Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-19@12:36:37 GMT

تغذیه نوزاد با شیر مادر از ارکان سلامت مادران است

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۹۵۰۵۸

تغذیه نوزاد با شیر مادر از ارکان سلامت مادران است

شهناز طلایی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کاهش خونریزی پس از زایمان، ممانعت از تخمک گذاری و اثرات ضدبارداری و بازگشت سریع‌تر به وزن قبل از بارداری از دیگر مزایای تغذیه نوزادان با شیر مادر برای مادران است.

وی اظهار داشت: طبق تحقیقات انجام شده در مورد سرطان پستان، خطر این بیماری با افزایش طول دوره شیردهی کاهش می‌یابد به طوری که هرسال شیردهی موجب کاهش چهار درصدی خطر ابتلا به این سرطان در زنان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: طبق پژوهش کشوری تعیین وضعیت تن‌سنجی در سال ۱۳۹۶ شاخص تغذیه انحصاری با شیرمادر در سطح کشور ۵۳.۱ و در سطح استان ۵۹ درصد بود.

کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی آذربایجان‌غربی بیان کرد: شواهد علمی از هزاران مطالعه در سال های گذشته نشان می دهد که تغذیه با شیرمادر به ویژه تغذیه انحصاری با شیرمادر برای ۶ ماه اول، روش مطلوب تغذیه و پرورش شیرخواران است.

وی ادامه داد: شیرمادر حاوی تمام مواد مغذی ضروری و انواع آنتی‌بادی‌ها برای مقابله با عفونت هاست.

طلایی گفت: با قرار گرفتن شیرخوار در آغوش مادر و تماس پستان، دستها و بازوان مادر با او و همچنین تماس پوست بدن مادر با پوست شیرخوار، گرمای بدن مادر به سادگی به کودک منتقل و این امر موجب امنیت روانی وی می شود.

طلائی افزود: همچنین تغذیه باشیرمادر، موجب افزایش ضریب هوشی شیرخوارشده و وابستگی عاطفی بین مادر وکودک را افزایش می دهد.

وی بیان کرد: تحقیقات نشان داده است کودکانی که ازشیر مادر استفاده کرده اند، مشکلات رفتاری و عاطفی کمتری دارند.

وی اضافه کرد: منافع اقتصادی که تبلیغات شیر خشک به همراه داشته موجب شده تا اکنون شاهد کاهش تغذیه با شیر مادر باشیم و باید اهمیت این امر، به مادران آموزش داده شود.

وی اظهار داشت: محرومیت از تغذیه با شیر مادر، خطر بسیاری از بیماری ها را برای نوزاد به همراه دارد.

کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی آذربایجان‌غربی گفت: تغذیه با شیرمادر ابتلا به اسهال واستفراغ، عفونت دستگاههای تنفسی و ادراری، عفونت گوش میانی، نشانگان مرگ ناگهانی و آلرژی شیرخوار راکاهش داده و موجب رشد بهتر و سریع‌تر او می‌شود.

وی کاهش بروز بیماریهای مزمن مانند افزایش فشارخون، چاقی، دیابت و سرطان در بزرگسالی را از دیگر مزایای تغذیه نوزادان با شیرمادر عنوان کرد.

طلایی افزود: شیرمصنوعی بر خلاف شیرمادر، فاقد آنتی بادی‌هایی است که کودک را در مقابل بیماری های عفونی مصون می سازد و کودکی که با شیرمصنوعی تغذیه می شود احتمال بیشتری دارد که بر اثر اسهال و عفونت های ریوی و سوء تغذیه به بیماری شدید دچار شود به خصوص اگر شیر مصنوعی، به روش درستی آماده نشده باشد.

وی بیان کرد: مادر برای آماده کردن شیر مصنوعی به سوخت و آب تمیز که به مدت یک تا ۲ ثانیه بجوشد و برای شستن فنجان شیرخوار هم به مایع شوینده نیاز دارد و این نشان می دهد که آماده سازی شیر مصنوعی زمان می برد و باید برای هر وعده تغذیه، شیر تازه آماده شود.

وی گران بودن شیر مصنوعی و حاملگی مجدد برای مادر را از دیگر معایب تغذیه با شیرخشک عنوان کرد.

هر سال از یک تا هفت آگوست (۱۰ تا ۱۶ مرداد)، در سالگرد تصویب «اعلامیه جهانی اینوچنتی» درباره تغذیه با شیر مادر، در کشورهای مختلف جهان، به نام هفته جهانی تغذیه با شیر مادر گرامی داشته می شود.

