Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-20@05:12:04 GMT

پزشک چطور ایسکمی روده را تشخیص می‌دهد؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۴۴۱۱۸

پزشک چطور ایسکمی روده را تشخیص می‌دهد؟

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید بتوان شایع ترین نوع ایسکمی روده را ایسکمی روده بزرگ دانست که علائم مختلفی دارد و معمولا در زمان مراجعه به پزشک سوالاتی از فرد بیمار پرسیده می شود .

ایسکمی در روده بزرگ چگونه به وجود می‌آید و علائم آن چیست؟

شایع ترین نوع ایسکمی روده به ایسکمی روده بزرگ مرتبط می‌شود که در آن جریان خون به این ناحیه کاهش یافته و معمولا بیشتر افراد بالای ۶۰ سال به این بیماری مبتلا می‌شوند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از علائم این بیماری می توان به، خونریزی گوارشی تحتانی، بروز درد‌های ناگهانی خفیف تا شدید شکمی اشاره کرد، اما دلیل کاهش میزان جریان خون همیشه مشخص نیست. بد نیست بدانید؛ ایسکمی می‌تواند یک قسمت نسبتا کوچکی از روده‌ی کوچک یا روده‌ی بزرگ را درگیر کند یا ممکن است گسترده‌تر باشد و شامل بخش قابل توجهی از هر دو باشد. دوره‌ زمانی بروز علائم ایسکمی نیز ممکن است متفاوت بوده و حاد (جدید)، مزمن (طولانی مدت) یا مکرر باشد.

این مطلب را از دست ندهید: راه تشخیص پولیپ روده چیست؟

راه‌های متعددی برای مسدود یا محدود شدن خونرسانی به روده وجود دارد که آمبولی (یک لخته خون مهاجر که می‌تواند انسداد ایجاد کند) یکی از آن‌ها است. از طرفی ترمبوز و یک لخته خون ثابت که به دیواره‌ی رگ‌های خون متصل می‌شود، نیز می‌تواند عبور خون را قطع کند. شایع‌ترین علت ایسکمی ناشی از انسداد وریدی، ترومبوز است که با بازگشت جریان خون از روده تداخل می‌یابد و باعث گرفتگی روده، تورم روده و گاهی خونریزی می‌شود.

تشخیص بیماری ایسکمی روده

معمولا این بیماری با بروز درد شدید شکمی مخل آسایش فرد همراه است و برای تشخیص و درمان لازم است سریعتربه بیمارستان مراجعه شود. اگر درد شکمی مداوم نباشد و دوره‌ای بعد از صرف مواد غذایی شروع شود، لازم است تا فورا به یک پزشک متخصص گوارش یا جراح داخلی مراجعه شود. پیش از مراجعه باید بدانید چه سوال‌هایی باید از پزشک بپرسید؛ برای مثال؛ محدودیت‌های لازم قبل از معاینه کدامند و آیا نیاز به محدودیت غذایی خاص یا مصرف مواد غذایی خاصی در ساعت مشخصی هست.

باید بیماری‌هایی مثل بیماری‌های انعقادی و یا سایر بیماری‌هایی که با آن‌ها درگیر هستید را بیان کنید لیست داروها، ویتامین‌ها و مکمل‌های مصرفی خود را تهیه کنید. در صورت مصرف هر قرصی آن‌ها را یادداشت کنید تا در هنگام مراجعه به دکتر بیان کنید.

این مطلب را از دست ندهید: عاملی که به روده ها آسیب جدی وارد می کند

بهتر است یک همراه با خود ببرید. اگر پزشک به بیماری ایسکمی روده مشکوک باشد، شما باید بر اساس نشانه‌ها و علائم، چندین تست برای تشخیص ایسکمی روده انجام دهید.

این تست‌ها شامل:

آزمایش‌های خون

در حالی که نشانگر خونی اختصاصی برای تشخیص بیماری ایسکمی روده وجود ندارد، نتایج آزمایشگاهی بدست آمده از خون که نشان دهنده افزایش در تعداد گلبول‌های سفید خون باشد، می‌تواند احتمال ایسکمی روده را بالا ببرد.

تست‌های تصویر برداری

تست‌های تصویر برداری به پزشک کمک می‌کند تا اندام‌های درونی را مشاهده کرده و سایر علت‌های مرتبط با این علائم و نشانه‌ها را کنار بگذارد. پرتو ایکس، سونوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی از جمله این تست‌ها برای تشخیص ایسکمی روده هستند.

استفاده از یک اسکوپ برای مشاهده داخل سیستم گوارشی

در این روش برای تشخیص ایسکمی روده، یک لوله باریک و منعطف به همراه یک دوربین در سر آن از راه رکتوم یا دهان وارد شده و تصویری را از مجاری گوارشی فراهم می‌کند. دوربین می‌تواند از راه دهان وارد شده (آندوسکوپی) و به مشاهده بخش بالایی روده کوچک کمک کند. در صورتی که دوربین از راه رکتوم وارد شود، می‌تواند بخشی از کولون (سیگموئیدوسکوپی) و یا تمام کولون (کولونوسکوپی) را به تصویر بکشد.

استفاده از ماده رنگی برای دنبال کردن جریان خون در سرخرگ ها

در طول آنژیوگرافی، یک لوله باریک و بلند وارد سرخرگی در کشاله ران یا بازوی شما شده و در طول سرخرگ به سمت آئورت حرکت می‌کند. یک ماده رنگی به بیمار تزریق می‌شود که مستقیما به سرخرگ‌های روده‌ای شما جریان پیدا می‌کند. حال به کمک تصویر برداری با اشعه ایکس حرکت ماده رنگی در سرخرگ‌ها مشخص می‌شود.

