Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، روز گذشته طی مراسمی با حضور حسن محمدی مدیر روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی و سید مسعود موسوی مدیر روابط عمومی تاپیکو، سیدمحسن شمس مدیرعامل پتروشیمی شیمی بافت به ارائه توضیحاتی در خصوص عملکرد و چشم انداز این شرکت تابعه شستا پرداخت.

روند تولید MTBE در شیمی بافت

مدیرعامل پتروشیمی شیمی بافت با اشاره به اینکه رکورد تولید ماهانه این شرکت در سال 97 شکسته شد، گفت:  واحد اول تولید MTBE با ظرفیت ۴۵هزار تن در سال ۱۳۸۱ و واحد دوم با همان ظرفیت و در سال ۱۳۸۵ به تولید رسید که در مجموع هم اکنون MTBE بعنوان محصول اصلی این مجموعه با ظرفیت 90 هزار تن در سال تولید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: باوجود مشکلات تحریمی در سال گذشته رکورد تولید ماهانه به 8300 تن رسید که عدد بسیار قابل توجهی است. شمس همچنین گفت: این روند رشد تولید در سال جاری نیز پیگری شده و در سه ماهه ابتدایی سال جاری نیز بیشترین رکورد تولید رد سه ماهه شکسته شده است.

تلاش برای دستیابی به هدف صادرات 25 میلیون دلاری در سال جاری

وی در خصوص صادرات محور بودن محصولات شیمی بافت نیز گفت: به رغم تحریم های سخت توانستیم دو کشور دیگر را نیز به مقاصد صادراتی خود بیافزاییم که نتیجه این امر، صادرات بیش از 38 هزار تن محصول به ارزش 18 میلیون دلار در سال 97 شد. مدیرعامل در ادامه گفت: البته استراتژی صادراتی در سال جاری نیز پیش گرفته شده که در سه ماهه ابتدایی امسال بیش از 10 هزار تن محصول به ارزش 6 میلیون دلار از این شرکت صادر شده است که پیش بینی می کنیم تا پایان سال جاری به عدد 25 میلیون دلار فروش صادراتی دست یابیم. وی افزود: شرکت های صادراتی می بایست 70 درصد از ارز صادراتی خود را در سامانه نیما ارائه کنند ولی ما در شیمی بافت به جهت همکاری بیشتر با دولت بیش از 85 درصد ارز حاصل از صادرات را در سامانه نیما ارائه کردیم.

شمس همچنین با اشاره به رشد فروش محصولات شرکت در سال گذشته گفت: در سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱۳ درصد افزایش فروش داشتیم که این موضوع سبب افزایش سود خالص این شرکت در سال ۹۷ به میزان ۲۸۳ درصد شد. وی افزود: در سه ماهه ابتدایی سال جاری نیز 5 درصد بیشتر از میزان بودجه شده فروش داشتیم که پیش بینی می شود این روند تا پایان سال ادامه یابد.

روند تولید در شیمی بافت از نگاه آمار

نگاهی به روند تولید محصول در این شرکت نشان می دهد که در سال 94 تقریبا 8700 تن MTBE در این مجموعه تولید شده که در سال بعد تولید بیش از 27 هزار تن رافینت به رقم سال 94 افزوده شده است. اما در سال 96 در شیمی بافت بالغ بر 48 هزار تن محصول تولید شد که از این رقم 44 هزار تن به تولید رافینت اختصاص یافته است. در سال 97 اما با جهش قابل توجه، تولید MTBE از سه هزار تن به 14 هزار تن افزایش یافته است. همین موضوع سبب شد تا سود خالص سال 97 به میزان 283 درصد رشد کرده و از 23 میلیارد تومان به 100 میلیارد تومان افزایش یافت. همچنین در سه ماهه ابتدایی سال جاری نیز سود خالص با رشد 234 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبرو شده به این صورت که سود خالص در سه ماهه ابتدایی سال گذشته در شیمی بافت برابر با 13 میلیارد تومان بود که این رقم برای سال جاری به عدد 43 میلیارد تومان افزایش یافته است.

تولید محصول منحصر به فرد در زیرمجموعه شیمی بافت

مدیرعامل در ادامه به شرکت شیمی تکس که 85 درصد سهام آن متعلق به شیمی بافت است اشاره کرد و گفت: در تلاشیم تا پیش از ورود به بورس، 100 درصد از سهام شیمی تکس را از آن خود کنیم. محصول اصلی شیمی تکس MEK است که با راه‌اندازی این مجتمع در سال ۹۲ نیاز کشور بهMEK رفع شده است. گفتنی است در حال حاضر MEK در سطح خاورمیانه تنها در شیمی تکس تولید می شود که به گفته شمس با افزایش ظرفیت می توان این محصول را به بازارهای صادراتی نیز عرضه کرد. MEK محصول استراتژیک است که در صنعت رنگ‌سازی، چسب، چاپ و صنایع دفاعی کاربرد دارد.

