Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم‌مقام سازمان امور عشایری ایران با بیان اینکه طی ۵ سال گذشته ۴۰ هزار تن تولید گوشت در جامعه عشایر افزایش یافته است، گفت: با این روند افزایش تولید تا پایان برنامه ششم توسعه ایران تا ۹۵ درصد به خودکفایی گوشت می‌رسد. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز قائم‌مقام سازمان امور عشایری ایران در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه جمعیت عشایر ۲۴ میلیون رأس دام دارند و ۲۰۰ هزار تن در سال گوشت تولید می‌کنند، گفت: تا پایان برنامه ششم توسعه این روند افزایش تولید کشور را به خودکفایی نزدیک خواهد کرد و تا ۹۵ درصد خودکفا خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: کشور سالانه ۸۶۰ هزار تن گوشت قرمز تولید می‌کند که سهم جامعه عشایری حدود ۲۰۰ هزار تن است یعنی هر فرد عشایر نیاز گوشت ۱۶ نفر را تأمین می‌کند.

علایی با اشاره به ظرفیت‌های زیاد جامعه عشایری، گفت: ۱.۲ میلیون نفر عشایر با ۲۱۳ هزار خانوار در ۵۹ درصد مناطق ایران پراکنده هستند و از ۸۴ میلیون هکتار مرتع موجود این کشور ۳۴ میلیون هکتار آن توسط جامعه عشایر برای چرای دام استفاده می‌شود.

* جابه‌جایی دام عشایر از شهریور با کارت هوشمند و دفترچه انجام می‌شود

قائم‌مقام سازمان امور عشایری ایران در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود در برخی مواقع قاچاق دام توسط خود عشایر انجام می‌شود، گفت: مسأله قاچاق دام به دلیل تقاضای زیادی که از کشور‌های همسایه به دلیل خوش خوراکی گوشت دام سبک ایران وجود دارد غیرقابل انکار است، اما در حدی نیست که روی عرضه و تقاضا تأثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: با مصوبه هیأت وزیران قرار است از شهریور ماه هر گونه جابه‌جایی دام عشایر با کارت‌های هوشمند و شناسنامه‌ای که برای آن‌ها صادر شده انجام شود، این کارت‌ها توسط اتحادیه‌ها صادر می‌شود و نیرو‌های نظامی و انتظامی و قرنطینه کاملاً در زمان جابه‌جایی دام آن‌ها را کنترل خواهند کرد.

علایی تصریح کرد: با اقدامات جابه‌جایی دام با کارت هوشمند امکان قاچاق به حداقل خواهد رسید.

قائم‌مقام سازمان امور عشایری ایران در ادامه به توجه دولت در برنامه ششم به بخش عشایر اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۴۰۰ میلیارد تومان طی ۵ سال عشایر بودجه و اعتبار دریافت کردند.

* اختصاص ۲۰۲ میلیارد تومان به آبرسانی عشایر به اذن رهبری

وی تأکید کرد: بزرگترین عیدی مقام معظم رهبری در سال ۹۸ به جامعه عشایر بود که با اذن ایشان ۲۰۲ میلیارد تومان برای آبرسانی جامعه عشایری اختصاص یافت که قرار است با این اعتبار ۲۸۰ پروژه آبرسانی در سال ۹۸ اجرا شود که این پروژه‌ها می‌تواند برخورداری از آب آشامیدنی جامعه عشایر را از ۵۴ درصد به ۷۴ درصد برساند.

* مرمت ایل راه‌های عشایر در ۴ استان سیل‌زده

علایی با بیان اینکه ستاد مدیریت بحران تصویب کرده که ایل‌راه‌های خسارت دیده ۴ استان سیل‌زده خوزستان، لرستان، ایلام و گلستان مرمت و بازسازی شود، گفت: خسارت‌های که به جامعه عشایر این ۴ استان وارد شده بود به ارزش ۳۷ میلیارد تومان است و ستاد بحران مصوب کرده که ایل راه‌های این استان‌ها مرمت شوند.

