Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی قوه قضائیه می گوید احتمالا حکم شعبه اصفهان دیوان رد می شود فرارو- پس از چند روز بحث و جدل در فضای رسانه‌ای در پی حکم یک شعبه دیوان عدالت مبنی بر الزام پلیس درباره صدور گواهینامه موتور برای یک زن، امروز معاون فرهنگی قوه قضائیه در این باره واکنش نشان داد و گفت: «موتور سواری هیچ اشکال شرعی ندارد، اما از منظر عفاف و حجاب، سوار شدن بر موتور ممکن است باعث شود تا حجاب خانم‌ها کمتر رعایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
به گزارش فرارو، حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی افزود: "در فرهنگ اسلام، سوار زین شدن برای بانوان مکروه است، اما حرام نیست. از طرف دیگر به زنان دستور داده شده کاملا با عفاف و حجاب در صحنه اجتماع ظاهر شوند."
او درباره صدور گواهینامه رانندگی موتور برای زنان گفت: «در ماده بیستم قانون تخلفات راهنمایی و رانندگی ذکر شده قوانینی که برای خودرو‌های سواری وجود دارد در خصوص موتورسواران نیز صدق می‌کند، اما این ماده، تبصره‌ای دارد که راهنمایی و رانندگی موظف است تنها برای مردان گواهینامه رانندگی موتور را صادر کند لذا بر اساس این قانون صدور گواهینامه برای غیر مردان جایز نیست.»
او درباره حکمی که برای زن اصفهانی توسط یک شعبه دیوان صادر شده است گفت: «به احتمال قوی این حکم در تجدیدنظر رد خواهد شد. همچنان که مشابه این رای هم قبلا در دیوان صادر شده و به طور قطعی هم رد شده است. راهنمایی و رانندگی هم بر اساس این قانون نمی‌تواند گواهینامه صادر کند. اما اگر بعد‌ها قانون تغییر کرد یا اصلاح شد، ایرادی ندارد. دولت وظیفه دارد تا شرایط سهل برای بانوان را ایجاد کند.»
او از انتشار این حکم در رسانه‌ها انتقاد کرد و گفت که این اقدام موجب "التهاب در افکار عمومی" می‌شود.
اوایل هفته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه دیوان عدالت اداری حکم داده است "پلیس باید برای زنان گواهینامه موتور صادر کند. " خبری که از همان ابتدا ابهام زیادی داشت و با گذشت زمان ابعادش روشنتر شد.
اول اینکه این حکم یکی از شعبه‌های دیوان بوده و حکم غیر قطعی و قابل اعتراض است. دوم اینکه پلیس به این حکم اعتراض کرده است.
معاونت اجتماعی پلیس راهور درخصوص رای شعبه ۳۱ دیوان عدالت اداری اطلاعیه‌ای صادر کرد و از درخواست تجدیدنظر درباره این حکم خبر داد. در این اطلاعیه آمده است: «به استناد تبصره ماده۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب سال ۱۳۸۹، صدور گواهینامه رانندگی موتورسیکلت برای مردان بر عهده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است.»
در ادامه این اطلاعیه آمده است: "رای بدوی شعبه۳۱ دیوان عدالت اداری صرفا برای شاکیه محترم صادر شده و طبق ماده۶۰ قانون دیوان عدالت اداری قابل تسری به عموم نیست و به عبارتی دیگر رای صادره جنبه فردی دارد." این اطلاعیه می‌افزاید: "با توجه به وجود رای متناقض در این مورد از شعبه دیگر در دیوان عدالت اداری، نسبت به رای صادره تجدیدنظرخواهی شده تا مطابق با موازین و قوانین بررسی‌های لازم قانونی معمول گردد."   سه دختر موتور سوار اصفهانی که شکایت به نام یکی از آنها ثبت شده است ویدئویی منتشر کرده اند   در همین حال سه دختر موتور سوار اصفهانی که خواستار دریافت گواهینامه شده اند و شکایت به نام یکی از آن‌ها ثبت شده با انتشار ویدئویی از روند پرونده خود گفته و امیدوارند که در تجدید نظر حکم رد نشود و پلیس ملزم به صدور گواهینامه برای زنان شود.
این دختران می‌گویند چند سال است که به دنبال گرفتن گواهینامه موتورسیکلت‌اند. آن‌ها معتقدند استفاده از وسیله نقلیه‌ای مثل موتورسیکلت به طور قانونی باید برای همه مردم جامعه امکان پذیر باشد.
در همین رابطه فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی از نیروی انتظامی دعوت کرد در جلسه‌ای با نمایندگان زن مجلس موضوع صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان و خلأ‌های قانونی آن را مورد بررسی قرار دهد.
از سوی دیگر محمد کاظمی نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «موتورسواری زنان مثل دوچرخه‌سواری منع شرعی و قانونی ندارد»، گفت: "ما وظیفه داریم قید‌و‌بندی را که نه شرعی و نه قانونی است از مسائل فرهنگی و اجتماعی برداریم. " زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران نیز از پلیس خواست تا شرایط صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان را فراهم کند.
بحث صدور گواهینامه برای زنان در فضای مجازی نیز پس از این ماجرا به بحثی داغ تبدیل شد. کاربری نوشت: «حالا درسته قانون عمومی منتشر نشده، اما می‌فرمایند که یکی چراغ روشن ز هزار مرده بهتر».   برخی کاربران از پلیس انتقاد کرده اند که چرا به این حکم اعتراض کرده است.
برخی کاربران نیز به خاصیت‌های اقتصادی این طرح برای زنان پرداخته اند. کاربری البته به طنز نوشته است: «از فردا شاهد پیک موتوری‌های خانم خواهیم بود». یا فردی دیگری معتقد است: «موتورسواری زنان به معنی حمایت از زنان سرپرست خانواره تا با سرمایه کم بتونن زندگیشون رو بچرخونن.»
کاربری رای شعبه اصفهان دیوان عدالت را امیدوارانه می‌داند و گفته است: «در میان این همه خبر ناامیدکننده برای جامعه زنان، این خبر امیدوارکننده را باید غنیمت شمرد. نباید با زنان با تهدید و تحدید برخورد کرد.»   اما عده‌ای نیز با رویکرد‌های مختلف آن را نقد کرده اند. فردی معتقد است: «از نظر فمنیست‌ها حقوق زن یعنی اینکه او بتواند پیک‌موتوری شود و در سرما و گرما با موتور در خیابان‌ها به دنبال روزی برود». کاربری دیگر هم با اشاره به اینکه این موضوع هم در مخالفت با این حکم نوشت: «من به گواهینامه برای خانوما خوش‌بین نیستم، تو شهری که زنانش برای دوچرخه‌سواری با مشکل روبه‌روان و به رسمیت شناخته نمیشن و حتی تو کمپین‌های مسئولان هم جا نمیگیرن، توقع موتورسواری نمیشه داشت!»

موتور سواری زنان هر چند وقت یکبار حواشی در جامعه ایجاد می‌کند. بیشتر این حواشی به نحوه برخورد پلیس موتوسواران زن باز می‌گردد.   ویدئو برخور پلیس با بهناز شفیعی یکی از برخورد‌های جنجالی پلیس با موتورسواران زن اتفاقا با قهرمان موتورسواری زنان بود. به تازگی ویدئویی از مواجهه بهناز شفیعی قهرمان موتورکراس با یک پلیس بحث برانگیز شد. در این ویدئو پلیس به او می گوید که حق موتورسواری ندارد، اما شفیعی می‌گوید موتورش پلاک و بیمه دارد و او همه قوانین را رعایت کرده است.
او همچنین گواهینامه بین‌المللی‌اش را نشان می‌دهد و می‌گوید هرچند این گواهی را از آمریکا دریافت کرده، اما پرچم ایران هم به‌عنوان کشوری که این گواهی را قبول دارد در آن ثبت شده، اما پاسخ پلیس به او این است که گواهینامه‌اش، گواهینامه‌ای نیست که بتواند با آن در شهر سوار موتور شود و این گواهینامه برای استفاده در پیست است. پلیس حاضر در این فیلم می‌گوید: «در ایران خانم‌ها نمی‌توانند با موتور در شهر تردد کنند و هیچ خانمی گواهینامه ندارد.»

