Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-20@04:05:39 GMT

دسترسی آزاد به اطلاعات بهترین هدیه به خبرنگاران

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۰۰۶۳۶

دسترسی آزاد به اطلاعات بهترین هدیه به خبرنگاران

نبود اطلاعات مفید و به درد بخور و از همه مهمتر به موقع و سریع می تواند به شایعه پراکنی، تشویش افکار عمومی و پریشان احوالی مردم منجر شود که در این صورت انتشار هر نوع خبر صحیح و درستی از جانب هر رسانه ای دردی را دوا نمی کند. 

دسترسی آزاد به اطلاعات لازمه کار خبرنگاری و یکی از پایه های اساسی برای تجزیه و تحلیل وقایع محسوب می شود که متاسفانه دسترسی به اطلاعات در برخی مواقع دشوار و در برخی مواقع هم به موقع نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

خبرنگاران برپایه آمار و ارقام اقدام به تجزیه و تحلیل وقایع می گیرند و یا بر همین اساس مسائل را با کارشناسان و صاحب نظران مورد بحث و بررسی قرار می دهند که در صورت نبود اطلاعات درست امکان تجزیه و تحلیل میسر نمی شود.

ماده ۳۰ بند ۲ اصل سوم قانون اساسی، مواد ۲ و ۱۰ قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، می گوید: حق شهروندان است که به اطلاعات عمومی موجود در مؤسسات عمومی و مؤسسات خصوصی ارائه‌دهنده خدمات عمومی دسترسی داشته باشند. همه دستگاه‌ها و نهادها موظف به انتشار مستمر اطلاعات غیرطبقه‌بندی‌شده و مورد نیاز جامعه می‌باشند.

اگرچه قانون دسترسی آزاد به اطلاعات از سوی دولت ابلاغ شده و بسیاری از مسئولان نیز بر اجرای آن تاکید دارند اما در عمل این اتفاق نیافتاده و در بسیاری از بخش ها هنوز دسترسی خبرنگاران به اطلاعات میسر نیست.

با وجود تاکید اغلب مسئولان بر هم افزایی و همکاری با رسانه ها در عمل این همکاری بخوبی انجام نمی شود و یا در بسیاری مواقع اطلاعات به موقع به دست خبرنگار نمی رسد و نمی تواند از آن بهره برداری های لازم را بکند. 

حتی در برخی مواقع دسترسی به یک آمار ساده را از خبرنگار دریغ می کنند و این با قانون دسترسی آزاد به اطلاعات مغایرت دارد.

مسئولی که به موقع در برابر شایعاتی از جمله آدم ربایی، سرقت از بانک، آتش سوزی و این جور مثال آمار و اطلاعات درست در اختیار خبرنگار قرار ندهد، جو جامعه متشنج می گردد و شایعات ظهور می کنند و مدیریت اخبار از دست رسانه های رسمی خارج می شود و رسانه های غیررسمی با دامن زدن به شایعات خوراکی برای بیگانگان تهیه و در اختیار آنان قرار می دهند.

در عصر تبادل سریع اطلاعات، واکنش های سریع در برابر هرگونه اقدامی می تواند به آرام کردن فضا و اقناع افکار عمومی کمک کند که متاسفانه برخی از مسئولان اطلاعات را به موقع در اختیار رسانه ها قرار نمی دهند و این مصداق نوشداری بعد از مرگ سهراب است.

خبرنگاران براساس فلسفه کاری خود به صورت پیوسته و مداوم نیاز به اطلاعات دارند و جا دارد همه سازمان ها و نهادها در چارچوب قانون اساسی و قانون مطبوعات این اطلاعات را در اختیار رسانه ها برای انتشار عمومی قرار دهند. قانونگذار تنها اطلاعاتی را که مخل امنیت ملی و مبانی اسلام باشد را مجاز به انتشار ندانسته و یا اطلاعاتی که مربوط به اماکن نظامی و سایر موارد را می شود در اختیار رسانه ها قرار داد.

دبیرخانه کمیسیون قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات اعلام کرده است که با گذشت بیش از۲ سال از راه‌اندازی سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، دستگاه‌های زیرمجموعه قوه مجریه با انتشار ۱۳۱۹ سند، همچنان بیشترین اسناد را در مقایسه با قوای دیگر ‌در این سامانه در اختیار مردم قرار داده‌اند.

اکنون بیشترین سطح دسترسی خبرنگاران به دستگاه های زیرمجموعه قوه مجریه است و جا دارد ۲ قوای دیگر نیز در راستای دسترسی آزاد به اطلاعات با رسانه ها همکاری کنند و مردم را در جریان فعالیت ها قرار دهند. 

در روز خبرنگار سال ۹۸ این انتظار می رود که مسئولان در کنار پیام های تبریک و هدایایی که خبرنگاران اهدا می کنند، بر دسترسی آزاد آنها بر اطلاعات نیز تاکید داشته باشند و این نوید را به اصحاب رسانه بدهند که از امسال به بعد دسترسی آنها به اطلاعات آسان تر از گذشته خواهد بود.

۳۰۳۳/۸۰۶۶

خبرنگار ایرنا در کرمانشاه

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف آتش سوزی جامعه فلسفه قانون اساسی مرگ قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۰۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاپ اسکناس ۵۰۰ هزار تومانی؟

آفتاب‌‌نیوز :

مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی پس از انتشار تصویر اسکناس ۵۰۰ هزار تومانی در فضای مجازی، اعلام کرد: بانک مرکزی ضمن تکذیب گمانه‌زنی‌های نادرست رسانه‌ای اعلام می‌کند برنامه‌ای برای انتشار قطوع (دنو) پنج میلیون ریالی ندارد.

وی افزود: ‎بانک مرکزی در همین باره مجددا از اصحاب رسانه درخواست می‌کند ضمن دقت‌نظر در انتشار مطالب، اخبار موثق، رسمی و صحیح را از این مرجع دریافت و منتشر کنند و از اعلام و انتشار اخبار حساس مربوط به حوزه پولی و بانکی به نقل از منابع و مراجع ناشناس و غیررسمی در فضای مجازی به شدت خودداری کنند.

عصر امروز (پنجشنبه) تصویر اسکناس ۵۰۰ هزار تومانی در فضای مجازی منتشر شد و برخی کانال‌ها در ادعایی از برنامه بانک مرکزی برای ورود ایران چک‌های ۵۰۰ هزار تومانی به بازار خبر دادند که از سوی این بانک تکذیب شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • فیل فودن: جود بلینگام هدیه‌ای از جانب خداست؛ انگلستان به او در بهترین حالت‌اش نیاز دارد
  • تراول ۵۰۰ هزار تومانی چاپ شده است؟
  • تکذیب چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی
  • چاپ اسکناس ۵۰۰ هزار تومانی؟
  • بانک مرکزی برنامه‌ای برای انتشار قطوع (دنو) پنج میلیون ریالی ندارد
  • راننده پرخطر رنو کشنده به دام قانون افتاد
  • از کجا بفهمیم گوشی هک شده است؟
  • کسب رتبه نخست پاسخگویی گلستان در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات 
  • احضار رضاوند به کمیته انضباطی
  • قوانینی که باید درباره هبه کردن بدانید