Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرستش حیوانات در دوران کهن و زمان‌های بسیار دور، امری رایج بوده است. آن‌ها ویژگی‌های خاصی را در این حیوانات یافته و آن‌ها را معبود خود قرار داده بودند. در این گزارش، دانستنی‌های جالب از پرستش حیوانات از گذشته تا امروز خواهید خواند.

موش

موش در دین هندو پرستیده می‌شود. چه کسی باور می‌کند که موش‌ها مورد پرستش قرار بگیرند؟ در یکی از مناطق شهر راجستان موش‌ها مقدس هستند و به آن‌ها غذا و هدایا داده و رعایت حال آن‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله شواهد چنین باوری معبد «کارنی ماتا» ست که بیش از ۲۰ هزار موش در آنجا زندگی می‌کنند. این موش‌ها را از اماکن چندش آور مثل زباله دانی‌ها و فاضلاب‌ها پیدا می‌کنند و به معبد می‌آورند تا زندگی خوبی را حتی بهتر از خیلی از مردم برای آن‌ها فراهم کنند. نکته جالب توجه این که هر کسی این جوندگان کوچک را لِه یا لگد کند، به عمد یا غیر عمد، سال‌ها به زندان می‌افتد، زیرا در قانون هند، آسیب زدن به موش‌ها توهین به آیین هندو به شمار می‌رود.

گربه

این گربه زیبا جایگاه قابل توجّهی در جوامع فرعونی‌ها داشته و آن را به دلایل مختلفی می‌پرستیدند. گربه‌ها با الهه «باستیت» مرتبط بودند. طرح و رنگ روی پیشانی برخی از گربه‌ها شبیه حرف M. بود، و این طرح نمادی از حشره سرگین غلطانک، حشره مقدس فرعونیان بود. فرعون متوجه قدرت گربه‌ها در مبارزه با جوندگان و مار‌های سمّی بودند و برای فرعونیان نمادی از نعمت و تعادل طبیعت به شمار می‌رفتند. در مصر باستان گربه‌ها پس از مرگ مومیایی می‌شدند و یا همراه صاحبان خود دفن می‌شدند. هر کسی به گربه آزار می‌رساند به عنوان مجازات کشته می‌شد. اگر گربه‌ای در مصر باستان می‌مرد، صاحب گربه ابرو‌های خود را به نشانه غم می‌تراشید.

مار

این خزنده خطرناک در آیین هندو با الهه‌ای به نام «شیفا» مرتبط است؛ شیفا گردنبندی شبیه به مار دارد. در آیین هندو جشنواره‌ای برگزار می‌شود که در آن مار‌ها را احترام کرده و به آن‌ها غذا می‌دهند. مار مورد توجه فرعونیان هم بود. به خصوص شاه کبرا که طول آن به چندین متر می‌رسد، باهوش و بسیار بزرگ است. اگر به مجسمه‌های فرعونی توجه کنید، بالای سر هر مجسمه نقش و طرحی از شاه کبرا خواهید دید که سمبل نگهبانی از این مجسمه‌ها به شمار می‌رود.
ببر

این گربه سان بزرگ در برخی مناطق به دلایل نامشخصی همچنان مورد پرستش قرار می‌گیرد. در چین ببر نماد زمین است و مورد پرستش قرار می‌گیرد. پوست و استخوان ببر در طب سنّتی چین مورد استفاده قرار می‌گیرد. در شهر «کونمینگ» چین، ببر‌ها به کثرت مورد تقدیس قرار می‌گیرند و در همین راستا ساکنان شهری در ویتنام هم ببر‌ها را می‌پرستند.

