Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛ بسیاری می‌پرسند چرا آمریکا به ایران حمله نمی‌کند، شاید همین یک دلیل کافی است که ادوات جنگی شامل جنگنده ها و بالگردهای نظامی، کشتی های جنگی و قایق های تندروی سپاه پاسداران و عوامل اطلاعاتی ایران می توانند به راحتی ناوگان کشتی های جنگی آمریکا را ردیابی کنند.
کایل میکوزامی در نشنال اینترست نوشت: حوادث اخیر در خلیج فارس به ویژه سرنگونی یک پهپاد کلاس تریتون ام کیو-۴ آمریکا دوباره احتمال درگیری نظامی بین تهران و واشنگتن را افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خصومت دیرینه بین دو کشور وارد چهارمین دهه خود می‌شود. اما در صورتی که ایران تصمیم بگیرد حمله‌ای را علیه اهداف بزرگتر همچون یک ناو ناوچه یا یک ناو هواپیمابر برنامه ریزی کند، چگونه می‌تواند از قابلیت‌های موشکی خود بهره بگیرد؟
چین، کره شمالی و ایران در طول چهار دهه گذشته منابع مالی قابل توجهی را برای توسعه توان موشکی خود سرمایه گذاری کرده اند. دلیل این موضوع آشکار است: توسعه و نگه داری یک نیروی هوایی پیشرفته برای رقابت با آمریکا هزینه بسیار بیشتری برای این کشور‌ها به دنبال خواهد داشت. موشک‌های بالستیک روش نسبتا کم هزینه‌ای برای حمل کلاهک‌های متعارف، شیمیایی، بیولوژیکی و حتی هسته‌ای تا فواصل دور هستند. علاوه بر این، رهگیری و ساقط کردن موشک‌های بالستیک کار پیچیده و پر هزینه‌ای است. هر سه کشور دارای زراد خانه موشکی بزرگ و پیشرفته‌ای هستند و بعضی اوقات توانمندی‌های خود را به اشتراک گذاشته اند.
همان طور که قبلا اشاره کرده ایم، ایران دارای زرادخانه موشکی بزرگ و متنوعی است. البته با قاطعیت نمی‌توانیم در مورد توانمندی‌های ایران صحبت کنیم، زیرا دولت‌ها اطلاعات دقیق و شفافی در این ارتباط منتشر نمی‌کنند. اما در اینجا فرض می‌کنیم که ایران به موشک‌هایی همچون موشک مجهز به جستجوگر مادون قرمز برای هدایت نهایی (فتح مبین) و موشک بالستیک ضد کشتی با برد ۴۳۴ مایلی دسترسی دارد.
اما ایران برای استفاده موثر از موشک‌های بالستیک خود باید تجهیزات مورد نیاز برای تکمیل زنجیره مهم جمع آوری اطلاعات، جستجو و تجسس (آی آر اس) را در اختیار داشته باشد تا اینکه به طور لحظه‌ای به موقعیت جغرافیایی گروه ناوگان رزمی نیروی دریایی آمریکا دست پیدا کند. توجه داشته باشید که ناو‌های هواپیمابر و کشتی‌های جنگی اسکورت کننده آن‌ها با سرعت ۳۵ نات حرکت می‌کنند. در نتیجه، حتی اطلاعاتی که یک ساعت قبل جمع آوری شده باشد نیز برای هدف گیری ناو‌های دشمن مفید نخواهد بود.
