Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمود حجتی  وزیر جهاد کشاورزی در مراسم افتتاح سیستم آبیاری اراضی پایاب سد تبارک قوچان در جمع اصحاب رسانه گفت: طی ۵ سال گذشته بیش از یک میلیون هکتار از مزارع کشاورزی و باغات کشور به سیستم آبیاری نوین مجهز شدند.

او تصریح کرد: با توجه رهبری، دولت و مجلس منابع مالی خوبی در زمینه آب و خاک به وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو تخصیص یافته و فعالیت‌های خوبی هم انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشور ما در یک اقلیم گرم و خشک قرار داشته و یک سوم متوسط جهانی ریزش‌های آسمانی را دارد گفت: متوسط بارندگی ایران حدود ۲۳۰ یا ۲۴۰ میلیمتر و در جهان ۷۵۰ میلیمتر است.

حجتی افزود: با توجه به وضعیت آب باید در انتقال، مهار و چگونگی استفاده آن در مزرعه راندمان آبیاری را برای بهره وری بیشتر افزایش دهیم.

او تصریح کرد: در گذشته آبیاری بارانی توصیه می‌شد، اما اکنون اجرای سیستم‌های نوین آبیاری زیرزمینی توصیه می‌شود تا تبخیر آب نداشته و بتوانیم استفاده بهینه از آب داشته باشیم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: سیستم آبیاری هوشمند در برخی مناطق اجرا شده که میزان رطوبت در دل خاک را محاسبه می‌کند تا به گیاه بیش از اندازه آبدهی نشود و استرس‌های گیاه کاهش یابد.

او با اشاره به بهره برداری از یک مزرعه مادری تولید نهال و بازدید از یک شرکت دانش بنیان در چناران تصریح کرد: در این مزرعه پایه‌های مادری و پیوندک‌ها که از گوشه و کنار دنیا جمع آوری شده در حال تکثیر است تا گیاهانی مقاوم به سرما، کم آبی، تنش‌ها و گیاهان پربازده داشته باشیم.

حجتی در باره طرح پایاب سد تبارک نیز افزود: این طرح از گذشته توسط وزارت نیرو پیاده شده که به صورت سرجمع ۶۵۰ هکتار از اراضی را شامل می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: شبکه‌های ۳ و ۴، سامانه کم فشار و تاجایی که مالکیت اراضی و زمین‌ها اجازه می‌داده است سامانه تحت فشار به همت کشاورزان و بهره برداران و پشتیبانی مسئولین اجرایی شده است.
 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۲۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت نیشکر در صومعه‌سرا آغاز شد

محمدعلی اکبری، مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا گفت: ۸۵ خانوار در ۱۲ روستای این شهرستان کشت نیشکر به مساحت ۲۶ هکتار را آغاز کردند.

او با اشاره به استقبال مردم از فرآورده‌های نیشکر که محصولاتی ارگانیک است، افزود: سطح زیر کشت گیاه نیشکر امسال ۲۰ درصد افزایش یافته است.

مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا با بیان اینکه کشت نیشکر اردیبهشت هر سال آغاز و آذر ماه برداشت می‌شود.، تصریح کرد: امسال برای نخستین بار طرح کشت تلفیقی صنوبر و نیشکر در بیش از ۵ هکتار از زمین‌های کشاورزی صومعه سرا اجرا شده است.

به گفته اکبری، برای تجهیز کارگاه‌های نیشکرپزی، ۱۵ نیشکرکار برای دریافت ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات از اعتبارات بنیاد برکت به بانک‌های عامل معرفی شده اند.

او همچنین گفت: سال گذشته، نیشکرکاران صومعه‌سرایی، ۲۵ تن شکر سیاه به ارزش ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تولید و به بازار مصرف عرضه کردند.

شهرستان صومعه سرا در ۲۵ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ هکتار از اراضی پلدختر به کشت باقلا اختصاص پیدا کرد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین
  • معاون وزیر جهاد کشاورزی از چه می ترسد؟
  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد
  • یک هزار و ۱۱۷ هکتار از اراضی استان قزوین رفع تداخل شد
  • یک هزار و ۱۱۷ هکتار اراضی استان قزوین رفع تداخل شد
  • اجرای آبیاری قطره‌ای زیرسطحی در تاکستان‌های شیروان
  • کشت نیشکر در صومعه‌سرا آغاز شد