Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-25@08:06:44 GMT

کمک به ارتقای معیشت فرهنگیان با تشکیل تیم اقتصادی

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۰۵۲۶۲

به گزارش ایلنا، سید جواد حسینی با بیان اینکه آموزش و پرورش از بوروکراسی اداری رنج می‌برد، خاطرنشان کرد: بیش از ۹۸ درصد بودجه آموزش و پرورش صرف حقوق و مزایا می‌شود.

وی با ذکر این مطلب که آموزش و پرورش باید به سمت ارتقای کیفیت هدایت شود، به تامل و تعمق ۳۵ ساله خود در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: نظام تعلیم و تربیت برای ارتقای کیفیت به همت و تلاش همگانی نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی با اشاره به اینکه ترویج و تثبیت تعلیم و تربیت با اصلاح مدل‌های تربیتی محقق می‌شود، ادامه داد: مدل‌های تربیتی باید با نگاه اصلاحی مدیریت شود.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با یادآوری این مطلب که ۶۰ درصد راهکارهای سند تحول بنیادین راهکارهای تاسیسی و ۳۰ درصد آن راهکارهای تربیتی و تقویتی است، اضافه کرد: نظام تعلیم و تربیت یک فرا وزارت‌خانه است و به قوانین خاص برای اداره خودش نیاز دارد.

وی سرمایه گذاری در آموزش و پرورش را پایدارترین نوع سرمایه‌گذاری برشمرد و گفت: آموزش و پرورش با قوانین عامی که سایر وزارتخانه‌ها اداره می‌شوند، مدیریت می‌شود که بسیاری از فرصت‌های خلق ثروت را از ما می گیرد لذا نظام تعلیم و تربیت به قوانین خاص خود برای اداره کردن نیاز دارد.

وی با بیان اینکه نظام آموزش عالی با یک نظام خاص مدیریت می‌شود، ادامه داد: قانون خاص مدیریت آموزش و پرورش تدوین خواهد شد که این قانون به ارتقای استانداردهای آموزشی کمک خواهد کرد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش صندوق ذخیره فرهنگیان را ساختاری برای ارتقای سطح معیشت فرهنگیان خواند و گفت: این صندوق در ۱۵۰ شرکت و صندوق سهم دارد.

وی با اشاره به اینکه میانگین دریافتی فرهنگیان در زمان بازنشستگی از صندوق ذخیره فرهنگیان ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان است، اظهار کرد: ۶۲۰ میلیارد تومان سود بین فرهنگیان توزیع شده و این سود در چند سال آینده به ۵ هزار میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.

حسینی با اشاره به اینکه دارایی های صندوق ذخیره فرهنگیان متعلق به فرهنگیان است، ادامه داد: در این صندوق نمی خواهیم مانند نظام بانکی عمل کنیم لذا صندوق ذخیره هرگاه شرکتی را خرید آن شرکت ارزش افزوده ایجاد می‌کند و این سود برای تمام فرهنگیان باید محاسبه شود.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ظرفیت های بالقوه آموزش و پرورش باید بالفعل شود، ادامه داد: بودجه ۱۵ هزار میلیارد تومانی آموزش و پرورش در سال ۹۲ به ۵۰ هزار میلیارد تومان در سال جاری افزایش پیدا کرده است‌.

حسینی با اشاره به اینکه بیش از ۹۸ درصد بودجه آموزش و پرورش به حقوق و مزایا اختصاص می‌یابد، ادامه داد: با ظرفیت سازی قوانین موجود و تشکیل تیم اقتصادی به ارتقای معیشت فرهنگیان کمک خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه یکی از مواردی که نظام تعلیم و تربیت را رنج می‌دهد، حجم زیاد برنامه درسی است، گفت: ۱۲۹۰۰ ساعت برنامه درسی از سال اول دبستان تا پایان دوره متوسطه داریم که نتیجه آن حافظه گرایی و غیرمهارتی شدن دانش آموزان است؛  در حالی که در دنیا  ۸ هزار ساعت آموزش داریم.