کارشناسان اشاره می‌کنند که چین نیز برای پوشش دادن منطقه وسیع پاسیفیک باید توانایی بالایی برای جمع آوری اطلاعات زمان واقعی داشته باشد. اما ایران در مقایسه با چین کار نسبتا ساده تری خواهد داشت. مرز‌های جنوبی ایران در امتداد خلیج فارس و خلیج عمان قرار دارند. ایران حتی بدون دسترسی به تجهیزات تجسس پیشرفته نیز می‌تواند به راحتی موقعیت جغرافیایی یک گروه ناوگان رزمی ارتش آمریکا را رهگیری کند. از سوی دیگر، ادوات جنگی شامل جنگنده‌ها و بالگرد‌های نظامی، کشتی‌های جنگی و قایق‌های تندروی سپاه پاسداران و عوامل اطلاعاتی ایران می‌توانند به راحتی ناوگان کشتی‌های جنگی آمریکا را ردیابی کنند.
ایران احتمالا تلاش خواهد کرد که ناو هواپیمابر آمریکا را تا حد ممکن به مرز‌های ساحلی خود نزدیک کند. تهران می‌تواند از این طریق سامانه‌های موشکی خود را در منطقه گسترده تری در داخل خاک خود مستقر کند و احتمال شناسایی شدن آن‌ها را پیش از حمله کاهش دهد. البته تجهیزات تجسس آمریکا از جمله پهپاد هاک آر کیو-۴ می‌توانند بدون وارد شدن به داخل خاک ایران عملیات شناسایی را انجام دهند. در نتیجه، آمریکا بدون وارد شدن به قلمرو هوایی ایران میتواند موقعیت سامانه‌های موشکی این کشور را شناسایی کند. اما ایران می‌تواند موشک‌های بالستیک پیشرفته با برد بیشتر را در فواصل دورتری از مرز ساحلی خود مستقر کند تا شناسایی آن‌ها برای نیرو‌های آمریکایی دشوارتر شود. توجه داشته باشید که ایران کشور بزرگی با مساحت ۶۳۶ هزار مایل مربع است.
ایران در زمان حمله احتمالا ده‌ها یا حتی صد‌ها موشک را به سمت گروه ناوگان کشتی‌های ارتش آمریکا شلیک خواهد کرد. ایران در هر صورت برای سر در گم کردن سامانه‌های دفاعی ناو‌های آمریکا از تمام توان موشکی خود استفاده خواهد کرد. باید به یاد داشته باشیم که نیرو‌های ایرانی در مدت جنگ ایران و عراق استفاده از قایق‌های تندروی مجهز به مسلسل سنگین و راکت را ابداع کردند. استراتژی دفاعی آن‌ها مبتنی بر کاربرد تعداد زیادی جنگ افزار سبک برای غافل گیر کردن دشمن است.
اما سامانه‌های دفاعی ناوگان آمریکا با کمک سیستم یورشی آگیس می‌توانند بیشتر موشک‌های شلیک شده را متوقف کنند. سامانه دفاع موشکی اس ام-۶ برای هدف قرار دادن موشک‌های کوتاه بردی که از نزدیکی ساحل شلیک شده اند، استفاده خواهد شد. ناو‌های آمریکایی احتمالا از سامانه دفاع بالستیک اس ام-۳ برای متوقف کردن موشک‌های دور برد بهره می‌گیرند.
اما آیا یک موشک‌های ایران می‌تواند یک ناو هواپیمابر امریکا را غرق کند؟ موشک‌های کوتاه برد فتح مبین بالاترین شانس را برای هدف قرار دادن ناو آمریکایی خواهند داشت. البته یک هدف کوچک‌تر همچون ناو‌های نابودگر بیشتر در مقابل موشک‌های ایران آسیب پذیر خواهند بود. البته ایران در آینده می‌تواند موشک‌های دور بردی با دقت بالاتر و قدرت تخریب بیشتر توسعه دهد. ممکن است در آینده پنتاگون به این نتیجه برسد که نباید ناو‌های هواپیمابر خود را به مرز ساحلی ایران نزدیک کند. برچسب ها: ناو ، ناو آمریکایی ، حمله به ایران ، جنگ ایران با آمریکا

