Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-03-29@08:20:33 GMT

رتبه ایران در کشاورزی ارگانیک

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۸۹۹۴۳

به گزارش فارس از شهرستان ساری، علی اکبر مویدی بعد از ظهر امروز در مراسم مزرعه ملی ترویج و توسعه کشاورزی که در روستای بایع‌کلا شهرستان نکا برگزار شد اظهار کرد: یکی از برنامه‌های محوری وزارت جهاد کشاورزی توجه به امنیت غذایی و تضمین سلامت و کیفیت غذایی است.

وی با بیان اینکه در 172 کشور دنیا فعالیت کشاورزی ارگانیک در حال انجام است اما در 82 کشور برنامه‌ریزی مقررات ارگانیک وجود دارد، گفت: اقیانوسیه با 17.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میلیون هکتار، اروپا با 11.5 میلیون هکتار و آمریکا لاتین با هفت میلیون هکتار به ترتیب دارای مزارع ارگانیک محصولات کشاورزی هستند.

رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: ایران با 34 هزار هکتار در منابع طبیعی و محصولات زراعی تولید محصول کشاورزی ارگانیک دارد.

مویدی اضافه کرد: با توجه به تنوع اقلیمی که در کشور ما وجود دارد شرایط برای کشاورزی ارگانیک فراهم است.

وی خاطرنشان کرد: کشور ایران رتبه 85 را در کشاورزی ارگانیک دارد که اگر 10 درصد کشاورزی به سمت ارگانیک پیش رود به رتبه 12 ارتقاء پیدا خواهیم کرد.

ارزش افزوده در کشاورزی مدنظر باشد

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران نیز افزود: مازندران در عرصه‌های مختلف دارای ظرفیت‌های متعددی از جمله تولید محصولات کشاورزی با کیفیت بالا است که بر کسی پوشیده نیست .

حسن خیریانپور با بیان اینکه اگر خواهان این هستیم در کشاورزی سودآور و تامین‌کننده محصولات باشیم باید ارزش افزوده بالایی داشته باشیم تا کار کشاورزی برای کشاورزان مقرون به صرفه باشد، افزود: تولید محصول ارگانیک یکی از مباحث رسیدن به ارزش افزوده است .

وی با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی باید هلدینگ و سرمایه‌گذاری شکل گیرد و پایانه‌های صادراتی سریعتر راه‌اندازی شود، اضافه کرد: در استان مازندران پایانه‌های صادراتی برنج، بسته‌بندی محصولات کشاورزی، گل و گیاه و ماهیان خاویاری در حال احداث است.

خیریانپور بیان کرد: سه میز تخصصی صادرات مرکبات و کیوی، لبنیات و ماهیان خاویاری در مازندران در دست اقدام است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۹۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط سازمان غذاودارو برای صادرات محصولات کشاورزی

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، به اقدامات و برنامه‌های سازمان غذا و دارو در حوزه غذا و صادرات محصولات خام کشاورزی اشاره کرد و گفت: طرح غنی‌سازی نان با آهن و اسید فولیک را توانستیم اجرا کنیم و همه شرکت‌های تولید کننده آرد، غنی‌سازی آرد را با آهن و اسید فولیک انجام می‌دهند.

وی افزود: در تداوم طرح غنی سازی شیر با ویتامین D موفق شدیم مراحل اولیه غنی سازی آرد با ویتامین D را شروع کنیم، چون قوت قالب مردم ما نان است و بیشترین مصرف در کالاهای اساسی هم گندم است.

محمدی ادامه داد: یکی از اقدامات بزرگ ما در سال گذشته، توسعه پایش سموم در مواد غذایی است که ما هر سال این کار را انجام می‌دهیم و سال ۱۴۰۲ بسیار بیشتر انجام دادیم و اقلامی که آلودگی با آفت کش‌ها، سموم و نیترات را دارند، شناسایی می‌کنیم.

وی افزود: بالغ بر ۵۰۰ آزمایشگاه در سراسر کشور داریم که ۵۳ آزمایشگاه مربوط به وزارت بهداشت است، دانشگاه‌های علوم پزشکی و آزمایشگاه مرجع که این آلودگی‌ها را اندازه‌گیری می‌کند. مثلاً برای پسته یکی از شاخص‌هایی که همه کشورها از ما می‌خواهند، آلفاتوکسین پسته است و سه آزمایشگاه در تهران، رفسنجان و کرمان توسط اتحادیه اروپا تأیید شده است.

محمدی در ارتباط با آلفاتوکسین، گفت: با توجه به مشکلاتی که برای صادرات به وجود آمد تاکید شد که همه محصولات خام کشاورزی مشمول آزمایش شوند، یعنی موقع صادرات ما شاخص مورد تأیید کشور مقصد را می‌گیریم.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۸ هزار شاخص را تدوین و کتابچه آن را در اختیار همه دستگاه‌های ذی‌ربط قرار دادیم که بومی‌سازی شده است. یعنی بر اساس میزان مصرف همه محصولات خام کشاورزی؛ مثل ذرت، فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی، هویج و…، در کشور ما این میزان مشخص است. حالا اگر بخواهیم این محصولات را صادر کنیم، سطح شاخص را باید کشور مقصد به ما بدهد، یعنی مقصد صادراتی اعلام می‌کند که سطح آرسنیک برنج مورد قبول من مثلاً ۲۵۰ است، در کشور ما این سطح بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ است. ما بر اساس استاندارد آن کشور اگر سختگیرانه‌تر باشد به صادر کننده‌ها اعلام می‌کنیم که مقصد صادراتی شما تا این سطح را قبول می‌کند بیش از این سطح ما غیر منطبق اعلام می‌کنیم؛ در نتیجه اجازه صادرات نمی‌دهیم، به همین دلیل ما در رابطه با پسته و محصولات خام کشاورزی، تا زمانی که جواب آزمایش مشخص نشود اجازه صادرات نمی‌دهیم، طبیعتاً به مواردی اجازه صادرات می‌دهیم که منطبق باشند.

کد خبر 6063231 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • رشد ۱۵ درصدی صادرات محصولات شیلاتی
  • شناسنامه دار شدن بیش از ۱۴ هزار هکتار از باغ‌های مازندران
  • ۱۴ هزار هکتار باغ مازندران شناسنامه‌دار شد
  • ۱۴ هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه دار شد
  • کشاورزی ارگانیک؛ مفید یا مضر؟
  • افزایش ۲۵ درصدی جوجه‌ریزی در مازندران
  • صادرات محصولات کشاورزی از مازندران رشد ۱۰ برابری داشته است
  • شرط سازمان غذاودارو برای صادرات محصولات کشاورزی
  • رونق گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در گلستان
  • تعریف ۵ رویکرد جهاد کشاورزی مازندران برای تحقق شعار سال