Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان یزد در خصوص مثبت بودن 8 مورد هاری در 10 نمونه‌گیری از سگ‌های ولگرد تفت گفت: از این خبر برداشت سطحی و غیر تخصصی شده است و این موضوع به معنی ایجاد شرایط بحرانی و اضطراری نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدرضا متوسل الحسینی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در خصوص خبر منتشر شده از رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان تفت مبنی بر مثبت بودن 8 مورد هاری در 10 نمونه‌گیری از سگ‌های ولگرد تفت گفت: از این خبر برداشت سطحی و غیر تخصصی شده است و این موضوع به معنی ایجاد شرایط بحرانی و اضطراری نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: معمولا به دو صورت نمونه گیری برای بررسی هاری انجام می‌شود، یک روش اینکه جمعیتی را به صورت تصادفی انتخاب می‌کنیم و سپس نمونه‌گیری انجام می‌دهیم و روش دیگر آن که برای مورد مشکوکی که علائم هاری در آن دیده می‌شود نمونه‌گیری انجام می‌شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان یزد عنوان کرد: بالای 90 درصد از مواردی که به دامپزشکی از سایر ارگان‌های دخیل ارجاع داده می‌شود یا گزارش می‌شوند علائم مشکوک به هاری دارند و از نظر بالینی هاری در آن‌ها مثبت است اما برای رسیدن به قطعیت نمونه‌گیری انجام می‌شود و به مراکز تشخیصی انستیتوپاستور و دیگر آزمایشگاه‌های تشخیصی ارسال می‌شود و پس از رسیدن به قطعیت، پروتکل مراقبت در خصوص آنها انجام می‌گیرد.

متوسل الحسینی با بیان اینکه برنامه‌های کنترل و مبارزه با بیماری هاری توسط ارگان‌های مرتبط در سه حوزه انجام می‌گیرد، ادامه داد: پایش و مقابله با بیماری هاری در حیوانات خانگی و صاحبدار  توسط دامپزشکی، مقابله با گردش این ویروس در محیط طبیعی و حیات وحش تحت پوشش سازمان حفاظت محیط زیست و کنترل و مبارزه با بیماری هاری در جمعیت حیوانات بلاصاحب مانند سگ و گربه‌های ولگرد در حوزه وظایف وزارت کشور و از طریق شهرداری‌ها ودهیاری‌ها انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه  از ابتدای سال جاری تاکنون طبق اطلاعات موجود تعداد نمونه‌های ارجاعی و موارد مثبت هاری که به دامپزشکی گزارش شده نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر بوده است، افزود: تعداد موارد مثبت هاری در حیوانات به خصوص حیوانات بلاصاحب در سال گذشته نسبت به سال‌های قبل از آن افزایش زیادی پیدا کرده بود البته این موارد مثبت در حیوانات مختلفی چون الاغ و اسب هم دیده شده بود.

متوسل الحسینی با بیان اینکه مردم نقش بسیار مهمی در کنترل بیماری هاری دارند، افزود: انجام معاینات دوره ای منظم دامپزشکی، گزارش بلافاصله موارد گزیدگی، واکسینه کردن حیوانات خانگی و کاری، حصارکشی دامداری‌ها و رعایت مسائل بهداشتی همچون مدیریت پسماند و جلوگیری از ایجاد جاذبه تغذیه ای که باعث جذب حیوانات ولگرد به مناطق شهری ومسکونی می گردد، از سوی شهروندان ‌‌می‌تواند کمک شایانی به برنامه‌های کنترل این بیماری به شدت خطرناک باشد.

وی با بیان کنترل و مقابله با بیماری هاری انسجام و حساسیت ارگان‌های مرتبط را می‌طلبد، گفت: در یزد سال گذشته اقدامات خوبی در خصوص افزایش جمعیت حیوانات ولگرد صورت گرفت و نهایت تلاش برای مهار این بیماری انجام شد و خوشبختانه تا به حال نیز مشکل انسانی و اینکه منشا بیماری هاری، انسان باشد وجود نداشته است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۲۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مهم دامپزشکی درباره ماهی قرمز

به گزارش خبرآنلاین،مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت: مردم در هیچ شرایطی ماهی قرمز را در رودخانه‌ها، تالاب‌ها، دریاچه‌ها، دریاها و مخازن سدها رها نکنند و در صورتی که تصمیم به رهاسازی ماهی قرمز دارند؛ آن را در حوض‌های بسته داخل شهرها و محل‌های مشخص شده توسط شهرداری و محدوده‌های آبی که با محیط‌های آبی و آب‌های آزاد ارتباط ندارد؛ آزاد کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان در خبری نوشت:حمزه آقاپور کاظمی امروز نسبت به خطرات ناشی از رهاسازی ماهی قرمز در آب‌های آزاد هشدار داد.

وی اظهار کرد: ماهی‌های قرمز می‌توانند بدون هیچ علائمی ناقل بیماری‌های زیادی باشند و رهاسازی آنان در آب‌های طبیعی جاری باعث انتقال و انتشار انواع بیماری‌ها و سرایت آن به آبزیان بومی و بروز بیماری و تلفات در آن‌ها می‌شود.

به گفته آقاپورکاظمی، ماهی قرمز یک گونه غیربومی در کشور است که در صورت ورود به منابع آبی، از طریق تغذیه تخم‌ ماهی‌های دیگر، تبدیل به گونه مهاجم شده و علاوه بر تشدید رقابت‌های تغذیه‌ای با ماهی‌های بومی باعث انتقال بیماری‌ها، کاهش کیفیت آب و تخریب زیستگاه‌ها و محیط‌های آبی طبیعی می‌شود.

وی ادامه داد: ماهی قرمز قادر به تحمل طیف وسیع دما، PH و شوری آب بوده و در برابر غلظت پایین اکسیژن و آلودگی آب مقاوم است. همین خصوصیات باعث شده که شرایط متفاوت محیط جدیدی که وارد آن می‌شود را تحمل و خود را با آن سازگار کند.

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1889010

دیگر خبرها

  • هشدار مهم دامپزشکی درباره ماهی قرمز
  • واکسیناسیون بیش از یک میلیون رأس دام در زنجان
  • آشنایی با نمونه‌ای از تست شخصیت تبتی
  • پیشگیری از بیماری هاری ارزان و قطعی است ؛ از تحریک سگ و گربه بپرهیزید
  • بیشترین بیماری هاری توسط سگ و گربه ایجاد می‌شود
  • واکسیناسیون رایگان ۱۴ هزار سگ جهت پیشگیری از هاری
  • ۳۲ هزار قطعه طیور بومی در مهاباد علیه نیوکاسل واکسینه شدند
  • واکسیناسیون رایگان بیش از ۴۶۰ هزار راس دام سبک و سنگین در مه ولات
  • وقوع ۳۸۳ مورد حیوان‌گزیدگی در تعطیلات نوروز در خوزستان
  • پاسخ به یک سوال اخلاقی؛ زمان کشتن حیوان خانگی کی است؟