منبع: خرداد

کلیدواژه: ناو ناو آمریکایی حمله به ایران جنگ ایران با آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۸۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلنسکی: روسیه کمپین ارعاب به راه انداخته است

رییس جمهور اوکراین در واکنش به حمله موشکی روسیه به نقطه‌ای در استان خارکیف و هدف قرار گرفتن یک دکل تلویزیونی، مدعی شد این اقدام بخشی از کارزار کرملین برای ارعاب شهروندان اوکراینی است.

به گزارش مشرق، «ولودیمیر زلنسکی» رییس جمهور اوکراین گفت حمله موشکی روسیه به یک دکل فرستنده امواج تلویزیونی در خارکیف، بخشی از تلاش‌های کرملین برای ایجاد «رعب و وحشت» در دومین استان بزرگ کی‌یف بود که در هفته‌های اخیر، مورد حملات مکرر قرار گرفته است.

زلنسکی شامگاه دوشنبه گفت این حمله قصد داشت «کل شهر به چشم خود ترس و وحشت را ببینند و ارتباط و دسترسی خارکیف به اطلاعات را محدود کند.»

خارکیف، استانی در شمال شرق اوکراین در برگیرنده هزار کیلومتر از خط مقدم جبهه‌هایی است که نظامیان اوکراین و روسیه بیش از از دو سال است که در آن درگیر جنگ هستند. خط مقدم در میان جنگی فرسایشی که تمرکز آن بیشتر بر استفاده از توپخانه، پهپادها و خندق‌ها است، تغییرات کمی داشته است.

به گزارش آسوشیتدپرس، روسیه از اواخر مارس، فشارها بر خارکیف را افزایش داده است و به نظر می‌رسد که هدف آن استفاده کردن از فرصت کمبود سامانه‌های دفاع هوایی اوکراین به نفع خود است. به شبکه برق محلی و محله‌ها هم خسارت وارد شده است.

روز دوشنبه، یک موشک «خا-۵۹» (Kh-۵۹) روسیه به دکل ۲۵۰ متری مخابره‌کننده امواج تلویزیونی خارکیف حمله و آن را دو نیم کرد. این حمله منجر به متوقف شدن مخابره امواج شد.

اندیشکده مطالعات جنگ در واشنگتن می‌گوید، «کرملین در حال انجام دادن عملیات‌های هماهنگ هوایی و اطلاعاتی برای ویران کردن خارکیف، متقاعد کردن اوکراینی‌ها به فرار و آواره کردن میلیون‌ها اوکراینی در داخل، پیش از آغاز حمله احتمالی زمینی روسیه علیه این استان یا جاهای دیگر اوکراین است.»

این اندیشکده همچنین مطرح کرد که رسیدن کمک‌های نظامی مورد انتظار به اوکراین از سوی آمریکا و دیگر شرکای غربی آن به اوکراین در هفته‌های آتی، روسیه را ترغیب کرده است که حملات خود را پیش از رسیدن این کمک‌ها گسترش دهد.

به گفته این اندیشکده، تصرف خارکیف چالش قابل‌توجهی برای نیروهای کرملین خواهد بود.

سنای آمریکا قرار است، امروز (سه‌شنبه) درباره لایحه ۶۱ میلیارد دلاری مجلس نمایندگان این کشور برای کمک به اوکراین رای‌گیری کند. زلنسکی گفته است که «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا به او اطمینان داده است که این کمک‌ها شامل توانمندی‌های موشکی دوربرد و مهمات توپخانه‌ می‌شود.

زلنسکی گفت: چهار اولویت مهم وجود دارد؛ دفاع هوایی، توپخانه مدرن، ظرفیت دوربرد و اطمینان یافتن از اینکه کمک‌های آمریکا در اسرع وقت برسد.

اما اخبار چندان خوشایندی برای اوکراین از کمک‌های نظامی اتحادیه اروپا به گوش نمی‌رسد. کشورهای اتحادیه اروپا سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت دارند و روز دوشنبه در نشست وزرای امور خارجه و دفاع اتحادیه اروپا هیچ نشانه‌ای از تمایل آن‌ها به عرضه این تسلیحات به اوکراین وجود نداشت که حداقل به هفت سامانه موشکی نیاز دارد.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • بازدارندگی ایران، استیصال غرب
  • بازدارندگی ایران استیصال غرب
  • حمله موشکی ایران معادلات آمریکا و غرب را تغییر داد
  • ارتش روسیه به سامانه ضدهوایی اس-۵۰۰ مجهز می شود
  • زلنسکی: روسیه کمپین ارعاب به راه انداخته است
  • غافلگیری کاخ سفید از ابعاد حمله ایران
  • حمله سنگین موشکی از جنوب لبنان به شمال سرزمین‌های اشغالی+فیلم
  • همکاری ۲۰ کشور منطقه و غربی برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایران در حمله به اسرائیل
  • اسپوتنیک: موشک‌های ایران به حفاظت‌شده‌ترین نقطه اصابت کرد
  • دولت بایدن ملتمسانه به‌دنبال منصرف کردن ایران از حمله به اسرائیل بود | انتظار عذاب‌آور بایدن در مدت حمله ایران