Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت شیوع بیماری تب کریمه کنگو در کشور اظهار کرد: براساس آخرین آمار وزارت بهداشت حدود ۶۰ نفر از هموطنان شرق، غرب و شمال کشور به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شدند که حدود ۵ نفر از آن‌ها جان خود را از دست دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه در ۱۰ سال گذشته موفق به مهار بیماری تب کریمه کنگو در کشور شدیم، افزود: با توجه به فصل گرما و شیوع بیماری تب کریمه کنگو به افراد توصیه می‌شود که از کشتار دام در منازل خود اجتناب کنند چرا که بیماری مشترک دام و انسان نظیر تب مالت و تب کریمه کنگو نتیجه رفتار انسان هاست.

رفیعی پور با اشاره به اینکه کشتار دام در روز عید قربان در کشتارگاه‌ها تاثیر بسزایی در کنترل بیماری داشت، بیان کرد: این در حالی است که با کشتار حجم وسیع دام در این روز خارج از کشتارگاه و قربانگاه ها، احتمال طغیانی شدن بیماری مشترک دام و انسان نظیر تب کریمه کنگو دور از انتظار نبود.

بیشتر بخوانید: نظارت ویژه بر عرضه بیش از ۳۰ هزار دام در عید قربان / گزارشی از تب کریمه کنگو در تهران نداشتیم

رئیس سازمان دامپزشکی در توصیه‌ای به دامداران گفت: افرادی که شغل آن‌ها در ارتباط با دام است، باید دقت کنند تا با کنه مواجه نشوند چرا که امکان گزش و انتقال ویروس در محیط وجود دارد، ضمن آنکه دامداران همواره نسبت به سم پاشی اسطبل‌های خود اقدام کنند.

رفیعی پور با اشاره به اینکه با خرید دام و گوشت از مراکز مجاز جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر شیوع تب کریمه کنگو نیست، اظهار کرد: برخی رفتار‌های پرخطر مبنی بر خرید گوشت از مراکز غیر مجاز زمینه را برای بروز بیماری در کشور فراهم می‌کند.

او در پایان تصریح کرد: بنابر آخرین آمار تاکنون گزارشی مبنی بر شیوع تب کریمه کنگو در تهران نداشتیم.

انتهای پیام/

مهار بیماری تب کریمه گنگو در ۱۰ سال گذشته

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی دامداران فرآورده های دامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۷۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهیه و نگهداری جوجه‌های رنگی در منازل خطرآفرین است

محمدباقر حاج کاظمی مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه تهیه و نگهداری جوجه‌های رنگی در منازل خطرآفرین است گفت : این جوجه‌ها به طور معمول جوجه‌های نر از مزارع و واحدهای مرغ تخمگذار هستند که نگهداری آنها برای واحدهای پرورش طیور از نظر اقتصادی صرفه ندارد بنابراین آنها را در بازار به فروش می‌رسانند و یا در کارخانه تبدیل به پودر گوشت می‌کنند.

وی با بیان اینکه رنگی بودن این جوجه‌ها موجب جذب کودکان می‌شود، گفت: با توجه به اینکه مراکز تولید جوجه‌های رنگی نامشخص و شرایط و نحوه پرورش آنها به صورت غیر بهداشتی و به شکل متراکم و فشرده است و در شرایط نامناسب در کنار خیابان‌ و احتمالا در معرض انواع میکروب‌ های بیماری‌ زا نگهداری و عرضه می ‌شوند مورد تأیید دامپزشکی نیستند.

حاج کاظمی با بیان اینکه این جوجه ها اغلب چون سیستم بدنی ضعیفی دارند، بعد از چند روز می‌میرند، افزود: برخی از این جوجه ‌ها ممکن است با داشتن ظاهری سالم و مقاوم به دلیل شرایط بد نگهداری و نبود واکسیناسیون درصد آلودگی بسیار بالایی داشته باشند و ناقل میکروب‌ ها و ویروس های بیماری ‌زای مشترک بین طیور و انسان باشند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان تاکید کرد: اطلاع‌رسانی به مردم برای خرید نکردن جوجه‌های رنگی، اردک‌های کوچک و سایر حیوانات مورد توجه کودکان، اصلی‌ترین وظیفه دامپزشکی برای مقابله با بیماری‌های مشترک قابل انتقال از این موجودات به انسان است.

وی اضافه کرد: هر یک از این حیوانات جمعیت میکروبی منحصر به فردی را در سطح بدن و دستگاه گوارش خود دارند که با جمعیت انسانی سازگاری ندارند و بالقوه می توانند بسیار خطرناک باشند.

این مسوول یادآور شد: بیماری‌های مشترک بین طیور و انسان ممکن است از طریق جوجه‌های رنگی به انسان منتقل شود.

به گفته حاج کاظمی، آنفلوانزای فوق حاد طیور و یا باکتری سالمونلا (باکتری‌های دستگاه گوارش طیور) از جمله بیماری هایی هستند که می‌توانند به انسان منتقل شود و مشکلات عدیده ای را برای کودکان از جمله دل درد و اسهال (بیماری های گوارشی خطرناک) ایجاد کند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان از مردم خواست، در صورت مشاهده موارد مشکوک و غیر بهداشتی مراتب را با شماره تلفن ۱۵۱۲ به این اداره کل اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • ایمن سازی ۲۲۰ هزار راس دام در تربت حیدریه علیه بیماری شاربن
  • این باکتری‌ها به خون انسان تشنه هستند!
  • دروازه‌بان جوان پرسپولیس، هر روز 5 ساعت در مسلخ است!
  • گزارشی جدید از زرادخانه تسلیحاتی مهیب حزب‌الله لبنان
  • ابتلای ۱۳ هزار نفر به هموفیلی در ایران 
  • تهیه و نگهداری جوجه‌های رنگی در منازل خطرآفرین است
  • پاکو خمز به خاطر تنش‌های خاورمیانه از ایران رفت / ادعای آاس
  • از اول هم با سلبریتی‌ها مشکل نداشتیم
  • دستمزد دلاری و نجومی انتقال یک تن شیشه به تهران!
  • اجرای طرح ملی واکسیناسیون رایگان طیور بومی در خمینی‌شهر