پهن شدن فرش قرمز بورس برای شیمی بافت تا پایان سال

شمس ابزار امیدورای کرد پس از ادغام کامل شرکت شیمی تکس در شیمی بافت ، تا پایان سال جاری سهام شیمی بافت در بورس عرضه شود.

تلاش برای تعیین تکلیف نرخ تسعیر وام ارزی دو میلیون دلاری

مدیرعامل در پایان با اشاره به وام ارزی دو میلیون دلاری مربوط به شیمی تکس، گفت: برای راه اندازی مجموعه شیمی تکس 2 میلیون دلار وام ارزی گرفتیم که بعد از جهش نرخ ارز با چالش نحوه تسعیر آن مواجه شدیم. سال گذشته از سوی بانک صنعت و معدن مقرر شد به جهت عمل به ماده 20 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر، در صورت پرداخت مبلغ 700 میلیون تومان بصورت یکجا، تمهیداتی برای وام ارزی مذکور در نظر گرفته شود که تا کنون انجام نشده و نرخ تسعیر این وام ارزی بلاتکلیف است. شمس با بیان این مسئله ابراز امیدواری کرد که تسعیر وام ارزی مذکورهرچه سریعتر تعین و تکلیف شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پتروشیمی بورس صادرات پتروشیمی محصولات پتروشیمی پتروشیمی شیمی بافت سید محسن شمس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۲۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ ایران خودرو به فروش پژو پارس با قیمت جدید به متقاضیان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، گروه صنعتی ایران خودرو در واکنش به گزارشی با عنوان دام ایران خودرو برای متقاضیان پژو پارس! توضیحاتی ارسال کرد که به شرح زیر است؛

در متن منتشر شده، ادعا شده است که ایران خودرو تعمدا تحویل محصول پارس را به بهار امسال موکول کرده تا بتواند با دریافت مجوز، قیمت‌ها را افزایش دهد، این در حالی است که تا روز ۲۵ اسفندماه سال گذشته که مجوز تولید این محصول از سوی سازمان ملی استاندارد تا بهار سال ۱۴۰۳ تمدید شده، تولید و شبکه گسترده تأمین ایران خودرو برای محصول سورن به عنوان جایگزین پارس برنامه‌ریزی کرده و با تمدید مهلت تولید از سوی سازمان استاندارد، خطوط تولید و شبکه تأمین ایران خودرو که برای تولید برنامه‌ریزی بلندمدت دارند، ناگزیر از بازگشت به شرایط قبل و سفارش گذاری برای تأمین قطعات محصول پارس شده است که این امر نیازمند زمان برای تغییر سفارش‌گذاری و تأمین قطعات بوده است.

هرچند بر اساس مصوبه شورای رقابت، اولویت بندی در سامانه یکپارچه، تعهدی برای خودروساز ایجاد نمی‌کند، با توجه به عدم تمدید تولید پارس تا ۲۵ اسفندماه سال ۱۴۰۲، گروه صنعتی ایران خودرو در راستای مشتری مداری و جلب رضایت متقاضیان، به اجرای طرح تبدیل پارس به خودروهای دیگر مانند سورن پلاس، پژو ۲۰۷ و تارا اقدام کرده است و تعدادی از متقاضیان که به نظر می‌رسد مصرف‌کنندگان نهایی بوده‌اند، به تبدیل و خرید محصولات استاندارد و دارای مجوز تولید پرداخته‌اند.

افت قیمت ۴ تا ۱۰۰ میلیون تومانی برخی خودروها در بازار | جدول قیمت خودروهای داخلی و خارجی را ببینید

برخلاف ادعای مطرح شده در این متن، در اسفند سال ۱۴۰۱ و نه سال گذشته، ۸۰۰ هزار متقاضی محصولات ایران خودرو از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو درخواست خرید از محصولات این شرکت را داشته‌اند که بخش قابل توجهی از تقاضاها نیز برای محصول پارس بوده است.

با وجود اصرار ایران‌خودرو به توقف تولید پارس به دلیل عدم توانایی در تطابق با استانداردهای ۸۵ گانه، مدیران وقت وزارت صمت بر اولویت‌بندی تمامی تقاضاها تاکید کردند و بر همین اساس صف طویلی برای خودرو پارس نیز تشکیل شد که با توجه به برنامه توقف تولید در پایان سال ۱۴۰۲ بخش زیادی از تقاضاها منوط به مجوز تولید از سوی سازمان ملی استاندارد برای ادامه تولید در سال ۱۴۰۳ شده است.

در این متن عنوان شده عدم صدور مجوز تولید از سوی سازمان استاندارد کافی بود تا ایران خودرو از تحویل خودرو خودداری کند! این در حالی است که برنامه تولید محصول پارس تا پایان سال ۱۴۰۲ بوده و با توجه به قوانین و ضوابط موجود، ادامه تولید محصول فاقد استانداردهای ۸۵ گانه، نیازمند مجوز از سوی سازمان ملی استاندارد است و تمامی خودروسازان ملزم به رعایت این امر و دریافت مجوز لازم برای تمامی محصولات خود هستند.

