Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@23:57:27 GMT

تب پزشکی هنوز نخوابیده

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۱۷۶۵۶

تب پزشکی هنوز نخوابیده

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امسال بیش از ٦٠‌درصد شرکت‌کنندگان کنکور در رشته علوم تجربی ثبت‌نام کردند و لابد دل‌شان هم می‌خواست پزشک، دندانپزشک یا داروساز شوند. این آمار، اما مختص به امسال نیست و سال‌هاست که رشته تجربی گوی متقاضی را از سایر رشته‌ها می‌رباید و با اختلاف شایانی افراد در آن ثبت‌نام می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین هم عاملی بود تا تلاشی برای ایجاد توازن میان رشته‌ها آغاز شود و وزارت آموزش‌وپرورش اوایل سال ۹۴ طرح توازن رشته‌های تحصیلی و توقف توسعه رشته علوم تجربی را در دستور کار قرار دهد. این طرح همان زمان با مخالفت مجلس مواجه شد، اما درنهایت قرار شد که عملیاتی شود.

با وجود این حالا و بعد از گذشت چهار سال از رونمایی این طرح گویا اوضاع روبه‌راه نشده و این نکته را هم آمار متقاضیان رشته تجربی می‌گوید و هم صحبت‌های روز گذشته ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور. او گفته که «ما در عرصه گرایش به سمت رشته‌های علوم تجربی با یک فاجعه در کشور مواجه هستیم و ظرفیت بسیاری از رشته‌های علوم پایه خالی مانده است.»

او در ادامه گفته ما برای توسعه کشور باید در رشته‌های علوم انسانی و ریاضی که نقش اساسی در توسعه هر جامعه دارند، سرمایه‌گذاری کنیم. «در واقع رشته‌های فنی و علوم‌انسانی ازجمله رشته‌هایی هستند که توسعه هر جامعه‌ای براساس آن اتفاق می‌افتد، اما در کشور ما وضع به گونه‌ای است که داوطلبان به سمت رشته‌های تجربی گرایش پیدا کرده‌اند.»

خدایی همچنین به طرح دو فوریتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور افزایش ظرفیت پذیرش در رشته‌های پزشکی اشاره کرده و آن را طرحی نادرست دانسته که نباید به تصویب برسد. «اگر ظرفیت ورود به رشته‌های علوم‌تجربی برای سال جاری افزایش پیدا کند طبیعتا ما نیز مجری قانون هستیم و در سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان یک مرکز اجرایی این قانون را برای پذیرش داوطلبان اعمال خواهیم کرد.»

اما آن‌طور که محمود صادقی، عضو کمیسیون آموزش مجلس، می‌گوید، هنوز این طرح به مجلس ارایه نشده و محل بحث و بررسی بسیار است. «من شخصا با افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی مخالفم؛ چرا که زیرساخت این مورد فراهم نیست و افزایش متقاضی عامل افت کیفیت خواهد شد. از طرفی با بسیاری از همکاران در کمیسیون بهداشت هم که صحبت کردم آن‌ها هم مخالف این مورد بودند.»

به گفته او گرایش دانش‌آموزان به رشته‌های علوم‌تجربی و علی‌الخصوص پزشکی به این دلیل است که این رشته‌ها بازار کار دارند و این تصور وجود دارد که به‌سرعت بیشتری افراد را به کار می‌رسانند. حال آن‌که رشته‌های علوم پایه این توانایی را ندارند و پیداکردن شغل برای این رشته‌ها آسان نیست.

«وضعیت رشته‌های علوم پایه در مرحله هشدار است. این را می‌دانیم، اما درست‌شدن اوضاع این رشته‌ها به تصمیم‌های قانونی و بخشنامه‌های مختلف برنمی‌گردد؛ پروسه‌ای طولانی است که نیازمند سیاستگذاری کلان است.» صادقی می‌گوید که ایجاد مشوق و اعطای بورس تحصیلی ازجمله مواردی است که برای افزایش گرایش به رشته‌های پایه در دست بررسی است. «اما باید بدانیم این‌ها راه‌حل‌هایی موقت است که نمی‌توان آن‌ها را با عنوان چاره اساسی در نظر گرفت و درنهایت باید طرح‌ریزی سیاست‌های طولانی‌مدت را دنبال کرد.»

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی کنکور سراسری رشته های پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۷۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت بیش از ۳ هزار داوطلب کنکور سراسری در سیرجان

حمید سبزعلی پور در جلسه هماهنگی برگزاری کنکور سراسری گفت: آزمون سراسری کنکور در گروه های آموزشی هنر، علوم ریاضی و فنی، علوم انسانی، علوم تجربی و زبان های خارجی در روزهای پنج شنبه ۶ اردیبهشت و جمعه ۷ اردیبهشت در حوزه امتحانی دانشگاه صنعتی سیرجان برگزار می شود.

وی افزود: بیش از ۳ هزار و ۸۸۰ داوطلب از شهرستان سیرجان در این آزمون شرکت می‌کنند.

معاون سیاسی، امنیتی فرمانداری سیرجان با بیان اینکه بیشترین تعداد داوطلبان کنکور امسال مربوط به رشته تجربی هستند،‌بیان داشت: در گروه علوم ریاضی و فنی ۲۳۰ نفر زن و ۵۲۲ نفر مرد، در گروه علوم انسانی ۶۴۳ زن و ۶۱ نفر مرد، در گروه تجربی ۱ هزار و ۳۱۴ داوطلب زن و ۳۳۳ نفر مرد، در گروه هنر ۱۹۳ زن و ۳۱ نفر مرد و در گروه زبان خارجی نیز ۲۰۷ داوطلب زن و ۷۵ نفر مرد با یکدیگر رقابت می کنند. 

 

وی بر حفظ آرامش و سلامت داوطلبین آزمون تاکید کرد و افزود: تمامی دست اندرکاران و دستگاه‌های اجرایی شهرستان باید تمام تلاش خود را به کار گیرند تا داوطلبان و خانواده‌های آن‌ها با آرامش و امنیت خاطر بتوانند در این رویداد علمی سرنوشت‌ساز سربلند باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • ۳٠ درصد قبولی در رشته‌های پزشکی و علوم پزشکی مربوط به زابل است
  • رقابت دویست و سی داوطلب گروه علوم تجربی کیش در آزمون سراسری
  • رقابت ۲ هزارو ۵۰۰ داوطلب رشته ریاضی فیزیک در آذربایجان غربی
  • ۸ درصد شرکت‌کنندگان کنکور از خراسان رضوی هستند
  • رقابت بیش از ۳ هزار داوطلب کنکور سراسری در سیرجان
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • طب ایرانی می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد
  • ایجاد زیرساخت هوشمند رصد رشته مقاطع و رشته محل‌های علوم پزشکی
  • ۲۷ رشته تخصصی جدید به دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه می‌شود
  • داوطلبان زن کنکور سراسری ۲ برابر داوطلبان مرد در گیلان