این مطلب را از دست ندهید: بیماری که روده شما را مثل فنر می‌کند

اگر شما به ایسکمی روده مبتلا باشید، تصاویر نشان دهنده انسداد یا باریک شدن سرخرگ خواهند بود. آنژیوگرافی همچنین این امکان را به پزشک می‌دهد که درمان انسداد سرخرگ را از طریق تزریق دارو یا با استفاده از ابزار گشاد کننده سرخرگ انجام دهد.

جراحی اکتشافی

در برخی موارد برای پیدا کردن برداشتن بافت آسیب دیده، به انجام جراحی اکتشافی نیاز است.

این مطلب را از دست ندهید: بیماری التهاب روده ریسک مرگ را افزایش می‌دهد

باز کردن شکم امکان تشخیص و درمان ایسکمی روده را فراهم می‌کند.

آمادگی ملاقات با پزشک

پزشک نیز ممکن است سوالاتی را در پیرامون ایسکمی روده از شما بپرسد که شاید شامل موارد زیر باشد:

چه زمان علائم شما آغاز شده اند؟ آیا علائم شما ثابت هستند و یا بدتر شده اند؟ آیا علائم پیوسته وجود دارند و یا گاهی بروز می‌کنند؟ شدت علائم شما چه قدر است؟ چه مدت زمانی بعد از خوردن علائم ظاهر می‌شوند؟ آیا مصرف وعده‌های غذایی سبک برای شما مناسب‌تر از وعده‌های سنگین است؟ آیا تحمل مایعات برای شما راحت‌تر از مواد جامد است؟ آیا چیزی علائم شما را بهتر می‌کند؟ آیا چیزی علائم شما را بدتر می‌کند؟ آیا شما سیگار می‌کشید؟ میزان آن چه قدر است؟ آیا دچار کاهش وزن شده اید؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۴۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای درمان نفخ معده چه دمنوش‌هایی بخوریم؟

آفتاب‌‌نیوز :

برای نفخ معده یک سری درمان‌های خانگی و طبیعی وجود دارد که عبارتند از:

دمنوش زنجبیل

زنجبیل یک ضد التهاب قوی است. همچنین، حاوی ترکیبی به نام جینجرول است که به کاهش نفخ کمک می‌کند. زنجبیل همچنین به حالت تهوع کمک می‌کند. اسمیت می‌گوید: "چای زنجبیل به هضم کمک می‌کند، و به تسکین گاز، نفخ، درد معده و حرکات روده کمک می‌کند. گفته شده است که التهاب را آرام می‌کند و دستگاه گوارش را تسکین می‌دهد. "

چای نعناع تند

در بچگی هر وقت معده درد می‌گرفتم مادربزرگم به من می‌گفت که نعناع را بمکم. من نمی‌دانم که شکر چقدر به مشکلات گوارشی من کمک کرده است، اما نعناع فلفلی برای مشکلات معده عالی است. شاپیرو می‌گوید: روغن نعناع در کاهش درد معده، نفخ، گاز موثر است و برخی تحقیقات نشان داده اند که چای نعناع حاوی مقادیر کافی برای بهبود علائم است.

چای رازیانه

رازیانه به دلیل فواید بی‌شماری برای تقویت سلامت مورد مطالعه قرار گرفته است، اما از آنجایی که شما اینجا هستید تا نفخ خود را درمان کنید، ما بر قدرت آن در درمان نفخ تمرکز می‌کنیم. رازیانه به دفع گاز از روده کمک می‌کند و همچنین به بدن شما کمک می‌کند صفرا بیشتری تولید کند. صفرای بیشتر به این معنی است که بدن شما بهتر می‌تواند چربی‌ها را تجزیه کند، به‌ویژه لبنیات، که یکی از بزرگ‌ترین دلایل نفخ معده هستند. نمی‌توانید چای رازیانه را در قفسه‌ها پیدا کنید؟ شاپیرو پیشنهاد می‌کند که فقط مقداری از دانه‌ها را خرد کرده و در آب قرار دهید.

چای بابونه

شاید این چای را به دلیل خواص خواب آوری آن بشناسید، اما می‌تواند به تسکین نفخ معده نیز کمک کند. التهاب در دیواره روده می‌تواند باعث نفخ و سایر مشکلات سلامت روده شود. اسمیت می‌گوید: «تحقیقات اولیه‌ای انجام شده است که نشان می‌دهد عصاره بابونه به دلیل خواص ضد التهابی، پتانسیل محافظت در برابر اسهال و زخم معده را دارد.»

چای ریشه قاصدک

شاپیرو می‌گوید: این چای یک ادرارآور طبیعی است، بنابراین با افزایش ادرار به کاهش وزن کمک می‌کند. در حالی که هیچ کس دوست ندارد دائما به دستشویی برود، این خروجی آب اضافی می‌تواند به تسکین نفخ کمک کند. این ماده همچنین برای مدت طولانی برای تسکین التهاب، اضطراب و موارد دیگر مورد استفاده قرار گرفته است.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • علائم هشداردهنده حمله قلبی
  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • دلایل افزایش وزن که از آن بی خبر هستید
  • توصیه دامپزشکی گناباد در خصوص واکسیناسیون آنتروتوکسمی دام سبک
  • برای درمان نفخ معده چه دمنوش‌هایی بخوریم؟
  • این باکتری‌ها به خون انسان تشنه هستند!
  • روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان ۱۴۰۳+ تاریخچه و پوستر Adult Autism Awareness Day 2024
  • برای درمان بواسیر باید به چه موضوعاتی توجه کرد؟
  • علت سنگ کیسه صفرا چیست؟ + علائم
  • عامل افزایش ابتلای جوانان به سرطان چیست؟