Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@10:13:16 GMT

سرطان زبان چه نشانه‌هایی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۳۷۵۲۹

سرطان زبان، نوعی سرطان دهانی محسوب می شود و خال یکی از نشانه‌های مهم ابتلا به این سرطان است. ناطقان: سرطان زبان، نوعی سرطان دهانی محسوب می شود که بیشتر در بین آقایان رواج دارد و عوامل و علائم مختلفی دارد که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد به آن بپردازد.


سرطان زبان چیست؟

سرطان زبان، نوعی سرطان دهانی محسوب می شود که معمولاً در سلول‌های پوششی سطح زبان گسترش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این بیماری می‌تواند سبب ایجاد تومور‌ها یا ضایعاتی شود و مهم‌ترین علائم آن درد زبانی است که التیام نمی‌یابد و زبان دردناک می شود.

این نوع سرطان بیشتر در بین آقایان رواج دارد.
سرطان زبان بیشتر کدام قسمت‌های آن را درگیر می‌کند؟

سرطان زبان می‌تواند در دو ناحیه مختلف زبان گسترش یابد که شامل:


سرطان زبان در جلوی زبان و پشت آن است.

در یک تقسیم‌بندی ساده می‌توان زبان را به بخش متحرک جلویی و قسمت انتهایی یا قاعده زبان تقسیم کرد که در ۸۵ درصد موارد، بخش متحرک زبان دچار سرطان می‌شود که قابل‌ مشاهده است و ساده‌تر تشخیص داده می‌شود.


چه عواملی سبب ابتلا به این نوع سرطان می‌شود؟

عوامل متعددی در ابتلا به سرطان زبان دخالت دارد؛ از جمله مصرف دخانیات و الکل، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان یا عوامل تحریک‌کننده مانند دندان مصنوعی‌های نامناسب، مصرف همزمان الکل و سیگار خطر ابتلا به سرطان زبان را ۸۰ تا ۹۰ درصد افزایش می‌دهد.

  در بین غیرسیگاری‌ها عوامل دیگری مانند عفونت ناشی از یک دسته از ویروس‌ها به نام پاپیــــلوما - ویروسی که انواعی از آن‌ها عامل ایجاد زگیل‌های پوستی هستند، ممکن است باعث ابتلا به این سرطان، به خصوص سرطان انتهای زبان، شود.
فاکتور‌های خطر و موثر در ابتلا به سرطان زبان

همانطور که در بیماری‌های دیگر ارث تاثیر گذار است، در سرطان زبان هم این قاعده صدق می‌کند، علاوه بر این مورد سبک زندگی و رژیم غذایی هم از فاکتور‌های مهم بشمار می رود.

ببینید: ماجرای تکان‌دهنده نوجوان سرطانی که به طرزی معجزه‌آسا شفا گرفت!

سیگار کشیدن و نوشیدن الکل علاوه براینکه احتمال سرطان زبان را بالا می برد و  باعث سرطان ریه، کبد و معده می‌شود.

 افرادی که اچ پی وی دارند، در معرض سرطان زبان هستند، چون ویروس بطور مستقیم با ظاهر و تومور ارتباط دارد پس این علامت باید نگران کننده باشد.

نشانه‌های سرطان زبان
لک یا خال روی زبان می‌تواند نشانه سرطان زبان

خال یکی از نشانه‌های بزرگ سرطان زبان است، این خال‌های خطرناک معمولا سفید یا قرمز هستند و درمان آن‌ها بیشتر از دوهفته طول می کشد؛ با دیدن این نوع خال‌ها سریع به پزشک مراجعه کنید.
بوی بد دهان و سرطان زبان

داشتن بو‌ی بد دهان از نشانه‌های رایج ابتلا به سرطان زبان است، اما با مسواک زدن دندان و زبان ازبین می رود و دوباره برمی گردد و اغلب در شرایط خطرناک دهان مزه خون می دهد.
زخمی که علامت سرطان زبان

زخم‌های دردناک زبان که اغلب با دارو درمان نمی‌شود که یکی از نشانه‌های سرطان زبان است؛ به طور طبیعی زخم دردناک است، اما تفاوت آن در حساسیت بیشتر و پیدایش زود آنهاست.


