Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-19@19:25:20 GMT

۱۱ میلیون جوان کشور در شرف ازدواج هستند

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۹۰۷۵۵

۱۱ میلیون جوان کشور در شرف ازدواج هستند

دکترسید حامد برکاتی روز چهارشنبه در همایش آموزش هنگام ازدواج در زنجان افزود: افراد در انتظار ازدواج در کشور به مرور زمان کاهش یافته است و در این میان جوانان دهه شصتی به مرور کم شده و به سنین میانسالی پا می گذارند و در واقع دیگر در انتظار ازدواج نیستند و از طرفی تجرد مطلق بخصوص در میان دختران بسیار افزایش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: سال ۱۳۸۹ بیشترین میزان ازدواج به تعداد  ۸۹۱ هزار و ۵۷۰ هزار ازدواج در کشور به ثبت رسید که این میزان در زمان حاضر ۴۰ درصد کاهش یافته است که این موضوع به این دلیل است که تسهیلاتی برای  ازدواج انجام نشده  است که این یک معضل بزرگ فرهنگی در جامعه محسوب می شود و باید نهادهای فرهنگی در این زمینه ورود پیدا کنند.
این مسئول، نقش صدا و سیما و رسانه های گروهی را در تشوق مردم به فرزند آوری و ازدواج و فرهنگی سازی در این زمینه بسیار مهم و اثرگذار عنوان کرد.

وی ادامه داد: جمعیت افراد صفر تا ۱۴ سال  کشور به ۲۵ درصد رسیده که در حوزه ازدواج جوانان، با مشکل جمعیت و فرزندآوری مواجه هستیم و جمعیت، در سال ۹۵ ، ۱.۲۴ درصد و در سال ۹۰ نیز ۱.۲۹ درصد اعلام شده است.

وی اظهار داشت: سالمندی  به بالای ۶۵ سال اطلاق می شود و در این میان نرخ سالمندی در سال ۹۵ به ۲.۲ درصد رسیده اما اکنون این رقم حدود ۱۰ درصد است و  برآورد نشان می دهد این عدد در سال‌های آتی به بالای ۳۰ برسد که تمهیدات لازم نیز باید اتخاذ شود.  

این مسئول ادامه داد: امروز مهمترین بحث جمعیتی ازدواج و فرزند آوری است که در این ۲ حوزه نتوانستیم به خوبی کار کنیم و با نگاهی به رشد جمعیتی و سیاستهای فرزند آوری در اوایل انقلاب اسلامی، رشد سه ونیم درصدی وجود داشت که و اکنون این رقم به ۲.۱ درصد رسیده است.

به گفته برکاتی این عدد به مرور کمتر هم خواهد شد، هر چند رشد جمعیت تا ۳۰ سال آینده منفی نخواهد شد اما چالشهایی به این جهت در انتظار است.

۹۶۴۶/۶۰۸۵

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف ازدواج انقلاب اسلامی جامعه صدا و سیما قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۰۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی تصمیم‌گیری مالی در سال‌های اول ازدواج

تصمیم‌گیری مالی در سال‌های اول ازدواج نقش مهمی در رفاه سال‌های آتی دارد. زوج‌های جوان این فرصت را دارند با تصمیمی که در مورد مسایل مالی در سال‌های اول ازدواج می‌گیرند، سالیان سال از رفاه مالی بهره‌مند شوند.

مسایل مالی، وجه مشترک زوج‌ها در تمام سال‌ها خواهد بود بنابراین لازم است هریک از طرفین از همان ابتدا با یکدیگر صادق بوده، در مورد مسائل مالی همفکری نموده و متحد عمل کنند. برای رسیدن به هدفی مشترک، آینده‌ای روشن و پرهیز از جر و بحث‌های مالی که در بعضی خانواده‌ها دیده می‌شود، موارد زیر را رعایت کنید.

۱ - برای زندگی مشترک خود هدف گذاری کنید

اصولا هزینه‌کرد منابع مالی بدون داشتن برنامه و به تبع آن استراتژی، روز به روز دستیابی شما به یک زندگی آرام در حوزه اقتصاد را به تعویق می‌اندازد. 

گام اول رسیدن به یک آینده روشن مالی، ترسیم آن و نوشتن اهداف اقتصادی است. هدف گذاری اقتصادی به معنای نوشتن رویا‌های اقتصادی نیست بلکه تعیین گام‌های مختلف برای رسیدن به اهداف متناسب با امکانات موجود و در دسترس است. 

۲- استراتژی رسیدن به اهداف خود را تعیین کنید

شاید گام اول در این حوزه علاوه بر شناخت دقیق فرصت‌ها و محیط اطراف، مشورت با افراد موفق و متخصصین این حوزه است.

در بسیاری از مواقع علت ناکامی ما در اهداف اقتصادی آشنا نبودن ما با مسیری است که باید برای رسیدن به مقصد طی کنیم. مشاوران نقش مهمی در ترسیم این مسیر می‌توانند ایفا کنند.

