Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ نشریه هاآرتص در مطلبی با اشاره به تنش‌های اخیر بین آمریکا و ایران و همچنین تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران، دست به تحلیل راه‌های خلاقانه‌ای زده است که ایران برای دور زدن و عبور موانع از آن‌ها استفاده می‌کند؛ راه‌هایی که از ورزش تا تحریم‌ها را در برمی گیرد.

این مطلب با اشاره به موضوع تحریم‌های ایران و نیاز ایران به چاره جویی در دو حوزه فروش نفت و سرمایه گذاری خارجی بیان کرده: وقتی رئیس جمهور جورج دبلیو بوش در سال ۲۰۰۶ تحریم‌هایی علیه ایران وضع کرد، سرمایه گذاران ثروتمند و دولت ایران به امارات متحده عربی روی آوردند و بانک‌های آن کشور را با صد‌ها میلیارد دلار سپرده مستقیم یا خرید دارایی پر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو سال بعد، وقتی جهان از بحران اقتصادی آسیب دیده بود، سرمایه گذاران خارجی پول خود را از بانک‌های امارات بیرون کشیدند. اما ایرانیان همچنان پول خود را در امارات متحده عربی نگه داشتند و این مسأله حداقل تا زمان بحران اقتصادی دبی در سال ۲۰۰۹، اتاق تنفس موردنیاز ایران را به آن بخشید.

خلاقیت های ایران برای عبور از موانع

دبی ثروتمند که در آستانه ورشکستگی بود، پس از آن باید به امارات خواهرش یعنی ابوظبی اعتماد می کرد، که موافقت برای قرض ۲۰ میلیارد دلار به ابوظبی را اعلام کرد. اما این کمک با یک احتیاط همراه بود: دبی مجبور شد روابط خود را با ایران به عنوان بخشی از سیاست کشور‌های خلیج فارس علیه نفوذ ایران قطع کند. در سه سال گذشته، امارات درخواست‌های ایرانی برای اعتبار را رد نموده و حدود ۵۰۰۰۰ ایرانی امارات را ترک کرده اند. اکنون دبی درگیر بحران اقتصادی جدیدی است؛ قیمت املاک و مستغلات بیش از ۲۴ درصد کاهش یافته است، هتل‌ها در کمترین میزان اشغال اتاق‌های خود طی یک دهه اخیر قرار دارند و سرمایه گذاران خارجی هم به این سرعت از راه نمی‌رسند. دبی بار دیگر برای نجات زندگی اقتصادی اش، به دنبال ایران است.

امارات متحده عربی پیش از این با کاهش حضور ارتش خود در یمن، روابطش را با ایران نزدیکتر کرده و شروع به کمرنگ کردن اتحاد نظامی خود با عربستان سعودی نموده است. دبی همچنین اخیراً هیأتی از تجار را برای افزایش همکاری‌های اقتصادی و یافتن راه‌های قانونی برای تجارت با وجود تحریم ها، به ایران اعزام کرده است. تحت فشار صاحبان کسب و کار، حاکم امارات موافقت کرده که ویزا‌های جدیدی را به سرمایه گذاران قانونی ایرانی اعطا کند و به بانک‌ها اجازه دهد تا حساب‌های ایرانیان را باز کنند. اصطکاک‌های کوچک بین دو کشور رقیب ممکن است ادامه یابد؛ اما با بدتر شدن وضعیت اقتصادی امارات تسکین قابل توجهی خواهد یافت. این روابط به همراه ادامه خرید نفت از ایران توسط چین، براساس گزارش نیویورک تایمز، این واقعیت را برجسته می‌کنند که ایران هنوز گزینه‌های خود را برای دور زدن تحریم‌ها از دست نداده و دشواری عظیم در انجام این کار ایران را خسته نکرده است.

واشنگتن که سعی در پر کردن هرگونه حفره احتمالی در تحریم‌های خود را دارد، می‌تواند تحریم‌های جدیدی را به امارات تحمیل کند، یا مواردی را بر چین بسط دهد. اما به نظر می‌رسد سیاست دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده، این است که مسیر دیپلماتیک را به مجازات‌هایی که می‌تواند ایالات متحده را با یکی از متحدان مهم عرب در خاورمیانه درگیر کند، ترجیح دهد.

او به طور مشابه با استفاده از توافق برای سیستم نظارت مبهم در منطقه امنیتی در سوریه، سیاست آشتی طلبانه‌ای را با ترکیه طراحی کرد و لحن تند او نسبت به آنکارا در مورد خرید موشک‌های S-۴۰۰ روسی نرم شد. وی همچنین به عراق اجازه داده تا ماه سپتامبر از تحریم‌های علیه ایران معاف شود و گفت‌وگوی غیرمستقیم با ایرانیان را از طریق رند پل، سناتور جمهوری خواه انجام می‌دهد.

