبر معظم انقلاب تا سال ۱۴۰۲ می‌باشد.

گفتنی است مراسم رونمایی از کتاب ساعت ۱۳ در سالن اجتماعات حوزه علمیه مروی واقع در خیابان ناصر خسرو، کوچه مروی، حوزه علمیه مروی ۲، با حضور اساتید، طلاب و مقامات ملی و کشوری برگزار می‌گردد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • اجرای آموزش «حداقل یک رشته ورزشی برای هر دانش آموز» در مدارس
  • دیدار مدیرکل آموزش و پرورش استان با مادر شهیدان یزدان
  • زمین چمن مصنوعی مدرسه ماندگار شهید چمران افتتاح شد
  • راه‌اندازی مدرسه مجازی در راستای کاهش تنوع مدارس بزرگسالان
  • مدرسه مجازی آموزش‌و‌پرورش در راستای کاهش تنوع مدارس بزرگسالان راه‌اندازی می‌شود
  • تدوین طرح مدرسه مجازی در راستای کاهش تنوع مدارس
  • مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور صادر شد
  • معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش: مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان صادر شد
  • کهگیلویه و بویراحمد، پیشرو در اجرای طرح‌های قرارگاه عدالت تربیتی 
  • رونمایی از کتاب منظومه فکری رهبر معظم انقلاب در مدرسه علمیه مروی