بهناز شفیعی درباره این ویدوئو می گوید: "این فیلم در حقیقت بخشی از مستند «رالی ایرانی» است که درباره سختی‌های زندگی و کار موتورسواران زن ساخته می‌شود و قرار است در هفت روز به‌طور مستند از زندگی من فیلمبرداری شود."

او افزود: «به این ترتیب آن اتفاق که می‌بینید واقعی است و دوستان مستندساز از فاصله دور مشغول فیلمبرداری هستند. پلیس هم واقعی است و هرچه می‌بینید و می‌شنوید اتفاقی است که افتاده است.»

 

منبع: فرارو

کلیدواژه: جامعه موتورسواری زنان قوه قضائیه پلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۰۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶.۵ میلیون موتورسوار بدون گواهینامه رانندگی می کنند/ فقط با ۵۷۰ هزار تومان گواهینامه بگیرید

سرهنگ احمد کرمی اسد با اشاره به روند صدور یک روزه گواهینامه از سوی پلیس راهور گفت: بر اساس شرایط موجود در کشور، ما تصمیم گرفتیم فرایند صدور گواهینامه موتورسیکلت را تسهیل ببخشیم و در واقع مقرر شد گواهینامه‌های موتورسیکلت طی مدت یک روزه صادر شود. این گواهینامه بر اساس مصوبه هیئت وزیران صادر می‌شود و فرآیند خاصی دارد، از جمله اینکه فرد باید در دوره های آموزشی ثبت نام و شرکت کند.پس از گذراندن دوره، افراد باید در آزمون شرکت کنند، در واقع اینطور نیست که برخی تصور کنند حتما در عرض یک روز گواهینامه دریافت می‌کنند، بلکه افراد باید آموزش‌ها را به درستی فرا گرفته و در آزمون‌ها نیز نمره لازم را اخذ کنند.

رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور فراجا ادامه داد: در بررسی‌های پلیس مشخص شد که بالغ بر شش و نیم میلیون موتورسیکلت سوار در کشور ما، فاقد گواهینامه هستند و هنگامی که از سوی پلیس مورد سوال قرار می‌گیرند؛ مدرکی برای ارائه پلیس ندارند. به همین دلیل نیز از تیر سال گذشته طرح صدور یک روزه گواهینامه موتورسیکلت به صورت آزمایشی اجرا شد و مشکلات آن به مرور زمان رفع شد و در حال حاضر نیز درحال اجراست.

وی با اشاره به اینکه این طرح مختص افرادی است که موتورسیکلت دارند اما گواهینامه ندارند؛ افزود: سایر افراد بدون موتورسیکلت نمی‌توانند در این طرح شرکت کنند و باید در ۲۱۰ مرکز آموزشی سراسر کشور ثبت نام کنند. اما اگر موتورسیکلت به نام پدر خانواده باشد؛ فرزند می‌تواند در این طرح شرکت کند.

رئیس مرکز صدور گواهینامه ادامه داد: متقاضیان دارای شرایط می‌توانند با مراجعه به سایت «آموزشگاه موتورسیکلت ایرانیان» به صورت خود معرف در این سامانه آن ثبت نام کنند و احراز هویت به صورت سیستمی انجام می شود. سپس افراد باید مدارک و مشخصات موتورسیکلت را وارد کنند. پس از انجام تمام مراحل، پیامکی برای متقاضی ارسال می‌شود مبنی بر اینکه تا ۲۴ ساعت آینده پلیس، به آن ها شرایط را اطلاع خواهد داد.