حسینی مدرسه را کانون تحول و جعبه سیاه جامعه خواند و با تاکید بر اینکه معلم کارگزار فکور جامعه است و مدرسه رمز توسعه جامعه است، اضافه کرد: مسئولان در بودجه‌ریزی اولویت اول را به نظام تعلیم و تربیت در نظر بگیرند.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مشکل جدی نظام تعلیم و تربیت وجود یک ساختار عمودی و بوروکراسی است، خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش از ستاد تا صف لایه‌های متعددی دارد لذا باید فاصله صف و ستاد را کاهش دهیم و قدرت اختیار را به صورت قانونی به مدارس واگذار کنیم و این طرح با رویکرد قدرت دهی به مدارس تصویب خواهد شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آموزش عالی آموزش و پرورش قانون مدرسه وزارت آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۵۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با فعالان تربیتی استان زنجان با بیان این مطلب گفت: تعلیم و تربیت در دولت و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان اولویت اصلی اعلام شده و راهبرد جدی این اولویت را در تعامل با فعالان مردمی در حوزه آموزش و پرورش در نظر گرفته است. جلسات منظمی نیز با وزارت آموزش و پرورش در قالب قرارگاهی و با مصوبات اجرایی در حال انجام است. انصافا هم دکتر صحرایی، تمام توان خود را در این کار گذاشته است و برای اولین بار است که سند تحول آموزش و پرورش در این وزارت خانه در حال اجراست و نقشه راه برای آن نوشته شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در مدل حکمرانی ولایی که می‌توان لایه‌های مختلف آن را حکمرانی مردمی یا شبکه‌ای نامید، سندیتی در کار نیست و، چون تعاملات در شبکه، سیستماتیک و در هم تنیدگی است و این حکمرانی در تعلیم و تربیت باید در گام اول با مسئله شناسی در تعلیم و تربیت رسمی در قالب آموزش و پرورش یا در قالب‌های غیر رسمی با این مسائل مواجه است، روشن است که برای حل این مسائل، باید سیاست‌گذاری شده و فرآیند برنامه‌ای به وجود بیاد و کنشگران حل مسائل را با شناختی که از ظرفیت هر استان داریم، مشخص کنیم.

خسروپناه ادامه داد: گاهی برای حل یکی از مسائل، نیاز است قانون یا ماده واحده‌ای را در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شود. در این نظام شبکه‌ای، وظایف هر کدام از اعضا مشخص می‌شود، هم اکنون نیز این شبکه در دولت و آموزش و پرورش بسیار همراه است، تشکیل میز‌های تخصصی برای مسائل مرتبط با آموزش و پرورش نیز با حضور تشکل‌های مردمی از کل کشور در دبیرخانه شورا فعال شده و اعضا به صورت مجازی یا حضوری در این میز‌ها مشارکت دارند.

وی افزود: در برخی از مدارس نخبگانی کشور، تأکید بر مهاجرت نخبگانی است و با تعابیری اغواکننده، موضوع مهاجرت را مطرح می‌کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سرمایه عظیمی که در کشور در قالب دانش آموزان تربیت شده اند را تحویل کشور‌های دیگر می‌دهیم تا در بعضی مواقع، تئوری‌ها یا تولیداتی از آن حاصل شود، محصولات نظامی برای حمله به کشور‌های اسلامی باشد. در این زمینه باید گفت ما مقصریم و باید تدبیری در این زمینه داشته باشیم. این یک نمونه از مسئله شناسی در آموزش و پرورش است.

خسروپناه ابراز کرد: بعد از مسئله شناسی، سیاست‌گذاری و تدوین راهبرد مناسب و اینکه کدام کنشگران با چه ویژگی‌هایی باید این مسائل را حل کنند. گاهی مصوبه لازم است و زمانی نیز لازم است تعامل با وزیر آموزش و پرورش انجام شود یا روش دیگری که تا حل نهایی آن مسائل، همه مسائل بررسی و اجرا می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیت‌های صورت‌گرفته برای معرفی شیعه در جهان گفت: برگزاری جلسات گفتگوی بین ادیان و تأثیرات آن در سطح جهان مسیحیت و حتی بوداییان و دیگر فرقه ها، نشانگر ظرفیت‌های عظیم تمدنی شیعی است که باید این معارف هر چه بیشتر به جهان معرفی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ریل جذب در آموزش و پرورش توسط فرهنگیان جوان انقلابی تغییر کرد
  • هیچ منعی برای ثبت‌نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • هیچ منع قانونی برای ثبت‌ نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • 44 هزار دانش آموز کردستانی سفیر سلامت
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد
  • تشکیل قرارگاه هفته معلم در لرستان
  • امضای تفاهنامه همکاری سازمان نظام پزشکی و آموزش و پرورش
  • خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است
  • دوره توانمندسازی مربیان کودکستان‌ها در ۸ استان برگزار شد
  • نظام تعلیم و تربیت در کشور نیازمند کیفیت‌بخشی است