طبق روال گذشته، تمامی خودروسازان بهای تمام شده تولید انواع محصولات خود را به مراجع ذی‌ربط ارائه می‌کنند تا نسبت به نرخ تورم موجود و هزینه‌های تولید به‌روزآوری شود. پارس نیز به عنوان زیان‌ده‌ترین محصول از این قاعده مستثنا نبوده و بر اساس دستورالعمل‌های شورای رقابت و طبق مجوزهای دریافتی از سوی مراجع ذی‌ربط نسبت به اصلاح قیمت آن اقدام شده است. همان‌طور که در بخش‌نامه اولیه سامانه یکپارچه نیز تاکید شده، تمامی خودروهایی که در این سامانه اولویت بندی شده‌اند بر اساس قیمت روز کارخانه تحویل مشتریان خواهد شد و به‌روزآوری قیمت پارس نیز خارج از این دستورالعمل نبوده است.

توضیحات خبرگزاری مهر

به گزارش خبرگزاری مهر، همانطور که ایران خودرو در این جوابیه اشاره کرده مقرر بود تولید پژو پارس تا پایان سال ۱۴۰۲ متوقف شود در این صورت چرا این شرکت در زمان ثبت نام در سامانه یکپارچه (بهار سال ۱۴۰۲)، موعد تحویل پژو پارس را زمستان ۱۴۰۲ عنوان کرد وقتی زمان تحویل زمستان ۱۴۰۲ اعلام می‌شود یعنی شرکت خودروساز پیش بینی می‌کرد که می‌تواند به اندازه ثبت نام کنندگان پژو پارس تولید و تحویل دهد؛ از سویی دیگر به صورت معمول ۲ یا ۳ ماه قبل از موعد تحویل خودرو، خودروساز اقدام به ارسال فراخوان به متقاضیان می‌کند اما در این مورد و در حالی که ایران خودرو موعد تحویل بخشی از پژوپارس ها را زمستان ۱۴۰۲ اعلام کرده بود با این حال از ارسال فراخوان سرباز زد.

خبرگزاری مهر منکر زیاندهی خودروسازان و فاصله زیاد قیمت کارخانه و بازار که منجر به شکل گیری تقاضاهای سوداگرایانه شده، نیست ولی اصل مطلب این است که وقتی ایران خودرو واقف به مشکلات پژو پارس بوده و حتی طبق ادعای سازمان ملی استاندارد از ماه‌ها قبل نیز مطلع شده بود که تولید این خودرو باید تا پایان سال ۱۴۰۲ متوقف شود، بنا به چه علتی اقدام به تعیین بازه زمانی زمستان ۱۴۰۲ برای تحویل خودرو کرد و در این بازه نیز خودروها ثبت نامی را تحویل متقاضیان نداد.

نکته مغفول مانده در ماجرای توقف و تداوم تولید پژو پارس بازی‌های رسانه‌ای طرفین درگیر ماجرا بود؛ از چند ماه پیش شرکت ایران خودرو و سازمان ملی استاندارد در قالب‌های مختلف از جمله صدور نامه و مصاحبه اقدام به اظهارنظر در خصوص سرنوشت پژو پارس می‌کردند که خبرگزاری مهر در گزارش‌های مختلفی به این موضوع پرداخت. اما متأسفانه آنچه که در مطالب مطرح شده از سوی این دو نهاد مورد غفلت واقع شد، حقوق مصرف کننده بود. مصرف کننده‌ای که با اعتماد به سیاست گذار اقدام به انسداد ۱۰۰ میلیون تومان کرد تا با ثبت نام در سامانه یکپارچه خودرو با قیمت کارخانه بخرد اما طی چند ماه و به صورت مستمر مورد هجوم بمباران اخبار ضد و نقیض قرار گرفت.

خبرگزاری مهر در گزارش دیگری به وضعیت ناگوار سامانه یکپارچه که در نهایت منجر به افزایش نااطمینانی بین تولیدکننده و مصرف کننده شد نیز خواهد پرداخت.

کد خبر 846280 برچسب‌ها خبر مهم بازار خودرو ايران خودرو خودرو

دیگر خبرها

  • پیش بینی سود پتروشیمی بوعلی سینا در سال ۱۴۰۳/ بوعلی در سال ۱۴۰۲ چقدر سود ساخت؟
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • ۱۷ هزار تن توت فرنگی در مازندران تولید می‌شود
  • جزئیات فروش شفاف زعفران در بورس کالا
  • عرضه هزار و ۵۰۰ کیلو زعفران فردا در بورس کالا
  • پاسخ ایران خودرو به فروش پژو پارس با قیمت جدید به متقاضیان
  • روند عادی توزیع شیر در استان چهارمحال و بختیاری در حال انجام است