موضوع مذاکرات با ایران و کانال دیپلماتیک، هفته گذشته ترامپ و رئیس جمهور فرانسه امانوئل مکرون را در یک رویارویی قرار داد. ترامپ توییت کرد: ایران در مشکلات مالی جدی قرار دارد. آن‌ها ناامیدانه می‌خواهند با ایالات متحده صحبت کنند، اما از سوی همه کسانی که قصد دارند ما را نمایندگی کنند، از جمله رئیس جمهور ماکرون از فرانسه، سیگنال‌های متفاوتی به آن‌ها داده می‌شود. ماکرون نتوانست در برابر این حمله لفظی که علیه تلاش هایش برای باز کردن مسیر دیپلماتیک با ایران بود، هنگام نشست G۷ در ۲۴ آگوست در فرانسه سکوت کند.

وزیر امور خارجه فرانسه، ژان ایو لودرین پاسخ داد: "در مورد ایران، فرانسه با تمامیت حاکمیت خود صحبت می‌کند ... فرانسه نیازی به مجوز دیگران برای انجام این کار ندارد. " فرانسه، مانند آلمان و انگلیس، قصد ندارد در اتحاد دریایی که ترامپ اعلام کرده برای جلوگیری از حملات احتمالی ایران به حمل و نقل در خلیج فارس تأسیس می‌شود، شرکت کند.

این تنش بین اروپا و ایالات متحده، و تلاش برای راه تنفس جدید برای یک روند دیپلماتیک، هنوز به ایران راهی برای خروج از بحران اقتصادی خود نمی دهد؛ اما در این اوقات دشوار، ایرانیان حداقل می‌توانند از کنسرت "صدای موسیقی" که هم اکنون در صحنه تالار وحدت تهران اجرا می‌شود لذت ببرند.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امارات متحده عربی ایران و امارات تحریم های ایران قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۱۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده، طی اظهاراتی تراشه‌ای که در گوشی میت ۶۰ پرو شرکت هواوی به کار رفته را کم‌ارزش خواند و تاکید کرد، ادعاهای این شرکت درباره پیشرفت در ساخت تراشه‌ قابل توجه نیستند؛ با این استدلال که نشان می‌دهد محدودیت‌های اعمال شده ایالات متحده برای ارسال تراشه به چین و تحریم این کشور کارساز بوده است.

وی در اظهارات خود گفته است: کنترل‌های صادراتی کارساز بوده‌اند، زیرا تراشه هواوی چندان خوب نیست و سال‌ها از آنچه در ایالات‌متحده داریم، عقب‌تر است. ما پیچیده‌ترین نیمه‌رساناها را در جهان داریم.

هوآوی که از سال ۲۰۱۹ در لیست تحریم‌های تجاری قرار دارد، در آگوست سال گذشته میلادی با عرضه یک گوشی جدید مجهز به یک تراشه پیچیده، صنعت و دولت ایالات متحده را شگفت زده کرد. هواوی میت ۶۰پرو علیرغم تلاش‌های مداوم واشنگتن برای فلج کردن ظرفیت تولید نیمه‌ رساناهای پیشرفته، به عنوان نمادی از تجدید حیات فناوری چین در نظر گرفته شد.

واشنگتن چندین سال است که  تحریم‌های جدی علیه پکن اعمال کرده و بازار ابزار فناوری آن را به دلیل تامین نکردن تراشه‌های نیمه‌رسانای پیشرفته و عدم وجود ابزارهای مورد نیاز برای ساخت آنها مختل کرده است؛ همه این تحریم‌ها به دلیل نگرانی‌هایی که به دنبال احتمال تقویت قابلیت‌های نظامی چین قوت گرفته بود، اعمال شده است.

هوآوی، نمادی از آن جنگ فناوری است که توانست در بحبوحه تحریم تراشه، این قطعه را در مقیاس پیچیده‌ترین نوع آن بسازد و توسعه دهد و علاوه‌بر آن به دیگر بازارهای تجاری جهان صادر کند.

گوشی جدید هوآوی باعث شده دولت بایدن  جزئیات تراشه‌ای که از آن به عنوان پیشرفته ترین نیمه‌رسانایی که چین تاکنون تولید کرده یاد می‌شود را مورد بررسی قرار دهد، اگرچه اطلاعات به دست آمده از آن جزئی و اندک بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد
  • نصیرزاده: کلینزمن گزینه تراکتور نیست/ در حال برطرف کردن موانع برای حضور گل محمدی هستیم
  • حمله روزنامه دولت به کریمی قدوسی: همین افراد دستمایه ایران هراسی و تحریم می‌شوند
  • انتقاد تند روزنامه دولت از کریمی قدوسی : همین افراد دستمایه ایران هراسی و تحریم می‌شوند
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به دنبال اثرگذاری در تولید است
  • دستبوسی رئیس امارات متحده در یک مراسم رسمی
  • افزایش صادرات نفت ایران به بالاترین رقم در ۶ سال گذشته
  • تحولات اوکراین| آیا کمک آمریکا باعث نجات کی‌یف می‌شود؟