Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور امروز در نشست خبری در مشهد گفت: پیگیر ایجاد فراکسیون سلامت روان در مجلس شورای اسلامی هستیم تا با تبیین سیاست‌های کلان بتوانیم سواد سلامت روان جامعه را افزایش دهیم که این موضوع به پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بسیار کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  او با بیان اینکه سه وظیفه مهم این نهاد استاندارد سازی روانشناسی و مشاوره و ساماندهی آن، نظارت بر مجوز‌ها و توانمند سازی روانشناسان و مشاوران است، تصریح کرد: از سال ۸۲ با تاسیس این سازمان تحرک جدی در بخش کمی و کیفی ارائه خدمات انجام شده و هم اکنون بیش از ۲۰۰ هزار دانشجو و دانش آموخته این رشته در کشور وجود دارند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: با توجه به اینکه در دهه پنجم انقلاب، تهدید روان شناختی جوانان و خانواده‌ها از سوی دشمنان بسیار مورد توجه قرار گرفته، ارائه خدمات روانشناسی در خط مقدم مقابله با حملات دشمن قرار دارد.

حاتمی افزود: نرخ افسردگی، طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی و سایر آسیب‌های اجتماعی کشور به بحران نزدیک است و در برخی شاخص‌ها نگرانی‌های جدی وجود دارد، اما نگرش مردم در چند سال اخیر به دلیل فعالیت و همه گیر شدن رسانه‌ها بویژه در بخش رسانه‌های مجازی از منفی به مثبت تغییر کرده و مردم برای درمان اختلالات روانی خود بیشتر از گذشته به متخصصان مراجعه می‌کنند در حالی که در گذشته این رفتار مذموم بود و مردم آنرا از همدیگر پنهان می‌کردند.

او ادامه داد: بروز آسیب‌های اجتماعی یک یا چند دلیل ندارد بلکه مجموعه‌ای از دلایل مختلف مثل استفاده نابجا از فضای مجازی، عوامل اقتصادی، نا هماهنگی برای مقابله با آسیب‌ها بین نهاد‌ها و حوزه‌های مختلف کشور، موجب این آسیب‌ها می‌شوند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت : هم اکنون ۲۲ میلیون نفر در کشور کمتر از ۲۹ سال سن دارند که باید برای سلامت روان آن‌ها برنامه‌های علمی و مدون اجرا کنیم، با توجه به اینکه دشمنان نظام نیز برای ایجاد مشکلات روانشناختی و تلقین بی هویتی روی جوانان ما سرمایه گذاری کرده اند لزوم توجه به این امر بیشتر می‌شود.   علم روانشناسی و مشاوره، علم محبوب خانواده‌ها
حاتمی افزود: بیش از ۳۰ درصد مطالب فضای مجازی به بحث‌های روانشناسی اختصاص دارد، بعد از کتاب‌های رمان و قصه کتاب‌های روانشناسی پر فروش‌تر هستند و امروز علم روانشناسی و مشاوره "علم محبوب خانواده‌ها شده" و مردم روانشناسان و مشاوران را به عنوان گروه‌های مرجع قبول کرده اند و آن‌ها را معتمد و محرم خود می‌دانند.

او ادامه داد: از سال گذشته ساختار بازرسی این سازمان با حدود ۷۰۰ بازرس فعال شده و با توجه به اینکه هم اکنون بیش از ۱۰ هزار نفر به صورت جعلی خود را در فضای مجازی روانشناس و حقوقدان معرفی می‌کنند و آسیب‌های فراوان به اعتماد مردم می‌زنند اهیمت مقوله نظارت مشخص می‌شود و در آینده نزدیک سیستم نظارت حرفه‌ای را با استفاده از استادان دانشگاه و نیرو‌های خبره و با تجربه بکار می‌گیریم.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: برای پیشبرد بهتر اهداف در نظر داریم اختیاراتی را به استان‌ها تفویض کنیم که این کار را از خراسان رضوی آغاز کرده ایم و معتقدیم ستاد نباید کار اجرایی انجام دهد بلکه باید سیاست گذاری کند و برای انجام این کار راه اندازی سازمان استان‌ها مد نظر است که از خراسان رضوی آغاز شده است.