 هدف از نامگذاری این روزسلامت و تغذیه مادر و کودک است که هر کودک باید دست کم بین ۴ تا ۶ ماه نخست زندگی اش از شیر مادر تغذیه کند و پس از آن نیز همراه با شیر مادر ازموادغذایی مناسب تغذیه شود.

ضریب هوشی بالاتر، تکلم روان تر، ارتباط عاطفی قوی تر نوزاد با مادر، تربیت پذیری بهتر و جلوگیری از بروز بیماری ها، تنها بخشی از فواید شیر مادر به عنوان یک تغذیه مطلوب است.

ترویج تغذیه با شیر مادر امروزه به عنوان راهبردی برای توسعه پایدار کشورهای جهان مطرح می شود، تحقیقات نشان می دهد فواید بی نظیر تغذیه با شیر مادر بر رشد و تکامل مطلوب کودکان و سلامتی جامعه تاثیر دارد.

۸۱۳۷/۲۰۹۳

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف چاقی دانشگاه علوم پزشکی شاخص شیر نوزاد قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۵۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی

سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: این طرح برای مادران دارای فرزند زیر ۲ سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیتی حدود ۱ میلیون (۹۳۵ هزار و ۷۲۴) نفر هستند در تمام استان‌های کشور اجرایی می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: این طرح با نام «یسنا» در سال گذشته و از محل مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با همکاری بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، برای حدود ۲۴ هزار مادر دارای فرزند شیرخوار (مادران دارای فرزند زیر ۲ سال) در دهک اول درآمدی در ۸ استان کم برخوردار از جمله کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، ایلام، گلستان، فارس، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، هرمزگان اجرایی شد.

وی گفت: در سه مرحله تامین اعتبار به ازای هر مادر ۴۰۰ هزار تومان برای خرید بسته غذایی انجام شد و از فردا برای تمامی مادران دارای فرزند شیر خوار در سه دهک اول درآمدی تا سقف اعتبار ۶۰۰ هزار تومان با همکاری ستاد ملی جمعیت در تمام استان‌های کشور اجرایی می‌شود.

مرتضوی افزود: مادران مشمول می‌توانند از بسته‌های حمایتی پیش بینی شده - سبد غذایی مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزی جات، میوه جات و سبزیجات و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شوینده‌های بهداشتی برای کودک و مادر تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به صورت رایگان خرید کنند.

وی با بیان این که برای مادران مشمول طرح، پیامک ارسال خواهد شد، اظهار کرد: اعتبار مذکور در حساب سرپرست خانوار دارای مادر مشمول تامین شده و قابل بهره برداری و خرید است و امکان خرید اقلام مورد تایید از طریق تمام فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ در دسترس قرار دارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: برای این که خانوار از مبلغ اعتبار مطلع شوند می‌توانند به برنامه کاربردی «شما» با کد ملی سرپرست خانوار وارد شده و به نزدیک‌ترین فروشگاه طرف قرارداد برای خرید مراجعه کنند.

وی یادآور شد: براساس ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است با معرفی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همکاری کمیته امدادامام خمینی (ره)، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) و بنیاد مستضعفان، مادران باردار، شیرده و دارای کودک زیر پنج سال را که بر اساس آزمون وسع، نیازمند حمایت هستند، شناسایی کرده و خدمات سبد تغذیه رایگان و بسته بهداشتی رایگان را ماهانه به آنها اختصاص دهد.

مرتضوی تصریح کرد: به منظور حمایت از مادران عزیز ایرانی در فرزندآوری و حرکت به سوی جوانی جمعیت که یکی از موضوعات اصلی و محوری نظام جمهوری اسلامی ایران است، با همکاری ستاد ملی جمعیت، بسته‌های غذایی و بهداشتی به حدود یک میلیون مادر دارای فرزند شیرخوار (زیر ۲ سال) در سه دهک اول درآمدی مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان در بستر کالابرگ الکترونیکی اختصاص خواهد یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار از امروز
  • بسته‌های غذایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار؛ اعتبار تامین شد
  • اختصاص بسته‌های غذایی ۶۰۰ هزار تومانی برای مادران دارای فرزند شیرخوار از امروز
  • اعتبار بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار واگذار شد
  • اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی
  • اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار
  • عطرافشانی گلزار شهدای گرگان به مناسبت روز ارتش
  • اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزندشيرخوار
  • نجات جان مادران باردار در شرایط نامساعد جوی
  • تولد نوزاد افغانستانی در آمبولانس تخت جمشید