Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-03-28@10:41:16 GMT

چگونه می‌توانیم برق مصرفی خود را ارزانتر تامین کنیم

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۲۳۷۱۲

چگونه می‌توانیم برق مصرفی خود را ارزانتر تامین کنیم

برق محصولی ارزشمند و گرانبهاست که علاوه بر مصارف خانگی در صنعت نیز کاربردهای بسیاری دارد. اما آیا می‌توانیم هزینه برق مصرفی خود را علی الخصوص در بخش صنعتی و تجاری کاهش دهیم.

به گزارش ایلنا، قیمت انرژی الکتریکی در ایران تقریبا از تمام دنیا ارزانتر است. برق ایران نه تنها از کشورهای همسایه بلکه از 200 کشور جهان ارزانتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعنوان مثال هزینه برق در افغانستان 4 افغانی معادل 288 تومان، ارمنستان 10 سنت معادل 480 تومان، امارات 0.27 درهم معادل 378 تومان و همینطور در کشورهای فرانسه، آفریقای جنوبی، اتریش، لهستان، هلند، استرالیا و جمهوری چک  قیمت برقی بین ۸ تا ۸.۹ سنت به ازای هرکیلووات ساعت برق  میباشد. کشورهای کانادا با ۷.۲۳ سنت، فنلاند با ۶.۴۲ سنت و سوئد با ۵.۳۴ سنت نیز در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. ایتالیا با نرخ برق ۱۵.۷ سنت، آلمان با قیمت ۱۵.۲۲ سنت و انگلستان با فروش هر کیلووات ساعت برق به قیمت ۱۴.۱۶ سنت، بیشترین قیمت برق را در سطح جهان دارند. شهروندان کشور بلژیک، پرتغال و اسپانیا به ترتیب با پرداخت ۱۱.۱۷ سنت، ۱۱.۰۵ سنت و ۱۱.۰۴ سنت به ازای هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی در جایگاه‌های بعدی قرار دارند، این درحالی است که ساکنان کشور اسلوواکی به ازای هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی ۹.۹ سنت و ساکنان آمریکا نیز ۹.۴۳ سنت میردازند و در ایران میانگین قیمت برق 66 تومان معادل ۲ سنت به ازای هرکیلووات ساعت انرژی است.

 اما با این اوصاف، همه ما چه در مصارف خانگی، چه در مصارف تجاری و چه در مصارف صنعتی به دنبال کم کردن هزینه قبض‌های برق هستیم. صرفه جویی در مصرف برق یکی از راهکارهای کاهش هزینه برق مصرفی است که بیشتر در مصارف خانگی نتیجه بخش است آن هم اندک. اما آیا می‌توانیم از طریق دیگری هزینه برق مصرفی خود را علی الخصوص در بخش صنعتی و تجاری کاهش دهیم؟ پاسخ این سئوال مثبت است.

چگونه می توان برق را ارزانتر خرید؟

بر اساس برنامه پنج ساله توسعه، سیاستهای اصل 44 قانون اساسی، بند 11 برنامه های بخش برق و انرژی وزارت نیرو در دولت دهم، اساسنامه شرکت مدیریت شبکه برق ایران و ...  در جهت کاهش بدهیهای وزارت نیرو و افزایش جذب سرمایه گذار خصوصی، وزارت نیرو در سالهای اخیر راهکارهای ارزنده ای را ایجاد کرده است. همانند: راه اندازی بازار بورس انرژی (برق)، بازار معاملات دوجانبه و شرکتهای خرده فروشی برق

این راهکارها هر کدام می‌تواند باعث حل مشکلات صنعت برق کشورمان، افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی، جذب سرمایه گذاران خارجی و کاهش بدهی های وزارت نیرو باشد. علاوه بر این و مهم تر اینکه تمام مصرف کنندگان برق اعم از خانگی، تجاری، صنعتی و سایر تعرفه ها میتوانند با استفاده از این بازارها و خدمات آنها که توسط متخصصان این امر انجام میشود، هزینه برق مصرفی خود را به میزان قابل توجهی، گاها تا 30 درصد کاهش دهند و هزینه کمتری بابت مصرف برق بپردازند.  البته در فاز اول این طرح برای مصارف صنعتی بالای 5 مگاوات قابل اجرا میباشد. و در آینده نزدیک برای سایر مصارف نیز قابل اجرا خواهد بود.

این راهکارها چگونه عمل می‌کنند؟

بورس انرژی (برق)

خرید برق از بورس انرژی برای کسانی که مجاز به معامله در بورس انرژی هستند بسیار آسان و مقرون به صرفه است. در حقیقت یکی از اهداف راه اندازی بورس برق کشف قیمت واقعی برق و رقابت عادلانه بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان برق میباشد. صنایعی که دارای شرایط معامله در بورس هستند میتوانند برق مصرفی خود را از این طریق تهیه کنند. اما اگر کد بورسی ندارید و یا شرایط معامله در بورس را ندارید اصلا نگران نباشید. شما میتوانید با استفاده از کارشناسان این حوزه که به دنیای بورس و همینطور برق آشنایی دارند امکان خرید ارزان برق از بورس انرژی را داشته باشید.

معاملات دوجانبه برق

به طور کلی معاملات دوجانبه برق برای صنایع کاربرد بسیاری دارد. به اینصورت که میتوانند با تولیدکننده برق به طور مستقیم وارد معامله شوند و برق مصرفی خود را با قیمت توافقی و مسلما ارزانتر از چیزی که هم اکنون خریداری میکنند، تهیه کنند. اگر تولیدکنندگان برق را نمیشناسید یا در پیدا کردن آنها و رسیدن به برق مطمئن و ارزان دچار مشکل شدید باز هم اصلا نگرانی به خود راه ندهید. کارشناسان این حوزه باز هم به کمک شما خواهند آمد.