حاتمی افزود: در بخش توانمند سازی روانشناسان و مشاوران نیز در آستانه انعقاد قرارداد با وزارت علوم برای برگزاری دوره‌های مختلف بازآموزی هستیم تا بتوانیم روانشناسانی ماهر تربیت کنیم که معضلات اجتماعی را به خوبی تحلیل و درمان کنند.

او تصریح کرد: هم اکنون بیش از ۳۰ هزار نفر در کشور عضو رسمی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هستند که از این تعداد ۶ هزار نفر تاکنون پروانه تخصصی دریافت کرده و در بیش از یک هزار مرکز روانشناسی و مشاوره کشور فعالیت دارند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: بر اساس استاندارد‌ها هر مدرسه باید یک یا ۲ روانشناس داشته باشد که با توجه به وجود ۱۲۰ هزار مدرسه در کشور و در نظر گرفتن یک روانشناس برای هر ۵۰ خانوار، حضور روانشناسان در دادگاه‌ها و انجام تست روانی قبل از ارائه گواهینامه رانندگی در وضعیت مطلوب، کشور ما با حدود ۸۰ میلیون جمعیت به حدود ۴۰۰ هزار نفر مشاور و روانشناس نیاز دارد.   مشاوره رایگان برای زائران امام رضا(ع)
سید محسن اصغری نکاح مدیر مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی نیز در این نشست گفت: این نهاد خدمات مشاوره‌ای و روانشناسی خود را برای زائران حضرت امام رضا (ع) به صورت رایگان، برای کارمندان آستان قدس رضوی با احتساب ۲۰ درصد تعرفه و برای دیگر مراجعه کنندگان کمتر از نرخ تعرفه‌های رسمی ارائه می‌دهد.

او ادامه داد: با توجه به اینکه مدت اقامت زوار در مشهد چند روز است ادامه پیگیری درمان یا مشاوره مراجعان شهرستانی با مشکل مواجه است که در نظر داریم با امضای تفاهمنامه‌ای با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ادامه درمان و مشاوره این دسته از زائرین حضرت امام رضا (ع) را به روانشناسان و مشاوران شهرستان تحت اقامت آنان واگذار کنیم که با اجرایی شدن این طرح در آینده نزدیک ادامه کار درمان و مشاوره زائرین در شهرستان محل سکونت خودشان انجام خواهد شد.

مدیر مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی گفت: این مرکز با ۱۳۵ همکار مشاور با تحصیلات عالیه و مجوز به مراجعه کنندگان خدمات ارائه می‌دهد و تاکنون در این زمینه ۳۰۰ کلیپ آموزشی تهیه شده که به زودی بر بستر اندروید در سایت مرکز بارگذاری می‌شود.

اصغری نکاح افزود: یک برنامه نرم افزاری تحت وب را نیز یکی از استادان دانشگاه وقف این مرکز کرده است که به زودی با تامین بستر‌های لازم نرم افزاری از آن رونمایی می‌شود و با راه اندازی این برنامه نرم افزاری امکان مشاوره روانشناسی از راه دور برای متقاضیان فراهم می‌گردد.   انتهای پیام//ف.ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روانشناسی مشاوره فضای مجازی آسیب های اجتماعی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۱۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بادامچیان: مجلس دوازدهم یک مجلس پرهیاهو خواهد بود /ائتلاف شانا و پایداری در مرحله دوم تاثیری در انتخابات ندارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه، در گفتگویی با ایرنا به بیان نکاتی درباره انتخابات مجلس دوازدهم، علت رای نیاوردن نوبخت و باهنر در انتخابات و ... پرداخته است.

