Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با ایجاد بزرگترین لغت‌نامه فارسی موفق به ارائه نرم‌افزار تبدیل متن به گفتار در زبان فارسی شدند و بنا بر گفته این پژوهشگران این محصول امکان پشتیبانی از گفتار و صوت در محیط‌های نویزی و تشخیص کلمات کلیدی گفتاری خاص در یک فایل صوتی را دارد.

موسی مأموری، از محققان این طرح در گفت‌وگو با ایسنا، تمرکز تحقیقاتی این شرکت دانش‌بنیان را توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی دانست و گفت: تبدیل گفتار به متن فارسی با عنوان "فارس آوا" یکی از محصولات این شرکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدا در هوش مصنوعی یکی از مهمترین و ارزشمندترین موضوعات است، به گونه‌ای که کشورهای پیشرفته بیشترین سرمایه گذاری را در این حوزه داشتند، چون راحت‌ترین راه ارتباطی کلامی میان انسان و کامپیوتر به شمار می‌رود.

وی ارتباط کلامی را راحت‌ترین، ساده‌ترین و سریع‌ترین راه ارتباطی توصیف کرد و افزود: دز نرم‌افزار "فارس‌آوا" از آخرین الگوریتم‌های یادگیری عمیق استفاده شده و بر خلاف محصولات مشابه نیازی به آموزش اولیه صدای کاربر ندارد و انواع صداها برایش قابل فهم است، ضمن آنکه امکان اضافه کردن فهم صوتی به انواع نرم افزارها وجود دارد.

مأموری با بیان اینکه در حال حاضر این محصول ۱۵ درصد در زبان فارسی از گوگل بهتر عمل می‌کند، خاطر نشان کرد: در گذشته شرکت‌های ایرانی از گوگل سرویس‌های لازم برای پردازش گفتار دریافت می‌کردند، ولی به دلیل تحریم‌ شرکت‌های خارجی و افزایش قیمت ارز، مجبور به همکاری با شرکت‌های ایرانی در این زمینه هستند.

مأموری با اشاره به فعال شدن شرکت‌ها در زمینه پردازش گفتار، خاطر نشان کرد: در این زمینه شرکت‌های متعددی فعال شدند، ولی یکی از مهمترین مزیت ما نسبت به رقبا، دارا بودن دیتا صدا است، به گونه‌ای که بیش از ۷ هزار ساعت به سیستم آموزش دادیم که در این زمینه رقیب دوم ما ۳ هزار ساعت است.

مجری طرح با تاکید بر اینکه اگر پردازش گفتار قوی باشد، می‌توان سامانه‌ها و محصولات مختلفی بر روی آن پیاده سازی کرد تا به صورت هوش مصنوعی کار کند، ادامه داد: تبدیل گفتار فارسی به متن با دقت و سرعت بالا و به صورت بلادرنگ، توسعه و تولید به صورت کامل در داخل کشور، پشتیبانی از انواع فرمت‌های صوتی و ویدئویی با حجم بالا و امکان گرفتن صوت از میکروفن و تبدیل آن به متن به صورت آنلاین از قابلیت‌های این نرم افزار است.

این محقق، دارا بودن فرهنگ لغت بسیار بزرگ و وسیع را از دیگر مزایای نرم‌افزار تبدیل گفتار فارسی به متن عنوان کرد و یادآور شد: این نرم‌افزار همچنین امکان پشتیبانی از گفتار و صوت در محیط‌های نویزی و تشخیص کلمات کلیدی گفتاری خاص در یک فایل صوتی را دارد.

وی دستیار هوشمند فارسی را از دیگر دستاورهای هوش مصنوعی این شرکت نام برد و یادآور شد: این نرم‌افزار که در آن از موتور "فارس آوا" استفاده شده است، همانند نرم‌افزارهایی چون سیری اپل و الکسا و گوگل اسیستنت کار می‌کند، به این ترتیب که دستور صوتی به کامپیوتر ارائه می‌شود و کامپیوتر صدا را تبدیل به متن می‌کند و بر اساس بانک داده‌ای که در اختیار دارد، صوت را مجددا به صورت گفتار تحویل می‌دهد.

مأموری دستیار هوشمند سازمانی را نوعی "چت‌بات" معرفی کرد که در کامل‌ترین حالت خود توانایی گفت‌وگو کردن با انسان را دارد و ادامه داد: این نرم‌افزار می‌تواند صحبت‌های انسان را متوجه شود، سوال‌های آنها را بفهمد و پاسخ متناسب با آن را ارائه دهد و هرگز پاسخ‌های نادرست نمی‌دهد.

وی با اشاره به کاربردهای این نرم‌افزار توضیح داد: به عنوان مثال با استفاده از این نرم‌افزار می‌توان درباره آب و هوا، ترافیک شهری و دریافت خدمات اسنپ سوال کرد و یا زمانی که به کسی زنگ بزنید و یا می‌خواهید پیامک ارسال کنید، از آن پرسیده می‌شود و اقدام به جست‌وجو می‌کند و در کسری از ثانیه پاسخ می‌دهد.

مأموری با بیان اینکه  این خدمات به زبان فارسی است و تفاوت این نرم‌افزار با "سیری" در نوع انتخاب زبان است، یادآور شد: در حال حاضر در ایران شرکتی به توانمندی "سیری" نداریم و ما جزو اولین‌های این حوزه‌ هستیم.