قائم‌مقام سازمان امور عشایری ایران افزود: ۲۰ درصد این اعتبارات از طریق خود سازمان تأمین شده و بقیه از محل سامانه سجاد به مرور تصویب و در اختیار قرار می‌گیرد.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت خودکفایی گوشت در جامعه عشایر، گفت: طی یک برنامه از سال ۹۳ تا ۹۸ با اجرای طرح زنجیره تولید، میزان تولید گوشت جامعه عشایری از ۱۵۰ هزار تن به ۱۹۰ هزار تن رسیده است.

علایی در ادامه به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان و عشایر با حمایت و همکاری توسعه روستایی معاون اول ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه از ۲۴ تا ۲۷ مرداد در محل دائمی نمایشگاه تهران برگزار می‌شود.

قائم‌مقام سازمان امور عشایری ایران افزود: طی سال‌های گذشته تسهیلاتی از محل صندوق توسعه ملی، طرح‌های اقتصاد مقاومتی و ستاد بحران به جامعه عشایر اختصاص یافته که اثرات آن را در این نمایشگاه به وضوح مشاهده خواهید کرد.

وی گفت: این نمایشگاه رنگین‌کمانی از همه اقوام عشایری خواهد بود و دستاورد‌ها و توانمندی‌های این افراد آنجا نمایش خواهد یافت همچنین برنامه‌های متنوعی از جمله آهنگ‌های سنتی و قومی در این نمایشگاه اجرا خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ایل راه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۰۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۲۴ میلیارد تسهیلات تولیدی به طرح‌های عشایری قزوین

رئیس اداره امور عشایر استان قزوین از پرداخت ۲۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات تبصره ۱۸ (ویژه تولید) به طرح‌های عشایری خبر داد.

سعید ابیت در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قزوین از پرداخت ۲۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات تبصره ۱۸ (ویژه تولید) به طرح‌های عشایری خبر داد و اظهار کرد: تاکنون ۷۰ درصد اعتبارات جز ۳ بند "ب" تسهیلات تبصره ۱۸ توسط عشایر استان قزوین جذب شده است.

وی افزود: با عنایت به اینکه اداره امور عشایر استان قزوین برای اولین بار جزو دستگاه‌های حمایتی قرار گرفته بود، بر همین اساس مبلغ ۳۴۳ میلیارد ریال تسهیلات به این اداره با عاملیت بانک‌های کشاورزی، صادرات و رفاه اختصاص پیدا کرد.

رئیس اداره امور عشایر استان قزوین ادامه داد: به همین منظور تعداد ۲۲۷ طرح به بانک‌های عامل معرفی که تاکنون ۱۶۱ طرح به مبلغ ۲۴۲ میلیون ریال موفق به جذب تسهیلات مذکور شده‌اند. با جذب بیش از ۷۰ درصدی تسهیلات مذکور اداره امور عشایر جز سه دستگاه برتر از بین نهادهای حمایتی در جذب تسهیلات ابلاغی تاکنون بوده است.

ابیت تصریح کرد: با تمدید زمان جذب تسهیلات تبصره ۱۸ از سوی بانک مرکزی تا پایان خرداد ۱۴۰۳ و همکاری بانک‌های عامل جذب تسهیلات در بخش عشایری ۱۰۰ درصد شود. در ضمن طرح‌های یادشده در زمینه خرید دام، زنبورداری، صنایع‌دستی و دیگر موارد مرتبط بوده است.

کد خبر 746338

دیگر خبرها

  • آغاز کوچ بهاره عشایر بروجرد
  • نیروگاه خورشیدی برای مناطق عشایری ۵۰ خانواری استان نصب می شود
  • پنل خورشیدی بین همه عشایر استان بوشهر توزیع می شود
  • خدمات آموزشی دانش آموزان عشایر استان بوشهر مطلوب نیست
  • نشست چیستی و چرایی فرهنگ و هویت عشایری در دهدشت برگزار شد
  • کوچ برگی از زندگی متفاوت عشایر+فیلم
  • زمان کوچ عشایر از ۱۵ فروردین تا ۱۵ اردیبهشت است
  • ۹۵ هزارتن نهاده دامی در اختیار جامعه عشایر قرار گرفت
  • پرداخت ۲۴ میلیارد تسهیلات تولیدی به طرح‌های عشایری قزوین
  • ۲۴۰ میلیارد ریال تسهیلات پرواربندی به عشایر گلستان پرداخت شد