Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با گرامیداشت ۱۷ مرداد سالروز شهادت محمود صارمی خبرنگار فقید ایرنا گفت که برطرف کردن مسائل بیمه ای و مشکلات صنفی خبرنگاران دغدغه این قشر را کم می کند اما مشکل را از اساس حل نمی کند.

به گزارش ایرنا سیدعباس صالحی امیری امروز پنجشنبه در آیین گرامیداشت روز خبرنگار در گرگان ضمن تبریک به جامعه خبری و با تشکر از خبرنگارانی که در سیل اخیر نقش آفرینی داشتند اظهار داشت: تولید محتوا و انتشار مطالب اختصاصی در رسانه ها، یکی از تاکیدات وزارت ارشاد برای اعطای امتیاز و یارانه است و بر همین اساس به دنبال اصلاح و بازنگری نحوه کمک به رسانه ها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: بی تردید رسانه ها به اعتبار انتشار مطالب اختصاصی و تولد محتوا، مورد توجه قرار گرفته و می توانند علاوه بر نقش آفرینی در جامعه، با جذب و حفظ مخاطبان به حیات خود ادامه دهند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با وجود اصرار بر لزوم حرکت رسانه ها به سمت تولید محوری، حمایت از فعالان رسانه ای را تا حد امکان ادامه داده و تلاش می کنیم دغدغه های آن ها را با استفاده از اعتبارات موجود برطرف سازیم.

صالحی ادامه داد: با توسعه خدمات بیمه ای، افزایش یارانه مطبوعات و تلاش برای اعطای تسهیلات حمایتی و مسکن حمایت از خبرنگاران بیشتر می شود هرچند معتقدم مشکل در این حوزه را از اس اساس حل نمی کند.

وی با بیان اینکه حمایت از فعالان رسانه به عنوان یکی از اولویت های مهم وزارت فرهنگ و ارشاد و از برنامه های مورد تاکید دولت است، گفت: طی دو سال اخیر ۶ هزار و ۴۳۰ خبرنگار بیمه شده و از حمایت های صندوق اعتباری هنر برخوردار شدند.

وی بیان کرد: با همراهی صندوق اعتباری هنر، تا پایان تابستان امسال همه خبرنگاران فعال و واجد شرایط استان گلستان به عنوان پاداش حضور مستمر و فداکارانه در جریان سیل اخیر بیمه خواهند شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: همچنین سقف مالی صندوق اعتبارات صندوق هنر برای استان های سیل زده تا ۳ برابر افزایش خواهد یافت.

صالحی به مذاکره با وزارت راه و شهرسازی برای خانه دار شدن خبرنگاران اشاره کرد و گفت که تلاش می کنیم دغدغه بزرگ و مهم فعالان رسانه ای برای خانه دار شدن را با اتخاذ روش های مناسب برطرف کنیم.

 وی همچنین گفت که اعطای اینترنت رایگان یکساله به فعالان رسانه ای، از دیگر جمله اقدامات حمایتی امسال دولت به خبرنگاران است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به مشکل کاهش مخاطبان رسانه های مکتوب کشور اشاره کرد و گفت: مردم ایران روزانه ۱۶۰ دقیقه از اینترنت استفاده می کنند که این بهره گیری آسان و کم هزینه در کنار قدرت انتقال سریع اخبار و اطلاعات، از مطالعه روزانه نشریات کاسته و رسانه های چاپی را با بحران مخاطب روبه رو کرده است.

رشد فزاینده تکنولوژی و افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشور یکی از دلایل اصلی کاهش استفاده از رسانه های مکتوب و نشریات است که باید با راه حل های منطقی و اجرای روش های هدفمند و اصولی، مانع از تداوم دشواری های اخیر و بازگرداندن نشریات به مسیر حرکت عادی شد.

وی بیان کرد: ضریب نفوذ ۲۰ درصدی اینترنت کشور در سال ۹۳ با اقدمات دولت تدبیر و امید در فراهم کردن زیرساخت های لازم به ۸۸.۶ درصد رسید که گسترش زیرساخت های ارتباطی و دسترسی آسان تر به اینترنت از عوامل کاهش استفاده از مطبوعات شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: همچنین استفاده از اینترنت موبایل هوشمند از ۱۰ درصد در سال ۹۳ به حدود ۷۴ درصد در سال گذشته رسید و ایران جزو ۱۵ کشور برتر دنیا در استفاده از گوشی های هوشمند متصل به اینترنت قرار گرفته است.

صالحی ادامه داد: راه حل هایی مانند تزریق یارانه و یا بیمه کردن تعداد بیشتری از خبرنگاران، مرهم موقتی و راه حل مقطعی حل بحران رسانه های مکتوب است اما رفع کامل این بحران به برنامه ریزی بیشتر و اتخاذ رویکردهای مناسب تر رسانه ها احتیاج دارد.

وی بیان کرد: رسانه ها باید با استفاده صحیح از کارکردهای متنوعی که در اختیار دارند، به دنبال افزایش و حفظ مخاطبان خود باشند و تکیه و اصرار بر استفاده از روش های مرسوم و معمول، راهی جز ریزش مخاطب و اقبال آن ها به رسانه های غیررسمی در فضای مجازی نخواهد داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: به دلیل سرعت انتشار مطالب در فضای مجازی، کارکرد اطلاع رسانی از اولویت اول مخاطبان رسانه های رسمی و مکتوب خارج شده و اهمیت خود را تا حد زیادی از دست داده است.