سگ

سگ در نزد فراعنه به دلیل ارتباط با الهه «آنوبیس» مورد پرستش قرار می‌گرفت. مطیع بودن، وفاداری بیشتر آن نسبت به سایر حیوانات، محافظت از خانه‌ها و ... دلیل اهمیت سگ‌ها برای فراعنه بود. در آیین هندو نیز، سگ‌ها مورد تقدیس قرار می‌گیرند، برای آن‌ها در ۱۴ نوامبر هر سال فستیوال سگ برگزار می‌کنند و جشن می‌گیرند، بخور روشن می‌کنند و به مراقبت و نگهداری از آن‌ها می‌پردازند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرگرمی حیوانات مصر باستان هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۱۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بی‌ سابقه یک سازه مرموز در نزدیکی دو گورستان در فرانسه

باستان‌شناسان در اکتشافی بی‌سابقه یک سازه مرموز مدورِ پاپیونی‌شکل را در نزدیکی دو گورستان واقع در فرانسه کشف کردند.

به گزارش ایسنا، باستان‌شناسان یک بنای غیرمعمول به شکل نعل اسب را به همراه مجموعه‌ای از سلاح‌ها و زیورآلات متعلق به دوره‌های مختلف تاریخ، در محوطه‌ای در فرانسه کشف کردند.

«لایوساینس» نوشت، این محوطه باستان‌شناسی که در «مرلینز»، منطقه‌ای در شرق فرانسه واقع شده است،‌ یک سازه عظیم پاپیونی‌شکل را در خود جای داده که قطر بخش مرکزی آن به ۱۱ متر می‌رسد. در یک سمتِ این سازه مدور، یک سازه هشت‌متری نعلی‌شکل و در سمت دیگر یک سازه به شکل دسته کوزه قرار دارد.

محققان از این اکتشاف به عنوان کشفی «بی‌سابقه»‌ یاد کرده‌اند؛ چراکه هیچ سازه مشابهی تا کنون کشف نشده است.

باستان‌شناسان با توجه به تعداد زیاد اشیاء تاریخی که در این مکان کشف شده است، از جمله یک بسته حاوی هفت سر پیکان از جنس سنگ چخماق، دو بازوبند محافظ که توسط کمانداران استفاده می‌شد، یک فندک سنگ چخماق و یک خنجر از آلیاژ مس، تشخیص دادند که این محوطه در دوره‌های زمانی مختلف تاریخ مورد استفاده قرار گرفته است.

برای مثال، اشیاء جنس سنگ چخماق که در نزدیکی خندق کشف شدند، که احتمالا به دوره نوسنگی مربوط هستند و این درحالی است که رد سلاح‌ها به تمدنی می‌رسد که قدمت آن به ۴۵۰۰ سال قبل بازمی‌گردد.

از دیگر سازه‌های یافت‌شده در این مکان می‌توان به چندین چاه اشاره کرد که گمان می‌رود به عصر برنز مربوط باشند و همچنین یک گورستان با پنج محوطه مدور کشف شده است.

باستان‌شناسان بر اساس پنج سنجاق آلیاژ مس، یک گردنبند با مهره‌های کهربایی و خرده‌های سفالی که در آنجا پراکنده شده بودند، تشخیص دادند قدمت این قسمت از محوطه بین ۱۵۰۰ تا ۱۳۰۰ قبل از میلاد است.

در نهایت، باستان‌شناسان بقایای یک گورستان عصر آهن را به همراه مجموعه‌ای از دستبند و حلقه‌ کشف کردند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آبلیموی تقلبی را چگونه تشخیص دهیم؟ | باورهای اشتباه مردم درباره آبلیموهای سنتی
  • گیتی آذرپی درگذشت
  • کشف کلاه‌خود ۲۵۰۰ ساله
  • رازگشایی از برابر بودن سرعت نور با مختصات هرم بزرگ مصر
  • ‌ماجرای حیوانات عجیب تهرانپارس!
  • جوسازی موذیانه مدعیان حمایت از حیوانات و معضل افزایش حیوانات ولگرد
  • این حیوان عجیب برای زنده ماندن باید در خواب هم غذا بخورد! (+عکس)
  • کشف بی‌ سابقه یک سازه مرموز در نزدیکی دو گورستان در فرانسه
  • (ویدئو) لحظاتی از زاویه دید گربه را ببینید
  • تشییع مادر شهید در فارسان