Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-23@18:13:59 GMT

تخریب آرامگاه «یعقوب لیث صفاری» تکذیب شد

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۴۳۱۳۵

ساعت 24-معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان گفت: تخریبی در آرامگاه یعقوب لیث صفاری در دزفول صورت نگرفته و تصاویری که در فضاهای مجازی منتشر شده مربوط به عملیات مرمت است.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان گفت: تخریبی در آرامگاه یعقوب لیث صفاری در دزفول صورت نگرفته و تصاویری که در فضاهای مجازی منتشر شده مربوط به عملیات مرمت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمدرضا حسینی بروجنی روز دوشنبه افزود: فعالیت های مرمتی بقعه یعقوب لیث صفاری در سه فصل گذشته آغاز شده و اقداماتی چون سبک سازی پشت بام، آجرفرش و مرمت دیواره ضلع غربی بنا انجام شده است.

وی اظهار داشت: اواخر دهه ۶۰ الحاقات آجری به منظور استحکام بنا به دور بقعه تاریخی یعقوب لیث اضافه شده بود که به دلایل مختلف از جمله بارندگی، فرسودگی بر اثر گذشت زمان تخریب شده بودند در حالی که هسته اصلی بنا از جنس سنگ است.

وی اضافه کرد: ساماندهی داخل بقعه در ۲ مرحله زیرنظر معاونت میراث فرهنگی استان خوزستان از ۲ سال پیش انجام و امسال مرمت ضلع جنوبی آغاز شده بود.

حسینی بروجنی اظهار داشت: الحاقات اضافه شده که در دهه ۶۰ به دور ضلع جنوبی اضافه شده بود با هسته اصلی بنا همخوانی نداشت.

وی افزود: تصاویر تخریب آرامگاه که در فضای مجازی منتشر شده اند جزو عملیات مرمت بوده و ریختن طاق آن نیز به علت فرسودگی بوده است ضمن اینکه تخریب های صورت گرفته مربوط به الحاقاتی است که تاریخی نیست و مربوط به دهه ۶۰ است.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان با تاکید بر اینکه هسته اصلی بقعه که تاریخی است هیچ آسیبی ندیده است، گفت: محوطه آرامگاه یعقوب لیث کاملا حفاظت شده و زیر نظر یگان حفاظت میراث فرهنگی است ولی برخی افراد با شیطنت اقدام به انتشار تصاویری در فضای مجازی کرده و مردم را تحریک کرده بودند.

وی افزود: اکنون نیز عملیات مرمت با پیمانکاری ماهر و با نظارت یک ناظر کاربلد در حال انجام است و عملیات مرمت با رعایت اصول مرمت و در راستای استحکام بخشی انجام می شود که امیدواریم ظرف ۲۰ روز آینده این قسمت کاملا مرمت و استحکام بخشی شود.

حسینی بروجنی گفت: با اختصاص یک میلیارد ریال اعتبار، مرمت ضلع جنوبی، عایق پشت بام و مرمت الحاقات انجام خواهد شد.
فصل سوم مرمت آرامگاه یعقوب لیث صفاری از ابتدای مرداد ماه آغاز شده و تا ۲ ماه دیگر ادامه دارد.

مرمت دیواره ضلع جنوبی بنا به منظور حفظ اصالت تاریخی آن با مصالح سنتی انجام می شود.

برخی فعالان فرهنگی شهرستان دزفول نسبت به تخریب دیوار ضلع جنوبی آرامگاه یعقوب لیث صفاری واکنش نشان دادند.

آرامگاه یعقوب لیث صفاری در شهر جندی شاپور در ۱۰ کیلومتری دزفول به شوشتر قرار دارد. در کنار این آرامگاه بازمانده‌های شهر باستانی گندی شاپور دیده می‌شوند.

این آرامگاه اثری برجا مانده از دوره تیموریان است که در هشتم دی‌ماه ۱۳۷۸ با شماره ۲۵۵۰ در ردیف آثار ملی قرار گرفت.

ایرنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۳۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی اتمام مرمت پل خاتون تا پایان سال ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی ارباب‌نیا با اشاره به اینکه عملیات مرمت پل خاتون از ۱۵ فروردین از سر گرفته شد، گفت: بر اساس قرارداد منعقد شده ما بین اداره کل میراث فرهنگی استان البرز و پیمانکار مدت زمان اتمام مرمت پل خاتون ۱۸ ماه در نظر گرفته شده است.

وی مطرح کرد: در صورت بروز عوامل پیش بینی نشده امکان تمدید این زمان وجود دارد. در مراحل مرمت انجام شده تاکنون بخش‌هایی که از لحاظ سازه‌ای و ایستایی غیر قابل نگهداری و همچنین مرمت‌های غیراصولی دوره‌های مختلف که موجب سنگینی پل شده بود، برداشته شد.

به گفته معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز، پس از اقدامات فنی استحکام بخشی و اجرای قسمت پایه‌ها و پایین پل، طاق پل مطابق با الگوی قدیمی سازه به شکل پر (ضربی) اجرا شد و قسمت‌های فوقانی طاق به شکل رومی اجرا می‌شود.

کد خبر 6085553

دیگر خبرها

  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی
  • مزایده کاروانسرا‌های ثبت جهانی برای مرمت و احیا مشکل قانونی ندارد
  • رویداد هنری گل و مرغ و خوشنویسی در جوار آرامگاه سعدی برپا شد
  • پیش‌بینی اتمام مرمت پل خاتون تا پایان سال ۱۴۰۳
  • بازدید بیش از ۳۵ هزار نفر از آرامگاه سعدی در یادروز شیخ اجل
  • بازدید بیش از ۳۵ هزار نفر از آرامگاه سعدی شیرین سخن
  • جان سنگلج در خطر است
  • واکنش مدیر تماشاخانه سنگلج به تخریب ساختمان مجاور
  • جان تماشاخانه سنگلج را به خطر نیاندازید
  • فروش گوسفند با کارت ملی تکذیب شد