مشروح این گفتگو را در ادامه می خوانید؛

انتخابات ۱۱ اسفند درحالی برگزار شد که نیروهای انقلاب به یک لیست واحد دست نیافتند و ما شاهد حضور لیست‌های متعدد از سوی اصولگرایان بودیم، چرا در انتخابات ۱۴۰۲ وحدت حاصل نشد؟ علت آن چه بود؟

طبیعی است هر دوره از انتخابات‌ ـ از این ۱۱ دوره مجلس ـ بنابر اقتضا و شرایط زمانی، تفاوت‌های خاص خود را داشت. به عنوان مثال انتخابات مجلس اول در دوره ریاست جمهوری بنی‌صدر و سلطه‌طلبی‌هایی که او دنبال می‌کرد شکل گرفت. مجلس دوم بعد از شهادت شهید بهشتی برگزار شد، از این رو هر دوره ویژگی خاص خود را داشت.

اکنون هم در این دوره که گام اول تمام شد و زیربناها آماده شده و حالا نوبت این است که در گام دوم با استفاده از زیربناهای ساخته شده شاهد تحول و تکامل در جامعه باشیم. طبیعتا مجلس جدید هم متفاوت خواهد بود. شما ملاحظه می‌کنید کسانی که در دوره قبل به عنوان شورای ائتلاف رأی آورده بودند این‌بار، هم در استان‌ها و هم در تهران دیگر در موقعیت گذشته خود قرار نگرفتند.

از طرفی شورای وحدت و شوراهای دیگر نیز وارد صحنه شده بودند. اصلاح‌طلبان هم در تهران رأی نیاوردند، بنابراین طبیعی است که شرایط فرق کرده است و بر همین اساس طبیعی بود که میان شورای وحدت و شورای ائتلاف که بیشتر مورد توجه بودند ائتلافی رخ ندهد، بلکه رقابت هم میان آنها شکل گرفت و از همین دو فهرست ( وحدت و ائتلاف) تعداد کمی راهی مجلس شدند و بیشتر به دور دوم راه یافتند و چهره‌هایی که از زبان انتقادی تند برخوردار هستند رأی آوردند و به اعتقاد من، طبیعت یک جامعه آزاد و انتخابات آزاد همین است.

آقای بادامچیان! شما به رقابت شورای وحدت و ائتلاف در ایام انتخابات اشاره کردید. در زمان انتخابات شاهد بودیم که انتقادهای تندی به نحوه سازوکار و تهیه فهرست‌های انتخاباتی ارائه می‌شد، حتی برخی از سیاسیون به صراحت اعلام کردند که ما آمده‌ایم تا زیر میز پدرخوانده‌ها بزنیم. سوال اینجا است چه تضمینی وجود دارد که اگر سازوکار جدیدی طراحی شود، باز موضوع پدرخوانده‌ها مطرح نشود؟

من این اصطلاحات را که نوعی اخلاق حسنه خوب ایرانی ـ اسلامی در آن وجود ندارد را نمی‌پسندم. انتخابات برای ملت ایران است، همه کسانی که در این انتخابات شرکت کرده‌اند، نیروهای همین ملت هستند. البته هر کدام روش خود را دنبال می‌کنند. به عنوان مثال روش ائتلاف این بود که همه چیز در اختیار خودش باشد. هرکس می‌کوشد که خودش تسلط بیشتری بر امور داشته باشد. شورای وحدت هم کوشید که فهرست خود با مشی که دارد، رأی بیاورد. از آن‌طرف جبهه پایداری نیز ابتدا با مشی خود ظاهر و بعدا با شورای اتلاف همراه شد و دو، سه گروه جدید پدید آمدند. همه این تحرکات نشان می‌داد انتخابات آزاد بود. حال یک زمانی یک گروهی رأی می‌آورد و زمانی دیگر مردم به همان گروه رأی نمی‌دهند. جامعه فعلاً در این دوره به این سمت رفت و به این گروه (منتخبان مجلس دوازدهم) رأی داد.

یعنی معتقد هستید مردم به یک فهرست رای ندادند؟

البته در کل بیشتر منتخبان از اصولگرایان هستند و هیچ کدام از اصلاح‌طلبان در تهران رأی نیاوردند، در استان‌ها نگاه بیشتر محلی بود و شورای ائتلاف و وحدت حرف اول را نمی‌زند. حتی موتلفه که کارگردان اصلی بود هم حرف اول را نمی‌زد. البته ما در حزب موتلفه از گزینه‌های خود حمایت کردیم و بخش خوبی از این افراد هم رأی آوردند، اما همان طور که بیان شد انتخابات در استان ها با کلانشهرها و پایتخت متفاوت است و در آنجا بیشتر نگاه، منطقه‌ای و محله‌ای جاری است اما در تهران ملاحظه کردید انتخابات به مرحله دوم کشیده شد؛ روی هم رفته نیروهای جدیدی وارد مجلس شدند.

موتلفه در انتخابات از فهرست شورای وحدت با سرلیستی «منوچهر متکی» حمایت کرد، به نظر شما شورای وحدت می‌تواند فراکسیون منسجم و قوی در مجلس تشکیل دهد؟

به نظر من در مجلس دوازدهم، فراکسیون‌های متعددی از جمله وحدت، ائتلاف و موتلفه اسلامی تشکیل می‌شود. البته فراکسیون موتلفه در ادوار گذشته مجلس فعال بود و در این دوره(مجلس دوازدهم) به فعالیت خود ادامه می‌دهد. دوستان جدیدی هم که داغ، تند و خوب به صحنه آمدند فراکسیون خود را خواهند داشت، بنابراین مجلس آینده تک‌فراکسیونی نیست و چند فراکسیونی خواهد بود.

پس با این اوصاف صفِ اصولگرایان در مجلس دوازدهم از هم جدا خواهد بود؟

شورای ائتلاف و شورای وحدت قبل از انتخابات به یک فهرست واحد نرسیدند، با اینکه من پیشنهاد داده بودم و به آنها گفتم که بر مبنای «اصلح و ارجح» یک فهرست واحد ارائه بدهند؛ نمی‌شود همه با هم فهرست بدهید، اما در نهایت فهرست هر کدام مطرح و اعلام شد و همانطور که در آن مقطع نتوانستند به هم برسند، در مجلس نیز نمی‌توانند به هم برسند.

طبیعتاً کسانی که آمدند و گروه‌های جدیدی را هم راه‌اندازی کردند می‌خواهند در مجلس در قالب فراکسیون دور هم جمع شوند. بنابراین به نظر من مجلس آینده در سال اول یک مجلس پرهیاهو خواهد بود و بحث‌ و گفت‌وگوها درآن زیاد مطرح می‌شود. همه کسانی که تازه آمده‌اند می‌خواهند کاری، کارستان انجام دهند. امیدواریم همه آنها موفق شوند. اما روی هم رفته مجلس دوازدهم را مجلسی که به دنبال دعوا باشد نمی‌بینیم بلکه در آن مجلس رقابت‌ بیشتر بین اصولگرایان خواهد بود.

حضور و نقش آفرینی اصلاح طلبان در مجلس دوازدهم را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ در زمان انتخابات تعدادی از احزاب اصلاح‌طلبِ فعال در صحنه می‌گفتند ما می خواهیم فراکسیون منسجم خود راتشکیل دهیم، به نظر شما آنها می توانند فراکسیون خود را تشکیل دهند؟

بله ـ اما آنها(اصلاح‌طلبان) از شهرستان‌ها به مجلس آمده‌اند، البته نه آن اصلاح‌طلبان تندی که بخواهند جبهه‌گیری کنند. به عنوان مثال آقای پزشکیان یا دیگران اهل این حرف‌ و حدیث‌ها نیستند که بخواهد برخورد تندی در مجلس داشته باشند. ضمن آنکه زمان هم مناسب نیست و اصلاح‌طلبی در ایران هم جایگاه ندارد. هر چقدر ما از قبل گفتیم که جریان اصلاحات مُرده، اما باور نمی‌کردند. با این حال گفتیم باز آنها حضور پیدا می‌کنند اما رأی نمی‌آورند، خیلی از دوستان باورشان نمی‌شد. در نهایت ملاحظه کردید که تحلیل‌های دقیق من برخلاف تحلیل‌های غلط برخی از دوستان درست بود. به نظر من مجلس دوازدهم، مجلس خوبی خواهد بود و همه تلاش خواهند کرد بهترین باشند، تیپ‌ها (افراد) جدیدی هم که به مجلس رفتند سعی می‌کنند بگویند مشکلات مردم با طرح‌هایی که ما ارائه می‌دهیم حل می‌شود. فضای انتخابات و تبلیغات انتخاباتی هم به همین شکل بود و هر کس می‌گفت اگر من به مجلس بروم کاری می‌کنم، کارستان اما نمی‌دانند که به همین سادگی‌ها نیست که کاری، کارستان انجام شود. کارهای اجتماعی پیچیدگی‌های خاص خود را دارد.

بالاخره ۲۵ میلیون نفر پای صندوق آمدند و رأی دادند، این شوخی نیست، ۲۵ میلیون رأی کمی نیست.کسانی راهی مجلس دوازدهم می‌شوند، رسالت سنگینی بر عهده‌ دارند. مردم از آنها انتظار دارند، رهبری هم تحول و تکامل را می‌خواهند، به همین جهت باید یک کار جدی حساب شده انجام دهند.

در این دوره شاهد بودیم چهره‌های شاخص از جمله «محمد رضا باهنر» و « محمد باقر نوبخت» رأی نیاورند، علت عدم رأی آوری آنها چه بود؟

جامعه وضع موجود را نمی‌خواهد بلکه وضع مطلوب را می‌خواهد. البته نه اینکه بخواهد وضع موجود را رد کند، وضع موجود را به لحاظ زیربنایی قبول دارد. در جریان قدرت و توانایی ما در حوزه دفاع و صادرات غیرنفتی است، اما با گرانی‌ها و مشکلات رو هستند، بنابراین به کسانی که فکر می‌کنند حاصل وضع موجود هستند در انتخابات رأی ندادند و نخواهد داد از این رو به چهره‌هایی که فکر می‌کردند اگر به مجلس بروند همان نگاه گذشته خود را دنبال می‌کنند - مانند آقای باهنر- به آنها رای ندادند.

آقای نوبخت نیز در رشت قابل احترام است، ضمن اینکه همه آن آقایان برای من هم قابل احترام هستند، همه آنها دوستان ما هستند، اما می‌بینید که مردم رشت هم به او رای ندادند در تهران هم به او رای نمی‌دادند بنابراین تغییر حوزه داد و به رشت رفت. آقای باهنر هم احساس کرد که در تهران زمینه چندان برای او مناسب نیست و با تغییر حوزه به کرمان رفت. البته تنها این دو نفر نیستند، افراد دیگری هم هستند که در تهران رأی نیاوردند.

در اردیبهشت ماه انتخابات میان دوره‌ای مجلس را خواهیم داشت، به نظر شما در این دوره جبهه پایداری با شورای ائتلاف دوباره وحدت می‌کند؟

هر کاری دلشان خواست انجام دهند. مردم از میان ۳۲ نفر باید ۱۶ نفر را راهی مجلس کنند. به اعتقاد من اگر ائتلاف کنند یا نکنند، با هم شوند یا نشوند چندان تاثیری نخواهد داشت.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888531

دیگر خبرها

  • نظام به دنبال انتخاب سفارشی رییس مجلس نیست
  • سه چالش اساسی نظام در سال ۱۴۰۳ به روایت حسین علایی /حاکمیت باید یک تغییر معنادار در سیاست‌های اقتصادی و سیاسی خود ایجاد کند
  • رأی آوری قالیباف برای ریاست مجلس دوازدهم سخت‌تر است
  • اصولگرایان مجلس دوازدهم به وحدت می‌رسند
  • درخواست سازمان نظام پزشکی از سازمان جهانی بهداشت برای لغو عضویت رژیم صهیونیستی
  • منتخبان مجلس دوازدهم دعواهای سیاسی را وارد مجلس نکنند
  • منتخبین مجلس دوازدهم دعواهای سیاسی را وارد مجلس نکنند
  • بادامچیان: مجلس دوازدهم یک مجلس پرهیاهو خواهد بود /ائتلاف شانا و پایداری در مرحله دوم تاثیری در انتخابات ندارد
  • کمک هزینه ۱۰۰میلیون یورویی به دانشگاه‌ها تعلق گرفت
  • تشکیل مجلس جدید با ۴ فراکسیون / جریان اصولگرایی رقابت‌ها را کنار بگذارند