Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@20:06:22 GMT

روشن روان: رقابت برای جایزه باربد شرایط درستی ندارد

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۰۳۳۰۹

روشن روان: رقابت برای جایزه باربد شرایط درستی ندارد

کامبیز روشن روان معتقد است که گروه‌های بسیاری در کشور امکان برگزاری کنسرت و انتشار آلبوم در طول سال را ندارند و به همین دلیل رقابت برای جایزه باربد شرایط درستی ندارد. ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۲۱ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کامبیز روشن روان از آهنگسازان و تنظیم کنندگان شناخته شده موسیقی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کارنامه او تنظیم و آهنگسازی‌ آثاری دیده می‌شود که بسیاری از آنها از آثار ماندگار موسیقی ایران است. روشن روان همچنین در کارنامه‌اش سوابق مدیریتی در عرصه موسیقی دارد. برای بررسی اوضاع جشنواره موسیقی فجر و نکاتی که درباره این جشنواره مطرح است، سراغ روشن روان رفتیم.

فرهت: اصلا نمی دانم جایزه باربد چیست / پرسش های خبرنگاران بی پاسخ ماند

این آهنگساز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره رقابتی بودن جشنواره موسیقی فجر، می‌گوید: چند سالی است که در جریان چگونگی برگزاری جشنواره نبوده‌ام. اینکه جشنواره اصولا رقابتی باشد یا نه، از قدیم نظرم این بود که نه فقط برای تکنوازی‌ها بلکه در تمام بخش‌های گروه‌نوازی هم باید رقابت وجود داشته باشد. این رقابت نباید به یک شاخته موسیقی خلاصه شود و باید در تمام بخش‌ها باشد. برای رسیدن به این هدف برنامه ریزی بلند مدت و جامع و درستی لازم است.

روشن روان درباره جایزه باربد تاکید کرد: این جایزه چیزی شبیه به جایزه گرمی است. اما باید به این نکته توجه کنیم که چنین رقابتی اگر قرار باشد براساس فعالیت‌های سالانه باشد، بسیاری از ارکسترها وگروه ها نمی توانند و امکان فعالیت و برگزاری کنسرت ندارند. در طول سال عملا کنسرت‌های ما به یک سری گروه‌های خاص محدود شده است.

وی ادامه می‌دهد: خوانندگان و نوازندگان و گروه‌های خوبی در مملکت هستند که در طول سالیان سال امکان فعالیت نداشته‌اند. اگر جشنواره بخش رقابتی داشته باشد و براساس اجرایشان در جشنواره برترین‌ها معرفی شوند، می‌توان استعدادهای جدیدی را کشف کرد.

روشن روان تاکید می‌کند:‌ در موسیقی ایران مگر ما چند خواننده داریم. در موسیقی پاپ چند خواننده؟ تعداد نوازندگان چند نفر هستند. تعدادشان اندک است. جایزه دادن به همین هنرمندانی که هم اکنون فعال هستند، به نوعی بی توجهی به دیگران است.

وی ادامه می‌دهد:‌ گرمی در تمام سال، موسیقیِ تمام ممالک را بررسی می‌کند. اما در کشور ما گروه‌های شهرستانی راهی به کنسرت‌ها ندارند و راهی برای نشان دادن خودشان ندارند. پس این تبعیض است.

این آهنگساز درباره جایزه باربد و بودنش در جشنواره موسیقی فجر تاکید می‌کند: به نظرم نه. چون رقابت رقابت درستی نیست. گروه‌هایی که برای بار اول به صحنه می‌روند با کسانی که ماه‌ها اجرا دارند فرق می‌کنند. چنین رقابتی به نظرم درست نیست.

وی ادامه می‌دهد: در جشنوراه فیلم فجر ماجرا فرق می‌کند. در سال حدود هشتاد فیلم ساخته می‌شود. این فیلم‌ها در سال اکران می‌شوند. در جشنواره فیلم فجر فیلم‌هایی که تازه ساخته می‌شوند بررسی می‌شوند. در عرصه موسیقی گروه‌های بسیاری امکان روی صحنه رفتن را ندارند. شما چطور می‌توانید این کار را بکنید. در شاخه موسیقی پاپ برخی ها اصلا خواننده نیستند و اصلا نمی‌توان آنها را به عنوان موزیسین معرفی کرد.

روشن روان می‌گوید: اگر کار همه عرضه شود و مردم آنها را ببینند آن زمان می‌توان درباره چنین جایزه‌ای صحبت کرد. اگر پنج نفر در میدان بدوند یکی اول و بقیه هم روی رتبه های اول تا پنجم قرار می‌گیرند.

روشن روان درباره راهکارش برای بهتر شدن اوضاع جشنواره تاکید می‌کند: درباره جشنواره فکر نکرده‌ام. دبیر و مشاورانش باید در این باره فکر کنند. الان نمی‌توانم نظر بدهم. این کار دبیر جشنواره است که باید ببینیم چه طرح و برنامه‌ای دارد. در نهایت امیدوارم جشنواره‌ای که یک جشن ملی است سال به سال پربارتر باشد و امکانات بیشتر در اختیارش باشد.

انتهای پیام/

R33357/P/S4,40/CT3 واژه های کاربردی مرتبط جشنواره موسیقی فجر موسیقی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره موسیقی فجر موسیقی جشنواره موسیقی فجر موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۳۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«احمد» در هند جایزه گرفت

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزای علم و فناوری آنا، این دوره از جشنواره در بخش مستندهای 60 دقیقه ای به مستند «احمد» به تهیه کنندگی یوسف ترابی‌نژاد و کارگردانی اعظم مرادی جایزه داد، پرتره جوانی به نام «احمد» که علی‌رغم محدودیت‌های فیزیکی، ذهنی بلندپرواز و همتی بلند دارد و داستان زندگی‌اش به معجزه می‌ماند.

جشنواره بین‌المللی فیلم‌های معلولین we care هند هر ساله باهدف افزایش آگاهی در مورد مسائل مربوط به معلولیت، برطرف‌کردن تصورات غلط و تعصبات در مورد افراد معلول و ایجاد تغییرات نگرشی و رفتاری برگزار می‌شود.

این جشنواره بر اساس کنوانسیون سازمان ملل به‌عنوان بخش جدایی‌ناپذیر از فعالیت‌های بین‌المللی یونسکو قلمداد شده که باهدف افزایش سطح آگاهی درباره حقوق معلولان سراسر جهان و تشویق نهادها، سازمان‌ها و هنرمندان در حوزه‌ معلولان فعالیت می‌کند.

«احمد» پیش‌ازاین نیز در جشنواره‌های داخلی و خارجی حضور داشته و منتخب پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حقیقت، جشنواره بین‌المللی بیگ سین لندن، ‌ یازدهمین جشنواره مستند بنگلادش، پنجمین جشنواره فیلم مارتینیک فرانسه و منتخب پنجمین دوره از جشنواره Over-the-Rhine International Film Festival آمریکا بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دراختتامیه جشنواره «قهرمان ایران ۱۴۰۲» چه گذشت؟
  • گرامیداشت صدسالگی کافکا در کارلووی واری
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • بروزرسانی قوانین اسکار ۲۰۲۵؛ از اهدای جایزه بهترین موسیقی فیلم به ۳ آهنگساز تا تغییر نام برخی از جوایز
  • جشنواره معلولین هند به مستند «احمد» جایزه داد
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • «احمد» در هند جایزه گرفت
  • دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار می‌شود
  • جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • برگزاری جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان