Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران یادآور شد: بر اساس MDP های ارائه شده به شرکت ملی نفت ایران که مبنای توسعه میادین آزادگان جنوبی و شمالی قرار گرفت، ضریب بازیافت اولیه آزادگان جنوبی در لایه سروک 5.1 درصد و ضریب بازیافت اولیه آزادگان شمالی در این لایه 4.5 درصد بوده و این در حالیست که حدود 90 درصد نفت آزادگان در لایه سروک قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کریم زبیدی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا، در باب میادینی که به واسطه ضریب بازیافت‌های ناچیز، برداشت از آنها (با وجود ظرفیت‌های قابل‌توجه) اندک است، به میدان آزادگان اشاره می‌کند و می‌گوید: این ضریب بازیافت اولیه اندک در میدان آزادگان (شمالی و جنوبی) که (بر مبنای 3P) بیش از 45 میلیارد بشکه ذخیره نفت درجا دارد، کمتر از نصف ضرایب بازیافت اولیه رایج در سایر میادین مشابه شرکت ملی نفت ایران است.
به گفته وی، ضریب بازیافت اولیه و ثانویه لایه سروک در محدوده اهواز، به ترتیب 10 درصد و 2.5 درصد است که این رقم برای میادین بنگستانی حوزه آغاجاری و گچساران به حدود 2 برابر این اعداد و ارقام افزایش می‌یابد.
زبیدی این را هم اضافه می‌کند که به دلیل نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلان، طی سال‌های گذشته امکان ادامه توسعه میدان آزادگان به‌طور کامل میسر نشده و توسعه محدود این میدان در دست اقدام است.
نقش یک درصد افزایش ضریب بازیافت در درآمدهای ارزی کشور
مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران با اشاره به متوسط ضریب بازیافت نفت خام که 24 درصد است، می‌گوید: با افزایش یک درصدی این ضریب، ذخایر نفت خام قابل استحصال کشور بیش از هفت میلیارد بشکه افزایش می‌یابد؛ یعنی معادل تولید 5 سال نفت خام به میزان روزانه چهار میلیون بشکه و حدود 350 میلیارد دلار درآمدزایی.
زبیدی متوسط ضریب بازیافت هیدروکربور مایع را نیز حدود 28 درصد عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: به این ترتیب با افزودن یک درصد به این ضریب، حدود هشت میلیارد و 780 میلیون بشکه به ذخایر قابل برداشت هیدروکربور مایع کشور افزوده می‌شود که به‌مثابه ایجاد 450 میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور است و با فرض هزینه‌کرد 50 درصد از این درآمد برای سرمایه‌گذاری، می‌توان از افزایش یک درصدی ضریب بازیافت هیدروکربور مایع بالغ بر 225 میلیارد دلار درآمد عاید کشور کرد.
این مقام مسئول با اشاره به متوسط ضریب بازیافت جهانی نفت که حدود 35 درصد است، می‌گوید: ضریب بازیافت ما حدود هفت تا 10 درصد با این رقم فاصله دارد و اگر بتوانیم با روش‌های مختلف (EOR,IOR) به متوسط جهانی برسیم، بدون شک ثروت زیادی عاید کشور می‌شود.
به گفته وی، افزایش نرخ ضریب بازیافت، افزون بر الزام به استفاده از فناوری، به مکانیزم‌های حاکم بر مخزن و خواص سنگ و سیال مخزن نیز ارتباط دارد؛ این در حالیست که برخی مخازن نفت و گاز ایران پیچیدگی‌های خاصی دارند و به فناوری‌های ویژه‌ای نیازمندند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۸۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری استخدام فرزندان آزادگان و جانبازان ۲۵ درصد

مشاور حقوقی امور ایثارگران شرکت ملی پالایش نفت ایران گفت: در حال پیگیری برای استخدام فرزندان آزادگان و جانبازان بیست و پنج درصد هستیم. - اخبار استانها -

به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از شازند، حجت‌الاسلام رضا رستمی شامگاه چهارشنبه در نخستین یادواره شهدای ایثار و شهادت ویژه تکریم و تجلیل از فرزندان معظم شهدا و جانبازان گرانقدر که در شرکت پالایشگاه نفت امام خمینی شازند برگزار شد، اظهار داشت: ایمان، بصیرت، پشتیبانی از ولایت فقیه، ولایت مداری، ادامه دادن مسیر شهدا از انتظارات عظیم و اصیل شهدا است، خانواده‌های شهدا به عنوان یادگاران شهدا هستند و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یکی از وظایف سنگین خانوده‌های شهدا است. 

وی شهادت و رسالت را دو وظیفه خطیر امام حسین (ع) برشمرد و افزود: آرامش، امنیت، عزت و استقلال جاری در مملکت مدیون خون شهدا، مقاومت ایثارگران و تحمل درد و رنج جانبازان و خانواده‌های معظم این عزیزان است، فرزندان شهدا سندی در تاریخ کشور به شمار می‌روند و باید ادامه دهنده راه شهید باشند بنابراین باید طوری پرورش یابند که به عنوان الگویی برای آیندگان قرار گیرند. 

مشاور حقوقی امور ایثارگران شرکت ملی پالایش نفت ایران عنوان کرد: تداوم مسیر و اهداف انقلاب اسلامی در سرپنجه تدبیر همسران شهدا است و این تکالیفی است که باید به آن عمل شود. نباید بگذاریم خون شهدای عزیز و ایثارگر ما  با کم کاری‌ پایمال شود، این تکالیف گاهی در اختیار دولتمردان و گاهی در اختیار خانواده‌های معظم شهدا است. ما در ادامه مسیر اعتلای انقلاب اسلامی باید از آموزه‌های شهدا در تمامی ابعاد و شئونات زندگی بهره‌مند شویم. 

رستمی بیان کرد: افراد دو صفت غفلت و عاقبت را نباید در زندگی فراموش کنند، غفلت زندگی را از مسیر خود خارج و زندگی فرد را دگرگون می‌کند، غفلت یک لحظه انسان را فرا می‌گیرد و پیمانی بزرگ به بار می‌آورد، همچنین عاقبت به خیری باید مد نظر افراد قرار گیرد و خداوند تمام افراد را عاقبت به خیر بفرمایید و همه ما جزو رهروان شهدا قرار گیریم. 

مشاور حقوقی امور ایثارگران شرکت ملی پالایش نفت ایران با اشاره به سهم صنعت نفت در دفاع از انقلاب اسلامی گفت: مجموعه صنعت نفت هزار و 58 شهید تقدیم انقلاب کرده که این نشان از منحصر به فرد و خاص بودن این مجموعه در کشور  دارد به طوری که در این مجموعه سی هزار جامعه ایثارگری وجود دارد که شامل یازده هزار و ششصد جانباز، فرزند شهید و ایثارگر می شود این در حالی است که با آغاز به کار دولت سیزدهم و پیگیری های معاون وزیر و توجه به توسعه منابع، مدیریت و سرمایه انسانی، مسئله اشتغال که از دغدغه‌های جامعه ایثارگری بود مورد پیگیری قرار گرفت.

وی افزود: قانون واحد ماده 48 الحاق مالی دولت سال قبل از سوی دیوان عدالت باطل شد به طوری که این قانون در صنعت نفت بومی شده و تحت عنوان هزار و چهارصد و نود و هفتمین صورت جلسه مطرح شد البته با روی کار آمدن دولت سیزدهم و دغدغه‌ دولت در مجموعه منابع انسانی این مصوبه مجدد احیا و ثبت نام برای فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد و بالاتر، فرزندان آزادگان با یک سال اسارت، فرزندان شهدا و کسانی که قبلاً از این مزیت استفاده نکرده بودند از طریق سامانه انجام شد که در حال حاضر مجوز برای استخدام فرزندان جانبازان 30 درصد و بالاتر و شهدا صادر شده و در اکثر شرکت های پالایش نفت شازند به کار گیری شدند و در حال پیگیری برای استخدام فرزندان آزادگان و جانبازان بیست و پنج درصد هستیم.

رستمی بیان کرد: دو هزار و 800 فرزند شهید در نوبت استخدام قرار دارند که برای تعداد 980 نفر مجوز صادر شده و مشغول به کار شدند که با پیگیری وزیر نفت از سازمان اداری و استخدامی اخذ مجوز لازم برای مابقی افراد برای ایجاد اشتغال در دستور کار قرار دارد البته در خصوص آزمون های استخدامی نیز ماده 31 قانون جامعه خدمات ایثارگرای در صنعت نفت و شرکت‌های وابسته رعایت می‌شود که در مجموع شرایط استخدامی برای فرزندان شهدا و ایثارگران و جانبازان براساس مدرک تحصیلی اعمال شده و افرادی که دارای مدرک تحصیلی دیپلم هستند به صورت پیمانی و اشخاص دارای مدرک کارشناسی و بالاتر به صورت قرارداد معین استخدام خواهند شد.

به‌گزارش تسنیم، پایان مراسم آیین تجلیل و تکریم از خانواده و فرزندان شهدا با حضور مشاور حقوقی وزیرنفت در امور ایثارگران، مدیرعامل پالایشگاه نفت امام خمینی شازند و دیگر مسئولان برگزار شد و با اهدای لوحی از صبر و شکیبایی آنها تقدیر و تجلیل شد.    

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • سهم ۴۱ درصدی ابرپروژه‌های نفتی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی دولت سیزدهم
  • کاهش ۳.۹ درصدی مصرف گاز در استان قم
  • ۳۴ درصد از کل هدر رفت انرژی در ایران مربوط به گاز است
  • دانش‌بنیان‌های نفتی نقش موثری در دستیابی به رشد اقتصادی 5.4 درصدی سال گذشته داشتند
  • چرا سعودی‌ها بازیگردان بازار نفت جهان هستند؟/ سه «بزرگترین» نفتیِ دنیا در عربستان
  • عراق؛ شریک تجاری همیشگی ایران/ پیش بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات
  • پیگیری استخدام فرزندان آزادگان و جانبازان ۲۵ درصد
  • رشد ۱۰ درصدی حمل بار و کالا در جاده‌های استان قزوین
  • واردات ۸۰۰ میلیون دلاری قطعات موتورسیکلت با رشد ۴۰ درصدی
  • استقبال ۹۰ درصدی از کالابرگ الکترونیکی