Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه اینترنتی ساینس الرت، بیشتر پلاستیک ها هرگز به طور کامل تجزیه نمی شوند بلکه فقط به قطعات کوچکتری به نام میکروپلاستیک ها  (ذراتی با عرض ۵ میلی متر یا کوچکتر) تکه تکه می شوند. اکنون میکروپلاستیک ها را در هر گوشه ای از جهان می توان یافت.

البته برای پرداختن به مشکل آلودگی پلاستیکی لازم است که تولید پلاستیک محدود شود اما مبتکران همچنین در حال کشف روش هایی برای تمیز کردن پلاستیک و میکروپلاستیک های موجود در اقیانوس هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون محققان در مطالعه جدیدی که در مجله Matter منتشر شده است، نوع جدیدی از نانو فناوری ابداع کرده‌اند که می‌تواند در این زمینه کمک کننده باشد. آنها «نانو سیم پیچ های» مغناطیسی ابداع کردند که با تولید واکنش های شیمیایی میکروپلاستیک ها را در اعماق اقیانوس ها تجزیه می کند. این رویه پلاستیک را به دی اکسید کربن و آب تبدیل می کند.

محققان خاطر نشان کردند: با وجود اینکه این روش هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد اما این مطالعه راه حل محتملی برای مقابله با این مشکل جهانی ارائه می دهد.

فناوری نانو به هرچیزی کوچکتر از یک میلیاردم متر (نصف عرض یک تار موی انسان) اشاره می کند. در این مورد محققان نانولوله های میکروسکوپی از جنس کربن ساختند و آن را به شکل فنر درآوردند و به همین دلیل آنها را «نانو سیم پیچ» نامیدند.

این لوله ها با نیتروژن و یک فلز مغناطیسی به نام منگنز پوشیده می شوند. این دو ترکیب شیمیایی در تعامل با نانو سیم پیچ ها، مولکولهای اکسیژن بسیار واکنش پذیری تولید می کنند که به نوبه خود به میکروپلاستیک‌ها حمله می کنند.این رویه قطعات پلاستیکی را به ترکیبات بی ضرر نمک، دی اکسید کربن و آب تبدیل می کند.

محققان در آزمایش، نانو سیم پیچ ها را به نمونه های آب آلوده به آلاینده های میکروپلاستیک اضافه و یک کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی را در میکروپلاستیک ها در یک مدت زمان ۸ ساعته مشاهده کردند.محققان سپس برای استفاده های بعدی از این نانوسیم پیچ ها، آنها را به راحتی با استفاده از آهن ربا از آب بیرون آوردند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پلاستیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۱۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جفت در بروز دیابت بارداری نقش دارد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند که نقص در نحوه بیان ژن هورمونی موسوم به فاکتور رشد شبه انسولین ۱ (IGF-۱) در نحوه بیان جفت با مقاومت به انسولین در دوران بارداری مرتبط است.

«ماری فرانس هیورت»، محقق ارشد و استادیار پزشکی جمعیت در دانشگاه هاروارد، گفت: «جفت به عنوان محرک اصلی تغییرات در فیزیولوژی انسولین در بارداری، احتمالاً منبع اصلی هورمون‌های دخیل در ایجاد دیابت بارداری است.»

دیابت بارداری از هر هفت بارداری یک مورد را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به عوارض متعدد در دوران بارداری و زایمان شود.

تحقیقات قبلی نشان داده است که مقاومت بیش از حد به انسولین منجر به دیابت بارداری می‌شود، اما دلایل دقیق این مقاومت نامشخص است.

برای این مطالعه، محققان تجزیه و تحلیل ژنتیکی را بر روی نمونه‌های بافت جفت انجام دادند و ۱۴ ژن مرتبط با مقاومت به انسولین را شناسایی کردند.

نتایج نشان می‌دهد که قوی‌ترین ارتباط مربوط به ژن IGF-۱ است که اثرات هورمون رشد را در بدن مدیریت می‌کند. هورمون تولید شده توسط ژن IGF-۱ مربوط به هورمون انسولین است و بر نحوه پردازش قند خون توسط سلول‌ها تأثیر می‌گذارد.

محققان خاطرنشان کردند که سطح هورمون IGF-۱ در طول بارداری افزایش می‌یابد و در افراد باردار پنج برابر بیشتر است.

به گفته محققان، علاوه بر این، سطوح پایین هورمون IGF-۱ در اوایل بارداری می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که یک زن در معرض خطر ابتلاء به دیابت بارداری است، با توجه به اینکه سطوح بالاتر با مقاومت کمتر به انسولین مرتبط است.

نتایج نشان می‌دهد که سطوح پایین هورمون IGF-۱ در خون در سه ماهه اول، مستقل از سایر عوامل خطر مانند وزن اضافی، تشخیص بعدی دیابت بارداری را پیش‌بینی می‌کند.

هیورت در بیانیه خبری هاروارد گفت: «این امکان وجود دارد که اندازه گیری هورمون IGF-۱ در سه ماهه اول به شناسایی افراد در معرض خطر ابتلاء به دیابت بارداری در اوایل بارداری کمک کند، و به طور بالقوه پنجره‌ای برای پیشگیری ارائه دهد. ما امیدواریم که تحقیقات بعدی را برای بررسی اینکه آیا این پروتئین در تنظیم قند خون بارداری نقش دارد یا خیر انجام دهیم.»

کد خبر 6084909

دیگر خبرها

  • نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتوم ساخته شد
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک ۵۰۰ سال زمان لازم است
  • شبه قمر زمین از ماه کنده شد
  • سیاره در برابر پلاستیک
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • طرح ملی ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی در اردبیل
  • حضور ایران در کمیته فناوری نانو سازمان بین المللی استانداردسازی
  • هیدروژلی که ریزپلاستیک‌ها را از آب حذف می‌کند
  • فیبریلاسیون دهلیزی عامل زمینه ساز قوی برای نارسایی قلبی است
  • جفت در بروز دیابت بارداری نقش دارد