کرمی گفت: همکاران ما اصالت موتورسیکلت را می‌سنجند و پس از تائید این مدارک، به متاقضی بار دیگر پیامک برایش ارسال می‌شود که شما مراحل را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اید و اکنون باید هزینه این گواهینامه را پرداخت کنید.

وی با اشاره به هزینه‌های دریافت گواهینامه افزود: هزینه های آموزش، آزمون و صدور گواهینامه نزدیک به دو میلیون تومان بود اما این رقم به صورت استانی اعلام می‌شد و هر استان با سایر استان ها متفاوت است اما در این طرح ما تنها ۵۷۰ هزار تومان دریافت می‌کنیم و این رقم متغییر نیست.

رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور فراجا ادامه داد: پس از پرداخت هزینه، فرد نسبت به موقعیت مکانی خود، در یک آموزشگاه برای شرکت در دوره آموزشی شرکت می‌کند. ما در کشور ۲۱۰ آموزشگاه آموزش موتورسیکلت داریم که از این تعداد بالغ بر ۱۸۰ مرکز در این طرح شرکت کرده‌اند.

وی افزود: زمانی که فرد برای شرکت در دوره آموزشی به آموزشگاه مراجعه می‌کند؛ پزشک نیز در محل حضور دارد و اگر سلامتی فرد تائید شود؛ در آموزش ها شرکت می‌کند، در واقع ما تمام مراحلی را که در گذشته طی چندین روز به طول می‌انجامید در یک روز و در یک مجموعه جمع‌آوری کرده‌ایم.

رئیس مرکز صدور گواهینامه با بیان اینکه افرادی که در این طرح شرکت می کند مهارت کافی درباره راندن موتورسیکلت را دارند؛ ادامه داد: آموزش ها نیز بر اساس توانایی‌های فردی است؛ اگر فرد توانایی کامل داشته باشد؛ کفایت آموزشی صادر می شود و فرد برای آزمون به افسر آزمون معرفی می‌شود. اگر فرد نیاز به آموزش بیشتر داشته باشد باید در دوره های آموزشی شرکت کند.

کرمی با اشاره به نوع آزمون ها ادامه داد: آزمون آئین نامه در این طرح شفاهی است تا سرعت بالاتری داشته باشد. همچنین در صورت قبولی در آزمون آئین نامه، فرد برای آزمون عملی اقدام می‌کند و در نهایت می‌تواند یک روزه گواهینامه موتورسیکلت بگیرد. در نهایت نیز ۲۴ ساعت بعد از قبولی در آزمون اطلاعات برای پلیس ارسال شده و در کمترین زمان گواهینامه برای فرد متقاضی چاپ و ارسال می شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • طرح گواهینامه آسان موتورسیکلت همچنان ادامه دارد
  • ۶.۵ میلیون موتورسوار گواهینامه ندارند
  • استمرار طرح صدور گواهینامه یک روزه موتورسیکلت
  • یک روزه گواهینامه موتور بگیرید!
  • طرح گواهینامه آسان موتورسیکلت همچنان ادامه دارد/ ۶.۵ میلیون موتورسوار گواهینامه ندارند
  • ۶.۵ میلیون موتورسوار بدون گواهینامه رانندگی می کنند/ فقط با ۵۷۰ هزار تومان گواهینامه بگیرید
  • فوت یک کودک در پی موتورسواری نوجوان ۱۳ ساله
  • موتورسواری مرگبار نوجوان ۱۳ ساله در اصفهان / مرگ کودک ۶ ساله
  • کودک ۶ ساله در تصادف موتور و پیکان در برخوار جان باخت
  • جزییات جدید صدور گواهینامه رانندگی در سال ۱۴۰۳