چیزی که مهم است نباید آن را با زخم‌های معمولی دهان اشتباه بگیرید و به سطح وطول درد آن توجه کنید.
درد ناشی از سرطان زبان

دردناشی از سرطان زبان به زبان محدود نمی‌شود و به دهان و گلو می رسد و در طول روز و انجام فعالیت‌هایی مثل نوشیدن و جویدن آن را احساس می‌کنید.

درد هنگام نوشیدن و جویدن ممکن است نشانه‌ی سرطان زبان یا عفونت گلو، آلرژی، ورم لوزه باشد اگر درد بیشتر از یک هفته طول بکشد و با نشانه‌هایی مثل لک همراه باشد سریع به پزشک مراجعه کنید.
خون ریزی زبان

برخی افراد متوجه نمی‌شوند خون ریزی مربوط به کدام ناحیه می‌شود، بنابراین با پنبه زبان را پاک کنید و ببینید خون ریزی از کجاست؛ اگر متوجه منشا خونریزی از زبان شدید به پزشک مراجعه کنید. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: سرطان ، زبان ، نشانه ها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سرطان زبان نشانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۷۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلوراید تراپی بیش از ۷۶ هزار نفر از دانش آموزان روستایی خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا بیان کرد: توجه به نقش مهم سلامت دهان و دندان در سلامت عمومی و افزایش کیفیت زندگی افراد به ویژه توجه به جایگاه پراهمیت سلامت دهان دندان در دانش آموزان، نوعی سرمایه گذاری برای نسل‌های آینده است و برای کنترل پوسیدگی دندان به عنوان شایع‌ترین بیماری عفونی در جوامع، اقدامات و برنامه‌های پیشگیرانه در سنین پایین‌تر ضروری محسوب می‌شود.

وی افزود: با پیگیری مداوم و همکاری‌های مستمر دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت منجر به امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک شد که مهمترین موضوع مطرح شده در این تفاهم نامه، اجرای طرح کشوری وارنیش فلوراید تراپی به صورت رایگان در بین دانش آموزان مقطع ابتدایی است.

بختیاری نیا ادامه داد: طرح وارنیش فلوراید تراپی یک برنامه کشوری است که هرسال در طول سال تحصیلی (مهرماه تا خرداد ماه) در سطح مدارس ابتدایی کل کشور به طور همزمان اجرا شده و طی این طرح دانش‌آموزان ابتدایی دو نوبت وارنیش فلوراید دریافت می‌کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: این طرح به عنوان خدمات سطح یک توسط بهورزان در سطح روستا‌ها و توسط مراقبین سلامت در سطح شهر‌ها انجام می‌شود و هدف نهایی این طرح ارتقای سطح سلامت دهان و دندان دانش آموزان از طریق جلوگیری از پوسیدگی دندانهاست.

وی اظهار کرد: این طرح از سال ۱۳۹۰ در حال اجراست و دانش آموزان شهری از ابتدای مهرماه سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ مورد فلوراید تراپی قرار می‌گیرند.

بر اساس این گزارش وارنیش فلوراید نوعی پوشش حفاظتی است که بر روی دندان‌ها قرار گرفته و باعث جلوگیری از ایجاد پوسیدگی و جلوگیری از پیشرفت پوسیدگی‌های موجود می‌شود. این ماده با هدف حفاظت از مینای دندان استفاده می‌شود. این روش حفاظت از دندان‌ها برای کودکان و به‌خصوص کودکان کم سن و سال ایده آل است چراکه انجام آن آسان بوده و نیازی به خشک بودن دندان‌ها نیست.

دیگر خبرها

  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ اردیبهشت
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • فلوراید تراپی بیش از ۷۶ هزار نفر از دانش آموزان روستایی خوزستان
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها