Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-16@11:54:30 GMT

کدام میوه‌های تابستانی چاق می‌کند؟ +تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۴۵۹۳۵

کدام میوه‌های تابستانی چاق می‌کند؟ +تصاویر

صراط:

اهمیت مصرف میوه و گنجاندن آن در برنامه غذایی روزانه از جمله توصیه‌های مکرر متخصصان تغذیه است. اما مشکل اینجاست که به‌دلیل کم اطلاعی برخی کارشناسان طب سنتی در حوزه علوم غذایی و نداشتن اتفاق نظر با متخصصان تغذیه، اخبار و مطالب ضد و نقیضی در مورد میوه‌ها در برخی کانال‌ها و شبکه‌های مجازی در حال انتشار است که ضمن نداشتن پایه علمی سبب بلاتکلیفی قشر ناآگاه جامعه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روزنامه جام جم برای دستیابی به پاسخ علمی و اصلاح برخی از باور‌های نادرست با دکتر محمدباقر ملجایی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت‌وگویی انجام دادیم.

میوه چقدر کالری دارد؟

دریافت روزانه میوه‌ها به دلیل فیبر، آنتی اکسیدان، ویتامین‌ها و مواد معدنی به خصوص پتاسیم و فسفر بسیار حائز اهمیت است، اما نکته قابل توجه این‌که هر صد گرم میوه معادل ۶۰ کالری انرژی دارد و مصرف زیاد آن به‌خصوص میوه‌های آبدار تابستانی همچون هندوانه، طالبی، ملون و خربزه که اغلب برای رفع و پیشگیری از عطش به میزان زیاد استفاده می‌شوند و همچنین مداومت در مصرف میوه‌های کوچک‌تر مانند زردآلو، شلیل، هلو، گیلاس و آلو‌های شیرین زمینه ساز چاقی و اضافه وزن خواهد بود و این باور نادرست که میوه‌ها کم کالری بوده یا مصرف آن پس از غذا سبب چاقی نمی‌شود واقعیت ندارد.

میوه، غذا را فاسد می‌کند؟

برخی کارشناسان طب سنتی بر این باورند که مصرف همزمان میوه با وعده‌های غذایی سبب فساد غذا در معده و بروز عوارض گوارشی می‌شود. دکتر ملجایی این توجیه را غیرعلمی و باور غلط و اشتباهی می‌داند و می‌گوید در زمان مصرف غذای اصلی، مواد مغذی زیادی وارد بدن می‌شود و اگر میوه همراه شود احتمال دارد برخی مواد مغذی جذب‌شان کاهش یابد به همین دلیل توصیه می‌شود که میوه در میان وعده‌ها مصرف شود. البته اگر وعده غذایی به میزان کمتری مصرف شود، می‌توان میوه را نیز در وعده اصلی استفاده کرد.

قند میوه بی‌ضرر است؟

بیشترین میزان قند موجود در میوه‌ها به شکل فروکتوز است و هرچه میوه رسیده‌تر باشد فروکتوز آن بیشتر می‌شود. در گذشته باور بر این بود که قند فروکتوز میوه‌ها طبیعی است و برای سلامت ضرری ندارد، اما تحقیقات نشان می‌دهد قند فروکتوز می‌تواند خطرناک باشد. این قند زمانی که وارد بدن می‌شود مقدار اندکی از آن به گلوکز تبدیل و صرف تولید انرژی می‌شود و در عوض مقادیر قابل توجه آن به‌صورت چربی در بدن ذخیره و زمینه‌ساز بروز مشکلاتی مانند تری‌گلیسیرید بالا، کبد چرب، اضافه وزن و چاقی می‌شود و گرچه این قند در مقایسه با قند‌های مصنوعی نسبتا سالم‌تر است، اما باید در مصرف میوه‌های خیلی شیرین و رسیده تابستانی و غذا‌های شیرین شده با فروکتوز جانب احتیاط را رعایت کرد.

البته این را هم بدانید با توجه به گرم شدن هوا و فساد پذیری میوه‌ها اغلب باغداران به‌منظور ماندگاری بیشتر، میوه‌های تابستانی را پیش از رسیدن چیده و به مشتری عرضه می‌کنند. دکتر ملجایی می‌گوید، میوه‌های با بافت سفت و نارس می‌تواند افراد را دچار اختلالات گوارشی کرده و از همه مهم‌تر برای مبتلایان به نارسایی کلیوی منع مصرف دارد.

میوه‌هایی برای درمان کم خونی

باور غلطی که برخی کانال‌ها و گروه‌های مجازی و غیرواقعی طب سنتی به آن دامن زده‌اند این‌که میوه‌ها به‌خصوص شیره آن‌ها منبع غنی پروتئین و آهن هستند و شیره توت و خرما و انگور را موثرترین خوراکی‌ها برای درمان کم خونی معرفی می‌کنند. در حالی که دکتر ملجایی میوه‌ها و شیره آن‌ها را منبع فقیر آهن و پروتئین به‌شمار می‌آورد و می‌گوید آهن میوه‌ها بسیار ناچیز و از نوع گیاهی است و فقط ۳ تا ۵ درصد آن قابلیت جذب دارد در حالی که آهن موجود در گوشت قرمز تا ۱۵ درصد جذب می‌شود.

اما چرا برخی افراد با خوردن شیره و میوه‌های شیرین علائم کم خونی‌شان بهبود می‌یابد؟ این متخصص می‌گوید از علایم بارز کم خونی، انرژی پایین و خستگی و رخوت است با توجه به این‌که هر صد گرم شیره معادل ۳ تا ۴ عدد میوه است و کالری بالایی دارد با تامین انرژی از دست رفته بدن از ضعف فرد کاسته و بر قوت او می‌افزاید و فقط سبب درمان علامت کم خونی می‌شود. به گفته او، میوه‌ها و شیره آن‌ها نقش سازنده در تولید گلبول‌های قرمز خون و آهن ندارند و اندازه‌گیری ذخیره آهن قبل و بعد از مصرف شیره‌ها تغییری نداشته است، ضمن این‌که میزان قند فروکتوز شیره از خود میوه بیشتر و خطرناک‌تر است.

مصرف شیره به بیماران دچار نارسایی کلیوی، قلبی ـ عروقی، دیابتی و افراد چاق توصیه نمی‌شود. اما برای کودکان لاغری که نیاز به وزن‌گیری دارند، گنجاندن آن در رژیم غذایی در کنار مصرف مکمل‌های دارویی می‌تواند مفید باشد. از دلایل ولع زیاد بالغان و کودکان به شیرینی‌ها کمبود کلسیم، آهن و منیزیم بدن است و چنانچه کمبود تغذیه‌ای وجود نداشت باید به‌تدریج از میزان مصرف شیرینی‌ها کاسته شود.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: سلامت میوه چاق صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۵۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایرن و اولین شکار تابستانی از اشتوتگارت

به گزارش ورزش سه، در تابستان 2023 وارد اشتوتگارت شد و از زمان ورودش تا کنون هرگز از گل زدن خسته نشده است. این بازیکن 28 ساله گینه‌ای که اصلی ترین رقیب هری کین در مسیر کسب عنوان آقای گلی بود، شرایط متفاوتی را تجربه می‌کند و به گل زدن در تمام بازی های امروز عادت پیدا کرده است.

او در تیم قبلی خود، 25 گل در 81 بازی به ثمر رسانده بود و او در این فصل 25 گل در 23 بازی بوندسلیگا به ثمر رسانده و تنها رقیب او در این آمار هری کین مهاجم انگلیسی بایرن مونیخ است. گیراسی در موقعیت های حساسی که این باشگاه نیاز مبرم به گل داشته، به عنوان یک ناجی همراه با اونداف توانسته نتیجه را تغییر دهد و ثبت میانگین گلزنی 1.27 گل در هر 90 دقیقه هوش بالای او را در امر خطیر گلزنی نشان می‌دهد. این عدد هم البته در تمام اروپا بی‌سابقه است و تنها کسی که این میانگین را ثبت کرده هری کین است. 

او با زدن 25 گل در این فصل از رکورد بهترین گلزن یک فصل اشتوتگارت که در اختیار ماریو گومز مهاجم سال های نه چندان دور این تیم بود گذر کرد و توانست پس از اینکه گومز در فصل 2008/09، برای اشتوتگارت 24 گل به ثمر رسانده بود، این عدد را بار دیگر تغییر دهد. 

البته در این بین سرهو گیراسی یکی از نام‌های حاضر در لیست بایرن مونیخ برای پنجره نقل‌وانتقالات تابستانی است زیرا آن‌ها به دنبال پر کردن جای خالی اریک ماکسیم چوپوموتینگ هستند که قرار است در پایان این فصل از جمع باواریایی‌ها جدا شود. بیلد آلمان در این زمینه مدعی شده است که اشتوتگارت از علاقه بایرن مونیخ باخبر است وبه دنبال این است که این مهاجم را برای ثبت قراردادی جددی مجاب کند. در قرارداد فعلی او بند فسخی در قرارداد او گنجانده شده که طبق آن باشگاه‌های علاقه‌مند با پرداخت 20 میلیون یورو می‌توانند این بازیکن 27 ساله اهل گینه را جذب کنند ولی باز هم این گیراسی است که تصمیم خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • راهکار‌های تخصصی برای مدیریت وزن
  • راهکارهای تخصصی برای مدیریت وزن
  • جایگاه میوه و سبزیجات در رژیم‌های غذایی
  • برای خوش اندام شدن این نکات را رعایت کنید
  • کدام ویتامین باعث کاهش خطر ابتلا به نقرس میشود؟
  • بایرن و اولین شکار تابستانی از اشتوتگارت
  • خوردن هندوانه در چه شرایطی باعث «اُوِردوز» می‌شود؟
  • طرز تهیه خوشمزه‌ترین دسر یخچالی با شیره انگور و گردو + فیلم
  • مزایا و معایب خام‌خواری را بدانیم
  • خواص چغاله بادام این نوبرانه خوشمزه بهاری