شرکت‌های خرده فروشی برق

این شرکتها که مجوز فعالیت خود را از وزارت نیرو دریافت کرده اند، به نوعی حلال مشکلات شما هستند. چطور؟ این شرکتها مجوز خرید و فروش در بورس را دارند. میتوانند در انعقاد قراردادهای دوجانبه همپای شما باشند و با شناختی که از بازار تولید و مصرف برق دارند امکان رساندن برق مطمئن با بهینه ترین قیمت ممکن را برای صنعت، خانه، تجارت و ... شما فراهم میکنند.

خلاصه اینکه وقتی می‌توانیم هزینه برق مصرفی خود را کاهش دهیم و این کاهش هزینه قطعا بر روی محصولات تولیدی و فروش ما نیز تاثیر بسزایی خواهدگذاشت، چرا از این فرصت استفاده نکنیم.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف برق پرتغال سرمایه گذاری بخش خصوصی سوئد صرفه جویی در مصرف قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۳۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا امسال هم مشترکان برق پاداش خوش‌مصرفی می‌گیرند؟

وجود ناترازی در تولید و مصرف برق در ۲ سال اخیر سبب شد وزارت نیرو برای کاهش این ناترازی اقدام‌های متعددی را در دستور کار قرار دهد.

بخشی از این اقدام‌ها در توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور انجام شد و در ۲ سال گذشته ظرفیت نیروگاهی حدود هفت هزار و ۵۰۰ مگاوات افزایش یافت و مقرر است این روند همچنان تداوم داشته باشد.

از طرف دیگر وزارت نیرو فقط به توسعه ظرفیت نیروگاهی بسنده نکرد و تلاش برای بهینه‌سازی مصرف را هم به طور جد در دستور کار قرار داد.

بر این اساس و با هدف مشارکت بیشتر مردم در طرح‌های بهینه‌سازی مصرف برق، در سال ۱۴۰۱ وزارت نیرو طرح اختصاص پاداش به مشترکانی که تا سقف الگو را رعایت می‌کردند دنبال کرد و به این مشترکان مبالغی را به‌عنوان پاداش خوش مصرفی پرداخت کرد.

در این طرح ۵۰۰ تومان به‌ازای هر کیلووات ساعت صرفه‌جویی برای مشترکان در نظر گرفته شد و این امر سبب شد مردم همکاری مناسبی با صنعت برق داشته باشند.

سال ۱۴۰۲ وزارت نیرو مصمم شد دایره مشمولان پاداش را افزایش داده تا مشترکان بیشتری مشمول شوند.

«علی‌اکبر محرابیان» وزیر نیرو سال ۱۴۰۲ در همین باره گفت: امسال طرح پاداش صرفه‌جویی در مصرف برق نسبت به سال گذشته وسیع‌تر خواهد بود و همه مشترکان خانگی می‌توانند در آن مشارکت داشته باشند.

وی با بیان اینکه برای مشترکانی که در طرح‌های مدیریت مصرف مشارکت کنند، پاداش‌های ویژه‌ای در نظر گرفته شده است، ادامه داد: در بخش مدیریت مصرف برق بخش خانگی ۲ سیاست کلی وجود دارد که یکی، اجرای قانون افزایش پلکانی مصرف برای پرمصرف‌ها و دیگری، طرح سراسری پاداش صرفه‌جویی است.

محرابیان درباره طرح سراسری پاداش صرفه‌جویی گفت: سال گذشته فقط مشترکانی که در چارچوب الگو میزان برق مصرفی خود را کاهش می‌دادند شامل پاداش می‌شدند، اما امسال همه مشترکان می‌توانند مشمول این پاداش‌ها شوند و به میزانی که نسبت به سال گذشته میزان مصرف برق خود را کاهش دهند، مشمول پاداش خواهند شد.

وی خاطرنشان‌کرد: به طور مثال در مناطق عادی که الگوی مصرف برق ۳۰۰ کیلووات است، اگر مشترکی سال گذشته ۳۰۰ کیلووات برق مصرف کرده است و امسال مصرف خود را به ۲۰۰ کیلووات برساند، به میزان ۱۵۰ هزار تومان پاداش می‌گیرد.

اکنون که کم‌کم روز‌های گرم سال فرا می‌رسند و آن‌طور که پیش‌بینی‌شده تابستان امسال از گرم‌ترین تابستان‌ها خواهد بود، وزارت نیرو برای مشترکان چه برنامه‌ای در نظر خواهد گرفت تا مردم بیشتر برای صرفه‌جویی همکاری کنند؟

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • تامین هزینه‌های ساخت پارکینگ در منطقه ۶ تهران
  • کاهش ۳۰ درصدی هزینه خمیرمایه نانوایان/ تامین نان یارانه‌ای با تعداد بالا در ماه رمضان امکان‌پذیر است
  • جهش چشمگیر قیمت گاز در انتظار شهروندان آلمانی
  • آیا امسال هم مشترکان برق پاداش خوش‌مصرفی می‌گیرند؟
  • اولین گواهی صرفه‌جویی، بهار در بورس عرضه می‌شود
  • آخرین تحولات قیمت نفت
  • هزینه‌های سفر به هند شامل چه مواردی است؟
  • بسته 50 میلیارد دلاری برای نجات از بحران اقتصادی در مصر/ مصری ها برای تامین خوراک  مبارزه می کنند 
  • هزینه واردات بنزین از جیب مردم تامین می‌شود
  • برنامه‌ریزی‌های مدون برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های قدرت و راکتورهای داخلی