۳- بین نیاز‌های ضروری و غیر ضروری خانواده خود تفکیک کنید

متناسب با جوانی و روحیه نشاط و تفریح ممکن است زوج‌های جوان در برنامه زندگی خود تفکیکی بین مخارج ضروری و غیر ضروری نداشته باشند.

بی توجهی به این موضوع رفته رفته مخارج ضروری و غیر ضروری شما را ادغام می‌کند و سبد پس انداز و سرمایه گذاری شما را کوچک می‌کند.

البته تفکیک آنها الزاما به معنای عدم استفاده کالا‌های غیرضرور نیست بلکه هدف اصلی از این اقدام، تنظیم مصرف کالا‌ها متناسب با هدف گذاری اقتصادی - مالی زندگی است.

۴- در مسائل مالی شفاف باشید

خیلی از زوج‌های جوان به دلیل صادق نبودن طرف مقابل، در مورد مسایل مالی دچار مشکل می‌شوند. بعضی وقت‌ها یکی از طرفین بدهی‌ها یا مخارج خود را از دیگری پنهان می‌کند. 

خرج کردن پا به پای دیگران، اکثرا منجر به بدهی شده یا حداقل آن است که زوجین نمی‌توانند پس‌انداز کنند. درآمد و هزینه باید بر اساس نیاز زوج‌ها باشد نه بر حسب عادات دیگران.

این پنهان‌کاری، زمینه‌ساز مشکلات برای طرف مقابل بوده، او نمی‌تواند مخارج یا میزان سرمایه را به طور صحیح برآورد و از نظر مالی برنامه‌ریزی کند.
 

۵- حساب درآمد و مخارج را به صورت مکتوب داشته باشید 

زوج‌های جوان باید حساب درآمد خود را داشته باشند و با برنامه‌ریزی، بیش از آن خرج نکنند. برنامه‌ریزی شامل پس‌انداز مقداری از پول و سرمایه‌گذاری برای دوران بازنشستگی است.

حساب و کتاب به هر کدام از آنها اطمینان می‌دهد که با توجه به میزان درآمد، مخارج و روش زندگی و با توجه به موقعیت مالی فعلی در سطح یکسانی هستند.

این باعث می‌شود هر طرف مشکلات مالی دیگری را پذیرفته و در مورد درآمد و مخارج به توافق برسند.

نوشتن در کاغذ یا استفاده از نرم افزار‌های حسابدار شخصی یکی از متداول‌ترین راه‌هایی است که امروزه طرفداران زیادی دارد و دورنمای خوبی از هزینه‌های احتمالی شما در آینده به شما می‌دهد.

۶- سعی کنید خود را با دیگران مقایسه نکنید

بسیاری از زوج‌های جوان نمی‌توانند پس‌انداز کنند و بیش از حد هزینه می‌کنند. خرج کردن پا به پای دیگران، اکثرا منجر به بدهی شده یا حداقل آن است که زوجین نمی‌توانند پس‌انداز کنند. درآمد و هزینه باید بر اساس نیاز زوج‌ها باشد نه بر حسب عادات دیگران.

۷- با دید بلندمدت سرمایه‌گذاری کنید 

صرف پس انداز و نگهداری پول در شرایط فعلی اقتصادی -که تورم ارزش پول را کاهش می‌دهد - کمترین کار سرمایه گذاری آن جهت حفظ ارزش پول است.

سرمایه گذاری در بورس، شروع یک کسب وکار خانگی، قراردادن پول در صندوق‌های سرمایه‌گذاری، عضویت در تعاونی و ... کمترین کار‌هایی است که می‌تواند جلوی کاهش ارزش سرمایه شما را بگیرد.

۸- برای بالا بردن سواد مالی خانواده خود برنامه داشته باشید

عمده مشکل فعلی اقتصادی مردم، کم بودن سواد اقتصادی آنهاست. برای این که بتوانید هوشمندانه اقتصاد خانواده خود را جلو ببرید حتما برای آموزش سواد اقتصادی خود برنامه داشته باشید.

منبع: تبیان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • چند درصد از مردم کشور‌های مختلف جهان گیاهخوار هستند؟
  • رئیسی: رشد اقتصادی کشور به ۶ درصد رسیده است
  • درخواست حق اولاد برای خانم های شاغل
  • چگونگی تصمیم‌گیری مالی در سال‌های اول ازدواج
  • نتیجه عجیب قانون حمایت از فرزندآوری
  • چرا قانون حمایت از فرزندآوری منجر به کاهش جمعیت شد؟
  • تسهیلات فرزند آوری در هرمزگان
  • اهدای عضو جوان ۴۴ ساله طبسی
  • برخورداری از خدمات صندوق عشایری و روستایی با تولد فرزند سوم
  • مسائل ازدواج آسان و فرزندآوری در استان بوشهر احصا شود