Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، محمد شعبانی، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سی و سومین نشست علمی که با حضور درمانگران اعتیاد برگزار شد درباره افزایش مصرف ماری جوانا در بین نوجوانان هشدار داد و گفت:روند درمان اعتیاد به هر نوع ماده‌ای هزینه‌های زیادی بر دست سیستم درمانی کشور می‌گذارد و آسیب‌های بسیاری به شخص مصرف کننده مواد مخدر وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: بخشی از این آسیب‌ها جبران ناپذیر هستند و اثرات مخرب آن تا آخر عمر در فرد مشاهده می‌شود، به خصوص اگر اعتیاد از سن کودکی و نوجوانی آغاز شود آسیب‌های جبران ناپذیر بیشتری به جسم و آینده اجتماعی فرد وارد می‌کند.

او تصریح کرد: نتیجه تحقیقی در دانشگاه "مونترال" کانادا، نشان می‌دهد، نوجوانانی که ماریجوانا را قبل از پانزده سالگی تجربه کردند، احتمال اعتیاد به مصرف مواد مخدر در بزرگسالی آن‌ها تا ۷۰ درصد افزایش پیدا می‌کند و اگر این تجربه بعد از سن پانزده سالگی باشد این احتمال تا ۴۴ درصد کاهش پیدا می‌کند.

شعبانی ادامه داد: به عبارتی هرچه سن تجربه اولین مصرف ماری جوانا بالاتر باشد احتمال اعتیاد به مواد مخدر کاهش پیدا می‌کند.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در تحقیقات دیگری که در نروژ انجام شده و نتیجه آن در مجله "Drug and Alcohol Dependence " به چاپ رسیده است، نشان می‌دهد نوجوانانی که بعد از ترک مصرف ماریجوانا مجدد سراغ مصرف مواد مخدر نرفته اند دارای سه ویژگی مشخص هستند. ویژگی اول این افراد، ارتباط صمیمی و دو طرفه آن‌ها با خانواده است، ویژگی دوم این افراد نداشتن دوستانی که ماری جوانا مصرف می‌کنند یا بعد از ترک مصرف ماری جوانا با آن دسته از دوستان خود قطع رابطه کرده‌اند و ویژگی سوم این افراد مصرف نکردن دخانیات و نوشیدنی‌های الکی است.

او افزود: اعتیاد، در سن کودکی و نوجوانی منجر به افزایش هزینه‌های درمان و جبران اثرات این معضل اجتماعی می‌شود، زیرا اعتیاد آن‌ها علاوه بر آسیب‌های جسمی، آسیب‌های روحی و اجتماعی فراوانی به فرد وارد می‌کند و سرعت اعتلاء شخصیت اجتماعی و اخلاقی کودک را کاهش می‌دهد و آن را به انحراف می‌کشاند.

شعبانی اظهارداشت: پیشگیری از اعتیاد، علاوه بر کاهش هزینه‌های درمانی موجب کاهش بسیاری از مشکلات دیگر جامعه می‌شود.

او عنوان کرد: به دلیل روحیات و ویژگی افراد در سنین نوجوانی برخورد‌های خشن برای پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر کارساز نخواهد بود و نیاز به فرهنگ سازی و تهیه آموزش‌های مختلف برای والدین و نوجوانان دارد.

او تصریح کرد: در صورتی که آموزش‌ها، جذابیت لازم را داشته باشند و در بستر مناسب خود منتشر شوند توسط خود نوجوان و خانواده‌ها دست به دست انتشار پیدا می‌کند که همین ویژگی علاوه بر کمک به انتشار آن در جامعه هدف، اثر بخشی این آموزش‌ها را به میزان قابل توجه‌ای افزایش می‌دهد.

انتهای پیام/ی

کاهش سن اعتیاد به مواد مخدر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اعتیاد علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۱۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبارات مبارزه با مواد مخدر در خوزستان افزایش یابد

به گزارش خبرنگار مهر، رضا نجاتی ظهر امروز چهارشنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای با اشاره به اهمیت کارهای فرهنگی در استان خوزستان به منظور مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: در حوزه مبارزه با مواد مخدر ابتدا باید کار فرهنگی و اجتماعی و سپس کار مقابله‌ای انجام شود.

وی با بیان اینکه با کار فرهنگی نیز اقدامات کم هزینه‌تر و جامعه سالم‌تر خواهد بود، افزود: نباید اجازه دهیم به دلیل آگاهی کم و آموزش کم، فردی در جامعه معتاد شود و بعد سراغ جمع‌آوری معتاد متجاهر یا مقابله با قاچاقچیان برویم.

نجاتی بیان کرد: میزان اعتبارات در حوزه مبارزه با مواد مخدر استان خوزستان در مقابل کارهایی که انجام می‌شود، ناچیز است و تلاش برای افزایش اعتبارات در حال انجام است؛ البته باید توجه شود که اعتبارات در محل خود هزینه شوند.

وی با اشاره به تأثیر مستقیم جمع‌آوری معتادان متجاهر در کاهش آمار سرقت گفت: در راستای مقابله با مواد مخدر، اولویت ما انجام کار فرهنگی است و نیازمند مشارکت مردم در این زمینه هستیم. جمعیت هدف ما دانش‌آموزان و اولیا هستند که باید ارتباط اولیا با مسؤولان فرهنگی امر مبارزه با مواد مخدر نزدیک‌تر شود تا نوجوانان و جوانان مصون بمانند.

وی افزود: انجام کار فرهنگی در توسعه اقتصادی و اجتماعی و سایر ابعاد به ما کمک می‌کند. برنامه متمرکز ما امسال در حوزه آموزش و پرورش و فرهنگیان و اولیا است. لذا باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم و در این کمیته راهکارها ارائه و سیاست‌گذاری خوبی انجام شود و امیدواریم بتوانیم در ادامه راه با برنامه‌ریزی، کارهای فرهنگی خوبی را در زمینه مبارزه با مواد مخدر در خوزستان انجام دهیم.

کد خبر 6081033

دیگر خبرها

  • جلسه شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر در شهرستان پیرانشهر
  • مرگ ۹۱ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر در مازندران
  • مرگ ۹۱ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر
  • بیش از ۱۳ کیلو مواد مخدر در رشت کشف شد
  • فوت ۹۱ نفر بخاطر مواد مخدر در مازندران
  • افزایش شور و نشاط اجتماعی در سطح جامعه اعتیاد را کاهش می‌دهد
  • اعتبارات مبارزه با مواد مخدر در خوزستان افزایش یابد
  • قرص‌های لاغری غیرمجاز، تهدید جدی برای سلامت جامعه 
  • برنامه پیشگیری و درمان اعتیاد با رویکرد مردمی سازی
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