به گفته صالحی، مصادق عینی رویگردانی مردم از رسانه های متکوب و تکیه بر فضای مجازی در انتخابات سال ۹۶ مشهود بود که اگر رسانه ها فکری برای تغییر کارکردهای خود نکنند، نتیجه ای جز بیشتر شدن این بحران ها و کاهش فراوان مخاطبان نخواهد داشت.

وی با تاکید بر لزوم نقش آفرینی رسانه های محلی در روند توسعه گفت:رسانه ها به عنوان یک نهاد اجتماعی باید بتوانند نقش خود را در توسعه استانی ایفا کرده و با حساسیت آفرینی در مباحث مهمی چون آسیب های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی، در کاهش این شاخصه ها موثر باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: به عنوان نمونه، رونق صنایع تبدیلی یکی از برنامه جدی مدیران گلستان برای افزایش درآمد سرانه و حرکت به سمت توسعه پایدار است که رسانه ها می توانند با آگاهی بخشی جامعه هدف و ضرورت اجرای این گونه طرح ها، پیشگام توسعه و هدایتگر افکار عمومی برای شروع یک تحول بنیادین باشند.

صالحی به جایگاه نشریات استانی در توسعه جوامع محلی اشاره کرد و گفت: در شرایطی که رسانه های رسمی و سراسری با بحران مخاطب روبه رو هستند، مطبوعات استانی می توانند با کشف و شناسایی مزیت های خود، نقشی مرجع گونه در انتشار و انعکاس اخبار و رویدادهای پیده کرده و از بحران این روزهای مطبوعات به سلامت عبور کنند.

وی به راه اندازی شورای حل اختلاف فرهنگ و هنر و رسانه در کشور اشاره کرد و گفت: شرایط برای ایجاد این شورا در استان گلستان فراهم بوده و این نهاد می تواند زمینه ساز ارتباط خلاق تر رسانه ها با دستگاه های دولتی و عمومی شود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: وزیر ارشاد خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۰۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش نصری به اظهارات شبهه برانگیز کریمی‌قدوسی

 

به گزارش تابناک به نقل از ایلنا، رضا نصری تحلیل‌گر حوزه سیاست خارجی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: خدا می‌داند شبهه‌افکنی‌های بی اساس در مورد «ساخت قریب‌الوقوع بمب اتم» در فضای رسانه‌ای چه باری بر دوش وزارت امور خارجه، سازمان انرژی اتمی و دیپلمات‌های کشور می‌گذارد تا بلکه بتوانند اثرات سوء آن را خنثی کنند! تازه وقتی تکذیب کردند، این بار نوبت رسانه‌های مغرض آن‌طرفی می‌شود که ادعای اولیه را حقیقت جلوه دهند و دستگاه دیپلماسی را به «ماله‌کشی» متهم کنند! طرح این قبیل ادعاهای بی اساس، بنزین ریختن بر آتش ایران‌هراسی و جلب توجه افکار عمومی جهان به سمت ایران است. در حالی که می‌بایست تیتر اول رسانه‌ها «حمله اسرائیل به رفح باشد» - با کدام منطق به سود کشور تمام می‌شود؟ در روزهایی که وزارت امور خارجه رژیم اسرائیل در حال نامه‌نگاری به دولت‌های عضو سازمان ملل متحد و بر پا کردن کمپین‌های وسیع تبلیغاتی است تا برنامه موشکی ایران را تهدیدی برای اروپا و سایر کشورهای جهان جلوه دهد، اینکه بگویید «تازه در ظرف یک هفته کلاهک هسته‌ای‌اش را هم سوار می‌کنیم» چطور قرار است به منافع ملی و امنیتی کشور کمک کند؟

پیش از این کریمی قدوسی نمایندهخ مجلس دوازدهم و عضو کمیسیون امنیت ملی در پستی شبهه‌دار با هشتگ اقتدار ایران نوشت:

در صورت صدور اذن تا انجام اولین آزمایش یک هفته فاصله می‌باشد.

دیگر خبرها

  • اتصال بیمه‌های تکمیلی به سامانه‌های بیمه در راستای حذف کاغذبازی‌ها
  • واکنش رضا نصری به اظهارات شبهه برانگیز کریمی‌قدوسی
  • واکنش نصری به اظهارات شبهه برانگیز کریمی‌قدوسی
  • چرا کنسرت‌ها در بوشهر لغو می شوند
  • اختصاص جایزه ۴ میلیاردی به طرح برگزیده «آسمانه هنر ایران»
  • جشنواره فجر معماری به مجموعه جشنواره‌های وزارت فرهنگ اضافه می‌شود
  • معماری به جشنواره‌های فجر اضافه شد
  • یادداشت وزیر فرهنگ و ارشاد برای روز سعدی
  • رسانه بر انسجام افکار عمومی در یک جامعه تاثیر بالایی دارد
  • مهلت ارسال آثار به جشنواره طنزپهلو تمدید شد