وی، مشاهده وضعیت آب و هوا، قیمت ارز و سکه، دیکشنری آنلاین، مشاهده نزدیکترین رستوران‌ها، پمپ بنزین‌ها، بیمارستان‌ها و غیره، برقراری تماس و ارسال پیامک و تنظیم آلارم، جست‌وجو و تحقیق، مکان‌یابی و ارتباط با تاکسی‌های آنلاین و امکان جستجوی کالاهای مورد نیاز از وب سایت‌ها را از جمله کاربردهای این نرم افزار نام برد.

این محقق، دستیار هوشمند فوتبالی را از دیگر محصولات نرم‌افزاری فارس آوا دانست و گفت: این نرم‌افزار می‌تواند اطلاعات حوزه فوتبال را به کاربر ارائه دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۷۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی نارسایی قلبی را از طریق اسکن پا تشخیص می‌دهد

ایتنا - یک شرکت نوآفرین بریتانیایی ابزاری مجهز به هوش مصنوعی ساخته که قادر است نشانه‌‌های نارسایی قلبی را از پای فرد تشخیص دهد.
هارتفلت تکنالوجیز (Heartfelt Technologies) که در کمبریج مستقر است، می‌گوید فناوری‌اش قادر است بیماران قلبی مرخص‌شده از بیمارستان را از طریق اسکن پای برهنه‌شان تحت نظر داشته باشد تا هرگونه تورمی شناسایی شود، که می‌تواند نشانه‌ای از این باشد که شاید در معرض خطر حمله قلبی قرار دارند.

ورم پا، یا اِدم جلدی (peripheral oedema)، نشانه‌ای از نارسایی قلبی است که از حدود دو هفته قبل از اینکه واقعا اتفاق بیفتد، بروز می‌کند، اما اغلب ممکن است بیمار متوجه آن نشود.

ابزار مجهز به هوش مصنوعی هارتفلت تکنالوجیز را می‌توان در خانه فرد نصب کرد تا به‌صورت خودکار هر بار که از کنارش رد می‌شود، وضعیت پاهایش را رصد کند.

ایده اصلی این است که ابزار در خانه بیمارانی نصب شود که مشکلات قلبی داشته‌اند اما از بیمارستان ترخیص شده‌اند، و این شرکت نوآفرین مدعی است که این کار می‌تواند از مجموع موارد بستری مجدد در بیمارستان تا ۷۵ درصد پیشگیری کند.

دکتر اوریان شاسیو، مسئول بخش علمی در هارتفلت تکنالوجیز، گفت: «[این سیستم] در خانه قرار دارد، به‌صورت خودکار حجم پاهای بیمار را هنگامی که از مقابل دوربین رد می‌شود رصد می‌کند.»

«این دستگاه طوری طراحی شده است تا لازم نباشد بیماران کاری کنند، چیزی بپوشند یا چیزی را به خاطر بسپرند. ما معتقدیم که این تنها روش عملی برای رصد بیماران گاه‌و‌بی‌گاه حرف‌شنو است.»

افراد دچار نارسایی قلبی را می‌توان با داروهای تخصصی درمان کرد، با وجود این، آن‌ها وقتی از بیمارستان مرخص می‌شوند لازم است مدام تحت نظر باشند تا اطمینان حاصل شود داروهای مناسب تجویز می‌شود.

این ابزار که در ابعاد جعبه کفش است از یک حسگر نوری و دوربین سه‌بعدی استفاده می‌کند تا به‌صورت خودکار بیماران را هنگام عبور از مقابلش رصد کند. هارتفلت تکنالوجیز برای نسل اول این ابزار به یک رایانه‌ تک‌بردی رزبری پای (Raspberry Pi) متکی بود، و سپس، سخت‌افزار آن را به همان نوعی که مایکروسافت کینکت (Microsoft Kinect) برای دوربین‌های ایکس‌باکس وان (Xbox One) به کار برد، ارتقا داده است.  

بنا بر اعلام این شرکت، این ابزار، که تحت مقررات تجهیزات پزشکی (MDR) در اروپا مجوز قانونی دارد، در حال حاضر در «نقاط متعددی» در سراسر جهان استفاده می‌شود.

این شرکت گفت: «در عین اینکه ابزار ما به هیچ‌گونه ورود داده از جانب بیمار نیاز ندارد، داده‌ها را می‌توان به‌صورت مداوم و صحیح‌تر از روال فعلی که بیماران خود را ارزیابی می‌کنند جمع‌آوری کرد.»

«برای پزشکان، این جریان مداوم داده‌های با کیفیت خوب به این معنی است که بیماران قادرند عمر طولانی‌تر، و زندگی‌ سالم‌تر داشته باشند و از بستری مجدد در بیمارستان اجتناب کنند.»

دیگر خبرها

  • چرا شرکت اپل ممکن است فوتبال را نیز مال خود کند؟ (زیرنویس فارسی)
  • آیا نونیز تبدیل به بازیکنی موثر خواهد شد؟ وین رونی پاسخ می دهد / زیرنویس فارسی
  • نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی
  • سامانه روستا بازار در اردبیل راه‌اندازی شد
  • فراهم شدن امکان تغییر رشته تحصیلی دانش آموزان
  • تمرکز ایران برای تبدیل شدن به بازیگر اصلی گازی منطقه/ از تمدید قرارداد گاز عراق تا تکمیل ساخت خط لوله صلح
  • مهار اجاره بها مسکن با مصوبه مجلس/ امکان ثبت غیرحضوری دارایی‌های مردم فراهم می‌شود
  • با واتس‌اپ بدون اینترنت، فایل منتقل کنید
  • هوش مصنوعی به زودی امکان درمان در خانه را فراهم خواهد کرد
  • هوش مصنوعی نارسایی قلبی را از طریق اسکن پا تشخیص می‌دهد